icon

Predtuchy smrti a nevysvetliteľné zážitky

8. apr 2025

Dnes taká pochmúrna diskusia.

Po veľmi dlhej dobe som mala pár dní,možno týždňov taký pocit, že suseda tu už dlho nebude.
Bola psychicky chorá a pred pár týždňami ju odviezla záchranka. Videla som ju ako ju viezli ,bola mŕtvolne bledá.Ale pri vedomí.
Od vtedy som mala každý deň zvláštny pocit a vždy som sa s malou dušičkou pozerala na vchodové dvere.
Nemohla som sa zbaviť pocitu, že už nebude dlho žiť .
S nemocnice sa vrátila,dokonca ešte v sobotu sa s ňou rozprávali a dnes ju pochovali.
Kedysi pred rokmi sa mi často diali veci medzi nebom a zemou ,nevysvetliteľné veci.
Blizky sa prišli so mnou rozlúčiť.
Respektíve sa mi ukázali v sne.Nikdy som nemala dobrý pocit s toho. Skôr zvláštny.
A o pár dní náhle umreli.
Ako roky pribúdali už sa mi to prestalo stávať.
Manžel vždy žartoval, že som bosorka.
Asi dva mesiace dozadu sa mi tiež stalo niečo, čo si vysvetliť neviem.Dodnes som nenašla odpoveď. A chvalabohu nik nás neopustil .
Rada si vypočujem vaše skúsenosti, názory na tieto veci.
Privítam všetko ,kto sa tým zaoberá, prečo sa mi to prestalo stávať. Alebo prečo som vedela vycítiť niečo zlé, snívali sa mi zvláštne sny a diali také veci.

Strana
z2
laurinka27
8. apr 2025

Nic sa ti nedialo, namyslas si nezmysly.

alchemilkazltozelena
8. apr 2025

@laurinka27 si ju riadne odfajcila 🤭

autor
8. apr 2025

@laurinka27 Kto tomu neverí beriem..kto áno nech píše svoje skúsenosti. Ja som to zažila už v detstve aj mladosti aj neskôr už ako vydatá.

autor
8. apr 2025

@alchemilkazltozelena Odfajčila v prvom rade seba.Aj neznalosť je dar 🤘

marca12
8. apr 2025

Aj mne sa taketo stava. Napr.snivalo sa mi s jednym znamym,ktoreho som roky nevidela ani nanho nemyslela. A doobeda som sa dozvedela,ze zomrel. To iste sa mi stalo s jednym znamym s rodiny. Noc,kedy zomrel,sa mi s nim snivalo. Vela takychto zvlastnosti sa mi deje,ale neriesim to. Uz som si na to zvykla a hlavne to malokomu rozpravam,lebo sa na mna potom ludia cudne pozeraju 😂

lenkakravcova
8. apr 2025

Raz sa mi stalo, že som si spomenula na pani, ktorú som mesiace nevidela. Vedela som že má rakovinu už myslím že rok, ale už bola už aj po úspešnej operácii, keď sme sa rozprávali tak vyzerala, že sa z toho dostane, bola dosť optimistická. V tom momente večer mi len tak z ničoho nič v tichu, v tme napadlo, že "ona zomrela".
Myslela som si, že mi len divná myšlienka. Nejako som ju potlačila a šla spať. O dva dni mi to napadlo znovu, že divné, že mi to vtedy len tak napadlo. O pár dní som sa dozvedela, že skutočne zomrela.
Strašne divné mi to prišlo. Neviem odkiaľ tá myšlienka bola. 😶 Dodnes má to trochu desí.

kittykat22
8. apr 2025

tak ked vidis starsiu psychicky labilnu pani ako ju davaju bledu do sanitky tak neviem co by si si mala mysliet. Asi tazko ta napadne, ze ju uvidis buduci tyzden na diskoteke 🤷‍♀️ Prirodzene si vyhodnotila spravne situaciu na zaklade toho, co si videla a tym to konci. To by ale vyhodnotil kazdy logicky zmyslajuci clovek ktory ma vsetkych 5 pohromade.
Jedine dary ktore clovek ma, su z oslavy 😀

autor
8. apr 2025

@marca12 Neriešim to ani ja,ale celý život čítam veľa o tom a rada počúvam príbehy medzi nebom a zemou. A ešte sa mi nestalo, žeby sa niekto pohoršil či vysmial ak prišla nato reč. Keďže blízky sa vždy presvedčili. Sle je to vlastne jedno.
@lenkakravcova Tak vy viete o čom píšem. Zvláštne.

autor
8. apr 2025

@kittykat22 Paradoxne som ju videla uz pred rokmi a v oveľa horšom stave. Ona v podstate nemala nic vážne, len psychika.

autor
8. apr 2025

Tak diks vidím, ze tu pokec nebude ..chápem modrý koník

bloger
8. apr 2025

Si viac vnímavá na duchovný svet. A to je dobré. Netráp sa pre nepochopenie. Ty vieš, že čo píšeš je pravda.

