Predavačky ma vyhadzujú z obchodu kvôli kýchaniu
Dobrý deň stalo sa Vám ze Vás na základe sťažnosti kupujúcich vyhodili z obchodu? Bola som v obchode potrebujem oblečenie do prace a prišla za mnou predavačka ze mam opustiť obchod lebo sa zákazníci sťažujú ze kycham,smrkam teda zjavne mam príznaky na covid. Vysvetlila som jej ze mam alergiu beriem už aj lieky no chodím bez ruská. Ukázala som jej aj potvrdenie od lekárky ale ani sa doň nepozrela len ma požiadala aby som odišla. Tak isto sa mi to stalo v dmke aj v Terne,poste. Ako sa mam brániť? Len preto ze mam alergiu nesmiem nikam vojsť? Véd na nikoho neprskam vždy sa dám bokom.
@simsalabim tiez podla mna nema adekvatnu liecbu. Moj muz ma alergicku astmu a ked je lieceny ako treba, nema skoro ziadne priznaky, len velmi mierne a pri zvysenej zatazi, kde je koncentracia alergenov alebo v novom prostredi troska horsie, ale nic take, co by mu branilo nosit respirator.
My sme sa vyhli variantam vdaka respiratoru vsetci, az teraz mal syn omikron, aj to bez priznakov. Ja si myslim, ze zmysel to ma. Nikdy mi nebolo prijemne v obchode vidoet chrchlajucich a sopliacich ludi...kychne do ruky a obchyta rozky...brrr
mne respirator pri alergii pomaha...určite by som nosila...a potom sú lieky ktoré zmierňujú príznaky...užívame ich a nemáme takéto problémy...treba užívať liek q nosiť v predajni respirator...a mate pk probléme.
tak ja Ti poviem, že som posledných 5 dní kýchala a prskala všade plus ma svrbeli oci a uši a bola som v tom že mám alergiu - bam, je to kovid... takže si láskavo nasaď respirátor keď si v uzavretom priestore a prestaň sa vyhovárať na hlúposti. mám už dosť týchto sebeckých manévrov
Prepac, ale neverim tomu, co pises ani pol slova. Alergicka nie si na nic, ani nemas nic potvrdene (preto tie volno predajne lieky a ziadna liecba), ale hystericke zachvaty, odpadavania a teatra na pohotovosti, ano? Prekonala si tazky covid a mas tak tazko poskodene pluca, ze zle dychas a nenapadne ta, ze je rozumnejsie sa chranit, ako to skusit s tymito plucami prezit este raz? Nic s toho nesedi, trolling ako vysity.
Prepáč ale 10 min ta určite "nezabije". Keby som bola v obchode a pri mne by nonstop niekto kuychal, smrkal tak mu poviem svoje a tiež požiadam predavačku nech ťa pošle preč, keď nemáš respirator. Ľudia majú odkiaľ vedieť, že nie si pozitívna? Testuješ sa denne?
Mám alergiu tiež v tomto období, a respirator mi pomáha skrz tie pele. Zodac je veľmi slaby na to čo popisijes,pochybujem,že ti toto lekárka dala plus ti dala potvrdenie o nenosené ruska. Nebuduce si popravde vymyslí lepšiu tému ako toto. Predavačka mala oprávnenie tá vyhodiť.
Kokos ja mam alergiu a astmu a este ma nikdy nenapadlo si to rusko/resporator nedat. Jedna vec je ze chranim seba a ostatnych druha,ze si nebudem rovit zbytocne problemy a hadat sa...cize nabuduxe si ho nasad,kym ke to povinne,lebo ta nikam nepustia ani nabuduce
Tu nejde vôbec o alergiu, ale o panicky strach a na to ti žiadny zodac nepomôže.
Ja mám tiež alergiu a ako malá som mala nábeh na astmu. A respirator nosím. Dokedy som pred dvomi týždňami neochorela, tak som ho nosila normálne v obchodoch, v autobusoch a dokonca aj vonku a v škole od 7.45( iba keď mám nultu) inak od 8.00 niekedy až do 14:20. Keby som ho v škole nenosila tak by som nakazila niekoľkých spolužiakov.
Autorka, takú máš extrémne silnú alergiu, že ťa lekár lieči voľnopredajným Zyrtecom 😀 papier, že nemôžeš nosiť rúško vie napísať, ale poriadne vyšetrenia neurobí... nejaký šarlatán, nie?
Z rúška tenkého jak ryžový papier odpadávaš, ale šatka ti nevadí. Zaujímavé. 🙄
Myslím ze si dosť protirečíš ,píšeš ze doktor povedal že si hystérka že alergiu nemáš, potom ti dal papier aj lieky nejako sa ti to tu zamotáva nie ?
Píšeš že si mala covid a ťažší priebeh tak práve preto by si sa mala aj chrániť nie ? Aby si opäť covid a ťažší priebeh nedostala, ešte som nepočula že by niekto kto dokonca bol aj na ventilacii nenosil teraz respirátor lebo bol na tom zle...
Ty si ta co musela ist do banky bez respiratora previest 200 eur?
Noo keby si tak silná alergicka, tak nefungujes na voľnepredajnych liekoch. Ja som teda silný alergik, dokonca mám astmu. Respirator nosím všade v interiéry. Pokial odpadavas z respirátora je to v hlave nie v alergií
Tato diskusia je uplne mimo.
1. Mas alergiu tak hroznu a zivot ohrozujucu, ze musis mat EpiPen a zaroven ti lekar povie, ze ziadnu nemas a si hysterka? Ja mam aj EpiPen, ale nie na pelovu alergiu (a to mam aj tu). Teda ja nepoznam nikoho, kto by to mal na pelovu alergiu (ak ano, tak ma opravte). Ale to sa vacsinou dava na anafylakticke soky napr. pri alergii na orechy, na ustipnutie vcelou...
2. Mas tak hroznu alergiu, ze nemozes dychat a odpadavas a si liecena Zodacom? Ja mam alergiu skoro 30 rokov a Zodac som brala ako male 5 rocne decko. Pri tazkych alergiach su uplne ine lieky.
3. Odpadavas, ze nemozes dychat a nemas spravene testy na co konkretne si tak strasne alergicka?
4. Satku znesies, ale rusko nie? Toto je uplne nelogicke.
Takze bud klames a moc ti to teda nejde, alebo neklames a mas psychicke problemy a z tych mas dojem, ze nemozes dychat. V oboch pripadoch by si mala vyhladat odbornika z odboru psycholog/psychiater. A to nemyslim v zlom.
To mas dobre za mnou minule stala zenska s respiratorom a zakazdym,ked si kychla,dala si ho dolu a kychla si do ruky. Mala som dost,aby sa za vyse 2 roky niekto nenaucil na co sluzi respirator.
@cherry_cherry lenze psycholog / psychiter pomoze cloveku, ktory vnima,ze ma problem. A toto zadubenci nevnimaju - oni vnimaju len seba a zvysok ludstva ma im sluzit
Mám deti s alergiami a astmou a tak chápem každé smrkanie a kýchanie lebo u nás je furt aj keď sú zdraví a berú lieky už niekoľko rokov.. AVŠAK všade do interiérov chodia s respiratormi, aj ten 5r okrem škôlky a tréningu.. nerozumiem prečo ho nenosis.. žiadna výnimka nie je, to už dávno zrušili.. výnimky sú na poruchy..

@ivkazba moj muz tiez ma astmu a respirator tiez nosi v pohode. Toto je zas provokacna tema...🙄