Prečo sú ľudia takí?
Vnimate aj vy, ze ludia, ktori si vlastnym pricinenim zariadili nie uplne najidealnejsi zivot, sa vacsinou stazuju na vsetkych a na vsetko, len v sebe a svojich zivotnych rozhodnutiach nevidia povod problemu?
Vacsinou takych ludi neriesim, ale ako sa stalo na Ukrajine to, co sa stalo, nemoze takych ludi vystat. Vraj „Ukrajincom daju a nam kedy?” - a co by chceli ti ludia, resp. co zavidia tym nestastnikom utekajucim pred vojnou? Ze prisli o svoj doterajsi zivot, blizkych, domov, majetok a teraz dostanu nejake prispevky, pomoc, aby neskoncili ako posledni bezdomovci?! … Vcera po dlhej dobe otvorim FB a vybehne na mna hned prvy post od byvalej spoluziacky zo ZS, ktora v 18tich cakala uz druhe dieta, kazde s inym, bez zazemia, s holou ritou. Ta osoba nikdy nepracovala, ale medzi prvymi by brala a inym, ktori to potrebuju, nedopriala ani zakladnu pomoc. Tiez sa zvykne vehementne stazovat pri vyske rodicaku a roznych prispevkov, pritom nikdy nepracovala a tomuto statu nic nedala. Jednoducho bez chrbtovej kosti. Ako mozu byt ti ludia tak tupi?
Chcela som sa asi len vyrozpravat z tejto frustracie, mate aj vy takych neprajnych ludi v okoli? Poviete im na to nieco alebo ignorujete? Ja som sa snazila vzdy ignorovat, ale niekedy uz pretecie pohar…
@jahoda_12 roky sa skladáme na osadníkov a nie len na nich. Skladáme sa na ľudí,ktorí nechcu pracovať, lebo natrcat ruku je jednoduchšie. Ver mi,že by som sa radšej skladala na pomoc dôchodcom, chorým ľuďom či ukrajinocom ,ale nie osadníkom a nemakačenkom
@jahoda_12 Sveta žiť?! Toto nemôžeš myslieť vážne! Doma im vybuchol byt so všetkými osobnými vecami, otec rodiny bojuje na fronte, niektorí známi, či rodina sú už možno po smrti, nemajú sa kam vrátiť, deti sú vrhnuté do cudzieho prostredia... Ale majú pridelený obecný byt a dostali toaleťák zadarmo!!! 👆
@h2 Tu ma skôr prekvapilo, že by si nepomohla Slovákom, im by si byt nedala, ale cudzincom áno...a takto presne rozmýšľa aj náš štát a vláda, bez ohľadu na okolnosti, Ukrajinec je na prvom mieste, nie Slovák. Ja ak by som mala voľný byt, dala by som tam bývať slovenskú rodinu v núdzi (neviem, v akom zmysle si myslela - neprispôsobivú) a áno, ak by sa tam zmestila aj tá ukrajinská rodina, nech sa páči, mohli by tam byť aj spolu, či?
"odídenci" sú po medveďoch a romoch zákonom chránení...zvykajte si na to kočky...
Ja závidím jedine tu naivitu u niektorých jedincov....
Posledný týždeň dávajú v správach,ako sa húfne vracajú domov ... kilometrové kolóny sa začali už na veľkú noc,údajne chceli sviatkovať doma....vážne?....zrazu sa majú kde vrátiť?..to mi je novinka....ľúto mi je tých chudákov tam na východe,ktorí reálne zažívajú vojnu...tí sa odtiaľ nedostali,niektorí sa ani nepokúšali...bolo im ľúto opustiť domovy...
Tí ktorí stáli na hraniciach 5 minut pred otvorením,tých mi nemá byť prečo ľúto...nie je žiadnym tajomstvom,že väčšina využila situáciu a vydala sa za lepším životom...
@danyelia Ak by bola u nás vojna a utekali by povedzme Slováci z východu od ukrajinskej hranice sem na západ, lebo tu by bolo napríklad bezpečne, pomohla by som im. Aj viac, než som teraz ochotná pomôcť Ukrajincom. Ale u nás nie je vojna. U nás nepríde človek zo dňa na deň o všetko. A ak aj príde, napríklad kvôli požiaru, vždy má rodinu, alebo priateľov, ktorí mu pomôžu, lebo tí sú v pohode. Ale keď niekde je zničené celé mesto, kto ti tam pomôže, keď sú všetci v rovnakých sračkách? Totálne ma zaráža, že nevidíte rozdiel. Áno, sú aj u nás rodiny v núdzi. Ale majú možnosti. A navyše, pomáha sa aj im. Rozum mi stojí nad tou závisťou.
Ja som zas počula od kamošky, že v médiách (neviem kde, skúsim sa dopátrať...) prebehla info, že Slováci boli doslova vyhodení z nájmu z jedného bloku na SR, pretože ukrajinskí občania boli ochotní platiť mesačný podnájom v 2x takej výške...🤔
Prečo sú ľudia takí tupi a riešia ostatných? Však sa staraj o seba a nebudeš mať toho toľko na hlave.
@miskakyska ono je to pravda ja žijem v blízkosti hranice. Naozaj sa vracali na Ukrajinu. Každé ráno, keď idem do prace stoja pri všetkých automatoch a my nemáme možnosť vybrať si hotovosť, lebo rano ich stojí tam stojí minimálne 6 pri každom bankomate a každý človek má najmenej 5 kariet. A cez obednú prestávku už nemáš čo vybrať 🙈 vlastne chodia iba na otočku Ua -Sk a s5
@miskakyska Vracajú sa. No a? Ty by si sa nevrátila, keby si zistila, že tvoj dom stojí a máš sa kam vrátiť? Neťahalo by ťa domov, kde máš celý svoj život, kým tu si v cudzej krajine, kde na teba miestni zazerajú, lebo si dostala na hraniciach bagetu a toaleťák zadarmo?
@h2 často s tebou súhlasím no teraz nie. Keď utekám pred vojnou a vojna v mojej krajine pretrváva , nie nevratim sa. A to som jedna z tých ktorá nefnuka že im áno mne nie. Ktorá dá radšej ukrajinskej matke s dieťaťom ,ako slovenským osadníkom a nemakačenkom. To čo si napísala je ozaj hlúposť. Veď vojna sa neskončila
@danyelia Lenže to sú všetko dlhodobé problémy. Ja nijako nepopieram, že už dávno mali byť vyriešené. Je to aj v mojom záujme, tiež si to želám. Môj názor ale je, že Ukrajinci majú v súčasnosti viac problémov ako Slováci, a teda je fér ich v akútnej situácii v niečom uprednostniť. Keď budú mať X rokov po skončení vojny ľudia ukrajinskej národnosti výhody oproti slovákom, potom poviem áno, je to bordel.
@sszuzu8 Ahá, takže ak chce niekto pomôcť, má sa najskôr spýtať, či niekto na Slovensku nežije napríklad s alkoholikom? 🤔 Ešte raz a pomaly: u nás sa nepomáha Ukrajincom, ktorí sú v núdzi kvôli tomu, že nemajú prácu, alebo majú v rodine alkoholika, alebo neviem čo ešte. Pomáha sa ľuďom, ktorí utekajú pred vojnou. Vieš, čo to znamená? Či ti to nedochádza? Zabíjanie, ničenie, smrť...? Nič?