icon

Prečo stále meškajú vlaky?

1. dec 2023
Strana
z2
katkaseiner
1. dec 2023

lebo mame zeleznice v stave ako mame...tiez denne dochadzam a je to katastrofa...10minutove meskanie je na dennom poriadku, to uz ani neregistrujem ako meskanie... Napr prednedavnom sa zistilo ze kolajnice v okoli hlavnej stanice su v katastrofalnom stave...cize my z Ba-Vinohrady ideme na hlavnu stanicu takmer krokom

macekovam
1. dec 2023

Práce na tratiach..

autor
1. dec 2023

Ja už tomu nerozumiem, v utorok ráno hodinu a pol , včera večer 55 minút.. a ešte čakať na tej zime, lebo nie všetky stanice sú také, že sa tam dá schovať. Asi sa ale tento problém nedá s nikým riwist

minenkak
1. dec 2023

Moje dieťa keď cestuje domov len mi pošle fotku koľko je meškanie a len už som doma a či je naozaj toto možné

ruxandra
1. dec 2023

Zalezi v ktorej casti Slovenska si, ale vo všeobecnosti, opravujú sa trate, pripadne neopravuju ale su v zlom stave (treba ist pomalsie), nehody na trati (zrazení ludia, zver), meškajúci rýchly vlak, na ktory potom čakajú vsetky pomalsie, malo persolnalu (chybaju rušňovodiči…)

viestta
1. dec 2023

Lebo sa trate opravuju a preto su na tratiach vyluky, lebo sa kazia rusne, lebo vlak caka na pripoje, lebo nemaju rusnovodica, lebo sa stala nehoda, lebo niekto skocil pod vlak...

martinka13
1. dec 2023

Lebo sme na Slovensku. A tu nič štátne nefunguje....

elenita
1. dec 2023

Presne. Ja mam zajtra v BA prednasky od 8.00 do 19.00 a teraz fakt tuho uvazujem, ci to risknut a ist vlakom, alebo to risknut a ist autom 🙈🤣 Ale asi auto bude istejsie, dufam, ze velmi nenasnezi/neprimrzne.

stanulienkat
1. dec 2023

Zeleznice zadarmo. Dochodcovia, studenti neplatia-nie su peniaze. Zadarmo nie je nic. Potom to tu tak vyzera. Nemozete chciet aj zadarmo, aj moderne, aj kvalitne.

simca06022011
1. dec 2023

a este by som poveala, ze riadne snezi.. cize v kuse daco bud padne na trate alebo ich zasnezi :DD je to normalne... odjakziva v zime vsketo stale meska, v lete pomenej,a le aj tak...
@elenita a autobus nie je riesenie ? lebo to teda ja uprednostnujem pred vlakom ked mam byt nacas niekde... hlavne ak by si sa bala ist autom 🙂

simca06022011
1. dec 2023

@stanulienkat ked som ja chodila vlakom do prace, vsetci sme si platili vsetko a nic nebolo :DDD ale v podstate mas pravdu. Len ked idu trzby, idu najskro odmeny a az potom sa nieco prerobi, najlepsie predrazene odflakne.

stanulienkat
1. dec 2023

@simca06022011 noooo....Sk zeleznice neboli nikdy super, ale co je tu posledne roky, to je nonsens. Zeleznice su na kolenach, rozkradnute. Uz sa Ceska republika vyjadrila, ze ked ked sa neupravia kolajnice, nebudu k nam vypravovat vlaky, ze si nenechaju znicit vlakove supravy. Len socialna vlada si naucila ludi na slovo ZADARMO. Tak ludia musia cestovat ako za sociku. Ludia nechapu trhovej ekonomike, nechapu, ze zadarmo nie je.

la_dolce_vita
1. dec 2023

Minule som cestovala na stretavku na Moravu a Regio meskal rovnych 120 minut..

suge
1. dec 2023

Pamätám si na výrok jedného rušňovodiča, že pri stave, v ktorom sú slovenské trate môžeme byť radi, že po nich vôbec niečo jazdí.😅 Dá sa voľne aplikovať na pomaly všetky rezorty a odvetvia naprieč Slovenskom.😉

marcellka32
1. dec 2023

Zmenila som vlak na bus, je trochu drahší ale nikdy nemeska...
Žiaľ smer Ba-Ga denne mešká aj hodinu ak viac, je to neúnosné už...nie som na výlete aby mi to bolo jedno

sense
1. dec 2023

Pretože dôvodov je veľa, od zleho stavu trati cez zlý technický stav vlakov, cez chýbajúci personál až po rôzne "úrazy" a poveternostné vplyvy. To he tak keď ľudia majú radi "zadarmo" Ale také Nemecko je len o niečo malinko lepšie nato ako Slovensko

tykat
1. dec 2023

lebo môžu
PS: denne vyuzivame trat KN-BA

tykat
1. dec 2023

Včera bol prispevok v nasej FB skupinke ku meskaniu vlakov, a rusnovodic ranneho vlaku (ano az take tam mame dobre vztahy ze nam poskytuje online servis ku meskaniu vlakov lebo inde sa to nedozviete) pisal ze bude meskat asi polhodinu.
Dovod: zasnezena vyhybka ci kolaj uplne mimo nasu trat.
A preco trat mimo nasej trate ma vplyv na meskanie vlaku? no lebo vlak ide z depa mimo trat.
A dovod neodpratanej zasnezenej vyhybky? no lebo zrusili nocne smeny udrzby. Cize v noci nikto nerobi udrzbu.
A preco ich zrusili? No lebo sa rusi vsetko co ich napadne aby usetrili.

