Prečo zamestnanci útulkov kontrolujú prostredie?
Hladame na nas pozemok psika. Nechceme nic extra. Stredneho psa dobrej povahy ktory sa znese s inymi psami a detmi. Obvolala som par utulkov a to je horsie jak u policii. To co je za otazky? Cim ho budete krmit, ockovat, kde v dome bude bla bla? Kde sme v dobe kamenej? A uz uplne ma dorazilo, ze oni si musia ist pozriet nas dom a pozemok kde pes bude. Halooo ake Vi mate pravo mi behat po dome a pozemku a rozhodovat ci to je vhodne prostredie. Co ste socialka? Potom nech sa cuduju, ze stale musia riesit mnozitelov. A tie poplatky??? Ze za fenu skoro 200€? Nemam problem prispiet ale dat z vacku 200 eur za psa mi pride sialene. Mate aj vy take skusenosti? A to mame z utulku uz dvoch psov.
Ja som im prostredie odfotila nebol problem, krmivo odfotila... ze mame 4 zachranene mavky super. Ale ked videli ze mame pre neho volieru kde by bol ozaj minimalne a ze dnu pristup nebude mat uz nam psa nechceli dat
Pre toto iste aj kamoske zamietli adopciu nechceli pochopiť ze proste do nového bungalovu nepusti dovnútra psa. Ale v druhom útulku s tým problém nerobili takže skus obvolat aj ine v okolí
Aky je to pes? Je mi jasne, ze to bude miesancek, ake akych priblizne plemien? Vies, aj velky pes nemusi byt vhodny len na von... zamysli sa aj nad tym. Predpokladam, ze nieco kratkosrste, ked ziadaju pristup dovnutra. A preco musi byt vo voliere ked budete v praci?
200 za psika z utulku je vpohode, v dnesnej dobe steniatko z bazosa stoji zial viac ako tych 200, je v tom zahrnute aj ockovanie, mozno aj odblsenie a doterajsia strava, najma poplatky od veterinara nie su dnes uz male...to, ze si chcu pozriet vas pozemok neber drasticky, len chcu vidiet, kde bude zvieratko vyrastat, co je vlastne ok, su korektny a vies ze aj ich doterajsie ukony voci psikovy boli korektne, ze bolo onho doteraz postarane. Strava psia, sem tam mu hodis nejaku psiu maskrtu, cokoladu samozrejme ziadnu. Vybehy bude mat aj mimo zahradu pravidelne. Nevidim dovod preco by vam psika nemali dat 😊. Domov ich zavolaj, ked bude pekne teplo, pravdepodobne sa zastavia na zahradke na par minut.
A ako bude ten pes strážiť pozemok z volieri? Poznám ľudí ktorí majú psa vo voliere 3x3m po väčšinu dňa, nechápem aký to má zmysel. Pritom pozemok obrovsky okolo neho..
@nikiki29 to mas tiez pravdu. Ale zrejme vedia preco to robia. Tie psiky su casto zranene fyzicky a aj na dusi.
Vyser sa im na psa,kup z bazaru a mas pokoj.Aj mne pridu ako sektari.Mozu byt radi ze im niekto vezme psa.Ale im to asi vyhovuje,lebo ved treba znierky na utulky a ktovie este pre koho,
@ktochytavzite vdaka takym ako ty budeme navzdy mnoziarska velmoc 🤦♀️
@januska12323 No urcite im zalezi na peniazkoch .
Ak chceš reprezentatívneho psa, priplať si a kúp si šteňa z chovateľskej stanice aj s papiermi. Ak Ti stačí hocijaký bežný pes k domu, nekupuj ho od množiteľov, ale popýtaj sa po dedine a dostaneš ho zadarmo. Ideálne zdravé šteňa a akurát zaplatíš za kastráciu, čo nebude ani 200 eur. Útulkom sa vyhni oblúkom, preháňajú to, majú naozaj absurdné požiadavky na adopciu vzhľadom na to, čo ponúkajú. Robia aj záslužnú činnosť, ale nepáči sa mi, že chcú diktovať ľuďom, ktorí majú chuť adoptovať, ako sa starať o zvieratá. Mali by byť radi, že niekto tie zvieratá vôbec chce.
Je to krizenec border kolie a vlciaka. Dlha husta srst. Vo voliere sme ho chceli nechat dokial neopravyme plot pretoze by ho preskakoval a potom by tam siel iba ked by bola navsteva tak neviem co je za problem. Nejdeme ho dat na retaz
Vidis, tak staci opravit plot a je po probleme.
😨
No nech si ho nechajú. Skúsila by som Bazoš, tam nájdeš kríženca aj lacnejšieho. Ja mať takého veľkého psa v dome tak sa zbláznim po pol hodine.
@mimikarol presne,my mame od 80pani 2r psa zadarmo a dnu by som sa zblaznila,je vatsi a ked je v chodbe sam chlp,my mame ciernu podlahu on je sivy.No hroza ,plus aj hygiena mne je proti srsti proste mat dnu psa pri detich ked bol na wcku a potom si ma lahnut a tym obsratym zadkom na zem ci pelech.Ved aj hygiena musi byt.Plus velke osy su stavane von nie dnu,hlavne ked maju srst.
