icon

Prečo voliči zvolili Harabina?

markusrasford
24. mar 2024
nicicka
24. mar 2024

@kristiii Áno presne si aj myslím ze to musel len človek ktorému to niekto nakazal. Aj ked v mojom okoli ho tiez volili taki ludia na ktorych by som to vobec nepovedala. Ved jeho sa ani počúvať nedá, nieto ho ešte voliť 🤢

zmrzlinka8
24. mar 2024

Pri týchto voľbách som si uvedomila jednu zásadnú vec. V spoločnosti nám chýba TOLERANCIA INÉHO NÁZORU a to považujem za nebezpečný vývoj. Všímam si to teraz hlavne medzi mladými. Mnohí si myslia, že ich názor je jediný správny a ostatní sú hlúpi. Ale každého môže oslovovať iná časť politického spektra a má na to právo, nemôžeme ho za to odsudzovať. Zažila som totalitu, diktatúru jednej strany a potláčanie, trestanie iného politického názoru. Za mňa toto nikdy viac. Demokracia a tolerancia diverzity názorov v politike by mala byť svätá. Inak to v spoločnosti nikdy nebude dobré. Mám pocit, ze sa história bude musieť opakovať, keďže mladí, ktorí nezažili totalitu, majú patent na rozum. Názor, že zavrime dnes dedkov a babky doma, nech nevolia, lebo sú dementní, ma desí. Kto toto vypustí z úst, nepochopil nič o demokracii a táto spoločnosť má pred sebou ešte veľmi dlhú cestu.

zafir01
24. mar 2024

@markusrasford môj svokor mi odpovedal na túto otázku takto : lebo není koho iného .on jediný má rozumné reči ,a zslezi mu na Slovensku . Treba niečo robiť s tým ,aby sme boli samostatni . Keby sa sem nevtisli američani ,tsk by sme boli bohatší ako svajciari ...tu bolo všetko . Boli sme najlepší v pestovaní ovocných stromov . Na naše družstvá sa chodili pozerať zo západu s otvorenými hubami . Treba znovu začať obnoví ať poľnohospodárstvo ,aby sme tu mali blahobyt . Kedysi nebolo bezdomovcov . Na Ukrajinu ani cent pomoci , najlepšie keby sa Ukrajina pripojí k Rusku a potom aj my by sme sa k nim pridružili . Slovania si pomáhali odjakživa , Amerika nás chce zničiť , Harabin rozumne rozpráva , že potrebujeme byť suverénny štát ,keď tu budú vládnuť " hentí " ,to nás zapredaju a rozdelia si naše územie..."

Joj ,čo si ja denne vypočujem 😂🫣 . Toto je taký kratší súhrn

danica2711
24. mar 2024

@zafir01 Ježišmária, úprimnú sústrasť, dúfam, že tvoj muž sa na otca nepodal

lucka_ke
24. mar 2024

@zafir01 tak suverénny pričlenený k R. je OK? kriste na nebi, nezávidím ti... R. tu už bolo a ako sme sa vtedy mali už zabudol?

zafir01
24. mar 2024

@zmrzlinka8 z jednej časti súhlas . Toto polarizovanie je horšie ,než samotný výsledok volieb . Kým sa nezjednoti ľud , tak sa ťažko bude hľadať vhodný človek do vedenia štátu .

Na druhej strane . Mam v rodine ,okolí ,pár ľudí , ktorí majú 60-65 . Prezliekaci kabátov ako lusk . V 89 celí pyšní ,že ide nová éra ,bude dobre . A aj im bolo .. prvých 10 rokov po Tom ako sa rozkradol stet a dostali sa ku koritu , či už v menšej ,alebo väčšej miere .
A teraz nám hovoria pri nedeľnom obede ( ti ,čo majú družstevné byty a nakradli si , a do roboty chodili len fajčiť a cvikat hodiny )
" Joj , vy mladí ( s mužom sme 36 a 40 ,a nič sme nedostali ,všetko šlo od nuly s pomocou úverov) . To nebude robiť , keď mi pomerne ,kto tu bude .
Aj teraz by ste volili len tých bláznov amerických ,sorosovych poskokov . Šak sa zbadáte . Komunizmus treba na vás , lebo tu bude druhá Amerika .

