icon

Prečo sú ľudia takí?

23. apr 2022

Vnimate aj vy, ze ludia, ktori si vlastnym pricinenim zariadili nie uplne najidealnejsi zivot, sa vacsinou stazuju na vsetkych a na vsetko, len v sebe a svojich zivotnych rozhodnutiach nevidia povod problemu?
Vacsinou takych ludi neriesim, ale ako sa stalo na Ukrajine to, co sa stalo, nemoze takych ludi vystat. Vraj „Ukrajincom daju a nam kedy?” - a co by chceli ti ludia, resp. co zavidia tym nestastnikom utekajucim pred vojnou? Ze prisli o svoj doterajsi zivot, blizkych, domov, majetok a teraz dostanu nejake prispevky, pomoc, aby neskoncili ako posledni bezdomovci?! … Vcera po dlhej dobe otvorim FB a vybehne na mna hned prvy post od byvalej spoluziacky zo ZS, ktora v 18tich cakala uz druhe dieta, kazde s inym, bez zazemia, s holou ritou. Ta osoba nikdy nepracovala, ale medzi prvymi by brala a inym, ktori to potrebuju, nedopriala ani zakladnu pomoc. Tiez sa zvykne vehementne stazovat pri vyske rodicaku a roznych prispevkov, pritom nikdy nepracovala a tomuto statu nic nedala. Jednoducho bez chrbtovej kosti. Ako mozu byt ti ludia tak tupi?
Chcela som sa asi len vyrozpravat z tejto frustracie, mate aj vy takych neprajnych ludi v okoli? Poviete im na to nieco alebo ignorujete? Ja som sa snazila vzdy ignorovat, ale niekedy uz pretecie pohar…

lenkasarka
23. apr 2022

@sszuzu8 ako to myslíš, že sú susedia slepí a hluchí, keď sa niečo dialo?

kabinka11
23. apr 2022

@jahoda_12 verím, lebo to vidím v priamom prenose.

h2
23. apr 2022

@lenkasarka Neviem teraz, čo konkrétne myslíš. Súhlasila som s tvojím predošlým príspevkom. To o tom vracaní sa domov som písala ako odpoveď na to, čo písala @miskakyska , že sa vracajú. Neviem, či by som sa vrátila. Ale zaujímalo by ma, čo je s mojím domom, či stojí, či nebol vyrabovaný, čo je s mojimi vecami, ktoré som si nemohla zobrať... Boje sa presunuli na východnú hranicu, ak ľudia, žijúci na západe, usúdili, že je bezpečné sa vrátiť, alebo aspoň ísť sa pozrieť domov, aké to tam je, chápem ich.

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
lenkasarka
23. apr 2022

@h2 ja by som sa nevrátila aj keby mi dom stal, nakoľko v krajine kde je tak vyhrotená situácia nikdy nevieš. To že sú boje na východe teraz neznamená, že to tak bude aj o hodinu. Preto by som si chránila holý život a nie majetok. Žijem tu a vidím ako sa správajú niektorí Ukrajinci. Poprosis ich, že si potrebujes vybrať Eura( keď vytiahne 6.bankomatovu kartu ), lebo ponahlas do prace a ona ťa posle kade ľahšie. Napriek tomu som ochotná pomôcť konkrétnym matkám s deťmi. To čo prezentujú média,nie je vždy tak celkom pravda. Ale tak ako sú ľudia hnusní aj na sk či všade na svete tak sú aj na ua.

danyelia
23. apr 2022

@jahoda_12 No nie je to normálne, veď toto, že už sa s tým tak strašne preháňa, že fakt sa ľuďom netreba čudovať, že už im táto, ani neviem, ako to nazvať ,,ukrajinská propaganda,,? miestami lezie na nervy. Ok, veď im pomáhame, súcitíme s nimi, ľutujeme ich, nezávidíme, ale aby sa od rána do večera riešilo v médiách len toto - už je toho dosť, z každej strany, každú chvíľu, nie v zlom to myslím...

danyelia
23. apr 2022

@thoughtfulweirdo Áno, lenže nikto nevie, ako dlho sa bude ešte bojovať, celý svet sa predbieha v posielaní zbraní, vyrábajú sa ďalšie, no niekomu táto vojna veľmi vyhovuje...a ako to minule povedala prezidentka? Že ,,my všetci sme Ukrajinci,,? 🤔 Toto, že človek už ani nevie, kam to celé speje...

lenkasarka
23. apr 2022

@danyelia chapem ako to prezidentka myslela. Ja som za pomoc Ukrajine , ale nie nie som Ukarajinka a ani si nevyvesim vlajku Ukrajiny a nebudem hlásať ani sláva Ukrajine.

zmrzlinka2021
23. apr 2022

@h2
Socialne davky nemaju byt na zivot! Socialny davky maju byt mini vypomocou aspon na par veci pre zivot, nie niecim, co ma pokryt zivotne naklady.

