Prečo pri jednom dni zatvorených obchodov ľudia šalejú?
Myslim ze si to vsimol nejeden normalny clovek 😃 Ja vsak nepochopim naco su ludom pri 1-2 dnoch zatvorenych obchodov plne kose? Ja si vzdy pred sviatkami radsej nakupim dopredu pretoze viem co to v obchodoch bude. Bohuzial dostala som sa do obchodu az vcera ale isla som si zbehnut len po pecivo a dalsich cca 6 veci v kosiku co mi bolo treba. Ale to co som videla mne sa naozaj zastavuje rozum. Ludia plne kose, dobre ze nie 20 rozkov a prosim pekne bez srandy niekto mal v kosiku 3 chleby. To akoze vazne niektori len jedia a jedia alebo co? Proste ja tomu nerozumiem. Ja nakupujem s mierou ziadne taketo nakupy nerobim ci je otvorene alebo zatvorene, kupim si len to co bezne potrebujem ale ked vidim v obchodoch toto tak naozaj neviem ci su nenormalni ostatni alebo som nenormalna ja??? Az som sa vcera hanbila ze som mala v kosiku len 7 veci a nie plne kose kopcom ako ostatni 🤦♀️
Stále dookola to isté, Veľká noc, Vianoce, iné sviatky... vkuse sa niekto rozčuľuje, že je veľa ľudí v obchode 🙄 a ten čo sa rozčuľuje, tak je tam predsa tiež 😂
Naša rodina občas zje aj 10 rožkov denne alebo pol chleba. Ak viem, že musím vo štvrtok nakúpiť na ďalšie 4-5 dní, logicky potrebujem 40 rožkov alebo 2 chleby (v mrazáku). Či za to aby sme sa nemuseli hanbiť mám povedať - deti sorry dnes nemáme rožok lebo anonymka má prázdny košík, tak musíme aj my 🤦🏻♀️
Akože to už fakt niekto ráta ľuďom pečivo v košoch? Niekto nakupuje na 1-2 dni, niekto na týždeň. Niekto má 5 poloprázdnych košíkov týždenne a niekto iba jeden ale plný. Kde je rozdiel. Nerieš to a budeš mať hneď život krajší... ✌🏻
Inak 2chleby a 15peciv beriem aj ja - dávam si ich do mrazáku a nemusím chodiť po čerstvé pečivo.. to radšej idem do lesa.. 😉
ma zaujalo, ze preco takyto vylev anonymne..
A to si este mila autorka nevidela aky vozik si raz mesacne doveziem z DMky...
@antoniatonka 😁👍
Ja mám vždy zásobu muky a kvasníc. Kúpim na 1 deň chlieb, pečivo, a potom napečiem keď tak dačo. A mám vždy tortily a chlebiky do sendvicovaca, tak chlebík nemrazim.
Tak dúfam, že mňa nikto v obchode nespehuje, keďže chodíme do obchodov čo najmenej a ešte robím nákup aj rodičom,aby tam nemuseli zbytočne chodiť, tak často idem s plným kosom🙂 naposledy som nakupovala rodine čo bola v karanténe a samozrejme aj sebe. Zas plný kos. Si pripadám že táto téma je založené o mne 😂😂😂😂
Opäť niekto, kto nazíza do cudzích nákupných košov (aj keď tvrdí, že nie) a nevie sa cez to preniesť 😀 A ešte to stojí aj za status na koníkovi.
