Prečo zamestnanci útulkov kontrolujú prostredie?
Hladame na nas pozemok psika. Nechceme nic extra. Stredneho psa dobrej povahy ktory sa znese s inymi psami a detmi. Obvolala som par utulkov a to je horsie jak u policii. To co je za otazky? Cim ho budete krmit, ockovat, kde v dome bude bla bla? Kde sme v dobe kamenej? A uz uplne ma dorazilo, ze oni si musia ist pozriet nas dom a pozemok kde pes bude. Halooo ake Vi mate pravo mi behat po dome a pozemku a rozhodovat ci to je vhodne prostredie. Co ste socialka? Potom nech sa cuduju, ze stale musia riesit mnozitelov. A tie poplatky??? Ze za fenu skoro 200€? Nemam problem prispiet ale dat z vacku 200 eur za psa mi pride sialene. Mate aj vy take skusenosti? A to mame z utulku uz dvoch psov.
@katkami123 Clen rodiny ale dalsieho clena rodiny(mama,otec) potom daju bez vycitiek svedomia do starobinca a ich psik ako vyznamny clen rodiny s nimi lwzi doma na gauci.Takyto je dnes svet.Poznam takychto ludi co so psikom isu navstivit mamixku v starobinci.
Autorka, presne viem o čo hovoríš. My sme mali pár rokov dozadu záujem o psíka z útulku zo susedneho mesta, taký zlatý strapatý oriešok, písala som im na FB stránku že mám záujem, písala som im správu že mám záujem, vážny záujem, že proste toho psika chceme prísť pozrieť a ak sa mu budeme páčiť aj my, berieme ho. Nik mi neodpovedal, ďalej ho zdieľali, že je na adopciu, potom som sa tam nešla dovolať asi 4 dni. Písala som im naďalej správy, že chceme toho a toho psíka ale že nik nereaguje.... Nakoniec som sa slávnostne s nimi spojila, pani sa ma vypytovala kde bývame, či im dam adresu, ok, že sa mi na druhý deň ozve a dohodneme návštevu v útulku.... Tri dni sa zas nik neozýval, tak som znova začala vyvolávať ja, pani mi zdvihla a povedala, že ona si bola obzrieť náš dom, pozemok a plot a že nám ho nedá, lebo bývame pri ceste ( pri ceste na dedine, nie pri hlavnej ceste), že čo keď necháme otvorenú bránu a psík vybehne von..a zložila. Takže nech mi nik netvrdí, že to robia pre dobro psíkov. Lebo toto bolo neskutočne. Nakoniec sme si zaobstarali labradorku, má 4 roky, má sa u nás ako prasa v zite, chodíme na turistiku, každodenné prechádzky sú samozrejmosť, ovláda všetky pre nás potrebné povely, všade je s nami
A to ja mám rada zvieratá, akékoľvek, žiadnej živej bytosti by sa nemalo ubližovať. Ale to čo stvárajú psíčkari, podľa mňa to je už diagnóza. Psom sa nevenujú, pes nevie a nereaguje na žiadne povely, jediné čo vedia je bliakať po psovi z plného hrdla, čo sa ľudia otáčajú a pes ich má na háku. To toto je láska k psovi? Že sa mu nevenujú? A vrchol všetkého, keď 2 také expertky nechali psov tak vytrápit, umierali v bolestiach, klesajúce sa, ale oni si pripadali ako hrdinky, lebo neposlúchli zvelorekara, keď im povedal utratiť, nech sa zviera netrápi. Toto dokazu jedine sadistov, ktoré sa tvária ako ľúbia strašne psíkov, ale pritom sa pozerajú ako to zviera umiera v ukrutných bolestiach a ony si pripadajú aké nie sú dobré duše, lebo ten pes s nou kvôli jej egoizmu pobudol o 3 dni dlhšie a v ukrutných bolestiach. Takze mna tá nenávisť k deťom ani neprekvapuje, to sú všetko skryté sedistky, ktoré zneužívajú len to, že ten pes je od nich zavisly a neujde. Tak ho týrajú svojou psycho prítomnosťou, tisnú sa kdesi v byte a myslia si, ako super tomu psíkovi pomáhajú.
@ktochytavzite
@ktochytavzite s tými drahými granulami mám podobnú skúsenosť.
My nekupujeme ani najlacnejšie ale ani nie drahé. Naším chutia Friskies Balance, čo sa predávajú aj v supermarketoch. Taká stredná trieda supermarketova (20-25€/10kg, v dobrej akcii za 15€). Skúšala som rôzne ale ani lacnejšie a ani drahšie nechceli.
