icon

Prečo sa ľudia stále sťažujú na teplo?

25. jún 2026

Len by ma zaujumalo preco sa ludia v mojom okoli neustale stazuju na teplo. Nepoviem raz. Ale xkrat denne. Myslim hlavne mladych zdravych, ktori nemakaju fyzicky. Neustale a neustale sa predomnou stazuju a ja som ticho lebo ma to nezaujima. Aj mne je tepli. Ale je leto a dva mesiace sa vydrzat dá. Potom az take teplo nebude a naopak dlhe mesiace bude zima. Skor by som pochopila keby sa stazovali na zimu. Co im vlastne na toto odpovedat? Mam sa nejak pokusit zmenit pocasie? Este raz zdoraznujem myslim ludi ktori sa opakovane viackrat za den stazuju a uz su mi s tym otravní

anonym_377694
Včera o 05:11
@anonym_autor

@anonym_autor pridu kolegyne rano do prace a prva vec boooze ako teplo. A ro rano nie je az take teplo a v nasej kancelarii je pomerne dobre lebo tu velmi nesvieti slnko. Ani ahoj ani ako sa mas ale hned staznost na teplo. A co sa tyka toho ze proti zime sa neda branit nesuhlasim. Ked som vonku a musim tam byt z nejakeho dovodu tak naozaj je velmi tazke sa zahriat a nenavidim to ale nestazujem sa lebo nikto este nevie zmenit pocasie

@anonym_autor A toto ťa trápi, že kvôli tomu nemôžeš pomaly spať? Preboha.
Ja som doma na RD a tiež sa svojím deťom sťažujem, že mi je teplo. No a? Veď povedz:
Áno Zuzka, aj mne je teplo. A presuň tému na prácu alebo niečo iné. Alebo skrátka na poznámky o teple nereaguj.

anonym_2b7c38
Včera o 05:13

Ak je nam zima tak sa viem obliect. Teraz sa mam zodrat z koze? Nie kazdy organizmus reaguje dobre na tieto horucavy. To nie je teplo. U mna je oprimalna teplota do 25. Znesiem. Vydrzim aj do tych 30. Ale 33-35 a viac? Par dni po sebe? Je ozaj vela ☹ aj v zime mi vadi ked je v izbe viac ako 22 stupnov. To iste plati v lete.
Aj mlady organizmus sa vie prehrat. Nevladze. A ak su nejake zdravotne dovody tak...

zuzacka16
Včera o 05:21

pozri napíšem to tak..Slovensko nie je v takom podnebnom pásme, aby boli ľudia zvyknutí na 40st teploty, je iné mať 40tky tu ako pri mori, tam je úplne iná klíma..ja mám tiež rada leto (som dokonca aj narodená v lete), ale to čo tu už padá posledných pár dní, že teploty cez 30st, noci sú teplé (neviem, ale keď idem ráno do práce a je už 18st o 6tej ráno je už hic), takže sa v podstate nemáš čas ani kedy schladiť, lebo aj noci sú teplé..a nemyslím si, že som až tak "stará" mám 40..a to teda mám klímu v práci a aj doma máme, ale už by sa mohlo ochladiť na tých 25st cez deň a hlavne ľudia je sucho, nemáme vodu, neprší toto ma najviac štve..áno mám rada leto, veľmi radšej než zimu ale zachvíľu nebudeme mať ani vodu..

lapersefona
Včera o 05:29

Musíme si zvyknúť ze take tropické týždne budu z roka na rok dlhsie a je dobre časom investovať do klimatizácie nech sa človek aspoň doma schladi.
Najlepšie je nosiť ľanové volne oblečenie to ani necítiť na tele. Alebo bavlnené a vyhýbať sa umelým vláknam ako je polyester a pod

My dospelí sa sťahujeme ale tazsie to zvládajú zeniori co deti. Co maju deti v školách povedat ?

