Prečo ste arogantné k iným používateľkám?
Ahojte, to ze pisem anonymne ma svoj dovod. A asi aj uvidite preco,chcem sa len opytat ze preco ste niektore take arogantne k inym uzivatelkam? Naco to je dobre? Viete ze o MK sa vravi ze su tam sibnute matky, atd.. presne kvoli takymto zenskym? Ano vam to moze byt ukradnute co sa vravi, ale naco robit MK take meno?? .. to je komunita kde by sme si mali vzajomne pomahat ako zeny zenam a nie urazat,byt agresivne, urazlive,..atd.. niektore zenske su tu fakt mimo.
@ervenka tak to je velka skoda ze uz tu nieje ten stary administrator. :(
@martinkatinka urazit? Nemam dovod.
@viestta a rovnako aj tebe napisem, ak prislo k nedorozumeniu a chcela som pomoct polopatistickym vysvetlenim na ktore sa jedna osoba zduje, je to ok moze sa stat...ak sa vsak zduvaju na mna ludia pravidelne, mala by som prehodnotit svoj sposob komunikacie, pretoze niekomu moze skodit. pisomna komunikacia je vo vseobecnosti tazka, chyba tam ta neverbalna zlozka, ktora by mohla veci objasnit, ale my co piseme musime s tym pocitat, precitat po sebe text a ak mame pocit ze posobi urazlivo, nieco tam pomenit, pripisat a pod. mame aj milion smailov, ktore by mohli byt napomocne.
@autorka No tak vies, to je tenka hranica. Mnohe su tak vztahovacne, ze vsetko obratia a uz je iny nazor alebo komentar bez tisicky smajliv oznaceny za arogantny, rypavicny a podobne....
Pravidelne su na ploche rozne MLM a podobne podnikatelky a manazerky a pritom vedia, ze to tu byt nesmie.... A este sa dokazu urazit, ze im neprajes a podobne....
@monuska112 pardon, ale zrovna otázka “už vám prišiel rodičák” a ešte keď k tomu doplní banku, je jedna z top hlúpych otázok na mk, hlavne ak sa to dotyčná opýta každý mesiac už druhý rok a zakaždým jej je vysvetlené, že to nijako nesúvisí s jej bankou a nijako to nesúvisí s tým, či Anča z Hornej Dolnej už má. A potom tu máme otázky typu “dieťa krváca po páde zo schodov, nejde to zastaviť, čo s tým?” Prípadne “obliekate už pančušky?” a špeciálna kategória sú otázky, na ktoré si vygoogliš odpoveď za tri sekundy ale ona radšej bude sedieť pol dňa na mk a čakať na odpovede.
Úplný skvost bola otázka “baby ak som dnes vložila mužovi peniaze na účet vo VUB ale on je práve v Nemecku, tak kedy mu prídu?” To ma fakt odstrelilo na Melmek 🙄🙄🙄
myslim, ze sa tu vytvorila nejaka "uroven", ktoru niektore dlhodobe uzivatelky udrziavaju a urcuju "trend". maju nacitanych a nakomentovanych kopec diskusii. potom pride nova zena a opyta sa taku otazku, ktora je podla nastavenej urovne konika trapna. reakcie su potom casto dookola tie iste, bez ohladu na konkretny zivot autorky. objavuje sa tu vymodelovany vzorcovy skupinovy nazor, takze sa da predpokladat, ako zas diskusia dopadne. polozit otazku vo fore znamena nechat sa skritizovat, citat o sebe domyslene nepravdy a vsetko, co povies, bude pouzite proti tebe
@janetinka27 ale ved clovek odpoveda na zaklade toho, co autor temy napise. Ziadna tu nema vestecku gulu. Ak si niekto domysla iste fakty, tak bud to ozrejmim alebo ma to netrapi, lebo viem, ze realita je ina.
@monuska112 smajlom môžeš uraziť ešte brilantnejsie ako pisanym textom. Len obyčajný vysmiaty smajl si niekto vylozi ako dobrosrdečný smiech, niekto výsmech.
