Prečo sa niektoré ženy stále sťažujú sa na všetko?
Včera som stretla kamarátku zo školy, sadli sme si na kávu a pokecali čo nového. Dlho sme sa nevideli.
Má 2 deti, dobrého chlapa čo pekne zarobí. No není spokojná. Sťažuje sa že musí sa starať o domácnosť a variť. Pýtam sa jej čo konkrétne. Že upratovať, vysávať, podlahu zmyť atď, variť, riad umyť atď. A popritom starať sa o deti. Nechápala som, veď toto všetko je normálka a každá žena toto všetko robí. Pýtam sa jej a chlap ti pomôže. Že áno berie deti von zakaždým keď má voľno. Že medzitým ona ide na nechty, kadernícke alebo vyraziť si s kamoškami na párty.
Ona nepracuje, už je 10 rokov doma a živí ju chlap. Kukám na ňu, potom z čoho si unavená, čo nevládzes. Keď to v mojom okolí ženy nemajú ani polovicu pomoc od chlapa čo táto kamarátka, plus chodia aj do práce a stíhajú. Hovorí že ledva čaká kedy deti pôjdu do školy a škôlky a ona bude mať konečne kľud doma. Že keby vedela čo to všetko obnáša nikdy by nebola mala deti.
Fakt nechápem prečo sa niektoré ženy stále sa sťažujú na všetko? Aj tu na koni koľkokrát ženy sa len sťažujú. Áno niekedy to dá zabrať keď sa všetko sype na hlavu. No je to len obdobie, za každým zlým zase slnko vyjde. Čoby sa stalo keby si ľudia začali vážiť to čo majú, keby boli k druhým láskavejsi? Keby sa menej sťažovali a viac si užívali? Život je tak krátky
Ona sa stazuje a ty ju ohovaras. No vy ste podarena dvojka 🤣🤣🤣.
Kdesicsom pocula taky vyrok, ze najviac sa stazuju lenivi ludia 👍 lebo je jednoduchsir sa stazovat ako sano nieco pricinit. A co ja pozorujem tak je to dost pravda.
No tak sa nudi..nema konicky a vlastna rodina jej prekaza.. neries ju ale seba.
U teba sa vyventiluje a doma je potom samý med..Z vlastnej skúsenosti mám odpozorovane, ze najviac sa sťažujú ľudia, ktorí v reálnom živote nemajú v podstate žiadne problémy..Len si ich umelo vyrábajú tým sťažovanim, lebo ved o čom by sa potom kvakalo..A ľudský mozog je nastavený stále niečo riešiť, analyzovať.
Aby si im nezávidela ako dobre sa majú 😂
Z tvojich reakcií na kamarátku cítiť neustále posudzovanie, súdenie.... "nemá prečo byť unavená, nemá sa na čo sťažovať....". Ty ale nevieš ako sa ona cíti, nežiješ jej život, nemáš právo ju súdiť...môžeš ju len aktívne pozorne vypočuť a ak ťa požiada o radu, tak aj poradiť. Ak ju nechceš počúvať, tak jej nabudúce pri stretnutí na rovinu povedz hneď v začiatku ako sa začne "sťažovať", že jej nemáš ako pomôcť, že nemá zmysel, aby ti to rozprávala alebo na rovinu - že ťa to nezaujíma a považuješ to za malicherné. Buď úprimná k sebe, aj k nej.
Mne uvodny prispevok pride ako zavist ,prepac .Poznám takých ľudí ,vypočujem, neriešim ale ani nevyhladavam .Proste jedných uchom dnu ,druhým von za 5 minút neviem na co sa vlastne sťažovali 🤣
Aj môj muž je taky občas ,ignorujem to už, raz je veľmi teplo ,potom je veľmi zima a vždy niečo, potom stým prestane .
Ja byť desať rokov doma a figu robiť, tiež som unavená.
Vážne.
Čím viac povinnosti a práce mám, tým toho viac stíham.
Áno, starostlivosť o bežnú domácnosť a dve zdravé deti nepovažujem za extra náročnú činnosť. Schopná žena to dacaxaj popri inej práci.
