Predávajú ešte túto čokoládu?
Predávajú ešte niekde túto čokoládu? Videli ste ju v nejakej predajní prosím? Neviem, či šlo o nejakú limitovanú akciu, ale dlho ju neviem nikde nájsť.... Ďakujem

@mirokub fú, ty musíš byť hrozný mudrlant. Len na otázku si ešte neodpovedal. Či? Povieš aj presne tu plnku ako sa robí, na ktorú sa autorka pýtala? Lebo vieš, ona chce takú istú, a nie nejakú gebuzinu doma pomiesanu 😕
@mirokub co sa dá kúpiť? Véd nám vysvetli, ako treba urobiť doma takú istú čokoládu.
@mirokub co sa dá kúpiť? Véd nám vysvetli, ako treba urobiť doma takú istú čokoládu.
@bielasovicka To ti vysvetlí určite 😂😂😂 Obyčajný trololo, ktorý nemá doma čo robiť.
@bielasovicka To ti vysvetlí určite 😂😂😂 Obyčajný trololo, ktorý nemá doma čo robiť.
@zuzanockamt to mi je jasné 🤭
Mne sa zdalo, že som videla u nás v klase.. ale možno sa mi to len zdalo. Ak by mali, viem ti aj poslať keď chceš 😉
@mirokub Ty aj vies, co pises, ci len tak trolikujes?
@mirokub Ľudia, ktorí pravidelne konzumovali maslo vo väčšom množstve, mali vyššiu pravdepodobnosť úmrtia – o približne 15 % viac než tí, ktorí ho jedli najmenej. Naopak, tí, ktorí do svojho jedálnička zahrnuli viac rastlinných olejov, mali o 16 % nižšie riziko úmrtia. . A keď niekto nahradil len dve čajové lyžičky masla denne (cca 10 gramov) olejom, jeho riziko úmrtia a vzniku rakoviny sa znížilo o odhadovaných 17 %. Tieto čísla sú dôležité. Ukazujú, že aj malá zmena v stravovaní môže mať veľký vplyv na zdravie v dlhodobom horizonte.
https://zdravie.pluska.sk/novinky-a-odbornici/m...
Zareagujem na "novsie studie"
Clanky z r. 2014 a 2017 su novsie, ako zhrnuty 30 rocne sledovanie vydane v r.2025?
https://jamanetwork.com/journals/jamainternalme...
Pozri, neviam, ci si svojim prvym prispevkom chcel upozornit na skodlive zlozenie cokolad, alebo len poradit, ci neskor vyzdvihnit svoju sikovnost.
Mne sa napad vyroby paci. Ziadny extrem nie je dobry, ani vo vyzive, ani v zaobstaravani si vlastnych produktov. Absolutne nepovazujem za dolezide obhajovat moje tvrdenia. Len mi vybehol clanok ("cookies" zapracovali), tak som ho tu pridala pre zaujimavost
Ano, o palmovom oleji sa vravi, ze je skodlivy a jeho vyroba tiez nie je vzdy koser.
Podľa mňa "odsúdenie" palmového oleja je len zle pochopená informácia...
Žiadnymi štúdiami sa nepreukázalo, že by bol kvalitatívnejšie horší ako iné rastlinné oleje.
"Problémom" je jeho nižšia cena, čím je preferovanejší medzi výrobcami a predovšetkým jeho environmentálne dôsledky, keďže honba za ziskom z jeho predaja spôsobuje klčovanie pralesov a lesov v miestach jeho pestovania.

@mirokub Tak nejako 🙂