Ja dávam aj vitamíny, lebo mi pes mal problém s kĺbom. Aj ja sama si vitamíny dávam - a vidím že to má zmysel, napr pri migréne.
Ale chápem ako to myslíš. Len je to iné keď máš psa zmesku neznámeho pôvodu, jeden kus. Iné je keď máš registrovaný chov, šteniatka - vtedy dobrý chovateľ sa snaží fenke zabezpečiť čo najlepšiu stravu, predsa len tehotná a kojaca fenka si zaslúži špeciálnu opateru aby bola zdravá a vitálna 🙂
A ešte dodám, už začína leto, obdobie obsraných chodníkov a parkov.
@lenkakravcova Toto ja nwpoznam my sme mali len psa a nikdy sme nemnozili ci s pp alebo bez.Aj teraz mam psa od pani co ho mala vo voliere zavreteho ,cize tak.A uz si psa nikdy nekupim.
@katkami123 Tak ja takeho cloveka nepiznam zatial,ako ano z dediny si pamatam rozne veci ako sa jednalo so zvieratami kedysi.To bol tiez obcas extrem.Ale dnes uz sa rodi nova sekta ktora bude bojovat za to aby mal pes robnake prava ako clovek🙂Mne aj vadi toto kastovanie ze pes sa povazuje za nieco viacej ako ine zviera.Proste za mna to je robnako,nechaoem ked sa niekto uraza nad nazorom ze oes pre niekoho nie je clenom rodiny.No pre mna nie je je to z iera ktore ma svoje miesto ako ine zviera.
@ktochytavzite
Tak to si urobila dobre že si si ho vzala. Byt zavretý či voliere deň - noc je blbé.. :(
@ktochytavzite
Ja som z mesta a tieto extrémy som zažila práve v meste. Jedna vencila psa už na rukach, lebo jej nedokázal už poriadne chodiť, mal bolesti pri chôdzi a keď tam rozprávala ako ho ona nedá utratiť, nech jej zomrie na rukách…. No chudák pes. Ľudia, ktorí si kompenzujú nedostatok lásky chorobným naviazaním na zviera. A druhá taká, čo keď venčila, celé sídlisko vedelo, lebo po psovi si išla hlasivky vyziapať. A oba psy zomreli v ukrutných bolestiach, lebo paničky chorobne naviazané, oni ich utratiť nedajú. A 💩 som v živote nevidela ani jednu, žeby dvíhla a odpratala. To je taká sebecká chorobná láska všetko.
@lenkakravcova to neviem,podla niektorych tyram psa😀
@lonely66 presne to bolo dost zvlastne prirovnanie,v zivote som nevidela dieta co zjedlo hovienko,ako u psov to je bezne a normalne,s tym treba ratat a akceptovat to a nie vymyslat a porovnavat deti so psami,kto je viacej uslintany a podobne.A tak mozno ma ta zena nejaku traumu alebo sama nemoze mat deti a takto si to vynahradza.Ved ok ale tiez treba mat asi zdravi mieru.Proste pes je pes nie dieta.A s tymi homo aj suhlasim.
@katkami123 to musi liezt na nervy,to skriekanie,nech si ide vencit na luku,nie medzi bytovky,a potom sa stazuju ze sa v zime soli a podobne ale hluk psov ci skrekajucich majitelov nikomu nevadi.
@ktochytavzite
Áno, mne príde úplne od veci, keď bezdetné idú psov s deťmi porovnávať. Tam to musí byť celé choré, už len tá myšlienka, to by normálneho človeka v živote nenapadlo.
A paradoxne, keď také otehotnejú, hneď ako prvé pracú psa preč. Moja babka tak tiež zobrala psa od takej expertky.
@ktochytavzite Mám poľovnícke plemeno ale ok 🤣 a nadrozdiel od teba mám v tejto oblasti aj vzdelaného manžela.
Byť tebou by som bola radšej ticho s takými rečami o deťoch lebo to čo riešim ja sa môže stať kľudne tebe alebo tvojim deťom a potom ťa ten smiech prejde.
Ja si nenapĺňam žiadnu nenaplnenú túžbu zlatá moja.Ja som mala psa od svojich 18 a manžel od svojich 20.
V tomto veku sme na deti ani nepomysleli takže tu nesplietaj hlúposti.
Mne je úplne jedno ako ty berieš zvieratá.
Stojím si za tým, že pes narobí menej špiny a bordelu ako deti a to je proste fakt napriek tomu, že deti mám rada.