@kabinka11 a preco zobrali ukrajinca a vyhodili slovaka? A vies o tom, ze vyhodit cloveka nemozes len tak? To nie je ze si jedneho dna zmyslis a bum bac.
Inak, vies kolko su neraz nuteni zamestnavatelia zamestnavat vselijakych neschopacov a darebakov, ktori aspon nieco urobia ale robia vela veci za hovno? A mozno prisiel niekto sikovny z ukrajiny, ktory bol realne za tu pracu vdacny a chcel robit a podnikatel sa potesil. Byt v pozicii zamestnavatela nie je jednoduche, pretoze najst pracovitych, ferovych ludi, ktori ti budu robit a nie sa vlacit po PN, paragrafoch a lutovat a nadavat - nie je samozrejmostou.

zmrzlinka2021
23. apr 2022

@autorka
Z mojich skusenosti 95 % nadavacov, pindacov su ludia, co tam kde su, mozu si za to samy. A vzdy tam aj budu, pretoze oni nikdy nevidia chybu u seba. Vzdy za vsetko moze niekto iny - stat, spolocnost, madari, usa, romovia, bratislavcania, atd.... Cely zivot namiesto toho, aby si priznali chyby, spamatali sa a makali na sebe, radsej vyuzivaju na lajdactvo, internetovy troling, vypozeranie vsetkych rodinnych pripadov a reality show... v zivote ich nedonutis si sadnut k niecomu a ist riesit vlastny zivot.
Ale aj medzi nimi sa najdu ludia co sa spamataju.

POdla mna, najviac ta ovplyvnuje prostredie v ktorom zijes a s akymi ludmi sa stretavas. Ak si niekde, kde sa vrany otacaju a polovica dediny su alkoholici, dievčatá uz v 20tke po 2 deti s druhým "partnerom", studium a vzdelanie je povazovane za nieco "divné", najvacsie politické preferencie tam má smer, kotleba atd... s velmi vysokou pravdepodobnostou aj ten mladucky clovek takto skonci....
Obvykle ludia, ktori z takehoto prostredia odidu a zacnu fungovat inych, maju okolie, kde je caste kriticke myslenie, kde sa komuikuje, riesia sa problemy... tak ma sakra problem ked pride pozriet "domacich" 😉

dadis
23. apr 2022

@h2 Nerozumiem, ze je v ludoch tolko zavisti a nenavisti.

napetra
23. apr 2022

@autorka Zdielam tvoj nazor. Tiez neviem pochopit ako niektori ludia si nevedia predstavit, co je to utekat pred vojnou. Nedokazu sa vzit do situacie ukrajincov, ktori mozno stratili, alebo stratia svojich blizkych, alebo majetok.
@h2 Niektorym to nevysvetlis, obdivujem tvoju trpezlivost argumentovat. Presne plati, ze niektori bez slov pomahaju a niektori iba hundru a zavidia.

bublinka1426
23. apr 2022

@danyelia presne

mabenn
23. apr 2022

to je mentalita chudoby, do ktorej sa ludia skrz rodicov dostanu a dobrovolne ju dedia

ailiba
23. apr 2022

Ked ti je to ukradnute, tak preco to riesis? Nech si kazdy mysli, co chce. Ja mam rodinu a kamaratky s roznymi názormi a vsetko respektujem... Zato, ze niekto ma iny nazor, nemusi byt automaticky jednoduchší. A rozhadat sa kvoli politike, tak to je fakt blbosť. Nemas dost svojich problemov? Myslim si, ze keby ludia neriesili, co si druhi myslia, tak by sa zilo ovela lepsie.

napetra
23. apr 2022

@danyelia @bublinka1426 A co podla vas ma robit cely svet, ak nie pomahat slabsiemu proti agresii, napadnutiu jeho krajiny a narokovat si na jeho uzemie. Ma sa svet iba prizerat tomu zlu, aby si mohol Putin privlastnovat cudzie uzemie. Aj v zivote, ak napadne niekto slabsieho, tak ostatni sa mu snazia pomoct. Pritom nikto nechce vojnu, len ukrajinci sa musia branit a bez zbrani sa neubrania. Ma sa svet na tuto sialenu agresiu iba pozerat ? Dokonca aj Putin tvrdi, ze chce mier, len musi este "oslobodit" par samostatnych krajin. Aj Hitler chcel mier.