a1d4k3a
8. apr 2025

Kľudne napíš, skúsenosti mám až až... 🙂 chápem ťa,a verím ti

biba_18
8. apr 2025

@laurinka27 ja som mala 2x predtuchu, resp. neodbytný pocit aby som sa spojila s ľuďmi s ktorými som nebola v úzkom kontakte. vyslovene že musím zavolať tomu a tomu... aj okolnosti ako som sa k nim dostala resp. nedostala boli divné... a potom zomreli, v podstate "vzápätí"...

autor
8. apr 2025

@bloger Veď o to tu nejde, mna skôr zaujímajú zážitky aj iných.

svokrinjazykmonika
8. apr 2025

Raz sa mi snívalo že ma bývalý podviedol a o pár dní som sa dozvedela že ma v tú noc podviedol skutočne. Neboli žiadne náznaky, myslela som že je normálne doma a on na diskotéke.
Ďalej sa mi stalo že keď zomrela mamina tak mi vstúpila do sna. Niečo sa mi snívalo, nejaká blbosť ale zrazu tam bola ona a hovorí mi že chce byť spopolnená. A ja že ja viem a porozprávala som jej niečo, ona na mňa už len pozerala. Potom sa mi opäť vrátil ten sen predtým. A keď som sa zobudila tak som to vedela. Proste som to vedela že v nemocnici dobojovala.

autor
8. apr 2025
oslo1
8. apr 2025

Ahoj, viem, co chces povedat, je to dar.
Ja som sestricka a viem zhruba niekolko hodin az tyzden dopredu, kedy clovek zomrie. Vedela som to aj pri manzelovi.
Teraz to viem odhadnut aj na dlhsie. Akurat pred tyzdnom som Bola pozriet pacienta, co sme ho par mesiacov nevideli a az mi srdce stislo. A to priton vyzera lepsie, zdravie, ale ja to nejak viem, ze uz Tu dlho nebude.

Teraz odbocim od temy, v UK sa veri na nursing instinct, skusena sestra sa pozrie od dveri na pacienta a aj Bez monitoru a vitalnych funkcii vie, ze nie je nieco v poriadku.

Naspat k teme, je velmi Vela veci, co je medzi nebom s zemou a ludia tomu nerozumeju, resp nemaju capacity tomu rozumiet.
Straz si svoje dar a nenechaj SA znechutit.

diewcatqoo
8. apr 2025

Mne sa to kedysi pred 20 rokmi stavalo... ze sa mi snivalo o niekom, ze zomrel a za par dni ten clovek naozaj zomrel. Stalo sa mi to asi 3-4x. V dvoch pripadoch slo o takych ludi, kde sa to neocakavalo. Rovnako sa mi v tom obdobi snivalo o tom, ze v Thajsku sa nieco stalo, ze ludia utekali, kricali... bum, o 3 dni na to bolo to zemetrasenie a tsunami.
Potom sa mi nic take uz nestavalo (nastastie). Az teraz sa mi v noci z piatka na sobotu snivalo, ze zomrela Anicka Slovakova. A v nedelu vecer som uz citala, ze naozaj zomrela.
Ja som velmi racionalny clovek a neverim moc na nejake predpovede a pod. Aj tie moje sny som sa vzdy snazila si nejako racionalne vysvetlit. Ale je to hrozny pocit, ked sa ten sen splni.

lila246
8. apr 2025

@diewcatqoo :O mam zimomriavky ako to citam

bibina32
8. apr 2025

Skús sa spýtať v skupine Duchovno nadprirodzeno.

lenkakravcova
8. apr 2025

@diewcatqoo v islame sa hovorí, že Boh dovolil anjelom ale aj zlým jinnom komunikáciu s ľuďmi cez sny. Nie každý to dokáže a nemali by sme sa tomu venovať ale existujú ľudia, ktorí k tomu majú určité predpoklady. Asi budete jednym z týchto ludi, ktorí niečo takéto dokážu (aj keď nie vlastnou vôľou).

autor
9. apr 2025

@oslo1 Tak viete presne o čom píšem.Dakujem za vašu skúsenosť 😊.Ano je to dar.

autor
9. apr 2025

@diewcatqoo Áno presne ako píšete. Mne sa tiež také veci stavali skôr v detstve, mladosti. Potom už vôbec. Viac menej som nikdy ani nad tým nepremýšľala do hĺbky. Tiež som raz veľmi dávno mala sen, veľmi zvláštny a naozaj ma to dosť vyviedlo z miery. Napriek tomu,že to bol len sen. A po rokoch sa mi vlastne sen stal skutočnosťou a spomenula som si nato.

bielasovicka
9. apr 2025

Ja ti verím. Aj ja mávam také sny, ktoré sa potom stanu skutočnosťou. Len málo ľudí tomu verí, takže o tom radšej ani nehovorím nikomu.

