icon

Predali by ste 100-eurovú vec na dobierku?

21. feb 2025

?

Strana
z2
kristie571
21. feb 2025

Ano, ale poistenu, s dobou uloženia na pošte max 7 dni🙂

lucia13022023
21. feb 2025

Nie, ani 3€ vec.
Neviem ako to chodí s poistením, ale s klasickou dobierkou nemám dobré skúsenosti.

autor
21. feb 2025

@kristie571 poistenie ale hradí kupujúci či predávajúci?

zabka79
21. feb 2025

Nie

kaktusik007
21. feb 2025

dobierkou? nic. Bud platba predom, alebo prevzatie osobne a platba pri prevzati tovaru. Nevyhovuje? Kupi niekto iny.

suzitok
21. feb 2025

Predala by som s tým, že uhradí vopred poštovné, poprípade kuriéra, samozrejme + poštovné naspäť v prípade, ak to neprevezme...a zvyšok sumy dobierka..

huxy
21. feb 2025

Pýtala by som vopred minimálne za poštovné (tam aj späť, v prípade neprevzatia).

autor
21. feb 2025

Tak písala mi mamička že ma vážny záujem a že ako jej tovar zašlem a potom povedala, že vzhľadom na to, že ide o vysokú cenu, tak by mi poslala len poštovné náklady a že jej to mám poslať na dobierku. Odmietla som, ale vŕta mi v hlave ten prístup.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
kaktusik007
21. feb 2025

autorka, prelozim ti to --- aktualne na to nemam peniaze, ale odniekial ich zozeniem - rovna sa pride mi rodicak, bude oslava, pridu pridavky... a ak vyda, tak tu dobierku aj pojdem na postu zaplatit a tovar prebrat.

lucia13022023
21. feb 2025

Keď tak sa dohodnite na tom, že jednu časť sumy ti pošle na ucet a druhu časť doplatí na dobierku.

autor
21. feb 2025

@kaktusik007 dík za preklad 🙂.

autor
21. feb 2025

Tak nerada by som aby sa mi ona vec vracala a nebodaj sa poškodila cestovaním, uložením a posielaním naspäť…

autor
21. feb 2025

@lucia13022023 nie mne sa taký prístup nepáči, odmietla som.

sono2
21. feb 2025

Da sa tu napísať hodnotenie, nebála by som sa nakupovať. Na druhej strane, sa mi stalo, že super hodnotenie, profi predávajúca a zrazu každé hodnotenie zle, balík ale prišiel, trvalo to 3 mesiace. Takže, stále je to pre kupujúceho risk.
Neviem ako dobierka funguje, ak nemáš čo stratiť, poslala by som zase tých 5e alebo koľko za poštu sa ti oplatí
Ja veľa predávam takže viem robiť aj kompromisy a nemám problém pri takej sume poštu ponúknuť zadarmo, alebo vyjsť v ústrety.

kremlicka250
21. feb 2025

Tak ocividne sa bojite, ze ta druha moze klamat🙂 aj z vasej strany sa moze stat podvod, posle peniaze a vy tovar neposlete a vy sa zase obavate, ze tovar neprevezme...
Ako pise hore lucia, dohodnite sa ,ze zaplati cast a druhu cast potom pri prevzati.
Ja som kupovala uz vec aj za 400 eur a dohodli sme sa takto, lebo ani mne nebolo vsetko jedno, niekomu len tak posielat peniaze🙂

suzitok
21. feb 2025

Je úplne v poriadku, ak nechce takú sumu poslať vopred, plný FB je podvodov, atd....ľudia nedôverujú...ak pošle poštovné tam aj späť, nevidím najmenší problém, ak to neprevezme, vec sa ti vráti naspäť a neprídeš ani o cent...ak by nechcela poslať nič, v tom prípade by mi blikala kontrolka, ja osobne tiež nerada posielam na dobierku...vyhýbam sa tomu

123kika1234
21. feb 2025

Áno, poslala by som. Ja si sama tak kupujem, že zaplatím za poštu a zvyšok na dobierku..

