Prezidentské voľby - Koho idete voliť?
Ahojte zienky a dievcata, chystate sa ist volit o dva tyzdne? Ak ano, koho a preco? Sama som zatial nerozhodnuta, sondujem v okoli a zaujimaju ma vase nazory.
@willino1 ale preco ma nutis do toho svojho pohladu? ja ta nutim aby si tieto chore rozumy vnimala po mojom? tebe to pride normalne mne nie bodka. ja ta nepotrebujem tu stale bombardovat nejakymi zamysleniami a vyhlaseniami. ved si to ber po svojom ja po svojom, podebatovali sme a cau. chlieb ostava rovnako drahy😉
@vroni nie vždy... Píše sa tam viac o ženách keďže aktuálne je násilie konané viac na ženách (ide o znasilnovania, ženy finančné závislé a pritom týrané etc...) Ale píše sa tam o domacom násilí všeobecne... A súhlasím každá nekontrolovateľna inštitúcia v sebe nesie riziko zneužitia jednotlivcom
@adreen ak by bola volba obetujte dve deti, lebo my zabijeme tri, tak tam sa podla mna ani dobre rozhodnut neda. To su uz tazko filozoficke a hypoteticke otazky a do toho sa radsej nepustat, suhlasis? Vobec nejakeho Tisa neobhajujem, o to tu absolutne nejde a neslo a mojom prispevku.
@kerstina Nemyslim ze to suvisi so vzdelanim ci bohatstvom ci chudobou.
Podla mna to je psychicka zalezitost ze clovek nerozumie tomu co sa okolo neho mozno aj v blizkom okoli ci vo svete deje. Nespokojnost od malickosti ako to ze vela prsi ci mladez je hlucna, vsetko mu to sposobuje nepokoj ktory nevie kam nasmerovat. Hlada nieco stabilne co ten nepokoj odstrani, pevny bod - a tu prichadza spasa. Bludy o praskovani latok ktore ovplyvnuju mysel z lietadiel - preto ma take divne pocity a nastupuje vodca co spravi poriadok. So vsetkym a kazdym.
@luuubik nemyslim si, ze tu ide o to, aby sa niekto povysoval alebo ponizoval ostatnych za ich nazory. Problem je ten, ze tu castokrat nejde o nazor,ale o absolutny nedostatok schopnosti najst si fakty a rozumiet im a baby a tiez aj ja v par prispevkoch sa len snazime vniest trocha argumentov do diskusie a pytat sa na argumenty ludi, ktori volia Harabina alebo Kotlebu. Chapem, preco su niektore baby niekedy az neprijemne, pretoze to je ako ked niekomu vysvetlujes dokola, ze 2 a 2 su 4, ale on si bude tvrdit, ze nie, podla neho je to 7 a tvoja matematika je skorumpovana. Kazdy ma pravo na nazor, akykolvek. Len potom musi byt schopny ten nazor niecim podlozit a vysvetlit a nie len tu davat vyhlasenia z brucha. A ano, mozes si povedat, ze je to jedno, ale nie je. Aj ked sa len jeden clovek druhy krat zamysli vdaka tomu pred tym, ako pojde volit Harabina, je to uspech. Lebo potom o nas a o buducnosti nasich deti rozhoduju ludia, co si myslia, ze istanbulsky dohovor dovoluje ozenit sa s lustrom. A pre mna za mna v poriadku, ak si ten dohovor realne niekto otvori a precita a na zaklade toho si utvori nazor, ze ano, docital som sa, ze je to mozne a zasadne s tym nesuhlasim, potom v poriadku, taky nazor vsetci akceptujeme. Ale vyhlasovat debiliny, ked istanbulsky dohovor som nie len ze nevidel, ale ani neviem spravne napisat nazov, je nebezpecne a stoji za to vnasat sem trocha zdraveho rozumu a argumentov. Aj ked je to povacinou boj s veternymi mlynmi.
