Predškolská a elementárna pedagogika
vedel by mi niekto poradit ohladom tohto studia, chcela by som sa prihlasit, ale neviem co vsetko to obnasa?
@josephine15 ústny pohovor sa zrusil.Píšeme len test.Bola som na prípravnom kurze tam to hovorila profesorka..
@andreafranova ďakujem veľmi pekne za odpoveď
@slzicka3010 ahoj, môžem sa prosím spýtať, ako prebiehali prijímačky na predškolskú do BB? Čaká ma to o 2 tyzdne a celkom sa začínam báť ako sa to stihnem naučiť. Bol ten test tazky? Vopred ďakujem za odpoved
@sisaha ahoj chcem sa ta spytat studovala si externe ucitelstvo pre primarne vzdelavanie v ba? tazke je to
Ahojte dievčata, chcem sa opýtat mám ukončenú predškolsku a elementarnu pedagogiku v TT bakalára a chcem pokracovat študiom primarne vzdelávanie a neviem sa rozhodnut ci TT alebo BA viete mi poradit? Dakujem 🙂
Ahojte, je tu niekto kto uz uci v MS s tym, ze ma ine vzdelanie a teraz si popri praci doraba potrebnu predskolsku pg? Dakujeem
Ahojte, mám za sebou prvý rok na Katolíckej univerzite v Ružomberku odbor pedagogika. Chcela by som prestúpiť na predškolskú a elementárnu pedagogiku ale obávam sa či tam musím vedieť hrať na hudobný nástroj a v akom rozsahu je telesná výchova. Viete mi niekto pomôcť? Aj len skúsenosťami z vašej školy nemusí to byť Ružomberok.
A ak sa tu nájde niekto z RK budem rada 🙂
ahojte! tak koho prijali na štúdium do BA a aj sa tam chystá? 😊
@minnie30 ahoj este chodis do Trnavy na predskolsku?
@isabella22 áno
@minnie30 a ako sa da zvladnut aktualne?kolko vas chodi? Knihy si si kupovala na ucenie?
Kolko byva predmetov v 1 semestri?Beru aj ohlad na to ze sme externisti?ci ani nie?
teraz to pomenili, kedže vy už študujete 4 roky a my sme poslední, čo študujeme 3 roky na bc, tak my sme mali 9 predmetov každý semester. ohľad na externistov neberú , mám pocit, že niekedy toho máme viac ako denní študenti. nastupuješ do Trnavy? ja osobne by som šla bud do Nitry alebo Blavy, nie sú tam takí prísni, školné je menšie a nie sú tam štátnice, iba obhajoba bakalárskej práce, v Trnave stále sú štátnice. . .
@minnie30 ano idem do Trnavy. Mala by som mat v piatok zapis. No v Nitre aj v BA ale zas je kazdy semester flauta. A ze to je masaker. Robite aj niake seminarky?Kolko vas chodi?Tak my to budeme mat asi porozdelovane. Diktat si v pohode zvladla? Skripta si kupujes?Ako casto byva skola?su prisny skusajuci?
Ahojte dievcata. Zacina niekto predskolsku a elementarnu pedagogiku v Nitre od septembra?Prijali ma na externe studium tak som zvedava kolko sa nas stretne
Ahojte, prijali ma na externé štúdium do BB a chcela by som sa spýtať, či všetky viete spievať? Ja sa bojím hlavne hudobnej, keďže súčasťou skúšky je aj spievanie. Myslite, že môžem na tom vyletiet?
@minnie30 ahoj dostala si spravu??
@isabella22 ahoj, nie
@minnie30 ale tu co som ti pisala par riadkov dozadu...
@minnie30 toto som sa pytala....Robite aj niake seminarky?Kolko vas chodi?Tak my to budeme mat asi porozdelovane. Diktat si v pohode zvladla? Skripta si kupujes?Ako casto byva skola?su prisny skusajuci?
@isabella22 ahoj, nevšimla som si to, nechodím sem často 🙂
prednášky mávame podľa toho, koľko máme predmetov, napríklad teraz v letnom semestri sme mali tuším až 14 krát školu, celý máj , aj piatky dokonca, plus k tomu skúšky. diktát som zvládla na A - len dve chyby 😀 niektorí skúšajúci sú v pohode, iní zase robia problémy. bolo nás na začiatku 267, teraz nás končilo 107, som zvedavá, koľko nás nastúpi v septembri. skriptá nám väčšinou posielajú prednášajúci, niektorí sú takí, že sa učíme iba z ich kníh a tie treba kúpiť, zatiaľ som si nekúpila ani jednu knihu, vždy sa nájde osôbka, ktorá to prefotí a hodí na stránku 😀 vy už ako štvorročné štúdium máte iné predmety ako my alebo poprehadzované v ročníkoch, my máme každý semester 9 predmetov, vy máte asi len polovicu. neviem, či som ti odpovedala na všetky tvoje otázky, ak nie, tak napíš, len neviem, kedy si to prečítam 🙂 pá
@isabella22
seminárky píšeme stále, na začiatku boli dve, tento semester sme ich mali päť. praxe musíme absolvovať tiež. inak tie seminárky máme ako výstupy zo škôlky z praxe a prípravu ako by sme my hodinu v mš zrealizovali. hlavne si vždy zapisuj, čo vyžadujú na seminárku, oni to spomínajú hneď na začiatku prvej prednášky.