anonym_153c35
Včera o 05:55

Vacsinou tym,ktori maju nadvahu, je hlavne teplo. V praci u nas sa na teplo stazovali len tlsti ludia

anonym_3edc17
Včera o 05:59

Vypadas ako moja kolegyňa ktorá ma teplo aj leto rada aj keď ostatní okolo doslova skapiname. Toto teplo nie je normálne, ja keď idem ráno z domu do práce je mi až zle keď tam je nehybny vzduch, neochladeny po teplej noci. A vždy keď si postazujem lebo áno VADI mi to, tak odpoveď je leto ma byt teplo. Ale nie takéto , do našich koncin toto nepatrí. Potom v práci všetci skapiname lebo madam je zima keď sa zapne klíma, ona bude mať určite prievan a zápal ucha a pod, ale to ze ostatní kvôli tomu teplu trpia celé dni je v pohode. Opuchnuté bolave nohy, strpnute ruky, dychavicnost, prehriatie, závrate, dehydratacia to je jej jedno. Nikto s nou už nechce pracovať na smene.

anonym_9b812d
Včera o 06:02
@anonym_153c35

Vacsinou tym,ktori maju nadvahu, je hlavne teplo. V praci u nas sa na teplo stazovali len tlsti ludia

@anonym_153c35 Totálna hlúposť. Poznám veľa chudých, ktorým tieto horúčavy vadia a potia sa jak svine.

3petka
Včera o 06:04

@anonym_autor Ľudia sa sťažujú na všetko a vždy, teplo, zima, prší, sucho je, fúka a podobne. Jedným uchom dnu druhým von. Alebo im rovno povedz to čo tu píšeš, že ťa to nezaujíma.

zuzubb007
Včera o 06:12

Normálka aj ja šomrem milujem teplo ale, keď som pri vode, ja mám napríklad v kancelárii cez 30 stupňov po dvoch hodinách mi je reálne zle v takých podmienkach a teple sedieť, reálne si musím prezliecť nohavičky, čo sa spotim len, že sedím, a tu som musím prežiť, jedine čo mi vadí v práci byť v týchto teplách, a tak isto doma máme 29 to sa bohvieako nedá ani vyspať v noci, keby mám dnuka do 25 nepoviem ani slovo na teplo, takže všetko záleží od okolností, ako si celý deň v akych miestnostiach

anonym_208c21
Včera o 06:14
@anonym_b2ba84

@biba_18 ako sa vieš brániť proti zime? Keď napr si 8 hodín vonku (práca) čo urobíš? Ako sa zahriať? Mne skôr príde že v lete sa dá ľahko schladiť

@anonym_b2ba84 práca, pohyb a teplé oblečenie zahrievajú 😉

anonym_9d7e7b
Včera o 06:19
@anonym_b2ba84

@biba_18 ako sa vieš brániť proti zime? Keď napr si 8 hodín vonku (práca) čo urobíš? Ako sa zahriať? Mne skôr príde že v lete sa dá ľahko schladiť

@anonym_b2ba84 pracovala som vonku a poviem ti ani horuco a ani zima nie je ok. Zima bola zla ale ked bolo extremne horuco tak to bolo fakt o zdravie a nedalo sa ani nikam skryt. Musis byt na tom slnku, oblecena v dlhych nohaviciach, veste, prilbe a pracovnej obuvy. Fakt zazitok

lasona
Včera o 06:30

No mame tu globalne otepľovanie v plnom prúde. Niet sa čomu čudovať. Na tieto teploty nie sme zvyknutý. Ja mam osobne radšej teplo ako zimu. A si vezmite ze v niektorých končinách zeme maju este teplejšie, chudobne časti nemajú žiadnu klimatizáciu, o studenej vode môžu snivat....vyskúšala som si život aj takom kraji a poviem vam, ze toto je len slabý odvar. Vieme sa este schladiť vodou z kohutika, pofukuje tu aj vetrík, mame klimatizacie, nie je to take zle. Toľko moj nazor

anonym_153c35
Včera o 06:32
@anonym_9b812d

@anonym_153c35 Totálna hlúposť. Poznám veľa chudých, ktorým tieto horúčavy vadia a potia sa jak svine.

