Predaj tovaru a požiadavka kupujúceho
Dobry vecer, chcela by som sa s vami poradit, prvykrat predavam cez bazar (nie cez MK) konkretne pouzity spotrebic za priblizne polovicu povodnej ceny, kupujuci si vyziadal doklad (fakturu) kvoli zaruke, spotrebic bol kupovany tento rok, je skoro ako novy takze urcite je v zaruke, je poziadavka kupujuceho v poriadku? Ide o to, ze na fakture su citlive udaje, moje meno, telefon, coslo uctu a nemienim ich zdielat s kompletne cudzim clovekom, takisto mi to trosku pride ako spekulacia, kupim za polovicnu cenu a potom budem reklamovat a pozadovat vratenie celej sumy, co si o tom myslite, dakujem za nazory...
@babovka2321 neviem na čo si narážala, ale dávaj si pozor na hlavičku 😉 nečítala som celú diskusiu, lebo autorka je totálne mimo, takže škoda času 😀 ale beriem v pohode, mám 50 inzerátov na bazoši, podobní degeši mi píšu denne 😀
@mimca77 takto, ja som v inzerate neuviedla ci je spotrebic v zaruke, kupujuci sa na to spytal a ja som to potvrdila, kedze bol kupovany tento rok, na margo toho si vypytal doklad, ktory som v tej chvili nemala ale ochotne ho pohladala, vtedy mi do oci udreli moje udaje na fa a zacala som premyslat ci bude ok mu ich poskytnut, taktiez cenu som urcila podla miery opotrebenia a nie podla toho ci je este v zaruke alebo nie....vsetko ostatne tu uz bolo vysvetlene a nema zmysel sa opakovat...
pre zvysok osadky: .ja sa tu nepotrebujem obhajovat ci predavam poskodene spotrebice bez zaruky, alebo nie, ale je fascinujuce sledovat ake pribehy a zosmiesnovanie si tu clovek precita pricom polozil uplne jednoduchu a prakticku otazku, ja si nemyslim, ze kazda zena co tu navstevuje diskusie na MK je odbornicka na financnu a IT problematiku, GDPR, adminstrativne normy, fakturaciu, predaj atd., ved preto toto forum vzniklo aby sme si radili a za relevantne rady ozaj pekne dakujem, len je smutne ze niektore zeny maju potrebu robit z inych slepice....
@belllinka este raz, na fa bolo meno, adresa, telefon, mail a cislo uctu, to je uz celkom dost udajov na 1 mieste, osamotene su zbytocne ale takto pekne pohromadke uz posluzia, napiste mi sem do diskusie vase meno, adresu, mail, telefon a cislo uctu, urobite to so 100% presvedcenim, ze sa to nikomu z diskutujucich nezide? tak naco potom pouzivate nick? prihlaste sa pod svojim menom a priezviskoma detailne si vyplnte profil, ved preco nie, co sa len uz moze stat...
@babovka2321 sa čoacvc kód spoločne s číslom uctu
@deedol hahaha aj by som sa zasmiala
@nickpick stačí si prečítať tvoje príspevky v diskusiách, takmer 800 ich je verejných, plus ďalšie v súkromných skupinách, do ktorých sa dostať nie je problém 🙂 keby sa niekomu chcelo, tak si o tebe veľmi ľahko vyskladá všetko potrebné.
Meno, adresa, mail, telefón, číslo účtu - nie sú citlivé údaje. Sú to osobné údaje, ale nie citlivé. Aj keď sú pokope, tak maximálne mi tak môže niekto niečo poslať, môže mi v noci vzdychať do telefónu, alebo ma čakať pred domom, či písať mi oplzlé maily 😀 a to môže aj bez toho, aby som mu ich poskytla. Problém by bol pri čísle OP, čísle platobnej karty, rodnom čísle... Kupujúci nechcel od teba nič neštandardné, len doklad o kúpe a to je viac ako normálna vec k spotrebiču.
@nickpick čo mám googlit???!
Ja viem že ak niekomu napíšem svoje meno a číslo účtu jediné čo s tým vie spraviť je vklad či prevod naň.
Mňa skutočne zaujíma čo si myslíš že niekto spraví s číslom tvojho účtu?
Vieš o tom že všetci ktorým si kedy čo platila cez účet to tvoje číslo majú??
Noooo 99%mamiciek co oredava na bazare poskytne meno adresu a cislo uctu naraz. Pretoze pri predaji posielaju c.u. a nasledne balik na ktorom je adresa odosielatela. Cize ano vela z nas to robi a robila.
Pan sa pytal na zaruku prave preto ze pre neho asi ta cena stoji za to ked ma zaruku. Mozno inak by ho nekuoil. Skuste mu napisat ze sice mate fakturu ale bohuzial nechcete ju poskytnut a uvidite co odpise. Zbytocne o tom nejako viac diskutovat.
@belllinka ja som to s tým sériovým vrahom použila iba ako príklad. Ze ľudia sú paranoidni, že niekto uvidí ich IBAN (ešte by im tam nebodaj peniaze poslali), ale stretnúť sa s úplne neznámym človekom o ktorom nič nevedia a ak sa spolu dohodli cez fb napríklad, tak naňho nemajú ani žiadnu recenziu je pre nich ok. Takže treba čítať s porozumením 😁😁😁 nie si vytiahnuť jedno slovné spojenie z kontextu, ale aj chápať, v akej vete to bolo použité a čo tým chcel básnik povedať. Ja chápem, že schopnosť čítať s porozumením sa až tak na školách neučí.. Ale no 😁
@jankapepe no booze tak autorka je opatrnejsia a co niekto sa boji pavukov, niekto uzkych priestorov, niekto vysok...a tema je uzavreta a problem vyrieseny. A odpoved na tvoju otazku nie IBAN sa neda nijako zneuzit.

@nickpick Ja len tak nechápem, prečo je meno a adresa citlivý údaj? Ako sa dá zneužiť? Veď mená a adresy viem získať koľko chcem, z hociktorých menoviek na zvončekoch