icon

Prekročenie človeka

simona966
21. júl 2022

Prosím vás ukludnite má lebo ma už porazí z takýchto reči starších ľudí ... Dnes sa dcéra hrala so sesternicou dcérka ležala na zemi a sesternica ju prekročila ... Moja starká hneď začala po nej kričať že nech to nerobí lebo že nevyrastie ja kukám ako puk že čo to hovorí že takú sprostosť som ešte nepočula ... Prosím vás stretli ste sa s takýmto niečím ... Mne to príde smiešne ale blbá som nad tým rozmyslala

Strana
z2
zenazaba
21. júl 2022

Keď bola dcérka maličká, veľmi veľa plakávala. Mužova krstná ho nabádala, aby jej pretrel tvár ocikanou plienkou. Muž na to: "Krstná, keby som veril, že to pomôže, tak ju oštím celú." 😄

misinka0611
21. júl 2022

Najblizsie iednbude pršať nech ide von a stojí v daždi 10minut. Ono sa to vynuluje 😀

sticker
tatianamaria
21. júl 2022

Aj mne to babka hovorievala. A ešte všelijaké iné povery, že nedávaj bábätku kľúče, lebo nebude rozprávať, pavúk nosí šťastie a nesmie byť holubica na torte, lebo zomrie ten človek.....Mne to bolo smiešne a ona to myslela vážne. Slovenský národ je veľmi poverčivý doteraz. Netýka sa to len starších ľudí. Stále vidím červené šnúrky na kocikoch a náramky na rukách a podobné hlúposti.

moonlight1210
22. júl 2022

@misinka0611 to plati len pre majovy dazd. To uz presvihli.

moonlight1210
22. júl 2022

U nas sa to prekracovanie hovori v suvislosti s vydajom/ozenenim.

nairia
22. júl 2022

@tatianamaria s tymi cervenymi snurkami to nie je len o slovensku. predstav si, ze ked som bola v zahranici, v jednej rodine indov mali babatko a to malo okolo pasa cervenu snurku. cize kazdy narod ma to svoje... otazka je, kde je ta zdrava hranica, lebo niektore tie povery su ozaj smiesne. aj ked je to zaujimave niekedy pocuvat, hlavne tie dovody. napr. ze babatko sa nema pozerat do zrkadla, lebo mu to ukradne dusu...

michellemary
22. júl 2022
zuzap33
22. júl 2022

@zenazaba to poznám, katastrofa. Svokra tvrdila, že starší syn, mal 3 týždne je urieknutý a pod. Keď sme boli na návšteve a ja som ho prebaľovala, ona normálne zobrala tú pocikanú plienku a ho potrela. Skoro som odpadla. A musím baliť do perinky 3 mesiace, atď. Mimochodom, pri narodení, mal 4200 g, už pri krste sa do nej nevmestil

mimikarol
23. júl 2022

Keď sme sa ako decka váľali po zemi tak nám vraveli že " somari sa váľajú, bude pršať " 😅

aurorastone
23. júl 2022

@simona966 no jasneee ja si to ako decko pamätám ze mi to babka vravela ze keď niekto niekoho prekročí tak už neporastie do výšky 🤣🤣🤣🤣

Strana
z2