Prečo voliči zvolili Harabina?
Pri týchto voľbách som si uvedomila jednu zásadnú vec. V spoločnosti nám chýba TOLERANCIA INÉHO NÁZORU a to považujem za nebezpečný vývoj. Všímam si to teraz hlavne medzi mladými. Mnohí si myslia, že ich názor je jediný správny a ostatní sú hlúpi. Ale každého môže oslovovať iná časť politického spektra a má na to právo, nemôžeme ho za to odsudzovať. Zažila som totalitu, diktatúru jednej strany a potláčanie, trestanie iného politického názoru. Za mňa toto nikdy viac. Demokracia a tolerancia diverzity názorov v politike by mala byť svätá. Inak to v spoločnosti nikdy nebude dobré. Mám pocit, ze sa história bude musieť opakovať, keďže mladí, ktorí nezažili totalitu, majú patent na rozum. Názor, že zavrime dnes dedkov a babky doma, nech nevolia, lebo sú dementní, ma desí. Kto toto vypustí z úst, nepochopil nič o demokracii a táto spoločnosť má pred sebou ešte veľmi dlhú cestu.
@markusrasford môj svokor mi odpovedal na túto otázku takto : lebo není koho iného .on jediný má rozumné reči ,a zslezi mu na Slovensku . Treba niečo robiť s tým ,aby sme boli samostatni . Keby sa sem nevtisli američani ,tsk by sme boli bohatší ako svajciari ...tu bolo všetko . Boli sme najlepší v pestovaní ovocných stromov . Na naše družstvá sa chodili pozerať zo západu s otvorenými hubami . Treba znovu začať obnoví ať poľnohospodárstvo ,aby sme tu mali blahobyt . Kedysi nebolo bezdomovcov . Na Ukrajinu ani cent pomoci , najlepšie keby sa Ukrajina pripojí k Rusku a potom aj my by sme sa k nim pridružili . Slovania si pomáhali odjakživa , Amerika nás chce zničiť , Harabin rozumne rozpráva , že potrebujeme byť suverénny štát ,keď tu budú vládnuť " hentí " ,to nás zapredaju a rozdelia si naše územie..."
Joj ,čo si ja denne vypočujem 😂🫣 . Toto je taký kratší súhrn
@zafir01 Ježišmária, úprimnú sústrasť, dúfam, že tvoj muž sa na otca nepodal
@zmrzlinka8 z jednej časti súhlas . Toto polarizovanie je horšie ,než samotný výsledok volieb . Kým sa nezjednoti ľud , tak sa ťažko bude hľadať vhodný človek do vedenia štátu .
Na druhej strane . Mam v rodine ,okolí ,pár ľudí , ktorí majú 60-65 . Prezliekaci kabátov ako lusk . V 89 celí pyšní ,že ide nová éra ,bude dobre . A aj im bolo .. prvých 10 rokov po Tom ako sa rozkradol stet a dostali sa ku koritu , či už v menšej ,alebo väčšej miere .
A teraz nám hovoria pri nedeľnom obede ( ti ,čo majú družstevné byty a nakradli si , a do roboty chodili len fajčiť a cvikat hodiny )
" Joj , vy mladí ( s mužom sme 36 a 40 ,a nič sme nedostali ,všetko šlo od nuly s pomocou úverov) . To nebude robiť , keď mi pomerne ,kto tu bude .
Aj teraz by ste volili len tých bláznov amerických ,sorosovych poskokov . Šak sa zbadáte . Komunizmus treba na vás , lebo tu bude druhá Amerika .
Moja otázka tomu človek veku bola , on mal možnosť rozhodnúť , strngal , lebo strngali jeho nadriadení . A nadáva na generáciu svojich detí ,ktoré sa do tej doby ,ktorú on chcel a volil ,narodili. A teraz ,keď tie deti chcú budúcnosť pre svoje deti a pre seba , on im povie ,že zle rozhodujeme , že oni starší už vedia lepšie ...že Ameriku tu nechce , že nechce byť trávení z lietadiel práškom , že nechce byť smerovaní ani k únii ,lebo to je zlo .
