icon

Prenajali by ste byt Ukrajincom? Na čo si dať pozor?

3. dec 2023

Dobrý deň, prenajali by ste byt ukrajincom? Dvaja dospelý.
Teraz keď už nie je v hre štátny program, ako je to s nimi na trhu pri prenajmoch? Ak tak načo si dat pozor?

domiklik
•
3. dec 2023

Statny program stále v hre je

gta5man
•
3. dec 2023

Štó chóčeš djeváčka? Nu pohodi zajac. Davaj kvartjera za 200 rublov inak bude počkaj zajac 🙂 zdravstvoj lunochod ja v bajkonure bývájel za 150 rublov.

vanilkovazmrzka
•
3. dec 2023

Prenajimas byt dvom ludom, asi je celkom jedno, akeho povodu su, pokial su normalni.

autor
•
3. dec 2023

@domiklik ja s nim ale robiť nemienim, a tiež už zachádza do úzadia. Prenajomatelia to už nechcú.

autor
•
3. dec 2023

@vanilkovazmrzka ak máš skúsenosť so svojim bytom, ktorý im prenajimas tak sem s ňou. To hľadám. Nie všeobecnú bezcennu formulku

matago
•
3. dec 2023

Prenajímame byt ukrajincom už pár rokov, nikdy nebol problém, nájom si platia sami. Sú zamestnaní, nikdy nemeškali s platbou.

zuzudrnda
•
3. dec 2023

Prenajímala som byt páru z UA 2 roky. Boli jednými z naj nájomnikov. Veci,na kt.si dať pozor tu platia rovnako ako pri SK nájomcoch. Samozrejme nutná je zmluva.

nepic
•
3. dec 2023

@autor
Tiež máme za susedov Ukrajincov,dvaja dospelí a jedno dieťa. Otec jazdí na kamióne,matka pracuje niekde v sklade a dieťa -dievča chodí na strednú školu. Neviem aku majú platobnú disciplínu,ale asi dobrú lebo tu bývajú už dlho(tuším že ešte ani vojna nebola),ale môžem zodpovedne prehlásiť,že sú omnoho slušnejší a dieťa podstatne lepšie vychované ako niektorí tu domáci Slováci.

autor
•
3. dec 2023

@matago bolo treba niečo špeciálne overovať alebo niečo riešiť navyše (napr. cudzinecka policia) ako u SK najomcov ?

matago
•
3. dec 2023

Nie, oni mali povolenie na pobyt,to si vybavovali sami,ja som im dala len zmluvu.

slniecko5
•
4. dec 2023

Prenajímam už rok dvom UA študentom (nie sú odídenci, teda bez programu), sú to top top nájomníci a dúfam, že ostanú veľmi dlho. Ale sú normálne platiaci. Majú u mňa vybavený pobyt cez cudz.políciu, nedávno som to bola predĺžiť.
Mám ale aj iné skúsenosti z okolia, hlavne cez štátny program to bolo úplne zle, moji už všetci známi z rôznych dôvodov už tieto nájmy ukončili, napriek štedrej dotácii.

kristiii
•
4. dec 2023

Tiež prenajímam Ukrajincovi, zatiaľ je to môj naj nájomník. Dávala som mu čestné prehlásenie pre cudzineckú políciu.

mogaa
•
4. dec 2023

Nie, Ukrajincom by som byt neprenajala....zničia ti byt, zbalia sa a zajtra sú inde....kde ich budeš hľadať? na Slováka dáš trestné oznámenie, Ukrajinca si hľadaj po celej EU🙂

petulda333
•
4. dec 2023

@mogaa a to mas odkial? Je tu cca 5komentarov od ludi co im prenajimaju a su spokojni. A bolo xy kde sa stazovali na slovakov

sheila121
•
Odpoveď bola odstránená
•
slovakboy
•
4. dec 2023

@nepic ja mám za susedov Ukrajincov a úžasní ľudia. Slušní, pomáhajú si navzájom ale aj Slovákom. Vďační sú. Len im je veľmi smutno za domovom. Jeden ich člen rodiny padol vo vojne.

slniecko5
•
4. dec 2023

@petulda333 áno, ale ozaj skúsenosti tých, ktorí šli cez program sú takéto. Tam jw výpovedná doba 2 dni, také skutočne zo dňa na deň odišli a nechali po sebe spúšť. Plus oni sa musia hlásiť pravidelne na miestnom úrade a kašľali na to, obrovské nedoplatky za vodu nechceli zaplatiť atd atd. Nevážia si to, keď je to grátis. Jedna perlička, jednu ženu bola nezákonne nahlásená v rovnakom čase na dvoch miestach.
Fakt skúsenosti rôznych ľudí.
Plus tam reálne clovel dostane prvú platbu od štátu po 2-3 m a ak mu medzitým zduchnu, tak je v keli. Mali by to už zrušiť konečne.
Naopak , platiaci Ukrajinci sú presne opačni. Vďační. Slušní.

petulda333
•
4. dec 2023

@slniecko5 ale ja netvrdim,ze vsetci su slusni,ale ona pise,akoby kazdy ukrajinec bol taky. A zas,aj slovaci si veci zadarmo nevazia a nicia ich jedna radost.

slniecko5
•
4. dec 2023
monapla
•
Autor odpoveď zmazal
•
mbta
•
2. feb 2025

tazko povedat dopredu mame ukrajinsku rodinu v bytovke-prenajme a katasrofa,nastastie rozdiel medzi nami 3poschodia,ich susedia si ale uziju,randal,krik,popiju sa vrieskaju,buchaju do rana..neviem ci su cez program alebo ako,ale su drzi,nevychovani,staznosti maju v pazi..a zas poznam dve ine ukr.rodiny na sidlisku,ktori su normalni,deti velmi vdacne, skromne,zaniesla som im oblecenie,hracky,sladkosti,boli celi stastni

bubakcumbulak
•
19. feb 2026

sú medzi nimi obrovské rozdiely. v našom vchode sú relatívne ticho, ale vo vedľajšom to je peklo, počujem ich furt, vo dne v noci a radi si cucnú. hluk až do vedľajšieho vchodu. agresivita, nepríjemnosť. na lavičkách v parku večne popití, keď rozbalia šunku, obal hodia na zem, fľaše nechávajú okolo lavičiek. je to rôzne. niektorým sa radšej vyhýbam oblúkom. ale sú aj kľudnejší, tak nikdy nevieš.