icon

Prečo sa smejeme zo Slovákov na All inclusive?

4. júl 2024

Ahojte, prečo sa robí sranda o slovákoch na All inclusive dovolenke ? Teraz sme boli prvý krát a absolútne som nemala pocit že bolo nejak krajinou "predurčené" kto sa tam ako správa. Akú máte skúsenosť so správaním ľudí na stravovanie All inclusive?

januska12323
4. júl 2024

Máme takých známych, jedia všetko možné kým sa vojde a potom užívajú doma rôzne čistiace čaje a chujoviny, že sa to vyrovná 😁 pritom keby jedli každý deň normálne majú to vyrovnané bez problémov.

tiezjedna
4. júl 2024

myslím, že to pramení ešte z toho, že keď sa začalo v 90tkách húfne cestovať do zahraničia, tak každý hrabal do tašky, aby na pláži nemusel nič kupovať. V mnohých hoteloch bol zákaz vynášania jedla vyvesený priamo v SK/CZ... si to pamätám z Bulharska, Juhošky, ale aj Kanárov

marcellka32
4. júl 2024

Pamätám si nápis v jedálni v Bulharsku:
Slováci, zákaz vynášania jedla z jedálne

jamimo
4. júl 2024

ja si nerobím srandu, je to proste fakt, ale...je úplne jedno z akej krajiny turista pochádza. Ja to poznám na 100 metrov 😄 By som ti odprorúčala zažiť rusov v Karibiku (už pred 20 rokmi), američanov na plavbe, ukrajincov, poliakov, srbov, rumunov v Grécku, britov v Španielsku, nemcov na Malorke. Všade sa nájdu ľudia, kt. sa správajú ako 🐷🐗🐷, žerú ako z válova, nažerú sa aby aj ľavý bok vydrapilo, kydajú pod stôl, ožerú sa pod obraz Boží a hulákajú, ako na Václaváku počas prevratu v 1989...Lebo však som v Ál ekslusív, zaplatil som, tak jaképak copak. 🤷‍♀️ Nevadí, že slama trčí a smrdí aj za ušami a pochádzam z valalu= pupku sveta, ale aj ten pupok je len diera 😄 (sorry, slušnejšie slová sa nehodili do toho opisu...)
No a na druhej strane stretneš slušné slovenské rodiny, kultivované nemecké, britské páry, vzdelaných američanov, japoncov, s ktorými sme strávili mnohé pekné chvíle na potulkách svetom. 👍

lucka_ke
4. júl 2024

@nikaeli ty si ako ja, tiež neviem zjesť naraz polievku a hlavné jedlo a všade som za čudáka, lebo okolie si dá nielen to, ale ešte zákusok, kávu, zmrzlinu a ešte pokukujú čo by si dali 🙂

abbey1
4. júl 2024

Každý národ má niečo špecifické, na druhu stranu sa nedá generalizovať.

ktochytavzite
4. júl 2024

Ja nemám pocit že to robía len slovaci ale všetci,my napr si naberieme čo zjeme a ešte striedmo,keďže na dovolenke netúžim pribrať.Ale čo som si všimla,tak to robia všetci ,nepísala v som len o Slovákoch.

7miriam77
4. júl 2024

@marcellka32 coooo?? Nestraš😄😄😄V pondelok letíme do Bulharska,All inclusive, snáď to nebude náš hotel 🤭🤭😄

ktochytavzite
4. júl 2024

@7miriam77 a ešte si zabudla povedať že všade čipsy,hranolky a jedlo po zemi

7miriam77
4. júl 2024

@ktochytavzite áno, máš pravdu, to som zabudla 😄😄, bola si tiež na výletnej??

viestta
4. júl 2024

@marcellka32 ja som zazila rovnaky napis v Prahe v hoteli. V nemcine, anglictine, francustine a rustine. V cestine tam bol tiez. Takze zas to nie je len o Slovakoch a Cechoch.

ktochytavzite
4. júl 2024

@7miriam77 nie robila som v pizzerii v USA cez leto

mirkam3
4. júl 2024

Odpoved na “prečo” neviem. No pre to všetko, čo baby popísali, nechodím do rezortov na AI pobyty. Hotelové ranajky ešte zvládam, ale obedy/večere určite nepreferujem. Chcem pestrú kvalitnú stravu podľa možnosti v menších rodinných restikach a v klude, nie aby som si naberala z tácky kde sa už predtým prehrabávala polovica rezortu 🤮. Ale ľudia sme rôzni, niekto sa na toto prepchavanie teší cely tok, ešte si aj pôžičku vezme 🤔.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
bavlnka92
4. júl 2024

nikdy som nebola all inclusive pobyt ale keď máme raňajky v hoteli tak sa otočím 3x. prvý je 1 tanierik 2xpečivo s niečím slaným (väčšinou párky), potom dezert a trochu ovocia. vždy z toho ide polovica synovi..
tiež ma niekedy zaujme ako si niekto naloží tanier kopcom a znovu a zas....

marcellka32
4. júl 2024

@7miriam77 nestrasim, no odfotené to nemám..vážne to bolo veľkými písmenami nalepené na dverách jedálne

muchotrafka298
4. júl 2024

Mne osobne nevadi, ked niekto zje aj 5 plnych tanierov, co si nalozi a to aj zje. Neriesim, ked mu chuti. Len bohuzial velakrat tam personal odnasa plne taniere jedla, nedotknute, co si ludia ponakladaju a nechaju to tam. Za mna je toto neskutocne plytvanie.

