icon

Prečo sa mladí ľudia na ulici točia okolo svojej osi?

28. apr 2023

Za posledných pár dní sa mi niekoľkokrát stalo, že som zaznamenal mladých ľudí ako sa pred priechodom pre chodcov a počas prechádzania cez priechod, zastavia, urobia 360 stupňový obrat, prejdú ďalších pár krokov a opakujú to isté znova... a toto urobia niekoľkokrát, aj keď už prejdú na druhú stranu. Celé to trvá niekoľko desiatok sekúnd.
Podotýkam, že som to videl robiť v okresnom meste, počas dopravnej špičky, na križovatkách plných chodcov a vozidiel.

Je to nejaká nová výzva na internete alebo o čo ide? Viete niekto?

kvetinka75
28. apr 2023

@h2 zbytočne sa budeš pýtať. Nič rozumné nevie povedať , ide si stále svoje. Nevyzretí jedinci. Reaguje iba na to, čo sa mu hodí. Asi mu jednoducho nedochádza, že takéto chovanie sa na prechode nie je vhodné. Prekrúca, domýšla si. Veď aj tí čo hltali tabletky, len blbli.

h2
28. apr 2023

@mb2021 Fuj, fuj, ty si ale hnusný dôchodca! Že decká blbnú, nehanbíš sa?! Ukázal si svoju mentálnu úbohosť a duševnú starobu!
😉

mb2021
Odpoveď bola odstránená
mb2021
Odpoveď bola odstránená
h2
Odpoveď bola odstránená
h2
28. apr 2023

@mb2021 Obhajuješ ľudí s nevhodným, nelogickým a nezmyselným správaním. Tomu sa hovorí "trafená hus zagágala".

mb2021
Odpoveď bola odstránená
mb2021
Odpoveď bola odstránená
kiwi3
28. apr 2023

neviem, ale nikto okrem autora to nevidel a nic o tom nevie, takze sorry, ale podla mna uplne zbytocny prispevok, ktory ma len rozduchat vasne. co sa aj podarilo, ako vidim.

zuzulka558
28. apr 2023

Ja vidím len mladých co su zhypnotizovany mobilom, ci na prechode, chodníku, obchode,,,, raz mi jedna skončila v kočíku, isla z lekárne oči v mobile cez múrik som ju nevidela na chodníku ja a ona na schodoch,

19mmm71
28. apr 2023

ďalšia zbytočná anonimná diskusia-to tí na prechode aspoň niečo robia ako sa nudiť za PC😀

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
h2
28. apr 2023

@mb2021 Keď niekto poslúcha nezmyselný príkaz neznámej osoby na sociálnej sieti (ktorý niekto napísal čiste len kvôli tomu, že bol zo samej nudy zvedavý, koľko blbcov sa na to chytí) a robí kvôli tomu nebezpečné veci, tak je vymletý a nechcela by som, aby o mne v budúcnosti rozhodoval, napríklad ako poslanec NR.

mooonika1975
28. apr 2023

@kvetinka75 tu bohužial musim povedať, že tá vymletá mládež, je niekoho dieťaťom, a teda niekto za jeho výchovu je zodpovedný, samozrejme vidim aj v mš, že deti niektoré budú môcť robiť hocičo, nepohnú sa , ALE TO LEN VĎAKA RODIČOM.

kvetinka75
28. apr 2023

@mooonika1975 na jednej strane máš pravdu. Na druhej strane, rodič dokáže zasiahnuť do určitého veku. Potom sú niektorí pod silným vplyvom okolia, rovesníkov, soc. sietí a nie každý je tak silný jedinec, že si povie, kašlem na to, nemusím patriť do takéhoto. kolektívu a budem radšej normálny. Našťastie u nás v rodine nemali žiadne deti potrebu splňať rôzne výzvy, robiť kraviny a pod. A srandy si užili aj bez toho.
Ale to sú ,,deti,, ktoré majú svoje záujmy, uvedomujú si čo chcú, idú si za tým a nie sú odkázané na takéto ,,lacné,, zabávanie sa a strhávanie pozornosti na seba

mooonika1975
28. apr 2023

@kvetinka75 ja zase beriem obdobie puberty ako za extrémne dôležité, kedy treba byť rodičom.

kvetinka75
28. apr 2023

@mooonika1975 ibaže niektorým deťom môžeš dohovárať, nie každý je taký uvedomelý, že si s rodičom o tom pohovorí, vypočuje si a pochopí. Sú takí, ktorí proste pôjdu po svojom a rodič sa môže aj rozkrájať. Zase si to neidealizujme. Že rodič sa každý deň porozpráva s dieťaťom a dieťa poslúchne, uvedomí si kopu vecí, nenechá sa do ničoho zatiahnuť.
Sú deti, ktoré si uvedomujú určité veci a deti, ktoré si uvedomia, až keď je neskoro. a niekedy ani vtedy nie.