Však si zober tie mimoriadne obľúbené modliace srdiecka co sa tu dajú posielať. Zaujímavá je korelacia s ich posielaní a debatami, ktoré vediem. Vždy sa začnú objavovať v momente, keď si dovolím mat iný názor ako po niektoré diskutujúce. To je tiež prejav skrytej agresivity. Ja ich beriem ako prejav neschopnosti diskutovať, argumentovat a akceptovať iný názor, nie ako úprimnú starosť o moje dobro.
@viestta ale ved nikto ta nenuti pouzivat prave tochto zakerneho smaila...rob veci proste najlepsie ako vies a o ktorych si presvedcena, ak ti modliaci sa smail napasuje, nepouzivaj ho, ak mas pocit ze niekto je na teba skryto agresivny, povedz mu to, to ja sa ozvem vzdy
@sissy27 nie ludia a ich otazky su zodpovedni za tvoje reakcie, ale len ty sama. a to je proste fakt a mozes sa vyhovarat na co len chces. agresivny muz, co propaguje domace nasilie, si taktiez vzdy najde "dovod" ako zle poskladane pradlo, mal som blby den v praci, ty si pribrala...ale len on sam je zodpovedny za svoje reakcie, a ty tiez. ja napriklad take otazky ani nerozklikavam preco asi?
@monuska112 ja nepíšem o modliacom smajlovi, ja píšem o modliacom srdiečku a to ja nepoužívam, nikdy som ho nepoužila ani nepoužijem, ale dostávam ich. A ako sa mam ozvať, keď sú anonymne? Ja môžem len hádať, kto ich poslal, a vôbec to nemusí byť nikto s kým mam rozpor názorov, môže to byť niekto, kto len číta diskusiu a keďže dislike sa nedá na MK použiť využije túto formu aby mi dal na javo svoj názor. Tak nejak pokrytecky aby sa vyhol konfrontácii.
modrý koník potrebuje aktivitu. Je tu veľa ľudí, stránka má "milióny" podstránok, fotiek, videí a pod., čiže zaberá kopec miesta, potrebuje veľa platiť za miesto, za správcov, za kvalitných prispievateľov, čiže potrebuje reklamu a aby to tu nedopadlo ako na kadejakých pochybných stránkach, kde 1 článok rozkúskujú na 10 stránok, len aby sa veľa klikalo a na každej stránke 20-30 reklám, tak radšej nechajú búrlivé témy (aspoň sa snažia držať to v medziach slušnosti), aby si tu premotivované ženy menili názory. A tým pádom je na stránkach dostatočná aktivita = prachy, bejby.
Osobne mi to nevadí. Keď som mala prvé dieťa pred xy rokmi, kamoška mi ukázala modrého koníka ako super miesto, kde lacno nakúpim oblečko z druhej ruky a kde sú baby, ktoré prechádzajú tými istými fázami tehu a majú si o čom pokecať. Teraz to už nepotrebujem. Ale aj sa to tu zmenilo, aj je to tu skôr ako freestyle, proste sa prídem zabaviť nad komentármi. Nemusím nikoho urážať, ale aj keď sa občas snažím úprimne poradiť, beriem to tak, že na 99% ide o vymyslenú tému na zábavu pre niekoho. Väčšina ľudí, čo má problém, ho nepíše na MK, ani inde na web. Ale človek nikdy nevie.
@viestta ako vyzera modliace srdiecko? To som tu este nevidela.
@moonlight1210 k srdiecku je pripojeny komentar, aha takto:
@viestta aha to som nevedela ze aj take formy ludia vyuzivaju no nic potom len odignoroat, co ti aj ostava ked su anonimne...
Asi budem zniet pre niekoho arogantne, ale zeny, toto nie je realny svet. Ja nejak nerozumiem tomu, preco ma niekto potrebu zakladat temy tohto typu alebo podobne typu "kto je celebrita na MK", "koho nenavidime na MK" a pod. Taketo temy sa mi zdaju zbytocne a chore.. ten, kto zaklada tieto temy sa musi extremne nudit a zavidim mu jeho volny cas.
