Prečo sú kvalitné potraviny v supermarketoch nedostupné?
Rozmýšľam nad tým prečo sa v bežných potravinách nedá kúpiť napríklad kvalitný sirup, kvalitný syr, olivový olej atď... To sú len príklady. Prečo sa nedá kúpiť napríklad bio zelenina z farmy, aj keby dajme tomu brokolica nestála 1€, ale 5€. Vy také niečo kupujete? Ja mám pocit, že som mimozemšťan keď si 90% potravín musím objednávať cez internet a napríklad v takom Tescu nemám čo kúpiť.
@h2 a kto chce 100%šťavy, tak si kúpi ovocie, zeleninu a odšťaví sičerstvé.
@h2 mám aj deti a oni chcú sirup. Akože prepáč, ale čo je nezdravé na ovocnom sirupe keď je z ovocia? Hľuzovkový syr je 12 mesiacov zrejúci z ovčieho mlieka. Ok, to som si dopriala keďže nepijem ani nefajčím áno nekupujem žiadne blbosti. Vydrží mi minimálne mesiac
v Bratislave len v Yeme take kupujem
Však im uvar čaj ovocný a nie sirup ktorý je z ovocia a cukru
@minenkak a čo tak citronová voda alebo limonády z čerstvého ovocia. Už keď teda sa niekto odvoláva na kvalitu. Aký môže byť zdravý sirup, ktorý už je v podstate spracovaný. Koľko vitamínov obsahuje?
No tak sirup je v prvom rade z cukru, ináč by to bola ovocná šťava. Ale tak chápem, že pre teba asi aj ten cukor bude musieť byť nejaký špeciálny.
Pre teba je zdravá potravina toto, pre mna je zdrava surovina rovno od vyrobcu.
My syry ovčie, kozie ,syrové výrobky jogurty
neobjednávame z talianska, ale ich kupujeme na farme na objednávku kde nám ich dajú čerstvo Vyrobené ešte šťavnaté.
Detto mäso mame farmu kde si objednám počet brojlerov, kačku, vyrobky a ráno ich vyzdvihnem čerstvo zabite a vyčistené ešte teplé. Tych par km raz za cas mi za to stoji.
Sirupy a džemy kupujem od lokálnej babky, ktorá ich vyrába zo svojho ovocia, detto od nej beriem aj domáce rezance. To je pre mňa zdravá domáca surovina. Ostatne veci si poriesim v potravinách príp. Yeme.
@h2 😂👍,
@mimimoje len škoda, že také yemme u nás nie je... A ako si to myslela? Že je tam veľa ľudí, alebo málo? Lebo napríklad v ZA vo farmárskom obchode býva plno
@minenkak
@ibatanecnica haló? Vy nemáte deti? Nedávate im absolútne nič sladké? Ja nie som žiadna extrémistka, že budeme teraz iba o čistej vode z potoka 🤦
Toto sa podľa mňa oplatí kúpiť nárazovo viac, napr tá múka (aj keď múku na pizzu som už tiež v nejakom supermarkete videla, akurát inú značku), na druhej strane pasirovane paradajky vidím často v obchodoch vo vraj bio kvalite, aj ryžu bez problémov človek nájde aj drahšiu podľa značky. Možno skúsiť iné, väčšie obchody s lepšou ponukou.
@h2 ty máš riadne komplexy
Však píšem čaj ovocný a nie vodu z potoka,boha ty si ale matka, čo chce dať deťom piť vodu z potoka a ešte pre seba zháňa kvalitné potraviny
mám dieťa, moja dcéra pije čistú vodu alebo si doma robíme limonády priamo z ovocia. A nie, nekupujem a nikdy som nekupovala sirupy ani iné štavy. Buď si odšťavím doma alebo si dám čistú vodu, Naučili sme sa fungovať aj bez sirupov.
Ver mi, že nemám. Ale ľudia, ako ty, sú mi, uprimne, na smiech.
@h2 mne to pripadá, že si niekto potrebuje niečo kompenzovať touto témou. Dá sa nájsť kopa kvalitných potravín v okolí , myslím, že v každom kúte SK. A nemusí to byť nič hľuzovkové a pod. Aj kvalitný olivový olej sa dá kúpiť.
@iwesska vieš čo je zaujímavé? Že taký alkohol za 20€, 30€ nikomu nevadí, že tam čaká rok. Ale zdravá alternatíva potraviny je problém. A ešte ma zaráža, že sa tu obúvajú do syra za 15€, ale každý deň fľaša vínka musí byť 🙂
@ibatanecnica gratulujem
@ibatanecnica kompenzovať? A čo akože? Ja som sa normálne pýtala prečo nie sú v bežných obchodoch kvalitné potraviny. Kus mojej objednávky som sem dala na vyžiadanie
To vážne si práve porovnala dĺžku spotreby flase whiskey so syrom?
Trochu porozmýšľaj koľko ta fľaša v tescu vydrží a koľko kus syra
autorka - my sme ti odpísali, že sú kvalitné potraviny aj v bežných ale ty tam máš ,,špeciálne,, potraviny a nie veľmi bežné. A tú ryžu, myslím že dostať aj v Kauflande.
@lakebabe ja hovorím o Slowtelle. Tebe sa bude o tom syre hádam aj snívať 😀
@ibatanecnica ktorá vec je špeciálna? Napríklad čo je špeciálne na múke?
Slowtella je v dmke na to som ti odpovedala že to máš na jednom parkovisku píšeš o Žiline aj v Za vedľa hypertesca ju kúpiš 💁♀️
Tak ja ti poviem moju prihodu s domacimi bio jahodami. Chodila som na trhovisko k jednej babke. Ze bio domace, super zdrave cena k tomu primerana🙈. Babka nicim nestrieka..... a tak sa jej pytam na ten figel ako to robi ked vypestuje take pekne jahody. Ja ze odpivie,ze hnoji " duhovym praskom z 💩 jednorozca alebo take nieco. No, a ona ze len na jar posype gulickami NPK a to staci. A ze bio!! A skoro ma drblo. Lebo ked som ich kupovala tak take reci- ze netreba ani umyvat( revalo chcelo hned jest). Ak si sama nevypestujes nikdy nemas zaruku. A moze mat aj pat nalepiek bio- dnes sa podvodnici najdu vsade. ( tym nemyslim tu babku- ta len nema vedomost.)
Inak, prečo si nepestujes sama ovocie a zeleninu .Sirupy,lekvare, kompóty to všetko sa dá robiť doma, sušiť ovocie, nakladať zeleninu,nerozumiem aj tak tejto téme,však zoberiem auto a idem raz za dva týždne nakúpiť niekde ďalej a je to bez tohto trapneho pičingu
@lakebabe môj komentár nebol adresovaný tebe, tak nechápem čo tu splietaš

A žiadny med v tvojom zozname nevidím. Kvalitný med sa nekupuje v obchode, ale od včelára.