@anonym_9b812d neni to totalna hlupost. To je biologia. Ludia s nadvahou alebo obezitou vo vseobecnosti znasaju horucavy horsie. Tukove tkanivo posobi ako izolacia, telo odvadza teplo menej efektivne a srdce aj krvny obeh musia pri ochladzovani viac pracovat. Preto maju castejsie pocit vacsieho tepla a vyssie riziko prehriatia. Takze skus sa doucit a potom sa vyjadruj

bloger
Včera o 06:43

@anonym_autor Tak niekto to možno prežíva intenzívnejšie. Teplo naozaj je a neustále platia výstrahy. Je to extrémne. Hoci človek aj fyzicky nepracuje každý organizmus trpí týmito teplotami.

simca06022011
Včera o 06:51

Mozno aby rec nestala :DD boze ludom uz aj nejake to slovo vadi :D

bomba36
Včera o 06:52

Lebo frflanie a sťažovanie je slovenský národný šport
Je jedno či je teplo, zima, prší, neprší, ide o to aby sa frflalo. Normálne by som sa opýtala, či si pán/pani myslím, že sa tým frflaním to počasie zmení?

radula17
Včera o 06:54

Mám rada teplo ani toto mi moc nevadí, pár dní. No už by som chcela aby to troška kleslo. Najviac mi vadí že to mám aj doma a nedá sa spať.

bambulkaaskatulka
Včera o 06:59

Mne to tiež lezie na nervy toto neustále sťažovanie sa. Áno, je horko. Všetkým je horko. Je to objektívne, nič s tým nespravíme ( ti čo si nemôžu/ nechcú pustiť klimu kvôli zdraviu napríklad). Tak prečo o tom stále dokolecka dokola rozprávať 🤦 také zbytočné reči a načo?

anonym_3ac46d
Včera o 07:00

Ja sa nesťažujem, veď je leto,nech je teplo. Zvyšok roka bude tma a zima.
Manžel pracuje momentálne vonku celý týždeň,robia dlažby. Čiže ten jedine sa môže sťažovať.....

niki35
Včera o 07:36

@anonym_autor ja neznášam toto počasie čo tu máme teraz. Myslím že taký ideál je 25-28 stupňov max aby sa dalo normálne fungovať. Tieto horúčavy sú dobre len vtedy keď ide človek k vode. Ale počas týždňa keď máš chodiť do práce a nemáš priestor chodiť na kúpaliská je to o ničom. Čo je vlastne dobré na tom ze tu máme teraz až tak horúco?

anonym_8208dc
Včera o 08:23

@anonym_autor mne je ľúto mojej maminky...3 roky do dôchodku...pracuje v nemocnici v práčovni kde keď žwhlia neskutočné horka...a už dva roky pokazena klimatizácia....a ano 40tky horucavi je to des....

autor
Autor odpoveď zmazal
motylik2559
Včera o 09:34
@nepodarok

@motylik2559 že organizmus je preťažený ledva žijete, a majster na vás v robote zjape že čo spíte? Čo nestíhate? Aby ste sa naháňali za normami v dusne a horúčave.

@nepodarok Toto asi nepatrilo mne,ze? Na mna ziadny majster neziape, pracujem v kancelarii, ale kedze sme v nej tri a dve kolegynky nechcu zapinat klimu napr. tak sa prisposobim, niesom z tych co sa pojde do krvi hadat za klimu...Takze ten komentar venuj niekomu, komu to ma patrit🤷‍♀️🙂

anonym_2601f5
Včera o 10:00
@anonym_autor

@anonym_autor pridu kolegyne rano do prace a prva vec boooze ako teplo. A ro rano nie je az take teplo a v nasej kancelarii je pomerne dobre lebo tu velmi nesvieti slnko. Ani ahoj ani ako sa mas ale hned staznost na teplo. A co sa tyka toho ze proti zime sa neda branit nesuhlasim. Ked som vonku a musim tam byt z nejakeho dovodu tak naozaj je velmi tazke sa zahriat a nenavidim to ale nestazujem sa lebo nikto este nevie zmenit pocasie