Mne osobne je uplne jedno, kto sa tu ako sprava, kto je tu oblubeny, kto nie... dokazem oddelit realny svet od virtualneho a ak tu na moju osobu niekedy padnu nejake urazky, nijakym sposobom ma to nezasiahne. Ak sa ku mne niekto sprava arogantne, dokazem sa obranit. Ak sa niekto sprava arogantne k ostatnym.. nie je to moj problem.
A aj keby sa tu zakladala kazdy den tema o tom, ze by sa tu ludia nemali chovat arogantne, nebude to mat absolutne ziaden efekt. Lebo toto je verejne forum a chodia tu rozni ludia.. aj taki, ktori sa odbavuju na urcitych temach, aj taki, ktori vstali lavou nohou alebo su prednasrati od narodenia, aj taki, ktori maju IQ 5, aj psychicki chori, aj taki, ktori potrebuju realnu pomoc, aj taki, ktori si len robia srandu...
Pokial tu nebude vladnut cenzura a pokial sa nebude mazat vsetko, co nie je srdieckove a duhove, tak sa tu bude vyskytovat aj arogancia, bohuzial. A ak tu dojde k cenzure, 80% osadenstva odtialto odide...
@monuska112 sa.hras na svatu... prezradim ti tajomstvo- o.i. si aj ty dovod preco je zajtra moj posledny den na mk.+ "admin", ktory si mysli, ze je v ramci pravidiel co si na mna napisala. Koncim. A pozdravujem aj autorku- plagiatorku, vsetky moje komentare vymazala,len tvoje a jej nechala. Teraz vyznievam ako posledna... Po viac ako 11rokoch na mk mi stranka viac berie ako dava. Gratulujem.
@ervenka ale tvoje komenty su zmazane, kolko agresie si tam dala...ako komplikujes ludom zivot za blbe citaty...nevadi. moj tam ostal, a tvoje su zmazane od zakladatela temy, kde sa to ocitlo
mne otazky typu rodicak, duch na teste atd vobec nevadia. aj keby sa to pytali dookola. rodicakove otazky neotvaram, neviem kedy chodi rodicak.vzdy sa najde niekto, kto normalne odpovie, takze autorku nie je potrebne zdrbat. nie kazdy to tu ma totiz denne nacitane a proste sa pride len opytat (forum pre matky).staci ist na dalsi prispevok.
mne pride trapnejsie hrat sa na dolezitu ako sa pytat na rodicak.
myslim,ze to ale nie je len problem konika, ludia anonymne na seba reaguju takto vsade, kde sa da - este aj pod clankami z tragedii.
@monuska112 ja som len poukazala na to,ze vsetko bolo skopirovane ok? Autorka mohla napisat, "ano mas pravdu je to Odin".
Ty uz na mna nereaguj, ok?
Este jeden dodatok ohladne arogancie:
mentalita tipu "svoje si nedame a cudzie nechceme". Ja som bola kedysi velmi aktivna a radila som na temu stitna zlaza. Lebo si stale myslim,ze mate velmi maly pristup k informaciam up-today. Lenze ako sa do mna pustili uzivatelky- a ty si lekarka???? /Nie nie som. Aj ked som sa pripracovala v praci na first responder, mam kurzy atd.../ chodi mi odborny casopis. Fakt su tam dobre rady. Z toho cerpam. Nikdy som nikomu zle neradila. Tu sa stale omiela len jod ako spasitel. Ja trubka som bola schopna sediet o 3hod rano a prekladat. Na miesto jednoducheho "dik za info" mi bolo vynadane, zosmiesnena som bola. V skupine stitna zlaza sa riesilo v tej dobe 90% prispevkov len ako schudnut a to za kazdu cenu. Aby som nezabudla pravidelne sa objavuje vyhadzovanie nas zahranicnych uzivateliek v style "toto je svk stranka chod na nl fora". Okidoki. Vymazala som si blog, chvilu som tu nebola uplne a na chvilu som sa vratila ale uz odidem uplne. Nestoji mi to za to. Tolerancii by sa mohli naucit svk mamicky. Lebo najnovsie som sa dozvedela, ze stitna je len vyhovorka a blud, citujem "ja som mala tsh 100 a narodilo sa mi zdrave dieta" ,ze aj tucni ludia patria na okraj spolocnosti, su odsusedenia hodni...