zmrzlinka2021
23. apr 2022

@danyelia A ako sa maju branit ukrajinci, ak nie zbranami?
Najviac zbrani na ukrajinu donasa Rusko, ktore nam vyspelym europanom bude hovorit, co mozeme a co nie.

napetra
23. apr 2022

@zmrzlinka2021 Presne ako pises, Putin moze vsetko a svetu sa bude vyhrazat jadrovymi zbranami, ak sa mu niekto postavi na odpor, aby si mohol robit co sa mu zachce. Je to velke zlo.

zmrzlinka2021
23. apr 2022

@napetra Putin vstupy do dejin ako vojnovy zlocinec a ten, ktory pochoval Rusko. A netreba sa ho bat! Nikdy sa netreba bat zla, lebo nas pohlti.

rikarika
23. apr 2022

@danyelia ty kludne respektuj nazory inych. Ja urcite nebudem respektovat nazory luzrov, ktori si vo vlastnom zivote narobili par nespravnych rozhodnuti, nedokazu sa z nich vymanit a teraz zo svojho vlastneho nestastia idu obvinovat ludi ktori utekaju pred vojnou.

rikarika
23. apr 2022

@jahoda_12
@kabinka11 zeny vy sa spamatajte a zacnite makat na sebe, to vam odporucam ja matka-samozivitelka-vdova s 3 detmi. A ked budete na sebe makat, tak sko to robim ja kazdy den, nebudete musiet tym chudakom z ukrajiny nic zavidiet. Verte je to super pocit byt sama so sebou spokojna.

fajnova
23. apr 2022

No ja neverím vlastným očiam 😂 ešte donedávna tu boli siahodlhé diskusie, keď neočkovaní starí rodičia nesmeli prísť pozrieť vlastné vnúčatá, lebo by ich ohrozili na živote. A zrazu si púšťame do bytov k deťom úplne neznámych ľudí, o ktorých absolútne nič nevieme. Úžasné, ako sme zrazu začali aj nezaockovanych považovať za ľudí a nie za odpad spoločnosti. Aspoň na toto to bolo dobré. 🤪 A mám pocit, že všetci, čo basnia o ukrajincoch ako o elite sveta, nikdy žiadneho osobne nestretli a hltaju informácie z markízy a z jojky. A už prosím prestaňte používať tú neskutočne trápnu formulku, že zbalili si život do jednej igelitky 🤦

kristiii
23. apr 2022

@lenkasarka vidíš, a to je presne to..ty by si sa na Ukrajinu nevrátila, aj keby neviem čo, pokým vojna trvá, ale iní im vyčítajú, že odtiaľ vôbec odišli, keď sú tam stále nejaké tie miesta, kde sa nebojuje. Tak čo majú tí ľudia vlastne robiť, aby vyhoveli každému? Myslím, že každý sa zariadil tak ako mu jeho inštinkt v tej chvíli napovedal a každý (alebo teda drvivá väčšina, určite sú medzi nimi aj nejakí tí špekulanti, ako sú aj medzi Slovákmi) sa len proste snaží prežiť.

kabinka11
23. apr 2022

@rikarika O kom hovoríš? Mam nadštandardný príjem, nechýba mi nič, zdravá som aj šťastná. Kde píšem že im niečo závidím? Napísala som ze prepustili Slovákov a zobrali Ukrajincov. Je to holý fakt, čo všetko bolo za tým neviem ani nebudem zisťovať. Je mi to jedno.

oli18
23. apr 2022

@jahoda_12 Tak potom prečo všetci migranti chcú do Nemecka, ak im tam dávajú len najesť a nejaké hyg. potreby?

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
rikarika
23. apr 2022

@kabinka11 o tebe

h2
23. apr 2022

@fajnova Ty si dobre mimo. Kto kde písal, že Ukrajinci sú elita sveta? Kto písal, že si ich púšťa do bytu k deťom? A nikde v tejto diskusii som nevidela ani to, že by niekto použil formulku s igelitkou. Ja som použila formulku s kufrom. No a? Je to pravda. Ak niekomu na Ukrajine padla na dom bomba, fyzicky má len to, čo si zobral so sebou. Či už do kufra, alebo do igelitky.
K tomu očkovaniu sa ani nejdem vyjadrovať, to je úplne mimo témy. 🙄

fajnova
23. apr 2022

@h2 až tak mimo nie som, ako sa ma snažíš presvedčiť. Kamarátka si ich domov nasťahovala 12. Radšej nebudem spomínať nič konkrétne, lebo aj tak by ste dupkali, že to nie je pravda a nie je a nie je. Príjemný večer prajem bez zbytočného zavzdusnovania sa ✌️