My bežne robíme 1 väčší nákup za týždeň, no a? Niekto nakupuje priebežne, niekto nárazovo a viac. Ja zase nepochopím toto staranie sa do všetkého. Čo vás po cudzích nákupoch? Platíte ich vy? Asi nie. Veď nech si niekto nakúpi koľko chce a zje. Bože autorka, toto ťa irituje? A teda k otázke v statuse - hej, nenormálna ste vy, že to riešite 😉
Ja som inak v prvej vlne robila bežne nákup pre nás, mojich rodičov aj svokrovcov.... Tak možno aj o mojom nákupnom vozíku koloval vtedy nejaký status 😂
Keby si vidrla co mi večera vylozilo DPD pred domom asi by ta na mieste drblo 🤣 zasoba drogérie a cistiacich prostriedkov na pol roka az rok. X balení toaletného papiera, vreckoviek, Sanytol, Savo, doemstos, mydlá, hubky na riad atď atď. Obchod by som si mohla otvoriť keby prišla apokalypsa 😅 Uz by som bola ta fuj fuj lakoma zrna, co hrabe všetko pre seba a inému nenechá 😅
Pred sviatkami ludia nakupuju vela, my chodime do obchodu cez vikend, niekedy nakupime na tyzden, niekedy na dva. Velku noc neoslavujeme, nic specialne nejeme, den ako kazdy iny, takze nepotrebujem nakupovať specialne potraviny na specialne jedla. A my mame tiez obrovsky košík, vzdy ked ideme do obchodu. Ale len preto, ze nakupujeme na tyzden/ dva a zvycajne kazde 3 dni skoci muz po paradajky/papriky/uhorky do maleho sidliskoveho obchodu, lebo aj ked kupime 2kg padadajok v nedelu, tak v stredu vyberám poslednu. Proste jeme zeleninu vsetci, ku vsetkemu. Tak ako niekto nakupuje vkuse pecivo, ini nakupuju zeleninu. Tym, ze chodim do obchodu raz za 7-14 dni, nevadi mi, ze ludia maju plne kose. Mozno nakupuju rovnako ako ja. A ja mam tiez plny kos :D
@julie19 hlavne o chystani pre hosti, ked je lockdown a vsetci maju sediet doma na riti ;)
@dskjhfdlkdjhl aj to určite to máš pravud ale tento syndrom aby dost bolo ked nebude a na sviatky sa vždy viac zasobili potraviny bolo dostat to čo nie vždy hlavne ovocie a také fajnovejšie veci to proste ostalo
ja tento syndrom doslova vidím aj u rodičov svokry doma kedže vidím
a niečo také ved teraz si môžeš kupit dost v každom obchode nejak to ostalo
Ja som včera tiež bola v tescu,mala som plný košík,a pojdem aj v sobotu a tiez budem mat plny kosik😘
boze mat tak tvoje problemy🤦🏼♀️ mna by nikdy nenapadlo o tomto diskutovat na MK a to uz ma vobec netrapi kto kolko vecí má v košiku...vsak ked potrebuju si nakupit tak nech si nakupia,alebo si kvoli tomu nespala v noci?
Ja som dnes chcela ísť kúpiť jogurt a mlieko lebo včera som nestihla...ani som nevedela že je dnes sviatok 🤔🤦 no asi žijem mimo realitu, ale aspoň som nemusela riešiť obchody s plnými košíkmi 🙄🤭
mat vase problemy 🤦🏼♀️
U nás chodí na väčšie nákupy syn raz za týždeň alebo za dva, keď má jej otec čas a ide s ním autom, lebo my auto nemáme. Práve včera bol takto v Lidli a prišiel úplne na nervy z toho koľko ľudí tam bolo. A to bol doobeda okolo desiatej. Tiež vravel, že nechápe, čo ľudia bláznia kvôli predĺženému víkendu. Normálne z tade odišiel bez niektorých vecí, lebo mu to tam išlo na nervy. Ja som potom niečo dokúpila u nás v Terne a tam úplná pohoda, pár ľudí. Tiež mám pocit, že to ľudia preháňajú a to nie je žiadna novinka, je to takto už pár rokov a potom sa kopec jedla vyhadzuje. My sa snažíme kupovať len toľko, koľko zjeme a celkom sa nám to darí. Hlavne teraz my to príde nezmyselné, keď by sa ľudia nemali navštevovať, ale očividne sa to mnohí chystajú porušiť.