@lucilaines pre niektore zeny by mozno bolo lepsie, keby sa vydali za luster😉
Teraz som docitala to, co tu od vcera pribudlo a teda miestami sa to uz aj zle cita, lebo uz to ma od slusnej diskusie velmi daleko. S niektorymi ludmi je proste tazka debata. Vcera som natrafila na taky status, ktory zosmiesnoval volicov Caputovej. Ale ked dotycnej napisali, ze ako vnimaju volicov Kotlebu, tak bola "spravodlivo" rozhorcena, ze predsa nech ju neurazaju. To, ze ona zacala urazat ako prva, to nechcela pochopit-ved ona nic, ona je slusna.
@luuubik to akože chceš aby som tolerovala fašistické, nacistické, rasistické názory a je jedno ktorým človekom reprezentované? či je to Hitler, Tiso alebo Kotleba? tolerancia týchto názorov viedla k druhej svetovej a miliónom zavraždených ľudí... keď niekto povie, že bude voliť Mikloška, Zuzulu, chmelára a pod. ok, každému vyhovuje niekto iný, každý sa stotožňuje s iným programom... ale keď niekto povie, že bude voliť nacistu, rasistu, fašistu, mafiána... tak prepáč, ale tolerancia odtiaľ potiaľ... a ak tu niekto bude tvrdiť, že Kotleba taký nie je... tak som si ho neplánovane osobne vypočula mimo kamier a teda to čo jemu vyjde z ust nesvedčí o absolútne nijakej tolerancii voči nikomu, kto mu len trochu oponuje... a je to presvedčený rasista v plnom význame tohto slova... v plnom... nedalo sa to nijak inak pochopiť... akurát je veľmi inteligentný a dáva si sakra pozor na to, čo sa dostane k verejnosti... ak kotlebu voli niekto preto že sa búri voči štátu a jeho praktikám, tak nech si poriadne naštuduje Kotlebu... aké mal praktiky v bystrici... tie reálne... teraz jeho voličom vadia "naši" ľudia a kotleba spraví poriadok? Kotleba mal "svojich" pretlačených v bystrici všade - bez akejkoľvek odbornosti, skúseností a podobne... takže si budú voliť to isté čo je teraz a ešte horšie... Harabin je niečo podobné... kamarát s najväčšími mafiánmi v republike... pustil z basy mafiánskych vrahov-doslova... klame tak, až sa mu z huby práši... mal by sedieť v base... máme dosť kandidátov na prezidenta z ktorých sa dá vybrať... nielen čaputovú... ja budem voliť čaputovú, ale vôbec mi nebude vadiť, ak by vyhral Mikloško, Zuzula alebo iný kandidát, ktorý nie je rasistický, mafiánsky a podobne... bola by som šťastná keby sme dospeli do štádia, že v budúcich voľbách budú kandidovať len kandidáti, pri ktorých aj keď si ja vyberiem iného kandidáta podľa jeho programu a minulosti a vyhrá niekto iný, tak nebudem mať pocit (vedomost), že vyhral rasista alebo mafián... to isté platí o stranách v parlamentných voľbách... takže milí kotlebovci a harabinovci... toto nie sú jediní konzervatívny kandidáti, keďže nie ste liberáli ... mate aj iné možnosti... Mikloško je konzervatívec ako lusk ... kľudne mu dajte všetci hlasy (a žiadne LGBT vas nebude strašiť) ... nech porazí čaputovú... v pohode... nech riešime vo volebnej kampani len či sa homosexuáli môžu sobášiť alebo nie... keď tu nebudú rasisti, nacisti, mafiani vo vedení štátu... v pohode... budem šťastím bez seba, keď budeme riešiť len problematiku homosexuálov, alebo výrubu TANAPu, alebo ochranárske debaty za a proti, alebo o smerovaní školstva, atď... každý si povie svoj názor... zamyslí sa nad argumentami toho druhého... a podľa toho sa pri voľbe rozhodne... ale nie nebudem "tolerantná", keď niekomu mafia a rasizmus nevadí... to sme kam dospeli... že tolerujeme nacistu? že tolerujeme mafiána? a ešte sa staviame, že tí čo to kritizujú tak tí sú hnusní a netolerantní... ? to akože čo? ja musím tolerovať mafiána a nacistu? ale oni nemusia tolerovať liberála? takto si to predstavujete? a ešte niečo... mafián, nacista, rasista, gardista, liberál, komunista, konzervatívec atď... to nie sú nadávky... je to pomenovanie niekoho podľa jeho preferovaných názorov (funkcie, konania...) prajem správnu voľbu zajtra ... howk...
