Prezidentské voľby - Koho idete voliť?
Ahojte zienky a dievcata, chystate sa ist volit o dva tyzdne? Ak ano, koho a preco? Sama som zatial nerozhodnuta, sondujem v okoli a zaujimaju ma vase nazory.
Nerobim si velke iluzie, ze ludi, co sa chystaju volit Harabina tymto presvedcim, ale ak by to ovplyvnilo aspon jdeneho, aj to je uspech. Nech sa paci, sudruh moralny a odborny Harabin a kto tvori jeho poradny team. Mne prislo pri citani nevolno https://branik.sk/blog/kto-je-jozef-škultéty
@kianka5 lenze my nie sme cielova destinacia utecencov
@stanislavicenka týmto sa môžte utešovať...aj keby tadiaľto len prechádzali...robiť tu bordel a páchať násilie im nikto nezabráni...všetci sa ich boja...prečo????
V prvom rade prezidenta volí vždy vyššia oligarchická vrstva...teda ľudia, ktorým tento človek sadne do karát..je to pramalá pravda, že ľudia o tom rozhodujú..a po ďalšie prezident len máločo ak vôbec dokáže ovplyvniť dianie v danej krajine..to ako budeme žiť určuje EÚ..tí tam vyššie, ktorí tiež tlačia na našich už aj tak skorumpovaných politikov vo vláde...takže prezident je len figúrka, ktorá prezentuje krajinu v iných krajinách, nech teda sa nemôže povedať, že jeden štát nemá svoju hlavu. Lenže tá hlava je riadená úplne inými rukami a nohami, takže zbytočný rozruch sa kol toho robí...naše Slovensko už dávno zapredali západniarskym oligarchom. 😕
@bmuller Aktualny system znevyhodnuje mensich kandidatov, pretoze volit ich v prvom kole nesie riziko, ze do druheho kola sa dostanu iba dvaja neprijatelni kandidati. Takze je to pre volica risk. Este na skole sme rozoberali volebne systemy a vyber urciteho systemu nie je neutralny, pretoze pri rovnakych volebnych preferenciach moze druh systemu zmenit vysledok. Kedze system vyberaju ludia, co aktualne vladnu, samozrejme, ze budu zvyhodnovat velke strany.
Cisto teoreticky by realite viac zodpovedal poradovnik, kde by kazdy volic zoradil kandidatov, takze prvy 12 bodov, druhy 11 bodov... a posledny 0 bodov, ale v praxi si to neviem predstavit. Mozno, ked sa raz bude volit cez pocitac.
Ja som si raz robila dotaznik a podla odpovedi mi vyhodilo stranu, co by mi programom najviac vyhovovala. Vyslo mi vtedy HZDS :D :D :D
@pajinka91 mas pravdu, slobodna volba je slobodna volba , ale realita je vzdy kalkul "co radsej robit/nerobit". ale kedze v tom druhom kole budem musiet velmi zvazovat, ci a koho; tak aspon v prvom sa chcem citit slobodne 😉
dalsia vec je, ze nevolia vsetci volici povinne - to znamena, ze niekedy kandidat, ktory ziska (naj)viac hlasov, neodraza realne prerozdelenie hlasov, ale skratka to, ze jeho volici nelenili a volit ho isli... lebo ostatni vyuzili pekne pocasie na pracu v zahradke a podobne argumenty 😀
(k tvojim vysledkom - ved ono nie je zle, co chceli napr. hzds ci smer... akurat, ze skutocnost a ich safarenie bol nakoniec velmi daleko od ich volebneho programu) 😖
@abbey1 ano je to zle, nikde som nepisala to, ze treba sa zbavit, ale podporovat to fakt nebudem...
A nechcem napr. ani toto (
tiez to zacina nevinne...ako homosexuali, najprv len prednasky, pochody a teraz to co priroda im neumožňuje. Nemam nic proti homosexualom, nech si ziju v pokoji s priatelom/priatelkou, ale nech odomna necakaju podporu v tom, ze chcu mat prava ako heterosexualne pary ked im to raz priroda neumoznila(konkretne mat dieta) co sa tyka sobasov tak nech sa zariadia inak napr.u notara, a tiez nebudem podporovat ine pohlavia ako muz a zena, ked sa niekto citi ako medvedik, tak prosim ale nech neobtazuje spolocnost,...a toto vsetko pre mna,mozno s pidi vynimkami predstavuje liberalizmus pretlacovany mimovladkami, a stranami ako napr. PS.....
