Predsudky voči Slovákom v zahraničí
Chcela by som zacat temu na Predsudky voci Slovakom v zahranici.
S cim ste sa stretli, v ktorej krajine. Ako sa na Slovakov ako pozeraju, co si o nas myslia.
Ci uz ide o vase osobne skusenosti, alebo znamych.
Predsudky pocas vasho studia v zahranici, dovolenky alebo zivota.
@tatko_bebe to ma neprekvapuje,myslí si to veľa ľudí ,hlavne kvoli jedlu 😉
@mariuskaa ja to chapem 😉 preto som aj pisala, ze si vyberam izbu na mieste...a hlavne tam priamo viem najlepsie posudit ci mi izba vyhovuje 😉 nie raz sa mi stalo, ze som bola v "bloku" medzi nemcami 🙂 a ako som uz pisala, ani kupa zajazdu cez rakusku cestovku Ti nezaruci super izbu
@natas4 nema asi vyznam presviedcat ta o tom, ako davaju slovaci sprepytne, pisala som, ze vychadzam aj z diskusie tu na mk, ver mi neviem o tom, ze by to bola moja rodina ,
Tiez som pisala,ze v Kanade hovorim, ze som z Europy, ked sme mimo, napr. USA, tak nerozpravam ludom celu story, odkial som prisla, ako dlho som tam zila a ako dlho zijem v Kanade.Ak ty ludom vysypes na pockanie cely zivot, to jd tvoja vec, ja nemam potrebu niekomu rozpravat, kde som sa narodila a kde vsade som zila.
@sisaka neviem preco pouzivas voci mne taky utocny "ton" ....nevsimla som si, ze to hovoris len v USA...ja som necitala tu na mk diskusiu o sprepitnom, ale vychadzam zo svojich skusenosti a skusenosti mojich znamych, rodiny a priatelov...nemam rada take skatulkovanie ako robis ty, ako som uz pisala, nebudem podla par ludi co z nejakej krajiny poznam sudit vsetkych
@natas4 príklad Dubaj
naše cestovky ..veľmi biedná ponuka ..stravovanie v ponuke vačšinou ranajky ,niekde sa nájde aj polopenzia ,izby bežné..tam si veru nenavyberáš .a pozri si konečné ceny ...a tam nemáš šancu si vybrať inu izbu,než má naša cestovka,jedine,že by si na mieste doplatila a to nie malu čiastku ,ved si zober ,že máš "izby" od cca 50eur do 33 000,-€ za jednu noc ,to ti žiadný delegát nevyrieši 🙂
dalšia možnosť mrknuť si letenky s odletom z Viedne..no u nás sa letenky do Dubaja neoplatia kupovať,tie ceny bývaju premrštené a ubytko trebars booking v klídku sa dá vybrať aj pre najnáročnejších ,kdekoľvek
no a daj si rakuske,nemecké cestovky a možeš si listovať v ponukách ,v pohode all in ,možeš si vyberať ubytko de luxe izby od výmyslu sveta ,počet dní,,tam je veľký rozdiel 😝
bola som na dovči s nemcami ,nebolo tam jedného slováka,čecha ,do teraz ten hotel u nás nie je v ponuke ,dlho trvalo kým na Slovensko dorazila do ponuk vobec ,tá časť ostrova ,aj to v obmedzenej ponuke,dalej od mora atd 😝
no haluz je ,že sme s nemcami počuvali včielku Máju ,božský Kája im hral každý den,sme sa na tom kosili 😀
@barcelona94901 v Dubaji som este nebola 😉 kazdopadne ja to robim tak, ze si vyberiem nejaku destinaciu a potom pozeram, co ponukaju rozne cestovky...pozeram slovenske a rakuske, pripadne este odlet z Brna (ale vzdy som zatial letela bud z BA alebo z Viedne) zatial som bola vzdy spokojna, az na jeden pripad a zrovna to bolo cez rakusanov (boli sme v lietadle jedini Slovaci) ..bol to vsak last minute, takze beriem, ze to mohlo byt sposobene aj tym 😉 ale napriklad ked som riesila Seychely, tak bolo ovela lepsie riesit dovcu cez slovensku cestovku, ktora poskytuje riesenia na kluc
@sisaka
@barcelona94901
@mariuskaa
ano, uplny suhlas so vsetkymi . tak je ako pisete. slovenske CK su nenazrate,skupuju najlacnejsie izby, samozrejme ze v katalogovej ponuke vyfotia tie naj a clovek pride na hotel a zazije sok. a este pytaju za ten chliev co ti ponuknu peniaze ako za najluxusnejsiu izbu.