@minnie30 fuha to vas bolo len externych 267?a nacom vyleteli?ci nechali skolu? a co ti robil doteraz aky predmet problemy najviac??a telesna ako vyzera u externistov?a vytvarna?to nieco kreslite?☺no budeme mat som pozerala v ZS len 4 predmety. A tak viac menej mi to vyhovuje pri malom. Kedy sa stihas ucit?☺diktatu sa az tak nebojim. Na co bol zamerany najviac na ciarky?ci i/y??Tie seminarky aj prednasate ci odovzdavate?Ozaj keby poyrebujem niake podklady mozes potom pomoct?Bola by som vdacna. Kludne aj na mail. By som ti dala. Dakujeeem😊
P.S sorry za tolko otazok😉
@isabella22
áno, bolo nás veľa , dve plné auly ani sedieť sa nedalo, postupne odchádzali, buď toho bolo na ne veľa, strašne moc ich vyletelo na diktátoch, boli zamerané na názvy, veľké- malé písmená, pomlčky. Učím sa doobeda, keď sú deti v škole, nepracujem. Seminárky odovzdávame pri skúške, málokto ich chce poslať meilom. Na výtvarnej robíme na prednáškach diela rôzne, ostatné doma a prinesieme ich. Osobne nerobíme nič, všetko máme formou testov, inak by nestíhali. Mne osobne robil teraz jeden predmet problém, vy ho už nebudete mať spolu, ale osve, išlo tam o to, že si nemohla sa nič učiť, vlastnými slovami a to neuznávali väčšinou, dosť báb si to prenáša. Ja som našťastie nemusela nič prenášať, ale psychicky som bola na konci druhého teraz už riadne, mala som desať predmetov, každý týždeň skúška, dva predmety sme mali tak, že bol spojený s ďalším, čiže sme sa učili akoby na štyri predmety . A tie spojené bolo na každé asi sto strán. Bol to teraz masaker. Ak budeš mať také predmety ako som mala ja, môžem ti niečo poposielať. Aj testy, čo sme mali.
@minnie30 tak to vas bolo strasne moc. To verim ze si mala toho vyse hlavy. Ale zase pozitivne to ber ze ja uz budem musiet ,,odsediet"4 roky a platit o 1 rok vyse. Ak teda vsetko pojde tak ako si predstavujem. To je fajn ze sa mas kedy ucit. A telesnu ste mali ako robenu??My mame 4 predmety cca za semester. A ked si odovzdavala seminarku to ti ju aj nejak kontrolovali?Na tej VV ste robili niake diela v skupine?Prepac ze sa furt vypytujem. Mam rada taky prehlad. A cakam co ma odradi 😁 skusky mavate ustne ci pisomne??
@isabella22 skúšky iba písomne. seminárky kontrolovali, mala si za ne body a potom si mala ešte test, to sa ti sčítalo a dalo sa výsledné hodnotenie.
telesnú sme necvičili, iba v lavici pár drepov 😀 všetko bolo o teórii a teste.
výtvarnú si kreslila každá sama, kedže nás bolo veľa, nedalo sa nám hýbať, kde sedieť, robili sme to doma a potom priniesli.
no akurát rozmýšľam na bakalárkou, že by som knihy mala začať čítať, bakalárku písať, ale stále som si neoddýchla, taká som psychicky zo školy zničená, že sa ani neteším do tretieho ročníka, čo už je čo povedať, ja čo mám seminárky ako prvá odovzdané a skúšky porobené medzi prvými. . . štyri roky by som nezvládla ☹ len vy máte polovicu menej ako my, čiže to je super, budeš mať čas vydýchnuť a mozog uvoľniť medzi skúškami. niektoré sú zaberák riadny, iné sú ľahučké
@minnie30 musis si povedat ze uz len rok a bude to taaaam🤗treba zabojovat. Vidiet ze si sikovna. Ozaj ty si uz aj ucila predtym?ci co ta priviedlo k tomuto odboru?? No na tie seminarky sa teda netesim. A to teda pred skuskou pisomnou kontrolovali seminarku?
seminárky kontrolovali doma, si predstav, že vás je tam sto, kedy by to tihla, niekedy aj mesiac ich opravovali.
neučila som a ani neučím zatiaľ, nechcú ma, pokiaľ nebudem mať školu, i ked sa dá študovať aj popri škole

@andreafranova ja som si dala prihlášku do BB na predškolskú pedagogiku...Nevieš prosím ťa, či sa pohovoru ústneho zúčastnia vsetci uchádzači alebo len ti, ktori prejdu písomným testom?