icon

Prečo tak veľa ľudí neobľubuje nemčinu?

17. mar 2023
Strana
z2
emjee
17. mar 2023

lebo ju neovladaju

apolka77
17. mar 2023

No nemôžem povedať že ju rada nemám ale oproti angličtine ktorú som sa relatívne ľahko učila mi príde ťažká na výslovnosť...prečítať trojmetrove slová, jazyk si lamem...asi preto ju nemám rada že mi nejde do hlavy 😄 a zas nie je taká ušiam lahodiaca ako angličtina či francúzština ..

jenn7
17. mar 2023

Na skole som neznasala nemcinu, ale milovala anglictinu....hadaj kde zijem uz 23 rokov? 😅

svokrinjazykmonika
17. mar 2023

To je aj taký vtip. Povedz, ktorý jazyk najviac neznášaš a prečo práve nemčinu?? 🤔😄

emjee
17. mar 2023

Inak vraj s nemcinou maju problem ludia, ktori sa ako prvy cudzi jazyk ucia anglictinu - nieco na tom bude, poznam vela takych ludi. Ja k nim nepatrim a prvu som sa ucila nemcinu 😀

emjee
17. mar 2023

@apolka77 trojmetrove slova su uplne genialne, u nas musis pouzit vetu cez tri riadky, aby si povedala to, co Nemci jednym slovom 😀

0silvia0
17. mar 2023

Pripada mi tvrda a naozaj ju nemam rada. Dokonca som odmietla z nemciny maturovat, vybrala som si radsej rustinu. Nemcinarka bola na mna nasrata. Na strednej sme mali rustinu, nemcinu a anglictinu.

jenn7
17. mar 2023

@emjee ja by som nepovedala ze je to tymto, skor asi odradza ta tvrdost. Ved len ked vyslovis i love you a ich liebe dich, ten rozdiel v jemnosti jazyka je brutalny🤪

elia9
17. mar 2023

Možno preto lebo je to aspoň podľa mňa taký tvrdý nepríjemný jazyk...nemastný neslaný...🤷

s_o_n_i_k_e
17. mar 2023

ja som sa učila nemčinu 11rokov, mala som rada nemčinu, mrzí ma že tu na SVK nie sú také možnosti ako v rámci anglického jazyka. :( môj manžel sa mi smeje a furt kričí na mňa že nemčina je taký tvrdý jazyk, vždy mi posiela tie videa z instragramu, ako sa všetko po inom pekne povie a potom nemčina - schmetterling a Flughafen. Samozrejme vždy s ráznym dôrazom a tvrdosťou mi to vždy kričí :D :D :D

thoughtfulweirdo
17. mar 2023

Mne sa veľmi páči. Nerozumiem, ako sa môže zdať ľuďom tvrdá, podľa mňa je spevavá a veľmi rytmická 😄 Tvrdá sa mi zdá napríklad skôr francúzština, tým hrdelným rrr a nosovkami.

autor
17. mar 2023

@thoughtfulweirdo Nemcina je mäkky jazyk z mojho pohladu.

emjee
17. mar 2023

aj pre mna je nemcina makky jazyk, to ze sa niektori vyjadruju ako Oberstumbandfuehreri este z neho nerobi tvrdy jazyk

emjee
17. mar 2023

inak toto ma pobavilo - anglictina past tense https://www.tiktok.com/@raficomedian/video/7190...

danyelia
17. mar 2023

Ahoj, mne príde nemčina taká nesympatická 😁 Učila som sa ju na VŠ 3 roky, ale neviem z nej skoro nič, keďže sa mi nepáčila ani sa mi ju nechcelo učiť...

moonlight1210
17. mar 2023

Ucila som sa prvu anj. Potom aj nemcinu. Nemala som s nou problem, i ked ju uz 20 rokov nepouzivam. Neprisla mi ani tazka. Mne celkom vyhovovala, aj sa mi pacila. Ale moze to byt tym, ze som sa ju ucila aj cez moje oblubene serialy, tak preto k nej mam kladny vztah.

apolka77
17. mar 2023

@emjee čo z toho keď to slovo neviem vykoktat 😂

sense
17. mar 2023

Učila som sa prvú angličtinu, potom nemčinu. Nemčina sa mi učila ľahšie a mam ju rada. Paradoxne s jazykov kt hovorím mam nemenej rada práve angličtinu

emjee
17. mar 2023

@apolka77 uz si pocula o "The lion eating poem" v mandarinskej cinstine?