Moja otázka tomu človek veku bola , on mal možnosť rozhodnúť , strngal , lebo strngali jeho nadriadení . A nadáva na generáciu svojich detí ,ktoré sa do tej doby ,ktorú on chcel a volil ,narodili. A teraz ,keď tie deti chcú budúcnosť pre svoje deti a pre seba , on im povie ,že zle rozhodujeme , že oni starší už vedia lepšie ...že Ameriku tu nechce , že nechce byť trávení z lietadiel práškom , že nechce byť smerovaní ani k únii ,lebo to je zlo .
Tak som mu povedala ,že nech sa neurazí , ale je mi zvláštne ,ak o budúcnosti mojej rodiny , má rozhodovať človek ,ktorý vlastne už len čerpá výhody zo systému ( dotácie berú ,ale na eu nadávajú ) , a bude žiť dajme tomu dve volebné obdobia .a potom následky ich voľby budú niesť ďalšie generácie .

Hoci napríklad moja 85 ročná babka má názor viac bližší mne ,ako môjmu 65 ročnému človeku . Lebo si odzila s rusmi viac toho zlého. Babka volila korcova , svokor 66r harabina, môj otec 60 r . Korcoka . A to sú ľudia z jednej dediny , podobnej sociálnej vrstvy .

evivb
24. mar 2024

Nechapem, naco treba mazat diskusie o politike. Ved sa to tyka NAS, obcanov!!!!!!! Hlavne, ze su denne diskusie o fantom testoch, o chorobach a ci jest lizatka v tehotenstve. Toooo nikomu nevadi. A ano, napisem aj sem, ze ludia, zacinajte konecne pouzivat ten vas zdravy rozum a NENECHAJTE sa manipulovat strachom a nenavistou. Pelle a spol je ZLO. Chcu ho nasadit iba preto, aby fico a spol si presadili svoje mafianske zakony, aby si chranili svoju rit pred basou, LEBO UZ BY MALI DAVNO SEDIET. V krajine za par mesiacov vyrobili taky chaos, co clovek nevidel, a pelle este ma taku drzost, ze si na billboard capne Slovensko potrebuje pokoj. Akoze ludia, zobudte sa uz a pouzivajte zdravy rozum namiesto ubohej nenavisti, ktoru do vas natlacili politici.

A kto uz si zvoli harabina, to komentovat ani neviem... Tam su slova zbytocne.

zafir01
24. mar 2024

@danica2711 našťastie nie .môj muž trpí somnou . obaja sme doposiaľ volili rovnako ,alebo veľmi podobne . Sme spolu 17 rokov , pri viacerých parlamentných voľbách sme boli viac krát nie úplne istí stranou ,a viedli sme diskusie . Napríklad myslím že cca 15 rokov dozadu sme riešili sas , alebo sme sa nie vždy zhodli na jednotlivých menách v danej strane . Ale to hlavne smerovanie máme rovnaké . Muž bol väčší konzervatívec ( kresťan ) ja som pokrstena ,ale neveriaca ,a s tým ruka v ruke šli nejake odlišné názory , ale nakoniec sa muž priklonil ku mne ,a teda sme našli vždy spoločnú cestu .. 😂

krasavec007
Odpoveď bola odstránená
markusrasford
autor
24. mar 2024

@zafir01 opýtaj sa svokra. Ci bol Mečiar komunista a ta družina okolo neho ci bol komunista Fico a ďalší jeho ministri? Kto tu najviac vládol po novembri 89? Kto rozkradol tento štát? Kto zdevastoval fungujúce podniky? Určite to nebol Simecka ani jeho otec. A skúste zobrať svokra aj za dedinu aby konečne videl niečo iné ako svoju rodnú obec

zuzanazu85
24. mar 2024

@krasavec007 stačilo mi,keď sa samí ,, múdri russia špióni" priznali do telefónu Navalnemu,prečo sa nepodarila akcia ,,slipy" 🤭. Keby to nebolo do plaču,je to až k slzám smiechu.

zafir01
24. mar 2024

@markusrasford práveže svokor to zrejme veľmi dobre vie ,ťažko komunikovať s takým človekom.
Myslím ,že to je typický prezliekac kabáta , vo všetkom . Aj v pracovnom živote ,aj v súkromnom . Ako píšem , dotácie z eú sú super , natiahnime ruky , ale keď už sú využité ,a máme nahrabane, poďme na EU napľuť , lebo šoroš ...
Snažím sa vyhnúť ostrým debatám ,lebo žije v rovnakej ulici ,a ako dedo sa k mojim deťom chová pekne . Majú ho radi . Okrem toho extra nezhody nemáme . Každý má názor len v medziach svojej mentálnej kapacity , svojho úsudku ,skúsenostiach . Nedovolím si o ňom povedať ako volič strán z iného súdka , že je dement a pod , bola by som potom rovnaká ,ako tí ,ktorých práve voliť nechcem .
Aj hlúpy názor ,je názor , a ja ho rešpektujem ,hoci s ním nie som stotožnená .

