icon

Prečo sa mladí ľudia na ulici točia okolo svojej osi?

28. apr 2023

Za posledných pár dní sa mi niekoľkokrát stalo, že som zaznamenal mladých ľudí ako sa pred priechodom pre chodcov a počas prechádzania cez priechod, zastavia, urobia 360 stupňový obrat, prejdú ďalších pár krokov a opakujú to isté znova... a toto urobia niekoľkokrát, aj keď už prejdú na druhú stranu. Celé to trvá niekoľko desiatok sekúnd.
Podotýkam, že som to videl robiť v okresnom meste, počas dopravnej špičky, na križovatkách plných chodcov a vozidiel.

Je to nejaká nová výzva na internete alebo o čo ide? Viete niekto?

kvetinka75
28. apr 2023

@matabb73 teraz som ti odpísala že som nikde nenapísala že všetci sú takí. A ideš si stále svoje. Áno s takouto - ktorá podstupuje tieto výzvy. A nie že všetci ich podstupujú.

matabb73
28. apr 2023

@kvetinka75 mládež nie je výraz pre jednotlivca, ale pre skupinu. Ľudia v mladom veku.

kvetinka75
28. apr 2023

@matabb73 ale ak si myslíš, že je toto OK, tvoj názor ti neberiem a ja ho tiež meniť nebudem, len preto, že má niekto iný názor. Mne je jedno, keď aj kotrmelce bude niekto na prechode robiť. Myslím, že dosť ľudí zomiera vlastnou nezodpovednosťou a keď je to OK, nemám k tomu čo dodať. Nemusíme ani škôlkarov nič učiť, ani na školách vysvetľlovať základné veci ohľadne bezpečnosti, slušnosti - veď sranda bola vždy, aj bude, nech si každý bez uváženia robí čo chce. 😉

kvetinka75
28. apr 2023

@matabb73 myslím že kto chcel pochopil. skupina tých ľudí - ktorí podstupujú tieto výzvy. Už neviem ako jasnejšie to napísať.

kvetinka75
28. apr 2023

odchádzam už z tejto diskusie, lebo je to tu už len chytanie sa za slovíčka.

h2
28. apr 2023

@matabb73 Ach, nechápeš ani po vysvetlení? Nejde o výraz "mládež", ale o "TAKOUTO". Čiže je tým konkrétne vymedzená časť tej všeobecnej mládeže na tých, ktorý toto robia. Pochopené?

maciatkolulu
28. apr 2023

@mooonika1975 my si asi nerozumieme, však? Nevadí....

maciatkolulu
28. apr 2023

@h2 ono viacerí tu naozaj nerozumejú.... Žiaľ.

matabb73
28. apr 2023

@h2 teraz neviem, či to myslíš ironicky alebo naozaj, lebo o tebe si myslím, že si inteligentná žena.

matabb73
28. apr 2023

@kvetinka75 myslím, že diskusia s tebou je ozaj zbytočná. Len mi nedalo k tomu niečo napísať, lebo neznášam paušalizovanie.

kvetinka75
28. apr 2023

@matabb73 ty stále nechápeš, no nevadí, pekný deň 🙂

h2
28. apr 2023

@matabb73 Bola to úprimná snaha vysvetliť ti, že "s takouto vymletou mládežou" nie je to isté, ako "mládež je vymletá". Ale že sa to malo vzťahovať len na tú "vymletú" časť tej mládeže, nie na všetkých. Už neviem, ako ináč by som to vysvetlila.

annm81
28. apr 2023

@h2 Ale veď @kvetinka75 predsa celú diskusiu úplne otvorene tvrdí, že dnešná mládež je hlúpejšia než minulé generácie. Takže neviem, čo sa na tom dá pochopiť inak.

kvetinka75
28. apr 2023

@annm81 vidíš a predsa sa dá.

matabb73
28. apr 2023

@h2 to by bolo možné konštatovať, že s vymletými ženami z Modrého koníka bude ťažko dožiť len na základe statusov niektorých žien. Nemôžeš posudzovať ľudí len na základe pár jednotlivcov, dokonca ani skupinku ľudí. Tiež som mala rôzne kamarátky a mňa osobne by urazilo keby mňa niekto posudzoval podľa toho ako sa správa niekto zo skupiny.

h2
28. apr 2023

@matabb73 Príklad na ešte názornejšie vysvetlenie (len som doplnila do pôvodnej vety špecifikáciu danej skupiny): "Toto som ešte nevidela, ale čaká nás krásna budúcnosť s takouto vymletou mládežou, ktorá sa na prechode pre chodcov točí okolo vlastnej osi, kvôli výzve na sociálnych sieťach." Čiže žiadna paušalizácia, ale opis konkrétnej skupiny. V pôvodnej vete nahradený slovkom "takouto".
Dúfam, že to už bolo dostatočne vyčerpávajúce. Mňa to teda vyčerpalo dosť. 😁

kvetinka75
28. apr 2023

@h2 myslím, že sa zbytočne namáhaš. Kto chce pochopí, kto nie, pôjde si stále svoje. Vysvetlení tu padlo dosť.