@willino1 presne tak.
Mňa inak dosť hnevá (samozrejme, každý sa rozhodne ako chce), keď niekto povie, že je kresťan (aj ja som kresťan) a preto nebude voliť Čaputovú, ale bude voliť Harabina alebo Kotlebu. Nechápem. Úplne sa stotožňujem, keby povedal, že preto, lebo je kresťan nebude voliť Čaputovú, ale Mikloška. To sa mi zdá veľmi logické a rozumné a aj mi je ten názor sympatický.
@willino1 nie, v pohode, ved netoleruj nazory a docielis tym presne to, co som popisala - takychto ludi, co Kotlebu a podobnych volia, bude cim viac. Tolerovat znaci aj slusne sa spravat a neutocit - to neznamena hned suhlasit. Cize nesuhlas, ale ani neutoc. Vies kolko ludi - aj vysokopostavenych Kotlebu neznasa a chce ho odstanit, zakazat a dosial sa im to nepodarilo. Cize asi nanho nic rukolapne nemaju, inak by to bezpochyby bez mihnutia oka vyuzili. Ja som ho mimo kamier nepocula ako ty, ale nerobme si iluzie, ze vacsina politikov nie je rovnaka-co hovoria na verejnosti, to zdaleka nemusi korespondovat s okazalym nablyskam vystupovanim pred mediami.To iste plati o rodinkarstve. Urcite to niekto, kto bude chciet zadrapovat, otoci na to, ze mne take maniere nevadia - jasne ze vadia - len majme rovnaky meter na kazdeho, lebo ziadny politik nie je svaty a ze si zamestna rodinu to este nie je nic oproti milionovym a miliardovym podvodom a politickym rozhodnutiam, kt. nas evidentne poskodzuju. A diktovat niekomu - ze budte konzervativci , ale volte toho a tohto nie, to tak nefunguje, samozrejme, ze ho budu volit, ked Kotleba je pravoplatne v ponuke... Co sa rasismu tyka-poviem ti uprimne: ak by mi dal niekto na vyber, ze vyber si, ci budes mat za suseda Roma, islamistu, alebo majoritneho bieleho cloveka, isto si vyberiem bieleho. Aj to je rasizmus? Ak ano, tak som rasista. Ale pozor, ak by sa vedla nastahoval hoci aj mimizemstan, nikdy, opakujem nikdy sa k nemu nebudem spravat absolutne nijako zle ani neslusne, kym ma nezacne on prvy obmedzovat. A ak budem vidiet, ze je to slusny clovek, ma vo mne prvej spojenca a kamarata.Mozno je to predsudok, v poriadku, ale aj tie predsudky vznikli v dosledku niecoho, cize mozno je to len nevyhnutna obozretnost. Opakujem, zakazte Kotlebu, spiste peticiu alebo ja neviem co, no kym je v hre neurazajte ani nie ze jeho ale jeho volicov. Hawk 😉
@jaron u nas nie su kresťania. Slováci su farizeji. Bijú sa do hrude ako veria, modlia sa, vyznávajú “kresťanské hodnoty.” Ale keby sa vrátil stredovek tak kazdy, kto by mal iny názor by bol upaleny. Slovák nejde do ulíc, ked sa mu šliape na krk, ked ma plat taky, ze nevyžije. Kazdy, kto protestuje aby sa mal lepsie je nenazranec (vid sestry a učitelia) Stredná vrstva pomaly nie je. Bohuzial to kvantum invalidov, dôchodcov a iných co dobrovoľne v osadách nerobia je obrovské. A pracujúci clovek na nich odvádza viac a viac az sa mu neoplatí pracovať. Zdevastovali tuto republiku a my sme im to dovolili. A teraz su kresťania???? Slovák je blb a preto sa nikdy nebudeme mat dobre.