@anonym_autor napríklad ze mi je na odpadnutie a brutalne ma bolí hlava. Preto.

chlebikova
Včera o 10:23
@anonym_3edc17

Vypadas ako moja kolegyňa ktorá ma teplo aj leto rada aj keď ostatní okolo doslova skapiname. Toto teplo nie je normálne, ja keď idem ráno z domu do práce je mi až zle keď tam je nehybny vzduch, neochladeny po teplej noci. A vždy keď si postazujem lebo áno VADI mi to, tak odpoveď je leto ma byt teplo. Ale nie takéto , do našich koncin toto nepatrí. Potom v práci všetci skapiname lebo madam je zima keď sa zapne klíma, ona bude mať určite prievan a zápal ucha a pod, ale to ze ostatní kvôli tomu teplu trpia celé dni je v pohode. Opuchnuté bolave nohy, strpnute ruky, dychavicnost, prehriatie, závrate, dehydratacia to je jej jedno. Nikto s nou už nechce pracovať na smene.

@anonym_3edc17 ak by bol len jeden proti klime a dalsi za klimu, tak by bolo rychlo rozhodnute 😀 nech sa prisposobi pekne

anonym_ca84d6
Včera o 11:40

@anonym_autor uz aby boli konecne vianoce(toto sproste teplo cim skôr odislo), kto chce, moze sa ist opekat medzi tie miliony ludi do dovolenkovych destinacii, ja urcite nie, najlepsie keby zajtra rovno napadlo 5 metrov snehu, -40°C a k tomu silny vietor, aj smradlavy bezdomovci, socky a asociali zalezu a bordel sneh prykryje.

autor
Včera o 13:19
@anonym_3edc17

@anonym_3edc17 no ja teplo milujem to jr pravda. Akurat v aute to je tazke ale ppstupne si zvyknem. (Nemam klimu) Lenze to ako ty tazko znasas teplo tak rovnako tvoja kolegyna tazko znasa klimu a naozaj poznam takych ludi ktori z klimy lahko ochoreju a nie je im z toho dobre. Takze ja sa jej necudujem zaroven ani tebe. Toto je nieco v com sa asi neda vyhoviet

autor
Včera o 13:21
@anonym_8208dc

@anonym_autor mne je ľúto mojej maminky...3 roky do dôchodku...pracuje v nemocnici v práčovni kde keď žwhlia neskutočné horka...a už dva roky pokazena klimatizácia....a ano 40tky horucavi je to des....

@anonym_8208dc ja som hlavne myslela ludi ktori to v praci maju naozaj dobre ako napr v mojej. I ked nemame klimu je tu tak akurat teplo. O dost menej ako vonku. Jasne ze su ludia ktori to maju inak ale tych som neriesila lebo tam je to samozrejme ze im je teplo

autor
Včera o 13:23
@anonym_3ac46d

Ja sa nesťažujem, veď je leto,nech je teplo. Zvyšok roka bude tma a zima.
Manžel pracuje momentálne vonku celý týždeň,robia dlažby. Čiže ten jedine sa môže sťažovať.....

@anonym_3ac46d presne

autor
Včera o 13:30

@anonym_autor dneska som cely cas v praci stala vonku cca 3 hodiny. Bez vody lebo samozrejme som si ju zabudla a nemohla odist kedze som mala dolezitu pracu. V blolizkosti stali nejaki robotnici aj sme obcas prehodili par slov ked sa dalo. Boli zlatí a ani raz nic nepovedali na teplo a oni mali plné pravo nieco povedat. Videla som ako sa potia a makaju. Rano pride zduta kolegyna a pinda ake je teplo. Ráno, kedy je kancelaria zatmavena a studena lebo do nej nesvieti slnko. Ja hovorim o takychto ludoch ktori sa naozaj nemaju preco stazovat lebo vzdy sa maju ludia horsie.