augustovkaa
21. feb 2025

@kaktusik007 Inak to platenie prevodom vopred je tiež pre kupujucu riziko. Pošlem niekomu 100 eur a nepríde mi balík. Koľkokrát sa mi stalo, že som poslala peniaze vopred a mamička sa stále vyhovarala prečo ešte balík neposlala. Uz by som vopred nič neplatila. Jedine na dobierku

marca12
21. feb 2025

V tomto pripade by som poslala. Ved ak je ochotna uhradit postovne tam aj naspat,tak nevidim problem. Ani ja by som niekomu len tak na pekne slovo neposlala 100€. To zase musis brat aj z jej strany.

w3ronika77
21. feb 2025

Ja som tak kupila tu na konovi asi 5 rokov dozadu, 40€ som zaplatila a nič, nedovoláš sa ničoho ....odvtedy mam problem poslat peniaze vopred, pokial clovek nema stovky perfektnych hodnotení... a tiez som už tak kupila, ze som zaplatila poštovné vopred a ostatné pri preberaní, a aj som tak už predala bez problemu

lenkakravcova
21. feb 2025

V prípade, že pošle poštovné vopred, tak aký je tam problém?
Balík poistíš. Ak sa cestou poškodí, dostaneš peniaze z poistky. Ak nepreberie, tak nemáš škodu, lebo poštovné už zaplatila.
Ako nemáš čo stratiť. Tak nechápem kde je problém.

cimage
21. feb 2025

@kaktusik007 nemusi to tak byt, len ona predavajucu nepozna a neposle cudziemu na ucet 100€+postu. Lebo uz aj take bolo, ze poslali peniaze a nic nedostali. Takto posle len postovne cca 5-10€ co nie je az taka palka, ako ked dojdes o 100€.
Ludia su rozni ci uz kupujuci, alebo predavajuci

lenkalienka321
21. feb 2025

Takéto drahšie položky by som radšej predávala na inej stránke, kde existuje aj väčšia ochrana predávajúceho + kupujúceho.

autor
21. feb 2025

@lenkalienka321 ponúkla som jej aj danú stránku, vraj tam ešte nenakupovala a večer to pozrie no len večer som jej musela zas písať ja so žiadosťou nech sa vyjadrí a napísala, že nebude brať... Mňa len serinka, že namiesto toho, aby sa v úvode komunikácie hneď spýtala či predávam na dobierku, tak rovno napísala že ma záujem a že ako jej to pošlem … a tak až začala vymýšľať. Som už na takéto kupujúce alergická. PC tej veci bola 189€.

luccija
21. feb 2025

Posielam aj drahšie veci na dobierku, ale poštovné uhradit vopred plus skracujem odbernu lehotu.
Ty neveríš jej, ona nemusí tebe🙂

vlastnynazor
21. feb 2025

Ja vacsinou kupujem len na dobierku. Pri vysokej cene by som do nákupu bez dobierku ani nesla.

mameha7
21. feb 2025

Každý už nakupuje na V.... To by mi bolo dosť podozrivé, že by nevyužila také výhodné riešenie. Dobre ti napísali, že momentálne nemá peniaze, tak skúša.

frflos_nespokojny
21. feb 2025

dobierkou som posielal baliky a vacsinou som postovne pytal vopred na ucet. tazke baliky su drachsie a kupujuci si rozmysli neprebrat balik. poistenie som daval nad ramec dobierky pre istotu. prebytok v postovnom som potom odratal s ceny dobierky. posledne som posielal dva baliky na dobierku bez predplatenia postovneho s rizikom. nastastie to prebrali. raz som posielal do ciech na ucet 200kc na postovne a tovar neprisiel. az potom som lustroval kupujuceho co bola moja chyba a bol to spekulant. pokial sa kupuje zo zahranicia, tak tam sa plati vopred za tovar. tam som nakupoval a boli to sumy aj prevysujuce 300€.

tamitamitami
22. feb 2025

100€ je už väčšia suma a nechce sa dať oklamať, bazáre sú plné klamárov takže sa jej nedivím. Keď pošle poštovné + poistenie tak nevidím žiadny dôvod prečo neposlať na dobierku.

Strana
z2