@lucilaines konkretne ja som tu o istanbulskom dohovore nikde nehovorila, chapem vsak, co chces povedat. Ale ak niekoho nepresvedcis slusne viacerymi argumentami, tak po zlom, ked ho budes zosmiesnovat to iste nedocielis a radsej nez sa hadat kaslat na to. S tym argumentovanim to su osemetne veci, politicke otazky totiz zdaleka nie su take jednoznacne ako matematika, poviem priklad, vid nedavna historia: co je pre jedneho "humanitarne" bombardovanie je pre ineho vojnovy zlocin voci civilistom; co je pre jedneho pravo na vlastny stat a sebaurcenie, je podla ineho vlastizrada a kopec inych prikladov zo zahranicnej aj domacej politiky.... To by praveze bolo super, keby bolo vsetko take prehladne ako exaktne vedy... Preto sa asi aj hovori, ze o politike a nabozenstve sa netreba hadat a tato debata je asi toho dokazom.
@renatka100 renatka ,homosexuali tu boli vzdy .staci viac citat historiu aj s inej stranky a nielen modlitebnu knizku a v tejto dobe kedy je kvantum manzelstiev ci partnerstiev rozvratenych alebo pride k tragedii v rodine hovorit kto ma ake pohlavie vyhovavat dieta je az primitivne .dieta potrebuje hlavne lasku .zazemie a nie opatrovatelku .ktora sa mu meni ā 12 hod.ved neva .ze je v decaku a mozno rodicia deru kostolne lavice doteraz ,aby im bolo odpustene ,to omielanie o tradicnej rodine je az vymyvanie moxgov a pritom staci malo a rodina tradicna nie je a stara sa o dieta napr.len otec ,mate pocit .ze mate pravo mudrovat co je ta spravna cesta .mate pravo moralizovat ci hatat gayov .co tak miluj blizneho svojho a po dalsie ako ma prezident pretlacit nejaky svoj nazor do zakona .ked zakony on neuzakonuje ,i ked neviem koho volit a to ako uprimne .mam pocit .ci skor nazor .ze taka Caputova je vacsi krestan ako ktorykolvek .ktory derie lavice kostola a hlavne zavrhuje a hata inakost a moralizuje -kde je milujem blizneho svojho
@luuubik jasne, ja viem, ze ty si to nespominala, to bolo len na ilustraciu celej situacie. A je mi aj jasne, ze politika nie je exaktna, preto tu mame rozne strany a nazory a to je v poriadku. Ja uplne respektujem, ze ja budem mat oravdepodobne inu volebnu preferenciu ako moja babka, pre kazdeho je priorita nieco ine. Ale napriklad to, ze Harabin je preukazatelny pokrytec, ktory spoluoracoval s mafiou alebo to, ze istanbulsky dohovor nepovoluje sobas s lustrom, alebo to, ze caputova nikde nepovedala, ze chce presadzovat adopcie homosexualmi pocas svojho pripadneho prezidentovania a kopec dalsich informaci su preukazatelne a overitelne fakty, ktore by mal poznat kazdy, kto sa chce takymito argumentami ohanat.
Kočky, mne ani tak nevadí, že niekto chce voliť p. Harabina alebo p. Kotlebu. Síce nerozumiem, aké dôvody na to majú, ale je demokracia a asi si každý zvolí kandidáta, ku ktorému najviac inklinuje. Mňa skôr štve to, že poniektorí odsúdili p. Čaputovú za jej osobný názor, ktorý však s jej programom nemá vôbec nič spoločné. Podsúvajú jej do úst slová, ktoré vôbec nepovedala.
(hlavne pre veriace - úryvok z Evanjelia podľa Matúša:
Nesúďte, aby ste neboli súdení. Lebo ako budete súdiť vy, tak budú súdiť aj vás, a akou mierou budete merať vy, takou sa nameria aj vám. Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš?)
V predvolebnej kampani sa o tom vôbec nemalo rozprávať, lebo niektorí kandidáti si doslova na antikampani LGBT, potratov a adopcií postavili svoju kampaň, aby oblbli ľudí (radšej nepíšem žiadne invektívy).