Lebo su rozmaznani
Moj pubertak zje na ranajky 4 rozky ako nic napriklad 😀 nechapem co riesis, nevies na kolko dni ti ludia nakupovali a ani nevies pre kolko ludi. U nas sa tiez vela zje, varim kazdy den, mam doma kobylku a nebudem sa trepat v sobotu zas do obchodu. A robim nakupy aj svokrovcom... mala som plny kos, no a?
Robím nákup na 2 týždne, aby som nemusela tráviť v obchode toľko dní z týždňa, koľko ty. Košík mi pomaly preteká a je mi 4, čo si o tom myslíš. Ja napríklad nemám rada ľudí, ktorí sa v obchode prechádzajú so 7 vecami 2 hodiny a nepíšem o tom ufňukané diskusie. 😉
@viestta Vies co, lenze to, co najdes po sviatkoch v tych kontajneroch, priamo suvisi s tymi preplnenymi kosikmi pred sviatkami. Priklanam sa k nazoru autorky, ze velmi vela ludi ide priam vybrakovat obchody pred sviatkami a potom to zial vyhadzuju, a tiez si myslim, ze je to trosku davova psychoza a trosku si treba rozmysliet, ci mi to ozaj treba...
A vobec by som jej prispevok nenazyvala "robenim sa mudry a dolezity", je to jej osobny postreh ako hocijaky iny, s ktorym tu ktokolvek pride ...
Ja som radšej ani nečítala všetky komentáre.. :D ja úplne chápem autorku. To čo sa deje pred sviatkami v obchodoch (aspoň v BA) je niečo úplne iné ako bežné veľké sobotné a nedeľné nákupy. A to určite nie je o nazeraní do vozíkov druhým, že čo kupujú.. ale keď si idem pred sviatkami kúpiť zopár kusov čerstvého pečiva a mlieko a pod, lebo doma inak mám zásoby a iné nepotrebujem, tak si proste všimnem, že ja s mojimi päťapol položkami tam budem stáť hodinu v rade za mega naloženými vozíkmi. Alebo, že si nemôžem kúpiť ani blbé 4 rohlíky, lebo niektorí si museli zobrať 2 sáčky po 20 ks a v držiaku ostali nejaké postláčané gumené kýpte.. regál s baleným pečivom vyrabovaný, pri kaiserkách a bagetách už len nejaké skameneliny, ktoré nikto nechce.. boli už sviatky keď som si musela ešte narýchlo piecť rožky a žemle zo sušeného droždia :D takže radšej som tentoraz do obchodu ani nešla, už som mala 2x symptomatický covid a neodvážim sa na také preplnené miesta. Objednala som potraviny a boli tam ešte našťastie nejaké dovozové okná a dnes mi ich privezú..
Presne viem, o čom hovoríš. Tiež mám z toho zdvihnuté obočie vždy pred akýmkoľvek sviatkom. Ľudia sú nenažraní, myslia si, že keď bude 1 deň zatvorené, tak musia mať všetkého do zásoby aspoň 5x. Tiež to pozorujem, že nakupujú 5 chlebov, k tomu 20 rožkov, kopec hlúpostí a zbytočností. Hlavne že nikto nemá peniaze a všetci lamentujú, že nemajú z čoho žiť. A tie, ktoré ti tu píšu, že ich je veľa členov rodiny a nepôjdu do obchodu ďalší mesiac, preto majú plné košíky, to sú presne tie, ktoré nakupujú ako po nebohom vo štvrtok, aby v sobotu mohli utekať znova a nakúpiť ďalších XY vecí, ktoré zabudli a je to tragédia :D Ja som povedala už dávno, že ľuďom hrabe, ale totálne. Preto keď viem, že je sviatok, idem dva dni pred tým nakúpiť do zásoby pečivo a mlieko, lebo deň pred sviatkom sa nakupovať nedá. Medzi bláznov nechodím :D A reči akože tí ludia boli v karanténe a podobne, to sú blbosti. Pred každým sviatkom je v obchode šialenstvo, ľudia sa bijú o posledný chlieb alebo vajíčka, a to bez ohľadu na to, či tu bola korona alebo nie. Žiadna karanténa, nenažranosť ľudí a potreba ukázať sa. Lebo čo ak niekto príde cez sviatky a oni nebudú mať 10 druhov syra a 5 druhov mäsa?