marcellka32
4. júl 2024

Babyyyy, ste nestolovali s Vietnamcami, to bol zážitok, ale zlý...mlaskanie, fucanie, a nakoniec grganie..skoro som 🤮
A samozrejme nedojedli všetko čo si naložili ...

viestta
4. júl 2024

@marcellka32 v niektorych kulturach je grganie, mlaskanie dokaz toho, ze ludom chuti. Ked si po jedle negrgnes, moze sa hostitel urazit. Proste su to kulturne rozdiely. American si najprv vsetko na tanieri nakraja nozom v pravej ruke, vidlickou v lavej, potom noz odlozi, vidlicku prelozi a futruje sa z toho chaosu co si na tanieri vyrobil.

ewell13
4. júl 2024

My sme boli na all in, 1 clovek 4 taniere, kopcom naložené, samozrejme nevládal dojesť, tak to tam nechali pri každom obede a večeri. A v Chorvátsku sme mali polpenziu, a Česi brali z raňajok ovocie, pečivo, jogurty,.. všetko pchali do tašiek. To bola hanba🤦‍♀️

marcellka32
4. júl 2024

@viestta na jednej strane chápem, že čo kultúra to iné zvyklosti, ale proste mne je vtedy zle...

bluka2
4. júl 2024

Toto mi pripomina moj oblubeny zazitok z jedneho exkluzivneho hotela, kde ma dali, ked nesli vlaky. Dosli sme po dlhej ceste o polnoci a veceru sme uplne kvoli tomu chaosu vynechali. Na recepcii sa ma pytaju, ci chcem aj ranajky. Ze 24 eur. Pytam sa, platia aj deti? Oni, vsak deti tolko nejedia, bude to iba 24 eur za mna. Ja, ze tak to beriem. Rano moje deti prisaham hodinu bez prestavky cely bufet do seba naladovali, wafle, vajcia, lososa, ovocie, müsli, ...😂 Kazde zjedlo tak 2-3x viac nez ja. Zatial, co sa pri inych stolikoch x krat vymenili ludia, oni stale jedli. Som si tak skusala predstavit, ako vyzerame

anonymous87
4. júl 2024

Ja budem asi divna, ale ja si absolutne nevsimam kto ma kolko nalozene na taniery 🙊

adri2211
4. júl 2024

Minuly rok som bola v Miláne, hotel sme mali s raňajkami a tam vedľa nás pri stole dve ženy , neviem akej národnosti boli. Tie balili všetko, ale že úplne všetko este aj varené vajcia 🫣 ja som nevedela oči odtrhnúť, lebo som nechápala, čo robia. Nabalili hádam aj 10kil jedla.

marcellka32
4. júl 2024

@bluka2 🤣🤣🤣🤣🤣

marcellka32
4. júl 2024

@adri2211 kokoooos, to už čo je ....

jamimo
4. júl 2024

@marcellka32 ale to čo ty píšeš sú kultúrne zvyklosti a špecifiká-vo Vietmame a Číne, to je znak, že ti chutí 😉 Aj na letisku stretneš ázijskú madam v Chanel kostýme a kuframi LV, v kľude si difúzne uľaví z análneho otvoru a kráča so vztýčenou hlavou, lebo prdnúť si je zdravé pre gastro trakt 👍
Takých zvyklosti je XY...
Arabovi tiež nikdy nepodávaš ľavú ruku 😄
Táto debata je o divom správaní sa jednotlivcov a skupín v jedálňach all inclusive.
Vďaka Bohu, bola som len 3 x v takom+ plavba... , už len na vlastnú päsť.

jamimo
4. júl 2024

@ewell13 nemala by som sa hanbiť za činy iných, ale tu súhlasím, už pred 25 rokmi som sa hanbila povedať odkiaľ pochádzam (a nie, nielen kvôli správaniu v reštaurácii...) Stále to mám v sebe... V zahraničí ak vidím a počujem buranov slovanského typu a východného bloku prepíname s chlapom do konverzácie v inom jazyku 😄

lenqua_12325
4. júl 2024

Možno preto, že sa správajú ako prasatá.
To ale nieje len o Slovákoch.
Robí to aj kopec Rusov, Čechov a Ukrajincov...
Naberú kopcované taniere na stôl a jedia ako keby to bolo ich posledné jedlo a potom sa tiež aj kopa jedla vyhadzuje. Aj pre toto idem radšej do apartmánu.
To je len jedna z množstva ďalšieho a potom sa sťažujú, že im je zle a grcajú či behajú po záchodoch.

fajnova
4. júl 2024

Tu sa musím slovákov zastať. Z môjho pozorovania vychádzame ako jeden z najslusnejsich národov, čo sa stolovania týka. Zato takí česi, to už je iný level sedlaciny. Decká im skákali po stoloch, prisahám, doslova na nich stáli a skákali, vrieskali, rozhadzovali jedlo po stole, zostávala po nich spúšť. To isté poliaci. Česi boli už o desiatej ráno ozrati jak dogy, lebo šak zadarmo. A nemci, to je tiež kapitola sama o sebe. Megahlucni, mali asi dojem, že celá pláž je len pre nich. Ich pes sa nám vysral pri hlavách, asi 30 cm od nás a oni nič, ani mu ani bu. Ani sa neospravedlnili a neodpratali to. Normálne sme sa museli my premiestniť. Neviem si predstaviť, že by Slováci toto urobili.