laurita285
24. mar 2024

Jeho voliči sú frustrovaní a hlúpi. On im dobre zahrá na strunu keď obviňuje ostatných za to aký život vedú.

greta90
24. mar 2024

@zmrzlinka8 presne 🙏

greta90
24. mar 2024

@zafir01 tak to, že sme nesamostatný a potravinovo nesebestačný národ, je jasné. Otázkou je, kto reálne má s tým záujem niečo robiť.

tibor79
24. mar 2024

@zmrzlinka8 a zaujímavé, že táto nevraživosť vzchádza z tých, ktorí sa ohaňajú tzv.demokraciou. Asi len demokracia v ich názorovom spektre je tá správna a možná.

dudos
24. mar 2024

@jumama neviem presné detaily, no dlhé roky som pracovala so ženou, ktorá bola priateľkou jeho manželky (ex?) naozaj netuším, a tá nám teda vedela o ňom rozprávať, v tomto smere ako manžel a rodič, hrôza.
Jeden hnusný človek to je podľa mňa. Jeho vnútro je samé zlo.

mimka1402
24. mar 2024

@dudos pridávam sem aj článok, ktorý sa viac báb tu na mk snažilo dávať aby to videli aj daní voliči..
Mne prišlo fyzicky zle z toho príbehu a žiaľ verím ex, že to tak bolo.... Veľa žien nemá šancu ohľadom deti, ak má príliš úspešného muža nie to ešte sudcu..
https://plus7dni.pluska.sk/domov/exkluzivna-spo...

fajnova
24. mar 2024

@markusrasford načo sa to pýtaš? Potrebuješ si do niekoho kopnúť? Mať tu obeť na vysmievanie a kybersikanu? To ti chýba? Alebo prečo sa do toho vlastne staráš, čo je ťa do toho? Btw, ja som ho nevolila, tak ma nemusíš otravovať.

markusrasford
autor
24. mar 2024

@fajnova dik za vycerpavajucu odpoveď. Najbližšie keď mi napadne nejaká otázka tak sa najprv opýtam teba ci ju môžem sem zavesiť?

markusrasford
autor
24. mar 2024

@fajnova preto sa pýtam lebo mam iný myšlienkový pochod ako ty. A tebe to fakt môže byť jedno ze prečo. Chcem vedieť ze na Slovensku takýto kandidát koho vie osloviť. Lebo on ma problém rozprávať a ci mu vôbec jeho voliči rozumejú. Napríklad.

fajnova
24. mar 2024

@markusrasford píšem ti, aby si ma neotravoval/-a a bum dva príspevky 🤦

markusrasford
autor
24. mar 2024

@fajnova dala si 4 otázniky tak som sa posnažíl ti vysvetliť ze ty si inde aj ja. Dávaš otázky ale odpovede nechceš. Skus žiť svoj mentálny svet.

mircalla
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
24. mar 2024

@lakebabe zeny zaujimaju aj veci, ktore sa ich dotykaju v beznom zivote: financie, skolstvo, politika, smerovanie, sudnictvo, polnohospodarstvo.....toto vsetko ti denne zasahuje do zivota, aj ked si to neuvedomujes. Toto nema byt iba stranka pre sliepky, ktore sa pri negativnom/pozitivnom tehotenskom teste pytaju, ze co si myslime. Ale si vypichne oko, vyteka jej a ona sa pyta, ze co ma robit? Alebo ju frajer zmlati a pyta sa ci je to OK. Nie, nema tato stranka byt iba o tomto. Praveze mnohe zeny to uraza a dehonestuje.

lakebabe
24. mar 2024

@stanulienkat??? Reagovala som na jeho reakciu ze ženy tu zakladajú témy o menzesoch nič viac

kp7333
24. mar 2024

Odkedy mame rovnopravnost, volebne pravo patri k zenam rovnako ako menzes a ine. A od cias internetu mame pravo sa o politike rozpravat nielen v kaviarni, ci krcme pri vine, ale aj na internetovych forach.

mircalla
24. mar 2024

Nejaky Harabin fan mi dal odstranit komentar....Evidentne zle znasaju kritiku

victory1
24. mar 2024

Mna by skor zaujimalo,ako budu hlasovat v 2.kole 🤔

laurita285
24. mar 2024

@zmrzlinka8 So všetkým súhlasím ale nie sú fakt tí voliči, ktorí volia harabina hlúpi? alebo nedaj bože ešte horšie, zlosyni? :D