valeria_h
28. apr 2023

@mb2021 Úbožiak na stránke pre mamičky 🙈

h2
28. apr 2023

@annm81 Ja sa vyjadrujem k tej konkrétnej vete a následnej nepríjemnej reakcii toho dotyčného, čo ju označil za mentálne úbohú. Nie k celej diskusii.

annm81
28. apr 2023

@kvetinka75 Takže som ťa nepochopila a nakoniec sa zhodneme na tvrdení, že dnešná mládež je vymletá úplne rovnako ako mládež za mojich čias aj ako mládež za tvojich čias a teda nás z tohoto pohľadu čaká úplne rovnaká krásna budúcnosť, aká si počkala na našich rodičov a starých rodičov?

matabb73
28. apr 2023

@h2 ale ona to tak nenapísala. Napísala len s takouto vymletou mládežou. Inak, vôbec nechápem takémuto záveru. Len preto, že niektoré detská blbnú, budem čakať zlú budúcnosť. O mladých so vždy starší mysleli, že sú horší ako boli oni.

„Naša mládež miluje prepych, je zle vychovaná, vysmieva sa predstaveným, vôbec si neváži starých ľudí. Dnešné deti sú hotoví tyrani. Nevstanú, keď do miestnosti vojde starší človek. Odvrávajú rodičom. Jednoducho povedané: sú veľmi zlé…!“
Seneca

annm81
28. apr 2023

@h2 Nie tak celkom, to by si potom povedala niečo o tom, že jeho reakcia bola nevhodná, sprostá, alebo úbohá. Ale ty píšeš, že kvetinka75 nepaušalizovala súčasnú mládež ako blbú (blbšiu než minulé generácie). A ona to pritom spravila úplne otvorene.

h2
28. apr 2023

@matabb73 OMG! Toto je, ako hrach na stenu hádzať. Neposudzuje celú skupinu! Posudzuje TÝCH, ktorí to robia. A ten príklad, ktorý si dala s vymletými ženami z modrého koníka, je tiež vhodný na to, aby si to pochopila: nejedná sa o všetky ženy na svete, len o ženy z modrého koníka. Rovnako, ako s TOUTO mládežou. Nie všetci. Len tí, ktorí to robia.

kvetinka75
28. apr 2023

@annm81 ako som napísala, nepochopila si ale tvrdenie si prekrútila. Nevadí, pekný deň aj tebe už nemá zmysel niečo písať. Toto bude stále dokola. 🙂

h2
28. apr 2023

@annm81 Ešte raz: písala som o tejto jednej konkrétnej vete!

kvetinka75
28. apr 2023

@h2 kašli na to, sprav si kávu, daj si niečo sladké, ja idem poliať záhradu. vidno aj podľa posledného príspevku, že to nechápe.

matabb73
28. apr 2023

@h2 takže, aj ty sa priraďuješ k vymletým ženám z Modrého koníka len preto, že patríš do tejto skupiny? Otvor myseľ a začni uvažovať a ešte raz si prečítaj čo som napísala. Nemôžeš podľa správania jedného človeka posudzovať celú skupinu. Ani podľa jedného skutku nemôžeš posudzovať človeka keď ho nepoznáš.

annm81
28. apr 2023

@kvetinka75 Tak mi to prosím vysvetli. Na to, aby si vyjasnila či si hovorila paušálne o mládeži ako takej, alebo si sa v tej siahodlhej diskusii pomýlila a 10x napísala, že v minulosti boli deti múdrejšie postačí aj jednoslovná odpoveď. Tvrdíš teda, že mládež je dnes blbšia ako bola za tvojich čias? Áno/Nie?

kvetinka75
28. apr 2023

@annm81 myslím, že som to vysvetlila dostatočne a takisto aj h2 ti napísala, ako to je myslené. Ešte lepšie to vysvelila ako ja. Paušalizuješ ty, nie ja, a odpovedať na tvoju otázku ti nemôžem dať, pretože ja nepaušalizujem a nevyjadrovala som sa k celej mládeži ale iba k tej určitej časti, čo si doteraz nepochopila. A na toto dosah ja nemám aby si pochopila ako som to myslela. Je až smiešny ten tvoj záver ano/nie

h2
28. apr 2023

@matabb73 Prečo nenapíšeš autorovi úvodného príspevku, že paušalizuje, keď píše, že to robia mladí ľudia? Lebo nerobia to všetci a on píše, že to robia mladí ľudia, čo nie je pravda. Podľa tvojej "logiky" by to tak malo byť.
A naozaj nevidíš rozdiel medzi "ženy z modrého koníka sú vymleté" a "decká, ktoré sa točia pri prechádzaní cez cestu, lebo tým plnia výzvu z TikToku, sú vymleté"? Spomínanú "vymletosť" v druhom prípade posudzujem na základe správania.