icon

Prenajatá izba v Anglicku a jej kontrola majiteľom

nadiak172
16. okt 2017

Ahojte chcela by som sa opýtať momentalne žijem v prenajatej izbe v UK ... je možné aby môj prenajímateľ izby prišiel keď ja Niesom doma na kontrolu izieb a otvoril si moju zamknutú izbu ?
ďakujem pekne za odpoveda

emi16
16. okt 2017

Zalezi aku mate zmluvu, alebo dohodu

nadiak172
autor
16. okt 2017

Zmluvu mame len že koľko platíme a Níc viac

stormie
16. okt 2017

@nadiak172 v takom pripade ta zmluva nema potrebne nalezitosti t.j. je nelegalna a pravdepodobne majitel ani nikde nenahlasil ze nejakych najomnikov ma. Daj si do poriadku zmluvu aj ked pochybujem ze majitel to bude chciet 'zlegalnit', este lepsie urobis ak sa poobzeras po novom byvani

kluska
16. okt 2017

nie nema na to pravo isto, ked chce prist, musi vzdy dat dopredu vediet ci ti to vyhovuje! my sme v irsku a nic take som este nezazila. Na zmluve mate datum platnosti? my tu mame PRTB, to je nieco take co chrani tych co ziju v prenajatych domoch. A landlordi ta musia zaregistrovat tam, aj ich nehnutelnost. Ked nie je nic zaregistrovane, tak staci len pohrozit a veci sa deju tak ako maju.

kluska
16. okt 2017

zmluvu mas priamo s landlordom? ci s ludmi, s ktorymi byvas?

nadiak172
autor
17. okt 2017

No s landlordom som sa priamo nestretla ... má jedného chalana čo sa mu stará o tie domy ... on mi doniesol zmluvu. Hovoril že tu bola kontrola od city coucilu ... a zevraj sme mali neporiadok v izbe tak že nám udelili pokutu "igelitka odpadu" lebo nemáme normálny kos ... je to môžme aby mi dali takú pokutu ?

oslo1
17. okt 2017

@nadiak172 ciste klamstvo.
Majitel, council, nikto nema pravo vstupit do tvojej nehnutelnosti, izby, v ktorej byvas.
Vzdy ti musia dat dopredu vediet, ze pridu, ziadne namatkove kontroly sa nerobia.
Co sa tyka councilu, tak toho uz vobec nezaujima, v akych podmienkach zijes. Muz je gas engineer, chodi po domoch, ked mi hovori, v akych chlievoch ludia ziju, no hruza. Ta igelutka odpadu by bola povazovana ako vrchol cistotnosti.
Takze v skratke, je to odrb od landlorda, aby z teba prachy vytiahol.
Chcela by som tu pokutu vidiet, plus by som kontaktovala aj council a potom povedala landlordovi alebo tomu jeho podriadenemy, ze klame.
Som v UK uz roky, odrby od landlords su realita, je na tebe, ako sa k tomu postavis.

nadiak172
autor
17. okt 2017

@oslo1 ďakujem pekne
Áno preto to zisťujem neplánujem zaplatiť nič a keď mi dajú neaky doklad alebo niečo určite by som ti to rada poslala aby si sa na to pozrela keď sa tomu rozumieš ešte raz veľmi pekne ďakujem 🙂

oslo1
17. okt 2017

@nadiak172 ahoj, rada pomozem 🙂 posli mi to do spravy

oslo1
17. okt 2017

@nadiak172
Ahoj, tak som sa na to pozerala a to co urobil landlord, ze vstupil do tvojej izby bez tvojho vedomia je protipravne a je charakterizovane ako Harasment:

https://ptla.org/rights-maine-renters-landlord-...

https://www.creditladder.co.uk/blog/landlord-ac...

nadiak172
autor
23. okt 2017

Ahojte mala by som otázku dostala som pokutu za fajčenie .... čo sa stane keď ju nezaplatím? Pustia má vlastne do lietadla ?
Odchádzam už na slovenko o 3 dni majú opísanú len anglicku adresu a moje meno.

stormie
23. okt 2017

@nadiak172 pokutu za fajcenie kde??

nadiak172
autor
23. okt 2017

Na námestí ... teda tá odhodenie špaku kanáli konktretne

nadiak172
autor
23. okt 2017

Za odhodenie špaku ku kanáli * @stormie

stormie
23. okt 2017

@nadiak172 no na tvojom mieste by som zaplatila, vzhladom na to ze uk je stale sucast eu nevies kde a kedy si ta najdu a este aj s urokmi. Myslela som ze pokutu za fajcenie od landlorda, ked povodene si sa pytala na byvanie- to mi doslo dost divne