@ktochytavzite Ty si nevidela.Ja bežne vidím deti jesť sople a mne to vôbec nemusíš vysvetľovať čo deti robia alebo nerobia.Ozvi sa keď stráviš s 30 deťmi aspoň hodinu každý deň a potom mi tu vysvetľuj niečo.
V pohode vyváľajú fľašu v štrku, zjedia špagety zo zeme, neumyjú si ruky po záchode, neutrú si zadok.
Nemysli si, že keď ty si matka tak si zožala celú múdrosť sveta.Aj bezdetné sa starajú o deti.
A o psa sa úplne inak stará vo vnútri než keď ho necháš na dvore.Pochybujem, že ty si niekedy vstávala ku psovi a bola celú noc hore.Takže áno dá sa to porovnávať s deťmi ak sa o psa staráš a nenecháš ho vo vlastných šťankách vo voliére.
@katkami123 Povedž mužovi nech ťa poriadne...lebo už to asi dlho neurobil.Ja som nemala v detstve lásku? Ty tu šíriš nenávisť, vadia ti psy, ľudia a každý kto nezdieľa tvoj názor.
Ty sa najprv dovzdelávaj v histórií a potom sa vyjadruj k politike.Nauč sa čítať s porozumením pretože ja som humanitárne Ukrajincom pomohla a prichádzam s nimi do kontaktu takže asi ťažko môžem schvaľovať násilie.
Ak tým ,,všetci,, myslíš seba a ďalšie 3 osoby ktoré sú na MK 24/7 tak to nie je ani menšina ľudí.Ja nemám deti takže mám dostatok času, stihla som upratať, psa vyvenčiť, navariť, okopať, posadiť 😉.
Sardinkáreň? Ty mi môžeš jedine tak závidieť tu mojú záhradku.Ja nemám jednu nehnuteľnosť.
@margaretka hm, my mame síce mačky ale tiež im kupujem granule 6kil tuším stojí cca 35€ a niekedy dám za 8kg cca 100€. Donedávna sme tiež neriešili granule ale potom som začala citat zloženie a veru ze je v ňom rozdiel. Samozrejme sem tam dostanú aj kapsička alebo konzervu z Lidla keď sú v akcii.
Naposledy mi ten blázon ukradol párok z taniera 🫣🫣🫣 to bola sekunda.
@ktochytavzite ty by si 800e nedala a nechala ho zomrieť, resp uspať. Neviem ci máš nejaké zviera ale podľa mňa zviera je ako člen rodiny ... za svoj život sme mali mačky a psov a už trz rozmýšľame že ak bude treba dat nášho psa uspať že nebude žiadna nadej tak kto s nim pôjde pretože JA toto nedávam. Keď sme museli dat uspať našu mačky šla sestra pretože ja by som to nedokázala hoc viem, že to bolo najlepšie rozhodnutie, keďže sa len trápila...
@lonely66 Nie 🤣 práveže vidím deti dosť zazobaných rodičov a nepracujem v škole takže to bude asi tým, že deti sa v škole správajú inak ako mimo nej.
Čo tu prosím ťa vyťahuješ, že ja nemôžem mať deti? :D
Akože čo to má spoločné s tým, že niektoré sú čuňatá?
Ja nie som zúfala ako by si bola ty.Ty by si sa asi dávno zložila, ale ja mám plnohodnotný a krásny život a ty nemáš absolútne právo sa vyjadrovať k niečomu čím si si neprešla.To, že je polka MK plná zúfaliek neznamená, že to tak máme každá. 🤦
@medda_beda Otrasne vyjadrovanie zeny voco detom,a tu nieco vycitas ludom co nepovazuju psa za clena rodiny.
No mna tvoja hygiena nezaujima,ja som napisla ze mne by vadil pes vnutri kvoli hygiene,mozes ho sprchovat ako chce ale raz ten zadok na tu zem polozi,olize a nie je to skratka pre kazdeho hygienicke.
A prosim Ta netaraj o tych detoch,nemusis sa tu takto strapnovat uz.
@janulik2008 Ano asi uspat,pretoze na psovi nelipnem.Mozno mam teraz velke slova a keby doslo k kamaniu chleba mozno by som povolila.Minule nam psa zrazilo z boku auto a samozrejme ze som sla k dr.Ale kebyze mi tak povie ze musi akutne ost na ope kt bude stat 1000-2000eur tak urcite by som zvazovala ci ano alebo nieHlavne ked ludia nemaju pomaly z coho zit.Ja sa na psa zasa takto neputam ,mam ho rada ale moje city patria detom a neputam sa na psa tak aby som bola na nom zavisla.Na co to je dobre? suseda tak kocura si dala spopolnit a ma ho v spalni,no co ti poviem,za mna divne😳ako aj to ked si niekto psika pri venceni nosi pod pazuchou😅😅
@ktochytavzite Mne je srdečne jedno ako veľmi sa ťa dotýka téma detí ty tu tak isto píšeš žvásty o psoch aké je to nehygienické.