https://www.youtube.com/watch?v=9jtiw721RAg
hankab
17. mar 2023

Lebo znie otrasne, je to velmi “nesympaticky” a usi piliaci jazyk. Nemcinu som sa ucila rovnako dlho ako anglictinu a neviem z nej nic, lebo je to jazyk, kde sa kazde slovo musim ucit naspamat. Nejde mi do usi, 30-pismenove slova su ako za trest. Rovnako ale vnimam aj francuzstinu, vobec sa mi nepaci ako znie a nechcela by som sa ju ucit.
Naopak anglictina mi vzdy isla spontanne, bez nejakeho vacsieho usilia.

apolka77
17. mar 2023

@emjee tak to je pecka 😂 Šiši ši...

sticker
diewcatqoo
17. mar 2023

Anglictinu som sa zacala ucit ako 8 rocna, nemcinu som mala 4 roky na strednej. Povedala som si, ze nemecky jazyk nikdy pouzivat nebudem. Prisiel mi tvrdy, nevidela som vyznam v tvoreni slov, nechapala som tvoreniu casov... ale myslim, ze to do velkej miery suviselo s tym, aku sme mali vyucujucu. Ked som uz bola dospela, viackrat som bola v nemecky hovoriacich krajinach, pochopila som, ako tvoria slova a nepride mi ten jazyk az tak moc zlozity a ani tvrdy. Akurat mam problem s tym, ze mi ide do ust automaticky anglictina a nedokazem si z pamate vylovit nejake nemecke slovo, ked to potrebujem. Vzdy mi v danom okamihu napadne len anglicky ekvivalent, nemecky az o dost neskor 🙂
Moj muz sa zacal ucit prvy cudzi jazyk nemcinu, anglictinu az neskor a bez problemov prepina. Takze mozno bude na tom nieco, ze ten, kto vo vyucbe cudzich jazykov zacal najprv s anglictinou, ma problem s nemcinou. U mna to plati.

marcellka32
17. mar 2023

Učila som sa 15 rokov AJ až potom 4 roky Nj a išlo to ľahko

saxana000
17. mar 2023

Pretoze su s noj menej v styku anglictina na nas vyskoci z filmov alebo z radia. rozumies slovam aj ked si sa anglictinu nikdy neucila nalepia sa na podvedome..pomaly sa v beznej reci udomacnuju frazy ako know how,no go,teambuilding,cheeesecake a kazdy vie co znamenaju.hoci je diametralne odlisna od slovanskych jazykov a vyslovnost aj gramitika je ina ako pri klasickej zemiakovej anglictine podla mna az taka strasne tazka nie je.oproti takej finstine svedstine alebo.madarcime tam su 30.pismenove slova aj 4 vo vete este k tomu vacsina s prehlaskami.to su uz ine chutovky..

liusa82
17. mar 2023

Mne sa páči.Ale tá pravá výslovnosť nemcov je iná ako učia na školách.Ja ked som bola v Berline alebo som si zapla nejaký nemecký program tak vtedy sa mi páčila🙂 ale nemiešajú sa mi teda ani anglina ani nemina.Ale to bude tým,že ja sa rada učím všeobecne cudzie jazyky.Ale najviac sa mi páči aj tak španielčina alebo francuzština

kathak
17. mar 2023

Mne sa nemčina tiež páči

gladys_07
17. mar 2023

Inak podla mna aj preto, ze nemcinarky su “diagnoza” - rovnako ako matikarky. Ucitel dokaze riadne sprotivit predmet

maciatkolulu
17. mar 2023

@gladys_07 ja som mala ako naj učiteľku nemčiny na základnej, takže tvoja teória nesedí... Co je jasne😉navyše mám nemčinu veľmi rada

babyjune
17. mar 2023

Lebo sa neuci prave najlahsie? Nemecka gramatika a tie dlhocizne slova su pre mna des... ostatne jazyky, co ovladam, som sa naucila bez problemov, ale nemcina mi jednoducho "nejde do hlavy"... a obdivujem ludi, co sa dokazali naucit plynule po nemecky 😅

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2