Prerábka bytu u susedov má trvať do konca marca
Zdravim kocky, bývame v bytovke a máme malé dieťa, susedia sú buď dôchodcovia alebo ľudia pracujúci z domu. Pod nami sú noví majitelia a začali prerábať byť, dnes vyhodili na dvere oznam že to bude trvať do 31.3.!!! Je to podľa vás normálne prerábať 3i byt tri mesiace??? Všetci sme doma, nikde nechodíme a oni nám idú buchotat štvrť roka...neviem ako už reagovať...diky za prečítanie
Nebudu realne trieskat cele 3 mesiace. Prvy tyzden bude najvacsi randal a potom uz iba niekedy. Tiez, ked sme dali oznam o prerabke s terminom, tak sme si nasli odkaz, ze co tak dlho. Odhad prerabky bol 2 mesiace a tak to aj bolo. Susedia mali male dieta, tak sa robotnici s nimi dohadovali a ak sa dalo, tak prisposobili spanku prace. Prerabali nam panelak, ked mladsi este spaval cez obed a aj pocas trieskania, vrtania si kludne spaval.
Ďakujem kocky za názor, ak to bude moc zle skúsim sa s nimi dohodnúť na čase kľudu. Pekný večer všetkým
Nehnevaj sa neviem aký máš problém,my keď sme sa sťahovali do 2 i bytu muselo sa prerábať úplne všetko od podlahy steny elektriky a prerábali sme svojpomocne 10 mesiacov na komplet..ale podotýkam,že priateľ prerábali iba po víkendoch lebo cez týždeň pracuje v zahraničí
To je to čaro bývania v paneláku a presne toto sme my ľudia bývajúci v nich. Nevieme rešpektovať ostatných, ale pritom sami rešpektovaní chceme byť. Susedia si povinnosť voči spolubývajúcim v paneláku splnili a tebe nezostáva nič iné, len to rešpektovať. Nikomu to nieje po vôli počúvať 3 mes búchanice, ale keby si ty prerábaš tiež by si asi nebrala ohľad na susedov. Jednoducho musia to urobiť a bodka..............
@ave_eva moja to bud rada ze to budu len 3 mesiace ... u nas susedia prerabali byt cca 1 rok .. a to nebolo v case corony ... a ano trieskali skoro nonstop, ale brali ohlad na ludi po nocnej, a aj deti a dodrziavali casovy harmonogram... je to dan za to ze byvas v panelaku a aby si nebola prekvapena dieta to zvladne lepsie ako ty ...
@ave_eva je to na prd,ale tak to byva 🤷♀️My sme sa prestahovali v maji,v juni sa predali byt pod nami,aj nad nami,a oba byty sucasne novi majitelia prerabali..mali sme vtedy 8mesacnu,bolo to doslova o hubu,ale museli sme prezit..
Drzim palce,nech skoncia aj skor 🙂 ono najviac hluku byva asi na zaciatku,a potom hlavne,ked robia elektriku a znizene stropy,vtedy sa vela vrta..
bohuzial,trva to 3 mesiace minimalne..horsie je,ze teraz ludia pracuju z domu alebo su chori,v podstate nemas kam ujst-lebo ine je ked ti sused preraba byt a ty si cely den v robote ☹ ...
@ave_eva ak majú povolenie na prerábku ku ktorej treba aj váš podpis ako suseda že s tým súhlasíte tak môžu. Naši susedia tiež prerábali. Začali 11.8. a skončili 10.11. a to teda môžem povedať že ohľad na to že malé dieťa býva v bytovke a to nie jedno ale viac nebrali. Od rána do poobedia do cca 17.00 stále vŕtali, vrtali, búchali a podobne..... Hlavne že na oznámenie napísali ďakujeme za porozumenie..... 🙁
@martina1201 Ziadny podpis suseda o suhlase netreba.
@ave_eva to ste na tom ešte dobre. Keď som bývala v bytovke, prerabali vedľa nás byt 2 izbový vyše pol roka. Mala sa mi strhavala zo sna nemohla zaspať bála sa,steny nám doslova vybrovali. Bola som u nich aj osobne nakoľko sa to už nedalo vydržať, a prerabali o 3 mesiace dlhšie ako bolo na ozname a vŕtať začali vždy o 12tej na obed keď som chcela malú uspať.
@fokuska odkedy? U nás bolo treba keď nahlasovali prerábky a ešte aj vyjadrenie statika.
@martina1201 Podpisy susedov a povolenie zo stavebneho uradu treba iba v pripade, ak sa meni dispozicia bytu alebo sa zasahuje do nosnych murov. Inac staci iba zo slusnosti oznam susedom.
Nasi susedia prerabali tiez tak dlho. Oni oholili ten byt az na beton hadam aj zbyjackou a dva byty od nas V bytovke je vela deti a domova schodza odsuhlasila domovy pokoj od 12 do 15 koli detom, ze sa nesmie buchat. A sused za tie 3 mesiace to porusil len 2x, cize aspon obedny spanok sme mali ok. Urcite by som skusila nieco take pretlacit. Aj ked uz len fakt ze sa nemoze ist ani von je o drzku!