a je pravda aj to, ze nie vsetky hotely ti vymenia priamo na mieste hoc aj za uplatok izbu lepsiu. uz sme sa s tym stretli a mohli sme dat neviem kolko € uplatok - bohuzial. bolo nam povedane to,co som pisala vyssie. za 20€ izbu jednoducho nemozu ti poskytnut 200€ izbu.ale niekde sa to dalo.
a preto uz nechodime roky cez nase CK. hrozne sluzby,hrozne vsetko.
a co sa tyka Slovakov, mam na nich tiez nie najlepsie slova a vzdy hovorim, ze bohuzial, aj ked som sama Slovenka niekedy sa za nich hanbim v zahranici. ja neviem, ci iba my mame stastie na takych ludi, alebo cim to je. a preto si vyberama aj dvl, kde sa pohybuje co najmenej nasich rodakov. ono teraz ked cestujeme cez zahranicne CK tam aj je menej tych Slovakov , nastastie. dost ich mam doma a to mi staci. bohuzial je to tak. a pre mna -za mna ma odsudzujte, piste ze ak sa mi tu nepaci, mozem ist byvat do zahranicia. a verte mi, mat tak o 20-25 rokov menej a vediet jazyk uz som tu davno nie. bohuzial za tvrdeho socializmu sme taku moznost nemali a teraz, ked doma uz mame zazemie, biznis neda sa. aj ked uvazujeme na stare kolena odist mimo SK. ja to tak vidim a zazivam vsade. Slovak Slovakovi nedopraje,zavidi, ohovara, aj v lyz. vody by utopil ked moze....
neviem ci ste nedavno kukali v spravach jedneho Slovaka, ktory si chcel kupit drahy zajazd, dovolenku cez zahranicnu CK a bolo mu povedane, ze Slovakom nesmu predavat zajazdy, nakolko si to vyzaduje ten hotel. najskor som bola v soku a potom som sa neskor ani necudovala tomu. to je uz riadna hanba. iba skoda, ze niekolko idiotov a neprisposobilcov z SK robi hanbu aj ostatnym slusnym Slovakom. len sa bojim, aby to nezacali praktizovat aj ine hotely a clovek tak nebude mat sancu sa cez zahranicne CK nikam dostat. a do podradnych hotelov,ktore skupuju slovenske CK za lacny peniaz a su tam iba Slovaci, Cesi a Poliaci nema vyznam chodit. to vidim aj teraz ake uzasne izby davaju tymto trom narodnostiam. 😒 a najma poznam hotely, kde uz chodia iba tieto narodnosti a kde by ludia zo zapadu ani zadarmo nesli, no Slovakovi je to dobre, povedia si domaci a slovenske cestovky. 😔
@natas4 može byť ,ja mám zatiaľ naj,naj odlety z Prahy ,nie že to zakríknem 😝
známy ten iba Mníchov ,pritom žije v Prahe 😝
každopádne slovenské cestovky maju ešte čo dohánať ☹
@959touareg suhlasim s tym, ze tu vladne velka zavist a vela ludi druhym nedopraje...toto je pre mna nepochopitelne, ale stretavam sa s tym dost casto...ludia su schopni zavidiet druhemu aj "chorobu"...a vidno tu zavist aj tu na mk 😝
@sisaka