To, že pán. H. vzal svojej bývalej manželke syna, vyhrážal sa jej, že ak nebude s ním súhlasiť, dá ju zatvoriť na psychiatriu a vezme jej aj dcéru, to žiadnej veriacej nevadí. Hlavne, že je za "tradičnú rodinu". Niektorí sú naozaj hluchí a slepí.
Veľmi by ma zaujímalo, koľkí by sa prihlásili k nejakej cirkvi, keby bola aj na Slovensku zavedená cirkevná daň (v mnohých štátoch Európy to tak totiž je, aj v historicky tradičných katolíckych štátoch, ako je Taliansko a Španielsko). Lebo momentálne cirkvi a náboženské spoločnosti na Slovensku financujeme všetci bez ohľadu na vierovyznanie (spadajú tam teda aj dane homosexuálov). Ja si myslím, že mnohí veriaci o tom nemajú ani potuchy. Za úkony, ktoré si žiadajú len niektorí (teda veriaci), platia všetci a to tiež nie je správne. Spravodlivé by bolo, keby nie štát, ale sami veriaci prispievali svojej náboženskej obci. Náš štát cirev štedro financuje a ona si zachováva silný vplyv, nedá si nazerať do hospodárenia a voči štátu ani nie je lojálna a ešte nejakí pomätenci (ospravedlňujem sa za výraz) Kuffa a Orosh si dovolia povedať, že voliť p. Čaputovú je ťažký hriech. Tomu sa hovorí: vodu kážem - víno pijem. Viete, koľko miliónov putuje ročne zo štátneho rozpočtu na cirkev? Cca 37 miliónov Eur (našla som v článku z roku 2013, teraz je pravdepodobne viac).
@jaron Áno, asi máte pravdu. Len neviem, z akého dôvodu. Nejak hlbšie som sa o to nezaujímala. Pretože všetky registrované cirkvi by mali byť podľa zákona v SR dotované štátom. Takže ako laik by som povedala, že tie, čo dotované nie sú, nebudú registrované alebo nemajú žiadnych členov.
V tom mojom príspevku však primárne o to nešlo. Ja som tým len chcela povedať, že cirkev a veriaci odsudzujú homosexuálov, ale na druhej strane im nevadí, ak od nich dostanú peniaze. Tie už nie sú fuj. To považujem za farizejstvo.
Na každom kroku sa presviedčam, že všetko je o ľuďoch a nie o náboženstve, národnosti alebo sexuálnej orientácii. Je mi jedno, či je niekto muž alebo žena, biely alebo čierny, mladý alebo starý, pekný alebo škaredý, heterosexuál alebo homosexuál, kresťan alebo moslim, Slovák alebo Maďar atď. Bolo by super, keby sme sa vedeli navzájom rešpektovať a žiť spokojne a v mieri vedľa seba.
Preto si myslím, že ak sa dostanú správni ľudia aj do vedenia štátu, tak sa môžu diať veľké veci. Na Slovensku sme boli doteraz, žiaľ, svedkami opaku. Nesprávni ľudia na nesprávnych miestach. Ja som ale optimista. Takže zajtra uvidíme, aj keď to bude len prvé kolo. Sama som zvedavá.
Potom nás čakajú ešte Eurovoľby a to by mali ísť ľudia tiež voliť. Pri posledných eurovoľbách sme mali účasť vraj len 13% a potom sa ľudia čudujú, kto to za nich v Europarlamente hlasuje.
A na budúci rok parlamentné voľby. To si asi tiež "užijeme" 🙂.
Ako som už písala, rešpektujem rozhodnutie každého Slováka, ktorého kandidáta si vyberie. Ľudia, vyberajte rozumne, podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Ja zajtra budem držať palce p. Čaputovej🍀
odvolené s pokojom v duši a v druhom kole sa uvidí

@luuubik A ja neuznávam to, čo ty píšeš, že keby neobetoval pár ľudí, tak by bola vojna a padlo by ešte viac. Keby teba ako matku vyzvali: obetujte nám dve zo svojich piatich detí, inak budeme bojovať s vami všetkými, ukázala by si prstom, že áno, tak tieto dve odstráňte? Tiso sa nedá obhájiť.