autor
9. apr 2025

@bielasovicka Ja už chvalabohu nie, ale kedysi som mala.A nikdy nezabudnem na deň, keď som sa dozvedela správu,že náhle a nečakane zomrela vo veľmi mladom veku blízka osoba v rodine. V noci sa mi s ňou snívalo (čo nikdy predtým) akoby sme boli na dedinskej svadbe.A pamätám, že sme sa lúčili a balila nám rezne.
Uz sú to roky nepamätám presne,ale bol to šok keď mi to podvečer volali, že náhle zomrela. A ešte som to ráno rozprávala mužovi ten sen a keď počul tú smutnú správu povedal, že sa prišla s tebou rozlúčiť. Srdce mi zviera ešte teraz.

dianka3
9. apr 2025

@lenkakravcova ináč mimo témy otázka ty a manžel ste rusáci? alebo ukrajinského pôvodu že? Ako ste prešli na islam keďže vôbec nepôsobite ako tradičná moslimská rodina, skôr ako ty rusnaci ta pravoslávna cirkev ci čototo majú oni 😀

diewcatqoo
9. apr 2025

Mne sa inak vela veci stalo tak, ako sa mi to vopred snivalo. Nielen smrt a nestastie, ale aj stastne udalosti alebo len take obycajne prihody zo zivota. Ja inak vseobecne na nejake sny neverim, ze by som bola hladala, co znamena, ked sa mi nieco sniva. Snare a nejake vyklady snov povazujem za blbosti, neverim ani na predpovedanie buducnosti. Ale ked sa mi stane nieco taketo, ze sa mi nieco sniva a o par dni sa stane presne to iste ako som videla v sne, tak je to taky blby pocit a neviem, co si o tom mam mysliet. Bola by som radsej, keby sa mi to nestavalo.

biba_18
9. apr 2025

my sme tak kúpili byt - že sa mi o tom snívalo - opakovane - že bývame tam kde teraz bývame… prišli sme na obhliadku bytu a ešte som tam len došla tak som vedela že to je ten les o ktorom sa mi snívalo. stretli sme sa s manželom a realiťákom a išli sme do bytu - a ja už na schodoch hovorím mužovi: zoberme ten byt. veď si ho ešte nevidela. ja viem ale zoberme ho… manželovi sa páčil tak reku ok, dohodneme sa. neskôr nám volá realiťak že bohužiaľ rozmýšľajú že to nakoniec nepredajú, že sa im zmenila situácia v rodine… ale našťastie sa dali presvedčiť 🥰

lenkakravcova
9. apr 2025

@dianka3 obaja sme Slováci. Ja som z rimokatol.rodiny pôvodom, a z Pienin.

Ono aj v Číne má islam iný nádych, iný v Indonézii, iný v Arábii (čierna abaja), iný v Afrike (tam sú farby gro), iný v Mongolsku (typické kabáty..). Všade sa do bežného života prelínajú také tie bežné vzite kultúrne prvky, ktoré sú s islamom v súlade, a tak sa to tak trochu inak navonok formuje 🙂 Presne ako píšeš, veľa ľudí si aj moje kamarátky mýli s pravoslávnymi. Mne osobne sa to viac páči, než kopírovať vonkajšiu kultúru Arabie, ktorá sa veľmi nehodí do tunajších poveternostných podmienok 🙂

dianka3
9. apr 2025

@lenkakravcova Ja viem ako vo svete to majú naviac moslimov okrem arabských krajín má prevažne Ázia konkrétne Indonézia či Filipíny aj Čína je na tom slušne a aj moja milovaná Kórea. Tam všade aspoň majú zastúpenie a poriadne mešity čo mne tu v tomto štáte chýba. Všade len kostol za kostolom.Viem ze v každom meste majú určité miesta kde sa moslimovia zhromažďujú a modlia ale sú to len vyslovene miesta nie poriadna mešita.Ja sa tu cítim ako keby Bohu za chrbtom vôbec práve koli tomu ale keď ideme z mužom do jeho krajiny hneď sa cítim ako doma.
A ako ste sa k tomu dostali? Pretože obaja ste výzorovo typický slovania😄 keby ze ta stretnem vonka vôbec by som si to ani nepomyslela skôr pravoslávna cirkev.Ja som opak teba ty modré až medené vlasy ja som hnedé oči tmavé vlasy môj dedo a babka sú origoš Maďari tmavý. Každý si podľa priezviska aj myslí že to ja som cudzinka lebo vraj nevyzerám ako odtiaľ 😆 ja aj bratia sme na maminu stranu po otcovi nemáme nič ten zelene oči a svetlá pokožka, keď sa v lete opaluje tak je sko rak do červena zatiaľ čo my hneď do hneda dokonca aj mamu do červena 😄
Takže ty si bola katolička že? A ako si sa rozhodla zmeniť?

Strana
z2