Ok. Tak za týždeň nakúpi v obchode povedzme 7000 ľudí, obchod je bežne otvorený 7 dní, priemer na deň 1000 ľudí. Keď ma byť na sviatky v piatok a nedeľu zatvorené, tak tých 2000 ľudí, čo by šlo nakupovať v piatok a v nedeľu nebude s rodinou hladovať, ale pôjdu nakúpiť skôr, väčšina vo štvrtok, pretože v sobotu plánujú ľudia iný, sviatočný program. Tu sa vám štvrtková návštevnosť zvýši na 2000-2500 ľudí oproti bežným 1000. Minimum z týchto ľudí pôjde nakúpiť pred štvrtkom, lebo väčšina ľudí robí nákup pravidelne a oni majú ešte dosť z predošlého nákupu a zároveň sa potrebujú čo najviac priblížiť termínu bežného nákupu po sviatkoch, čo bude zase piatok-nedeľa. Jasné, že v ten štvrtok nakúpia aj viac, jednak trebárs mimoriadne pečú (btw z rožkov sa dá napr. veľkonočná plnka, nemusia byť na raňajky), jednak môžu čakať návštevy (bohužiaľ, napriek covidu), jednak podvedome vnímajú dlhšiu dobu do ďalšieho nákupu viac ako 7 dní ako niečo, čo treba pokryť. Takže ak je niekto prekvapený z toho, že je pred sviatkami v obchode viac ľudí, stačí porozmýšľať, hoci chápem, že ak sa k tomu pridá ešte aj potreba hodnotiť obsah košíkov anonymne na mk, tak očakávania nemožno mať v tomto smere príliš vysoké.
@evamea šak ale ľudia čo kupujú 7 vecí tiež možno majú nakúpené na dva týždne alebo aj na mesiac.. ale my napr. jeme aj pečivo, aj mäso, používam aj mlieko a vajcia, ovocie mam tiež radšej čerstvé a nie očerneté banány a gumené jablká.. to sú veci, ktoré potrebujem mať čerstvé.. nie z každého sa stal lockdownový kváskovač, čo si pečie vlastný chlieb alebo vegán, ktorý nepotrebuje čerstvé mäso..
@viestta Vobec sa neobavam, ze ti nieco uniklo, ale ono je to holt vseobecne znamy fakt, ze tie preplnene kosiky pred sviatkami su omnoho vypuklejsia zalezitost, ako pocas vsednych dni. Ja tiez nakupujem na cely tyzden, ale veru nechodim den pred sviatkami, lebo vnimam aj ja, ze to je uz total psycho.
@domculik To, ze ma niekto plny vozik, to absolutne neznamena, ze vyhodi viac ako ten, kto ma nakup len v kosiku (aj to nie plnom). Niekto chodi na velky nakup raz za tyzden a je dost mozne, ze nakupuje (obzvlast v tejto dobe) aj starym rodicom a niekto chodi denne do obchodu a zakazdym nieco donesie, keby sa to scitalo, tak tym dennym trajdanim moze doniest nakoniec viac a moze aj vyhodit viac. Ale v kazdom pripade plati, ze by bolo lepsie, keby si kazdy hladel svojho kosika a staral sa o to, aby sam neplytval, ani ohovaranim druhych.

My by sme za normálnych okolnosti práve dovolenkovali v Chorvátsku a na veľkú noc by som nekupovala absolútne nič. Bohužiaľ, musela som nakúpiť svoj “plny kos”, síce už minulú nedeľu a včera už len pár drobnosti, čerstvý chlieb a údené mäso. Ale bola som v obchode, veľmi nerada. S tiez žiadne šialenstvo, pár ľudí v jednote u nás, tovaru dosť, len bryndzu som nedostala.
Najblizsie pôjdem do obchodu najskôr v utorok.