Ako sa hovori,za dobrotu na zebrotu.
Aby bolo jasne, slovesnko ako krajinu=prirodu mam rada, skutocne, uprimne. Ale zit sa neda.
Takze sa majte krasne, od zajtra prazdny blog.
@ervenka ty si na mna reagovala prva, ale mas pravdu mohla som byt jemnejsia, moja chyba, napriek tomu nelutujem ze som poukazala na tvoje spravanie, naozaj bolo agresivne a cez ciaru. ak si da niekto nejaky cytat relaxacne na svoj blok, proste ho nechame relaxovat a tesit sa, nevyhrazame sa takemu cloveku policiou.
a to so stitonou zlazou a podobne ma mrzi, avsak to ze sa k nam niekto sprava hnusne, neznamena ze to mozme robit dalsim. mrzi ma ze odchadzas ale nemrzi ma ze nebudes na inych ludi uz volat policiu za hluposti a tym im komplikovat den.
No presne toto som zažila niebdavno, pár dní dozadu 🤦♀️ Pridala som si na svoju stenu fotku, kde som bola povýšená na Manažéra. Neponúkala som nikomu prácu, nerobila som žiadny nábor aby som získala ľudí ... jednoducho prišli ženy, ktoré celé dni nič nerobia len sledujú Koňa a hejtujú. To si mala vidieť tie komentáre. Ja nechápem načo píšu niečo ak to má byť zákerné, je ti ich strata času pretože ja som to ignorovala. Ja si žijem život, ktorý som si "vybudovala" a zato, že sa niekto nudí tak pchá nos tam, kde ho nikto nechce 😅
Riešila som to aj s adminkami ale sami mi nevedeli napísal prečo som mala post vymazaný 🤷♀️ a ešte mi písali, že je to môj profil a môžem si tam robiť, čo ja chcem. No žiaľ nemôžem a príspevky sa mažú aj, keď pravidlá neporuším 🙏 Vitám na Slovensku.
@0silvia0 ok, dakujem za vysvetlenie.
@monuska112 policiou??? Prosim? Nie, ja som len napisala, ze dam Odinovi vediet lebo sa jedna o dusevne vlastnictvo. Odinovci uz vydali 3 knihy a maju v popise na fb- "jedna sa o dusevne vlastnictvo, tak to prosim respektujte." Mimochodom, na to, ze to bolo skopirovane z fb poukazala ina uzivatelka, ja som len dala snapshot. Zaujimave,ze jej komentar nebol vymazany, len vsetky moje. Asi je tazke sa vzit do koze niekoho kto aj nieco vytvori, ako sa autor moze citit ked vidi svoje dielo bez udania,ze to je jeho. Autorka si az potom uviedla v blogu,citaty su odin, ale k tejto info sa dostanes az ked si to rozklikas.
Inak velmi davno pradavno, som fotila Petra Muka na koncetre, s jeho suhlasom. Ked zomrel, objavili sa na nete. Bez spytania sa ma, bez udania zdroja. Ten pocit sa neda opisat.. Doma mam este odlozeny negativ a ten mi nikto nezoberie.
@ervenka ja som ziadne komentare nezmazala, niektore ani necitam
Tak asi si si ich vymazala sama. Alebo tam bolo nieco nevhodne a admini ani neviem ako sa mazu.
Autorka: to sa tyka ineho blogu... skoda,ze necitas odpovede.
Vlastne, ak necitas odpovede, zbytocne si tu vlastne asi derieme klavesnice...
Nuz, peknu nedelu vsetkym.

@viestta
@sissy27
Premyslala som ako to napisat, aby sa autorka zase len neurazila 🤷
No vy ste to v podstate zhrnuli 😉