Prečo sa smejeme zo Slovákov na All inclusive?
Ahojte, prečo sa robí sranda o slovákoch na All inclusive dovolenke ? Teraz sme boli prvý krát a absolútne som nemala pocit že bolo nejak krajinou "predurčené" kto sa tam ako správa. Akú máte skúsenosť so správaním ľudí na stravovanie All inclusive?
Presne takúto skúsenosť mám s "dovolenkármi" z Ruska. Ponaberane porcie akoby týždeň nejedli a 90 percent z toho skončilo na stole a pod stolom. Správali sa ako 🐷
Kks ženy ja som z inej planéty ale toto som si nikdy nevsimala ako kto jedáva v hoteloch raňajky (na All nechodím, tak môžem len raňajky hodnotiť) či veľa, či málo, či je z čiech a či z Dubaja.. ja fakt nechápem či som taká nevsimava alebo čím to je.. možno tým že mám tri deti (a sme často takto aj s deťmi rodinných kamarátov, takže nás je ozaj dost) a som rada ze sa vôbec pri ich vzajomnych podpichovaniach nazerem 😅
Ja len otázočku?Co si myslite,ze sa robí s tým jedlom ,ktoré zostane na tých pultoch nedotknuté?
@domi835616 všetko ide do odpadu kvôli hygiene preto mi bolo vždy úplne jedno koľko si čoho kto nabral. To je najmenší problém pri niektorých dovolenkároch
Ja som síce nebola na takej dovolenke, ale v roku 2010 som bola v kúpeľoch v Nimnici.
Raňajky sa podávali formou švédskych stolov. Ráno som mala procedúru a to plávanie, hladná som bola ako vlk, ni keďže som bola zadelená do druhej skupiny, ktorá chodila na stravu neskôr, musela som dosť dlho čakať, kedy doplnia jedlo, lebo tá prvá všetko pojedla, veľa krát sa stalo, že sa nám, z druhej skupiny niektoré jedlá ani neušli.
Ale nabrala som si len toľko, koľko som dokázala zjesť, tak na zasýtenie.
@bylinka25 Presne, ja napríklad nejem ráno doma skoro vôbec, len niečo sladké ku káve, nie preto, že by som šetrila, ale nechutí mi a o 11tej mám už obed, aj teraz som už dojedla obed. Ale niekde na pobyte si dám bohaté raňajky, ale nie preto, že je to v cene. Ale preto, že obed je až od 12:30 zväčša a naposledy som jedla o nejakej 18tej večer a nebudem hladná pomaly 19 hodín do obeda. A doma aj večer, zoberieš si niečo sladké, zmrzlinu, chipsy, ovocie pri tv a to zasýti tiež. Ale takto na pobyte po večeri zväčša už človek nemá nič.
to jedlo čo sa nezje by mali dávať nejakým bezdomovcom potom alebo chudobnejším ludom ak by mali záujem a nie vyhodiť to do koša.Debili sprostí.Toto je už ozaj hnusné plytvanie.Ludia si už nevážia fakt nič
Ja som toto zažila u Čechov, Poliakov, rusov a tie ázijské krajiny. Je to o ľuďoch, nie o národnosti. Ja si neberiem jeden tanier, zjem a idem preč. Sem tam sme ani nejedli lebo v teple nechuti. Ale nechápem načo jest viac ako doma, však nie som krava so 4 zaludkami.
@muchotrafka298 No, to obsadzovanie lehátiek pri bazéne nie je výlučne "Ostblock fenomén", ja som to zažila na Kefalonii a obsadzovači boli VÝLUČNE doružova vypečení Briti (taká tá robotnícka zberba na dovolenke pri mori)...
@ivanaks ja mam s týmto najčastejšie skúsenosť s Nemcami . Podľa mňa je nemecký národný šport vstať za svitania a obsadzovať lehátka pri mori a bazene .
Teraz v júni na dovolenke sa s nimi beach manager nenatahoval. Ráno pozbieral osušky zo všetkých obsadených lehátok a hodil ich do vreca. Museli ich ísť vypýtať k nemu a 99 percent bolo Nemcov a rozčuľovali sa poriadne. Veľmi rýchlo im ukázali tabuľky nad každým lehátkom že je zákaz rezervácii. S Nemcami mam takúto skúsenosť vo veľmi veľa hoteloch
@ivanaks
@lakebabe mňa teda obsadzovači lehátok pri mori čo si ráno privstanú nejako neiritujú, vyberám hotel, kde nie je 20 lehátok na 500 hostí a vstávam rôzne, niekedy o šiestej, niekedy o siedmej. A ak tam prídem za 5 minút 7 je mi to jedno, či nájdem ešte v prvej rade lehátka alebo v poslednej až. Ale čo ma irituje sú obsadzovači lehátok pri bazénoch nonstop. Nechajú pri lehátkach detské nohavičky, nafukavačky a tak a takto si ich rezervujú na celý pobyt. S tými uterákmi už väčšinou robia poriadky, ale toto nechávajú tak a ideš ráno pred siedmou, lebo jeden deň chceš byť pred bazénou a tretina obsadená osuškami čo si privstali a niektorí aj plávajú už a viac ako polovica takto, porozhadzované detské veci, nafukovačky a tak a prídu si o desiatej alebo jedenástej ked sa vyspinkajú a miesta majú takto rezervované.