@nelca84 A co je na tom zle??A chovne mnoziarne ti nevadia?Ci pravo mnozit s amaju len cistokrvne psy?
@janulik2008 No asi preto, aby bol plnohodnotný člen rodiny a nie sám opustený na dvore.
@zefyra ze plnohodnotny nas je na dvore a je to pes,nie clen rodiny🙂A normalne je spokojny aj pekny aj udravy a nepotrebuje ani psychologa nas pes😀
Pes z utulku ide do donova kastrovany/ockovany. Utulok to platil. Utulky funguju najma vdaka to vacsinou dobrovolnikom, tori za vlastne a vo svojom volnom case (popri robote a rodine) piplaju, flaskuju, travia hodiny na veterine. Tak jasne, ze nie je im jedno ako sa bude mat , len,, pes. Chceta psa zdarma? Skuste nejaku osadu ked ste taka odvazna. ,,urcite,, bude odcerveny, ockovany a kastrovany.
@ktochytavzite co je na tom zle? Ty si videla tie feny co sa vyuzivaju na mnozenie steniat, co si potom kupis na bazosi??? Co si ty za cloveka? Jedna bezcitna osoba, uz len podla toho ako sa vyjadrujes o vlastnom psovi 🤮🤮🤮
200€ za psa ti príde šialené?
Zlatá moja ak ti 200€ príde šialené tak si psa ani nekupuj pretože liečba na veterine, kvalitné krmivo tiež niečo stojí.
A prečo sa zaujímajú kde a ako pes bude žiť? Ja som v tom útulku bola si tu prácu vyskúšať, môj manžel tam pracoval a tie príbehy sú hrozné.Pretože niektorí ľudia si myslia, že pes je vec a veľa ľudí si neuvedomuje, že pes je spoločenské zviera a nie každý pes môže byť von na dvore.O psa sa treba starať, niektoré majú špeciálne potreby preto im nemôžeš dať jesť sajrajt za 10€.
Preto sa zaujímajú.Pretože im tam chodia aj ľudia ktorí chcú vymeniť 14 ročného psa za šteňa.
Pracovala som tiez v utulku, psov som mala z utulku dozili sa krasneho veku. Ked som napisala do utulku, ze fenka nam zomrela ziadna reakcia z ich strany pricom to bol ich pes z ich utulku.
To, ze sa pridu pozriet je za mna Ok. Mozu prist hoci kedy. Ale ked mi niekolko útulkov nechcelo dat mix NO, Cize velkeho chlpateho psa, lebo nechcem aby byval v dome, to ma dostalo. Akoze vazne???? Veľkému chlpatemu psovi aby mal pristup dnu??? Odchovala som asi 4 opustených psov, velkych a na dvore a jedneho maleho zachraneneho v dome za 20 rokov. Ale pred dvoma rokmi, ked ostal prázdny dvor som proste z utulku nedostala psa. Tak nic som si povedala. A ja ich klamať odmietam, ze jasne, bude aj dnu, ked nebude. Proste nejako uz im asi preplo z toho zachraňovania.
@ktochytavzite Inak pes sa kúpe keď príde z vonku 🤣.
Určite mi nikde neleží s obsratým zadkom a je čistejší než oslintané deti.
Nie každý pes je stavaný na to aby bol sám von len preto, že má srsť.Psy sa tiež povahou a plemenom odlišujú, inak sa trápia.
To, že ty psa nepovažuješ za člena rodiny je tvoja vec.Ale pre psa si jeho svorka.
Nechápem prečo si niektorí namiesto psa nekúpite radšej alarm.
@nelca84 ze bezcitna ty si smiesna sama o sebe😉Nevidela ano to nesledujem.Ja uz si osa nekupim,mam zadarmo .Ale nic zle nevidim na bazosi,nie kazdy vyuziva psy na plodenie ako napr z chovnej stanice kde tiez vyuzivaju osy na plodenie a zarabanie.
Ale kebyze zvazujem kupu psa tak isto nie z utulku,kvoli ich pristupu a ani nie z chovnej ,znackovej mnoziarne.
Ale kupim si bud od suseda a ak nie tak z bazaru za normalnu cenu .Co si myslis ze ekd niekto ma 6 steniat ako sa ich zbavi?Jedine na bazosi,to neznamena ze je mnozitel,len si neustriehol psa.
@ktochytavzite Pes s papierom má zaručenú nejakú genetickú preddispozíciu a povahové črty.
Nejde o značku.Len pre info.

Preco dat 200€ za psa Ti pride sialene?
Ten poplatok ma zmysel...umoznuje
- pokryť časť nákladov vynaložených na to, aby mohli pokračovať vo svojej činnosti
- upozorniť osvojiteľa, že zviera má svoje náklady a že bude potrebné, aby bol schopný hradiť náklady zvieraťa počas celého jeho života (potrava, zdravotné náklady atď.)
Mala som 2 psov z utulku. A kamosku, ktora tam pracovala. No a proste tie pribehy su obcas sialene.... ludia si vzali malamuta na balkon... v utulku tvrdili, ze maju zahradu... a to je len jeden priklad...