isis234
1. dec 2023

@tykat pri tomto rušení prác na železnici... radšej by mali byť politické strany hradené z ich členských príspevkov. Načo nám je tak veľa politických strán, ktoré dotuje štát???

tykat
1. dec 2023

@isis234 ja neviem, len vidim ze stale nieco rusia, nemocnice, lekarne, pohotovosti, pozeram ze uz aj zeleznice staci ked funguju od 8 do 16tej...ked nie su peniaze tak zrusia vykonnych pracovnikov a nie manazerov

kris_tin257
1. dec 2023

Keď si toto čítam tak mi na um prídu ľudia ktorí si kúpili domy v okolí Bratislavy lebo však veď vlakom sú v Ba do pol hodky 😀

fiafia
1. dec 2023

Ja keď som chodila pred par rokmi do roboty vlakom sa stalo 1x do mesiaca,že išiel na čas. Meškanie od 5-30minut denno denne. Ako pozerám nezmenilo sa nič...

tykat
1. dec 2023

@la_dolce_vita minule sa jedna pani u nas v dedine chytala za hlavu, jej babka cestovala z KE k nam a mala prestupit v BA na vlak ktory stoji priamo u nas... haha... aktualne uz mesiac chodia vlaky tak ze:
- z hlavnej stanice treba ist MHD na Trnavsku
- odtial si preslapat kus na dalsiu zastavku
- tam stoji NAD
- ta odvezie cloveka do Pod.Bisk.
- a odtial ide vlak
Takze chudera jej babka s batozinou cez celu BA, nakladat vykladat.

tykat
1. dec 2023

@kris_tin257 vies co, ono tie vlaky su fajn, len vzdy ked sa meni dopravca je to o hubu, lebo tomu co konci uz o nic nejde, napr.ZSSK odrieka vlaky bez NAD pomoz si ako vies. Uvidime ako to zvladne LeoExpress, ked nabehne na povodny grafikon tak to bude fajn, v spicke kazdu polhodku, mimo kazdu hodku.

la_dolce_vita
1. dec 2023

@tykat katastrofa.. ja som vtedy tiez potrebovala este prestupit a tiez bola NAD, bola som hotova, cely den cestovania a pritom ani nie 300 km.. inak cestujem cca 30 rokov vlakmi a nebolo to vzdy take hrozne, naopak, kedysi to bolo fajn.

isis234
1. dec 2023

Veľmi dávno som cestovala vlakom. Meškali len v zime, ak mrzlo, náhodou niekoho zrazili. To bolo len pár krát. Teraz je to katastrofa... Koľajnice opravovali.....

hiro
1. dec 2023

Minule leto som isiel so synom do Gunsburgu, naplanovane spoje na 14 hodinove cestovanie X prestupov a pridem do BA a tam na tabuli vlak do Viedne zruseny ci co :D No ma skoro vystrelo tak mestskou do Petrzalky, dalsi bus do Viedne a odtial dalsimi spojmi na stanicu :D
No clovek musi vzdy ist o jeden spoj skorej ako treba to by malo stacit ak by nastali nejake problemy aby prisiel vcas 🙂

queen_mary
1. dec 2023

Mozno keby sa stale nedotovali tehotne zeny a nedavali sa mimoriadne prispevky dochodcom, tak by nieco ostalo aj na zeleznice.

katkaseiner
1. dec 2023

@hiro inak ja toto odrieknutie vlaku nechapem...tak zrejme je niekto kto caka na ten vlak. A predstav si, minule som cakala ma moj Rex smer Nz, predtym 2 vlaky do Galanty mali uz celkom riadne meskanie a zrazu zahlasili ze su oba zrusene tak ludia v panike leteli na ten nas Rex. Ako na aku Mariu napisu meskanie ma oba ked uz davno vedia ze ten vlak z galanty ani neodisiel (kazdu pol hodinu tocia osobny vlak Ba-Ga).

tykat
1. dec 2023

@katkaseiner toto aj ja nechapem, ze natahuju meskanie 10-15-20-30min a potom zahlasia ze tralala vlak odrieknuty bez nahrady, ospravedlnuju sa a mame vyuzit inu formy dopravy 😖, kks nech to pride niekto povedat nazivo tym ludom co tam cakaju tak by chudak uz nikdy nic nezahlasil.

Strana
z2