no a to sprepitne a Slovaci - o tom by sa dalo tiez pisat, ach jaj. citala som diskusiu na inom portali o tom a iba pri citani tych prispevkov som sa za tie zeny hanbila. to nie su schopne ani cent nikomu dat ved preco? im nikto nic neda a kedze maju all inc. tak hadam nebudu chudakovi casnikovi,nosicovi batoziny, chyznemu davat nieco do vacku. a potom sa cuduju, ze na nich ti ludia- personal zvysoka @eru.....nepochopia, ze ked su v tom state,mali by sa kus prisposobit a robit to, co ostatni turisti. proste ti chudaci zamestnanci, ktori ledva zarobia 50€ mesacne su odkazani na tringelt, pretoze zamestnavatel im dava IBA fixny plat,nakolko vie, ze turisti im daju sprepitne. bohuzial si neuvedomi, ze ak je v tom hoteli viac turistov zo Slovenska, tak ten zamestnanec dostane tak velke gulove od nich a moze sa ist s platom 50€ past s celou rodinou. a ani sa necudujem tym zamestnancom, ze potom zvysoka kaslu na takychto lakomych turistov a obsluhuju a skacu iba okolo tych,co im daju nieco. a im staci naozaj malicko dat a su tak stastni. 🙂
alebo sa diskutovalo o tom, ako sa im hnusilo, ked dosli do izby z plaze a ich pyzama boli pekne upravene na posteli,ze ta predstava tych spinavych ciernych ruk, ako packa ich veci, hned som to pyzamo smarila do kufra a viac neobliekla -napisala hrdo dotycna dama a iste si myslela aka je svetova a uzasna v tom momente...no co na to poviete? naco lozia taketo primitivky do Afriky, ked sa im tam hnusi toto? co poviete na taketo zrudy? a to je typicka vzorka slovenskeho naroda. hanba . 😔 😔 😔
@natas4 ty mas svoje a ja svoje skusenosti, ale ty hned pises, ze som vedla a lakoma je aai len moja rodina a priatelia +tu pises o hanbeni aa zato,ze clovek hned nevykvaka, kde zil pres 10 rokmi, ludia co ziju v Bratislave 10 rokov tak tiez nebudu kazdemu hned vysvetlovat, ze detstvo prezili niekde v Lucenci, povedia, som z B.
@959touareg som rada, ze nie som jedina, co ma tieto postrehy, uplna pravda, akurat si to do detailov rozvinula, presne toto som mala na mysli ....skratka hanba
@959touareg to hovoris o nejakej konkretnej krajine?
@natas4
to iste aj ja hovorim, ze su tak zaslepeni zavistou, zlobou, falosnostou a pokrytectvom, ze aj chorobu ti zavidia. to uz nie su ti Slovaci co boli znami v minulosti ako ze sme narod dobrosrdecny, dobroprajny, pohostinny. 😔
ja vzdy vravim,ze kazdy z nas ma rovnaku sancu,kazdy moze zacat makat, nech skusi. ale najlahsie je zavidiet ti a zavidia najma ti, co nic nerobia. to je najlahsie. ale to, ze ty makas od vidim do nevidim, dries ako kon to nevidia. oni vidia iba tvoje caste dovolenky,drahe auta, dom ,majetky ,vsetko. ale nikomu nic z neba samo nespadlo. kolko tej driny a odriekania bolo predtym kym si si mohol to vsetko dovolit. skoda sa rozculovat. Slovak sa uz nezmeni. cest vynimkam. aby sa zase niekto neurazil.
@sirinka
to je jedno, nie? Slovak je vsade rovnaky. v ktorejkolvek destinacii. je jedno ci je v Europe,ci v Afrike na dvl.. ☹
staci mi aj take HR. tam je to tiez na zamyslenie nad mnohymi. HR je uzasna,krasna krajina . vadi mi tam jedine tooolko ludi od nas. ale na lodi, jachte mi je to jedno. tam o nich nezakopavam. nastastie.
ja mam proste so Slovakmi tak zle skusenosti, ze ...ale nejdem to rozpisovat,inak napisem nieco nevhodne. jednoducho kde nie su, tam je vseto OK. aj dvl. sa lepsie vychutna.