Sťažuje sa ten kto chce stále niečo viac...ja si uvedomujem.ze to čo mám je dar...chcem to aby ostalo všetko ako je teraz...ten krásny stereotyp...lebo vtedy viem že je všetko ok....milujem svoj život aj s tými malinkymi nedokonalosťami ktoré máme...a ďakujem.za každý deň kedy môžem uvariť rodine...kedy môžem upratať a zmyť podlahu...lebo viem že ju zmyvam vo vlastnom....mám domov kde sa mám vrátiť...mám rodinu ku ktorej môžem prísť.... ĎAKUJEM
Viete čo je na depresii zaujímavé? Že nepotrebuje racionálny dôvod. Každý chápe človeka, ktorý má depresie kvôli existenčným alebo iným problémom... Ale ľudia, korí také problémy nemajú, podľa mnohých (a hlavne podľa samých seba) "nemajú nárok" na nejakú depresiu. A potom sú všetci prekvapení, že niekto skočil pod vlak hoci mal "dokonalý život". Tak asi nemal.
Netvrdím, že tvoja kamoška má depresiu, ani že má objektívny dôvod na sťažovanie... Ale ber to tak, že potrebovala vypustiť paru. Zrejme jej už z toho, ze je tak dlho doma, trošku zašibkáva. Nevie o tom, ale potrebuje zmenu aby trošku pookriala.
Mas úplnú pravdu. Toto by sa malo verejne zdieľať na sociálnych sieťach aby sa niektoré a niektorý uvedomili.
@nyusika presne tak
Ja a teda nie iba ja samozrejme robím 14ky ale cez voľné dni upratať uvariť zacvičiť s deťmi ist von, čítať knihu atd všetko sa dá stíhať. A čím viac toho mam tym viac stíham lebo musim. Bežné varim o 19tej večer, niekedy navarí muž.
A väčšina žien stíha robotu deti aj hobby alebo ešte popri tom pečú, vyrábajú niečo atď
@zmrzlinka2021 super odpoveď👏🏼, súhlasím 😊
Musime byt vsetci rovnaki? Respekt je odpoved.
Aj ja mám známe ,ktoré sa sťažujú nonstop a na všetko . Už sú raz také ..
A potom mám také ,čo viem ,že sa raz za čas potrebujú vykecat .ja som tiež ten druhý prípad ... Často pôsobím pri troch deťoch a mužovi v zahraničí až podozrivo sviežo a optimisticky . No prídu chvíľky .....
Proste poviem hej hej ,Superne sa máme ,zdraví sme ..ale vieš ,úprimne ? Trochu som unavená ,už som rada ,že skončili prázdniny . 2 mesiace s deťmi ,robiť program ,robiť iné veci okolo ... Citim sa tak a onak ..
Občas sa každému uľaví,keď si ho druhý vypočuje ,keď sa podelíme o to ,ako sa cítime .či mám je smutno ,či sme vyčerpaný ...a to vôbec nemusíme mať dôvod .ťa vyčerpanosť môže premeniť zvnútra ,zo psychiky ... A občas stačí ,aby tá druhá strana len počúvala ,a povedala : " rozumiem ti Elenka , každý máme v živote také obdobia . Zachvilku bude zas lepšie , kľudne vybehnite na kávu aj nabudúce ,odreagujeme sa ,alebo poďme do kina ..... "
dobra si ty kamoska, ked ju rozoberas na konovi. chvalim :D
@nyusika au. Tie co teraz nezvladaju deti a domacnost su neschopne? Podla mna je to mega narocne
@hederamonstera ano, pokial maju zdrave deti v benzom pocte (co ja viem, do pat ks) a maju problem s udrzbou domacnosti v pouzitelnom stave, su neschopne.
ale to neznamena, ze si zle zeny...len su proste nesikovne a neschopne 🙂
@nyusika tvrde slova
@hederamonstera nehadam sa, niekomu sa to moze zdat tvrde. ma pravo na vlastny nazor 🙂
@hederamonstera aj podla mňa su také ženy neschopné.

Mne takí ľudia veľmi lezú na nervy. Rovnako mi ale lezú na nervy ľudia, čo takto analyzujú nepodstatnosti a potrebujú rozoberať iných. No tak sa sťažuje, no a. Každý sme nejaký, ona je sťažovateľ. Ja by som sa nekamošila ani s jednou z vás 🙂