@marsmykkok mne to je tiež jedno lebo tam nie som cely deň ale keď je v areáli tristo oznamov že je zákaz rezervácie lehátok mohli by to rešpektovať. Tiež chodím do rezortov kde je tých lehátok veľa nikdy sa mi nestalo, že by sme nejaké miesto nedostali. Tu aj pri bazénoch to zbierali keď to tam dal niekto pred raňajkami a išiel preč pozbierali a mal smolu.
Nam sa stalo na Kapverdach:
Chodime na plaz okolo 8.30-9, plno volnych slnecnikov a lehatok. Sme tam tak do 11.30 a ideme na obed do plazoveho baru (fakt co by kamenom dohodil, len plaz bola siroka, tak sme nedovideli az k lehatkam). O 12.30 ideme naspat, nase veci "poskladane" na piesku a na nasich lehatkach cudzie veci. Pribehla k nam z mora slecna zo Slovenska, ze oni si nemali kam dat veci, lebo vsetko bolo obsadene (kto by to cakal na obed?) a my sme tu neboli, tak si uchmatli nase. 🤦🤦🤦
Ja mám take skúsenosti že je absolsolutne jedno akú máš národnosť. Prasce nájdeš všade, či to je Francúz, Američan či Poliak, je úplne jedno. Či si niekto mysli že existuje nejaký exkluzívny stat kde sa vedia všetci správať 😂
@emjee mne v Dominikanskej republike ukradli pocas kupania sa v mori (!!!!) Slovaci z lehatok tie stipce na osusky. Som vysla z vody a kukam, ze to co je. Este boli tak sprosti, ze to bolo par lehatok odo mna co som na to videla. Tak som si ich vzala naspat.
ženy moja tohtoročná skúsenosť z Turecka, boli sme tam 10 dní, tak 2 sme chceli byť pri bazéne. No a muž ráno dal utierky, prišli sme tam a zbadali sme, že medzi lehátkami na slnečníku dole podľa nás zabudnutý detský diel plaviek-ked dával osušky muž, nevšimol si ich. Tak sme ho dali na bok, na viditeľné miesto. A na druhý deň dáme uteráky, okúpeme sa, ideme sa prejsť ako každý deň k moru a uteráky fuč, dáme naspäť ideme na raňajky, znova fuč. Tak sme dali tretikrát a tam ostali, dali ich preč majitelia tých detských nohavičiek, mali tak rezervované tie lehátka lepšie postelové. Tak nabudúce ženy zobrať lupu a ak nájdete čo len vlas niekoho v priestore lehátka a slnečníka, má to rezervované na celý pobyt, neopovážte si tam dať svoje uteráky. Posledný deň sme boli pri mori, ale všímala som si bazény a tie nohavičky tam boli stále a prišli ich majitelia o 11tej vyspinkaný a mali voľné lehátka. Mňa ako len štve, že to robia často rodiny s deťmi a takto učia a vychovávajú deti. A inak raz som išla na pláž pred siedmou a zažila som aj konflikt slovný a neskôr fyzický medzi dvomi Nemkami a tromi Slovenkami o lehátka. Ako neviem o čo tam išlo, len proste oni sa pobili o prvý rad, že tam aj jedny aj druhé chceli ležať, pričom pláž prázdna a plno voľného. Fakt už ľudom šibe.
inak aj preto my nechodime k bazenom, lebo tam nikdy miesto nezozenies, hoci tam nikto nelezi :-/ my radsej na plaz aj do druheho, tretieho radu kludne, hlavne nech tam nie su fajciari
Ja som naposledy v Geecku videla to, ako Cesi preliezali zabrany pri zatvorenom bazene, kde tieklo nejake cistidlo alebo co a isli do smradlavej savovej vody. Lebo nemohli hodinu pockat do otvorenia a docistenia…. Maaamooo poleeezzzz rychlejiiiii…”
@muchotrafka298 😂😂😂 to im gratulujem do tých bazénov dávajú také dávky chlóru že ti koža zlezie😄 preto majú vyhradené hodiny kedy môžeš vliezt 😄
@marsmykkok my tiež ku bazénom nechodime muž ma atopicky ekzém a jemu tie prechlorovane bazeny vadia. Ale nechápem logiku týchto rezervácii keď už k tomu bazenu idem som tam nie si tam hodím nejaké trenky a mam to rezervovane celý deň

obdivujem každého kto chodí na takéto all inclusiv dovolenky do rezortov.A po tomto prečítaní už nemám chuť tam ani len ísť a viem že ani nikdy nepojdem😀 my vždy len po vlastnej osi, bez cestovky,bud si prenajmeme dakde domček alebo hotel a potom sa stravujeme v reštikách alebo aj na ulici rôzne ich národné jedlá.Ale my chodime hlavne dalej do exotiky europa moc nie.Mne by vadilo ako tu už bol popísané že sa v tom musí plno ludí asi hrabať.Ja radšej súkromie aj v bývaní aj pláž nepreplnenú.Toto by som nedala