@sisaka nikde som nenapisala, ze si lakoma...napisala si, ze Slovaci nedavaju sprepitne a ja som ti napisala, ze davaju (co su moje skusenosti, tvoje asi len ziskane z netu) pisem len o tom, ze sa mi nepaci tvoje zovseobecnovanie...a o tom ako sa spravaju ludia co ziju 10 rokov v Bratislave by som mohla pisat eseje, ale o tom nie je tato tema
@natas4
jasne,niektori davaju sprepitne, cest vynimkam ako som vyssie pisala, aj sa vedia slussne spravat, no je ich pomenej. 😒aleboiba my na takych malo natrafime......neviem.
@959touareg naozaj zvlastne posudzovat vsetkych Slovakov podla nejakej diskusie na nete 😕 to, ze sa najde zopar jedincov co nedaju sprepitne este predsa neznamena, ze sme taki vsetci
ja ti poviem naopak jednu nasu prihodu z dovolenky v Turecku...od kedy sme tam prisli, tak jasne ze sme chceli dat sprepitne nosicovi batoziny, casnikom a ostali sme zaskoceny ale nikto si od nas nic nechcel zobrat...mne to vsak nedalo a neunavne som im ponukala ale oni stale tvrdosijne trvali na svojom...upratovackam sme nechavali peniaze na izbe, nikdy sa ich nedotkli....po dvoch dnoch sme sa "skamosili" s managerom hotela a spytala som sa ho preco zamestnanci hotela odmietaju si od nas vziat sprepitne...povedal nam, ze je to filozofia hotela, ze ich zamestnanci su dobre plateni a ze keby niekto od nas prijal co len cent je vyhodeny na minutu
@959touareg preco mas pocit, ze ich je pomenej? ja mam naopak pocit, ze je viac ludi co dava sprepitne...ale teda ja necitam diskusie na nete o sprepitnom 😅
@959touareg len ma zaujalo to s tymi 50 eurami, ze o akej krajine pises... Inac europske primorske staty maju tusim vsetky vyssie priemerne mzdy ako slovaci ... Pochybujem, ze tam niekto zaraba 50 eur mesacne a zaroven sa zamyslam nad tym, preco berieme ako samozrejmost sprepitne za sluzby v hoteloch a restauraciach...dokonca za hanbu, pokial niekto nedava. V poslednej dobe mam pocit, ze sprepitne uz je standart za standartne sluzby... Ja to vnimam inak a to ako motivaciu byt lepsi a sprepitne si zasluzit...hocikedy ho rada dam, ale nie len preto, ze je to kdesi zvykom....
@natas4
vyssie nad tebou som uz pisala o tom. sprepitnom....a ano,aj my sme sa stretli s tym co vy v Turecku, zazrakom nikto si nic nezobral. ale vyriesili sme to inak,nakolko s ich sluzbami sme boli nadmieru spokojni a odvdacit sa im to povazujeme za samozremost. 😉
a tie diskusie citat nemusim, z osobnych skusenosti s nimi mam zazitkou az az. na dvl sme castejsie pomaly ako doma, takze je toho vela co by som vedela pisat o mojich rodakoch poniektorych.
@959touareg inak minule som kecala so znamym, ktory si ako student privyraba v jednom bratislavskom hoteli ako nosic batoziny...pytala som sa ho ci dostava dobre tringelty...no a ostala som kukat s otvorenou hubou, ked mi povedal, ze dostava velmi malo, skor nie ako ano, a ked uz dostane tak od slovaka...ze od cudzinca este nedostal...teraz neviem ci si mam mysliet, ze vsetci ti cudzinci boli lakomi a ci si mam zistit z akej krajiny boli a podla toho posudzovat vsetkych obcanov v nej 😉

@barcelona94901 podla toho co pises aj viem kde pracujes :D