Nehygienický je aj človek či sa ti to páči alebo nie.
To či ty máš psa vo vnútri alebo nie je tvoja vec.
Podľa mňa a mojich skúseností deti narobia oveľa viac bordelu ako jeden pes a tváriť sa, že deti sú čistotné stvorenia keď ich za 1 deň vidím 500 čo stvárajú tak mi to príde smiešne.Už xkrát som videla detské hovno, hovno rozotreté po stene na wc, jedlo až za ušami.Dieťa som upozorňovala či aj doma je špagety zo zeme.
Takže si mysli čo chceš.Pomaly každá domácnosť má väčší bordel s deťmi ako ja s jedným psom.Ja som s deťmi v kontakte rôznych vekových kategórií každý deň a sú to úplne normálne deti len ich asi rodičia nenaučili čo sa nerobí alebo s nimi len treba mať väčšiu trpezlivosť.
@ktochytavzite A neviem čo máš stále s tým zadkom.
Ten zadok sa psovi umýva.Či ty na ten svoj používaš extra čistenie, vonia za mandarinkou alebo čo?
Akože fakt nechápem.
Človek tak isto ciká, kaká.
Ako je to tvoj pohľad na vec, ale keby mi toto zadrbala návšteva keby videli psa na gauči tak pošlem do tej sprchy asi ich.Sorry.
@medda_beda Neviem preco prave porovnavas deti a psa Proste deti trusia robia bordel ano ale nevalaju sa ti s holym zadkom po dome.Je rozdiel ked natrusia,alebo rukani od jedla obchytkaju kuchunu ako ked sa ti pes s obsratym a obstatym zadkom doma vala po zemi,ci gauci.A k tomu este psa citit po psine,vatsinou smrdia.Ja ked som mala opatrovatelku ktora mala doma 5 psov bolo ju citit,napachnuta cela aj oblecenie.Mala sice tych buldockov co smrdia.ale to je jedno.Aj ked som bola s kolegom ktory chel toho anglickeho obzriet chovnu stanici no hrozny zapach uz na dvore.
Pre oha odkedy sa umyva psovi zadok?To uz naozaj ste uplne mimo??
@ktochytavzite vidno ze o tom hovno vies
@nelka93 myslis o umyvani psich zadkov?😅No to uz je uchvatne ,az odpudzujuce .Snad pri tom pouzivate aspon rukavice🤦♀️
Ty chces od nich psa a že aké právo ti majú behať po dome? Tak ten pes si očividne niečo zažil a nepotrebujú, aby ho adoptovali niekde, kde na to nie sú vhodne podmienky. To psa totižto nie je mať len tak, ako si mnohí myslia. A keď ti príde 200€ veľa za adopcny poplatok, tak neviem, kde zoberieš peniaze na veterinára keď pes ochorie alebo ho bude treba operovať? Ci čo necháš ho zdechnut? Granule pedigree nie sú kvalitne granule len pre info, čiže strava na psa ta vyjde paru dobrých eur na mesiac takisto. Výborný prístup útulku, chválim, ešte dufam, že ti psa adoptovať nedajú 🙏🏼
@ktochytavzite Minulé leto mali susedia podotýkam žiadny asociáli decko s okakanou riťou sediace na betóne.Ešte aj manžel ostal prekvapený.
Takže preto to porovnávam pretože som videla už všeličo.
Ako ja mám fakt rada deti a nevadia mi, ale čo mi extrémne vadí je keď má niekto pripomienky ku psovi ktorí je pravidelne kúpaný, čistý a človek si myslí, že jeho deti sú čistotnejšie čo vôbec nie je pravda.
Ja napríklad nemám rada ak sa ma chce dieťa dotknúť po tom čo malo ruky v ústach a tak isto nemám rada ani keď ma chce olízať môj pes.
Proste to vidím narovnako.Či dieťa či oes čo dospelák, všetci prenášame baktérie a všetci máme výlučky.

Ak si taka poburena z toho, ze zalezi tym ludom na tom, kde ten psik bude a ako a ci vobec on bude postarane, tak si ziadne zviera, prosim, nezaobstaravaj.