Tak som mu povedala ,že nech sa neurazí , ale je mi zvláštne ,ak o budúcnosti mojej rodiny , má rozhodovať človek ,ktorý vlastne už len čerpá výhody zo systému ( dotácie berú ,ale na eu nadávajú ) , a bude žiť dajme tomu dve volebné obdobia .a potom následky ich voľby budú niesť ďalšie generácie .
Hoci napríklad moja 85 ročná babka má názor viac bližší mne ,ako môjmu 65 ročnému človeku . Lebo si odzila s rusmi viac toho zlého. Babka volila korcova , svokor 66r harabina, môj otec 60 r . Korcoka . A to sú ľudia z jednej dediny , podobnej sociálnej vrstvy .
Nechapem, naco treba mazat diskusie o politike. Ved sa to tyka NAS, obcanov!!!!!!! Hlavne, ze su denne diskusie o fantom testoch, o chorobach a ci jest lizatka v tehotenstve. Toooo nikomu nevadi. A ano, napisem aj sem, ze ludia, zacinajte konecne pouzivat ten vas zdravy rozum a NENECHAJTE sa manipulovat strachom a nenavistou. Pelle a spol je ZLO. Chcu ho nasadit iba preto, aby fico a spol si presadili svoje mafianske zakony, aby si chranili svoju rit pred basou, LEBO UZ BY MALI DAVNO SEDIET. V krajine za par mesiacov vyrobili taky chaos, co clovek nevidel, a pelle este ma taku drzost, ze si na billboard capne Slovensko potrebuje pokoj. Akoze ludia, zobudte sa uz a pouzivajte zdravy rozum namiesto ubohej nenavisti, ktoru do vas natlacili politici.
A kto uz si zvoli harabina, to komentovat ani neviem... Tam su slova zbytocne.
@danica2711 našťastie nie .môj muž trpí somnou . obaja sme doposiaľ volili rovnako ,alebo veľmi podobne . Sme spolu 17 rokov , pri viacerých parlamentných voľbách sme boli viac krát nie úplne istí stranou ,a viedli sme diskusie . Napríklad myslím že cca 15 rokov dozadu sme riešili sas , alebo sme sa nie vždy zhodli na jednotlivých menách v danej strane . Ale to hlavne smerovanie máme rovnaké . Muž bol väčší konzervatívec ( kresťan ) ja som pokrstena ,ale neveriaca ,a s tým ruka v ruke šli nejake odlišné názory , ale nakoniec sa muž priklonil ku mne ,a teda sme našli vždy spoločnú cestu .. 😂
@zafir01 opýtaj sa svokra. Ci bol Mečiar komunista a ta družina okolo neho ci bol komunista Fico a ďalší jeho ministri? Kto tu najviac vládol po novembri 89? Kto rozkradol tento štát? Kto zdevastoval fungujúce podniky? Určite to nebol Simecka ani jeho otec. A skúste zobrať svokra aj za dedinu aby konečne videl niečo iné ako svoju rodnú obec
@krasavec007 stačilo mi,keď sa samí ,, múdri russia špióni" priznali do telefónu Navalnemu,prečo sa nepodarila akcia ,,slipy" 🤭. Keby to nebolo do plaču,je to až k slzám smiechu.
@markusrasford práveže svokor to zrejme veľmi dobre vie ,ťažko komunikovať s takým človekom.
Myslím ,že to je typický prezliekac kabáta , vo všetkom . Aj v pracovnom živote ,aj v súkromnom . Ako píšem , dotácie z eú sú super , natiahnime ruky , ale keď už sú využité ,a máme nahrabane, poďme na EU napľuť , lebo šoroš ...
Snažím sa vyhnúť ostrým debatám ,lebo žije v rovnakej ulici ,a ako dedo sa k mojim deťom chová pekne . Majú ho radi . Okrem toho extra nezhody nemáme . Každý má názor len v medziach svojej mentálnej kapacity , svojho úsudku ,skúsenostiach . Nedovolím si o ňom povedať ako volič strán z iného súdka , že je dement a pod , bola by som potom rovnaká ,ako tí ,ktorých práve voliť nechcem .