mooonika1975
28. apr 2023

@kvetinka75 také deti sú , ale rodičia tam absentuju, preto potrebujú zaujať, ukázať na seba. Ok, ja som nie odbornik na mládež, len na tie mini deti, myslim si, že dohováranie nepomôže nikomu, priklad, rozhovor, dôvera sú lepšie metódy.

annm81
28. apr 2023

@kvetinka75 Mládež bola takto "vymletá" vždy. Ani tvoja generácia nebola lepšia. Treba príklady? Samovraždy po vydaní knihy Utrpenie mladého Werthera? Kedy to bolo? 18. storočie? Nahlúple tradície bez akéhokoľvek zmyslu, ako ženská obriezka, korzety, ktoré chorobne deformovali telo, zjazvovanie...a vlastne celá móda ako taká - toto trvá storočia až tisícročia... Hltanie zlatých rybičiek z prvej polovice 20. storočia. Jediný dôvod, prečo sa zdá, že týchto nahlúplych výziev je viac je ten, že máme internet, takže sa dokážu rýchlo celosvetovo rozšíriť. Je na dospelých, aby deti učili, ako sa nedať strhnúť davom k veciam, ktoré sú nielen hlúpe, ale aj nebezpečné. Ibaže dospelí to poväčšine nerobia. A vieš prečo? Lebo sami nevedia, ako si s tým poradiť... zabudol vôl...

luckasvec
Autor odpoveď zmazal
luckasvec
28. apr 2023

@mb2021 som zvedavá keď pôjdeš so svojím dieťaťom cez prechod a spraví ti tam 5 pireut ci mu pri tom ešte budeš pískat a tlieskať do taktu a pochvális ho🤦‍♀️

kvetinka75
28. apr 2023

@annm81 tak robili sme blbosti aj my. Ale nie také aby sme ohrozili svoj život alebo život iného. Nedávali sme nikomu do fľaše chemikálie, nebrali sme tabletky, že veď vyskúšame čo to spraví. Veľmi dobre sme si uvedomovali čo by asi nasledovalo. Som z generácie, kde sme celé sídliská behali po vonku, stretávali sa ale nikto sa nezabil, nikto nikoho nepriotrávil, max. mu posolil čaj alebo pocukril zemiaky na obede. A to čo ty uvádzaš, ženská obriezka a spol. To neboli výplody mládeže z dlhej chvíle.
zažili sme aj my všeličo, ale nerobili sme stojky na prechode, neskákali z mosta. Vedeli sme, kde sú asi tak hranice a čo už je cez.

kvetinka75
28. apr 2023

@luckasvec možno sa pridá

kvetinka75
28. apr 2023

@annm81 a možno bolo tých pár deciek, ktoré to prepískli ale určite sa k nim nepridávali celé partie a nebolo ich toľko ako dnes.

laurita285
28. apr 2023

@kvetinka75 akože, ja som z rovnakej generácie a môjmu spolužiakovi rozdžubali v škole oko tak že naň už nevidí a môj manžel si s kamarátmi hádzal profesionálne šípky tak že tú šípku prehadzovali cez korunu stromov a "protihráč" ju chytal a tiež to skončilo vypichnutým okom :D :D (šípku nechytil a ten ostrý hrot schytal rovno do oka)
Tak len toľko k tomu to že vy ste nerobili koko- iny neznamená že sa nerobili všeobecne.

kvetinka75
28. apr 2023

@laurita285 napísala som, že boli aj takí, ale určite nie toľko detí ako teraz.

annm81
28. apr 2023

@kvetinka75 Behali ste po sídliskách a nikdy nerobili nič nebezpečné? Zaujímavé, ja si pamätám, že na tých sídliskách bolo bežné naháňať sa po stavbách, veď adrenalín... Chlapci sa bežne hrali na chemikov a nie jeden prišiel o oko, či prsty. Petardy na koľajnice bola zas zábava o nejakú generáciu skôr.... Buď zlá pamäť, alebo spomienkový optimizmus.

mooonika1975
28. apr 2023

@annm81 veru, robili sme šialené veci, lebo nám nikto nepovedal, že sa to nesmie. Nejako nebol čas na deti. Tak ako teraz.

kvetinka75
28. apr 2023

@annm81 žiandy spomienkový optimizmus, u nás nikto neprišiel ani o prsty a ani o oko. Max. si tak niekto zlomil ruku na bicykli. Odreniny boli bežné ,ale to nepovažujem za nejaký úraz.

h2
28. apr 2023

@kvetinka75 Tiež si z detstva nepamätám nikoho, kto by prišiel o oko, či prsty. Toto určite nie sú bežné detské úrazy.