Predsedkyňa útulku míňa peniaze na vlastné potreby. Máme kontaktovať políciu?

22. aug 2022

Ahojte.. neviem čo mám robiť. Pracujem v nemenovanom útulku pre mačičky.. sme tam 3 ženy. Problém je že hlavná ktorá je predsedkyňa má psychicke problémy, mala ísť na psychiatriu ale nešla a začala minat peniaze od ľudí ktorí posielajú PRE MACKY. Minula 150€ na kozmetiku a drogériu. S úsmevom mi povedala že to vráti. Berie z účtu peniaze a míňa pre svoje potreby a mačkám nemáme potom z čoho platiť veterinu. Prosím vás ako sa to dá riešiť, dá sa to nejako cez políciu alebo tak ? Neviem ako to riešiť som zúfalá, mačky nemajú čo jesť a ona si míňa peniaze na kozmetiku.. prosím pomôžte mi s tým. Dakujem

autor
22. aug 2022

Chceli by sme ju odtiaľ vyraziť ale nemáme za ňu náhradu. Keďže ja pracujem mám ešte vlastne zvieratá doma a nemám veľmi čas na takú zodpovednosť.. už teraz nestíham čo sa len chodím starať ale snažíme sa... Lenže trebalo by za tú ženu náhradu lenže nikto nechce....

anjelicek26
22. aug 2022

Najprv si pozbieraj dokazy... ucty, podklady, nezrovnalosti. Psychicky narusena osoba by zo zvieratami v nudzi podla mna nemala vobec pracovat :( Potom idealne cez FB utulku - zneuzivanie zbierky - tam ju zlyncuju aj bez tvojho pricinenia a odstupi sama... policia 150e bohuzial riesit velmi nebude :( V dnesnej dobe ano charita je skutocne to posledne, na co ludia myslia, a bude len horsie pri tych cenach energii a bliziacej sa zime a stupajucich cenach potravin :(

zuzinka888
22. aug 2022

Kto je zriadovatelom utulku? Obec alebo nejska organizacia. Aj tvoja sefka ma sefa, alebo je to jej utulok? Asi by som patrala kto je nadriadeny tej pani a ich kontaktovala. Na polucii go musis dokazat mas ako?

mandzula
22. aug 2022

@anjelicek26 určite by som osobu, o ktorej viem, že má psychické problémy, vedome nevystavila lynčovaniu na FB.

anjelicek26
22. aug 2022

@mandzula tak prvy krok je ju konfrontovat a poziadat o vratenie penazi ju samotnu, ale to uz urobili... Ako vazne minat na osobnu potrebu - kozmetiku a drogeriu a zvierata hladne je uplne pod uroven vsetkeho, co som kedy pocula. Psychicke problemy je "ospravedlnenie" na vsetko? Tolko ludi ma psychicke problemy - a nekradne...

mandzula
22. aug 2022

@anjelicek26 Ja nepíšem, že míňať cudzie peniaze na čokoľvek je správne, ja jej konanie neospravedlňujem. Samozrejmosťou je riešenie v prvom rade s ňou, no lynčovanie na FB, keď sama autorka píše, že o jej psychických problémoch vedia, je pre mňa neprípustné.

darijja
22. aug 2022

Skus kontaktovat slobodu zvierat bratislava. Oni su najvacsia organizacia na SR, mohli by ti vediet poradit

marsmykkok
22. aug 2022

@anjelicek26 na Slovensku bohužial folklor, neschopné osoby si založia neziskovku a berú stade peniaze a majú popri tom biznisy cez neziskovku na svoj prospech. Chcelo by to zmenu legislatívy a aj lepšiu kontrolu, lebo toto nie je ojedinelý prípad.

anjelicek26
22. aug 2022

@mandzula to je mozno pravda, ale ake riesenie teda navrhujes? Take, ktore by bolo skutocne efektivne a nutilo ju odstupit a uvolnit miesto niekomu inemu... moze este jej mame/sestre/muzovi/svokre napisat, ze co robi, efekt to bude mat ale podobny, ako ten FB...

mandzula
22. aug 2022

@anjelicek26 nenavrhujem riešenie, hovorím len o tom, ktoré riešenie je podľa mňa vzhľadom na psychický stav "páchateľky" nevhodné.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gertys
22. aug 2022

Urcite kontaktuj statnu veterinarnu inspekciu, spok sa s blizkym utulkom, ktory by Vam vedel pomoct, docasne mozno prevziat vedenie a hlavne ak ma aj ona este niekohi nad sebou ries to s nim a pozbieraj co najviac dokazov. Inak je to len tvrdenie proti tvrdeniu. Drzim palce.

autor
22. aug 2022

Tak kolegyňa to nechce ani riesit

autor
22. aug 2022

Vraj toto je ešte nič a že keby to nanu povieme tak by ľudia už vôbec nič neposielali... A že inde ešte horšie robia veci , že kseftuju na útulkoch, zabíjajú mačky ktoré sú slabšie a nevládne, a peniaze si berú oni do vacku. A vraj to je tak všade. Ako to fakt sa s tým nedá nič robiť ? Ako môžu kseftovat na úbohých zvieratách ako môžu zabíjať zvieratá dokonca ? Robia to aj psie útulky tam tiež zabíjajú psov. Som zhrozená znechutená a neviem čo mám robit

0silvia0
22. aug 2022

Miesto rozhorcovania tu na koni a opisovania nekalych praktik volaj tam, kde ti bolo povedane, sloboda zvierat, statna veterinarna sprava atd.

denkatn
22. aug 2022

obmedzte jej pristup k uctu, ak nemate za nu nahradu, nejako to uhrajte, ze peniaze pojdu mimo nu, lebo ma prist kontrola - nejaky urad, povedzte ze danovy urad, lebo ze neplatite dane, tak chce skontrolovat ako hospodarite. inac by to bol vlastne podvod ked su to peniaze na macky.

heln
22. aug 2022

skusim len vystrel do tmy, skuste sa poradit s ceskoslovenskym kastracnym programom, oni spolupracuju s mnohymi utulkami a tiez riesili par pripadov ked zistili necestne konanie v niektorych utulkoch. (ludi co robili zbierky na zvierata ale zvieram neposunuli skoro nic a o zvierata sa ani poriadne nestarali).

lenka_xy
22. aug 2022

Mňa by teda veľmi zaujímalo, o ktorý útulok sa jedná. Pohybujem sa tiež v tejto sfére a bohužiaľ to nie je až také nezvyčajné, koľké "záchranárky" sa aj kompletne živia z peňazí určených pre zvieratá. Ale skvelé, že to chcete riešiť.
Inak sa tiež prikláňam za oslovenie ČSKP, čo som tak pozorovala, oni sú jedni z mála, ktorí sa neboja priamo a verejne konfrontovať iné spolky.

karolinakr
10. máj 2023

Ako si to vyriešila na koniec, by ma to zaujimalo.Našla si pomoc niekde?.či sa niečo pohlo k lepšiemu alebo skôr mačky vykapali?