Aj hlúpy názor ,je názor , a ja ho rešpektujem ,hoci s ním nie som stotožnená .
Jeho voliči sú frustrovaní a hlúpi. On im dobre zahrá na strunu keď obviňuje ostatných za to aký život vedú.
@zmrzlinka8 presne 🙏
@zmrzlinka8 a zaujímavé, že táto nevraživosť vzchádza z tých, ktorí sa ohaňajú tzv.demokraciou. Asi len demokracia v ich názorovom spektre je tá správna a možná.
@dudos pridávam sem aj článok, ktorý sa viac báb tu na mk snažilo dávať aby to videli aj daní voliči..
Mne prišlo fyzicky zle z toho príbehu a žiaľ verím ex, že to tak bolo.... Veľa žien nemá šancu ohľadom deti, ak má príliš úspešného muža nie to ešte sudcu..
https://plus7dni.pluska.sk/domov/exkluzivna-spo...
@markusrasford načo sa to pýtaš? Potrebuješ si do niekoho kopnúť? Mať tu obeť na vysmievanie a kybersikanu? To ti chýba? Alebo prečo sa do toho vlastne staráš, čo je ťa do toho? Btw, ja som ho nevolila, tak ma nemusíš otravovať.
@fajnova dik za vycerpavajucu odpoveď. Najbližšie keď mi napadne nejaká otázka tak sa najprv opýtam teba ci ju môžem sem zavesiť?
@fajnova preto sa pýtam lebo mam iný myšlienkový pochod ako ty. A tebe to fakt môže byť jedno ze prečo. Chcem vedieť ze na Slovensku takýto kandidát koho vie osloviť. Lebo on ma problém rozprávať a ci mu vôbec jeho voliči rozumejú. Napríklad.
@markusrasford píšem ti, aby si ma neotravoval/-a a bum dva príspevky 🤦
@fajnova dala si 4 otázniky tak som sa posnažíl ti vysvetliť ze ty si inde aj ja. Dávaš otázky ale odpovede nechceš. Skus žiť svoj mentálny svet.
@lakebabe zeny zaujimaju aj veci, ktore sa ich dotykaju v beznom zivote: financie, skolstvo, politika, smerovanie, sudnictvo, polnohospodarstvo.....toto vsetko ti denne zasahuje do zivota, aj ked si to neuvedomujes. Toto nema byt iba stranka pre sliepky, ktore sa pri negativnom/pozitivnom tehotenskom teste pytaju, ze co si myslime. Ale si vypichne oko, vyteka jej a ona sa pyta, ze co ma robit? Alebo ju frajer zmlati a pyta sa ci je to OK. Nie, nema tato stranka byt iba o tomto. Praveze mnohe zeny to uraza a dehonestuje.
@stanulienkat??? Reagovala som na jeho reakciu ze ženy tu zakladajú témy o menzesoch nič viac
Odkedy mame rovnopravnost, volebne pravo patri k zenam rovnako ako menzes a ine. A od cias internetu mame pravo sa o politike rozpravat nielen v kaviarni, ci krcme pri vine, ale aj na internetovych forach.
Nejaky Harabin fan mi dal odstranit komentar....Evidentne zle znasaju kritiku
Mna by skor zaujimalo,ako budu hlasovat v 2.kole 🤔
@zmrzlinka8 So všetkým súhlasím ale nie sú fakt tí voliči, ktorí volia harabina hlúpi? alebo nedaj bože ešte horšie, zlosyni? :D

@kristiii Áno presne si aj myslím ze to musel len človek ktorému to niekto nakazal. Aj ked v mojom okoli ho tiez volili taki ludia na ktorych by som to vobec nepovedala. Ved jeho sa ani počúvať nedá, nieto ho ešte voliť 🤢