@rik01lulakaps? 🙂 ps je ľavicová strana... Žiadna liberálna... Je to asi jediná strana okrem smeru co sa hlási k lavici.. Skus doštudovať fakty😞
@rik01lulaka opat sme pri tom istom, opakujes co si si niekde precitala alebo pocula, avsak ocividne nie fakty. Ak by si si otvorila stranku, vizie, ciele tej strany, ktore su verejne dostupne, tak nikde sa nic z toho co si spominala neuvadza, ze by to chceli riesit, presadzovat, otvarat tieto temy alebo sa k tomu akokolvek vyjadrovat. Co sa rodinnej politiky tyka, tak sa zameriavaju na zosuladenie rodiny a prace, flexibilitu davok a vyssiu ochranu slobodnych a rozvedenych matiek. Nic viac, ani slovo o homosexualnych rodinach. Ja nehovorim, ze by som volila PS ani s nimi nic nemam, len opat poukazujem na to, ze kym nieco vypustis do eteru a urobis rozhodnutie, treba si zistit fakty.
Mne tu mozog zástava. Nikto podporu nepotrebuje, stačí rovnaké právo na život. Čo sa stane, keď sa niekto zaregistruje? Je to obyčajný civilný úkon, podpis zmluvy. Ale nie, lebo fuj.
@heyoka Nasi oligarchovia su do jedneho vychodneho komunistickeho povodu. byvali komunisti, co sa rychlo zorientovali a vyuzily chyby systemu (Siroky, Tkac, Kmotrik, Filo, Poor, Siakel,...). So zapadom nemaju nic spolocne. Je to cisto nas produkt a nikto zo zapadu (Soros, Regan, Obama,...) ich nevytvoril.
Je alibisticka chyba si mysliet, ze prezident nic nemoze, tak nemusim volit. Preco by inak tak zufalo chceli kedysi Meciar a Fico bud byt priamo, alebo vlastnit prezidenta. Prezident nema vykonnu moc, ale vie stopnut, posunut zakony, udeluje neodvolatelne amnestie. Co sa hodi v pripade stran, ked urobia nieco velmi velmi protipravne (justicne vrazdy, rozkradanie eurofondov, rozkradanie statu,,..).
..aj tomu, že prezident SR reálne niečo tu môže zmeniť pre dobro ľudí...zmeniť môže ale či pre dobro nás...to je otázka..
@rik01lulaka Opakovane sa pýtam, čím ťa ohrozujú a obťažujú? Mňa napríklad obťažujú takéto názory. To že je to zlé, je tvoj názor, ale prečo máš pocit, že máš právo im upierať rovnaké práva ako máš ty? Prečo majú niektorí ľudia pocit, že sú nadludia? Lebo im to pošepol ich druhý zmysel, čii pán farár v kostole?
@abbey1 tvoj nazor, ze neohrozuju a neobtazuju...moj som pisala...nadlud niesom a veriaca tiez nie 😂
@lucilaines ako som pisala moj nazor prezentujem...tiez tvrdite svoj nazor na zaklade citaneho
@dai zaujimave, ja vo väčšine citam, ze liberalne proeuropske hnutie🤔 a nie necitam len hoax HS ale aj ine hoax denniky a media😉
@abbey1 Aby si raz nebola prekvapená, že homosexuáli sa budú považovať za vyššiu vrstvu, teda nadľudí a tí obyčajní budú považovaní za stoku, nehovoriac o tom, že to vedie k odobratiu všetkých aj rodičovských práv heterosexuálnych ľudí teda ,,podľudí,,..(napr.že deti si sami budú určovať pohlavie, rodičia im nebudú smieť dať ani meno..tí ktorí to budú odmietať, tým deti jednoducho odoberú, pretože sa to bude považovať za vzopretie sa systému a bude toho aj viac) keby k tomu došlo, zastávala by si ďalej terajší svoj názor?..si si vedomá toho, že toto môže viesť k rozpadu zdravých rodín a zastaveniu rozmnožovania?..nehovoriac o tom, že sa preukázalo už veľa prípadov v záhraničí, že homosexuáli si veľkou väčšinou adoptovali dieťa rovnakého pohlavia..muži chlapcov a ženy dievčatá, zistilo sa sexuálne zneužívanie samozrejme...takže treba pozrieť na obe strany mince..či to čoho sa dnes zastávame nepôjde v budúcnosti proti nám.
@heyoka overtonovo okno - tisic krat opakovane sa stane beznou sucastou zivota - pred 20 rokmi sa za zeny a naopak za muzov nik nedaval operovat- teraz je to pomaly uz uplne bezne - co bude za dalsich 20 rokov? Bojim sa povedat...
@renatka100 No..presne toto som mala na mysli..aj Hitler povedal ,,Tisíc krát opakovaná lož sa stáva pravdou,,...😖
@renatka100 - no to okno sa týka hlavne konšpirátorov, toľkokrát sú masírované týmito informáciami (ak nechcem povedať rovno, že bludmi) že sú pevne presvedčení, že je to pravda.
@heyoka

@ukulela sľudia, čo sa nevedia zorientovať, by nemali možno ani voliť, to je také ťažké sa rozhodnúť, mať trochu prehľad, ale voliť podľa iných?