@martina1201 Ja ani neviem kedy to bolo potrebne. Kazdy koho poznam a aj my sme si len dali ohlasku na stavebny urad - vyznacili sme co sa bude menit a prislo vyjadrenie z uradu. Ti, co menili dispoziciu a/alebo chceli zasiahnut do nosnych priecok, tak potrebovali vyjadrenie statika. Ale nie susedov, co ma sused co povolit alebo nepovolit zmeny v cudzom byte, ked to neohrozuje statiku.
My sme tiež prerábali a ešte sme neskončili. Každý rok 1 miestnosť a nikto s tým nemal problém. Všetci sú doma (dôchodcovia) a sťažovať sa bola suseda 1x, lebo čosi chcela robiť a rušilo ju zbíjanie. Ja som mala doma malé dieťa a tomu to bolo šum a fuk, že sa niečo u nás deje 😉 najhlučnejšie je zbíjanie a to je vlastne len na začiatku, u nás asi 1 deň komplet po panel a potom už len asi hodinka na vysekanie novej elektriny, takže sa to dalo zvládnuť 😉 neboj, zvládnete to aj vy 👍🏻
S tým treba rátať a hlavne v starších bytoch, že si každý bude chcieť prerobiť podľa seba na vyhovujúci stav.
@fedka333 mne sa maly bal jeden cas zaspat, lebo si myslel, ze akonahle zaspi, zobudi ho vrtacka, mal cca 2 roky a drzalo ho to aj niekolko mesiacov po tom, co sused prerobil, robil kupelnu, ktora mala s nasou spolocnu stenu. Maly si normalne pri zaspavani z celej sily pritlacal na usi moje dlane. Pocuval kazdy zvuk ked zaspaval. Kto nezazil nepochopi.
@ave_eva ano je to normalne.ja som prerabala takmer 4 mesiace a to som mala perfektne zlogistikovane🙂.ked jeden den jedna partia koncila,na druhy den dalsia partia zacinala.a veru,takmer4 mesiace to trvalo.ale prerabala som absolutne vsetko,od nového elektr vedenia az po komplet novy nabytok na mieru,co chvilu dlhsie trvalo.
My sme prerabali byt na komplet (okna, rozvody elektriky a vody, stierky, podlahy,...vsetko). Trvalo to mesiac, hlucne prace sa robili prvy tyzden do 15.00. Avsak boli sme v poradi osmy byt v priebehu roka a ludia uz toho mali dost a dali nam to vyzrat.
Ja som si zas "uzila" prerabku susedov tyzden po tom, ako som sa vratila so synom z porodnice.
Toto je nevyhoda byvania v panelaku, treba s tym pocitat. Myslim, ze ak budes s robotnikmi/majitelmi komunikovat slusne, na vsetkom sa viete dohodnut.
@fokuska u nás to práveže správca vyžadoval pri ohlásení o prerabke. Aj podrobne čo sa bude robiť a ešte aj podpisy susedov že s tým súhlasia. Minimálne tých najbližších poschodie a susedia pod a nad. Preto som prekvapená z toho že to netreba.
@ave_eva my sme 3 izbivy byt kompletne prerabali pol roka a presne ako pisu ostatni, led sa robi vsetko od elektriny po jadro, stropy, podlahy, dvere, nabytky, neda sa to urychlit, lebo jedno nadvazuje na druhe, nemozes davat podlahy ked nemas jadro, nemozes davat dvere ked nemas podlahy, proste ide to jedno za druhym .... bohuzial, nespravis s tym nic, pokial maju stavebne povolenie, jedine co mozes, ze by nemali robit pred osmou a po 6 tusim
Naša suseda tiež preraba od 3.11 a nebolo jej blbé začať od 7 rána vrtat(čo celkom naštve keď sa chcete vyspať) , či už je nedeľa alebo sviatok... 🙂Nikde nič nenapísala dokedy to bude trvať. Ale už teda od Vianoc je VIACMENEJ pokoj, možno sem tam buchoce ešte. A zároveň nám cez to obdobie zateplovali bytovku a prerabali takže aj to bolo vŕtania, buchania až až. takisto sme boli všetci doma. Takže pevné nervy👍😂
My sme prerabali 1izbak,tak cca rok aj nieco ale tak vacsinu prac sme robili svojpomocne,popri praci a ako sa nam dalo aj s financiami.susedov.mame skor dochodcov.Od domovnicky sme hned mali oznamene ako sme.kupili byt,ze mame dat oznam vopred na nastenku ze budu prebiehat stavebne prace a cas.susedia nam nenadavali.Najviac hlucne bolo buranie priecok,a demolacia kachliciek v kupelni.a este ked sme miesali lepidlo tak to bolo pocut az von.najhorsie bolo ked sme museli do tehlovej hrubej steny rezat.vcera napr.opravovali potrubie o 2 byty nizsie na stupacke a u nas to bolo pocut ako keby to vedla rezali,cize zvuk sa bude prenasat aj pri menej hlucnych pracach. skuste sa dohodnut na case ked vam dieta spi.tiez sme sa snazili ked bol sviatok a tiez boli vsetci doma tak sme robili take prace co neobtazovali ostatnych.

Tak je to neprijemne ale budu to robit asi tak dlho ako budu pptrebovat🤷♀️Kupit si stuple do usi a vydrzat. Nic ine ti neostava