Prezidentské voľby - Koho idete voliť?
Ahojte zienky a dievcata, chystate sa ist volit o dva tyzdne? Ak ano, koho a preco? Sama som zatial nerozhodnuta, sondujem v okoli a zaujimaju ma vase nazory.
Inak citala som super nazor:
Caputova = extremna liberalka. Obycajna ludska empatia a srdce na mieste sa povazuje za extremny liberalizmus, ale krestanska laska a miluj blizneho svojho plati, len ked si biely, heterosexual, slovak a najlepsie chlap. Caputovu obdivujem aj preto, s akou graciou znasa vsetky tieto sracky, ktorych sa na nu vali z kazdej strany neurekom.
Dobré ráno, už je po voľbách, napriek tomu sa chcem opýtať: včera sme so známou rozoberali voľby a ona hovorí, že p. Čaputová na otázku koho by volila keby nekandidovala odpovedala, že Šefčoviča. Nepostrehla som to, viem, že povedala, že v druhom kole by sa radšej stretla so Šefčovičom ako s Harabinom. Mne sa nezdá, že by povedala, že by volila Šefčoviča, veď to by mu nahrávala, to ona vie aj diplomatickejší odpovedať . Ak ste to postrehli, napíšte
@klaudia126 a čo že je zástancau lgbti teorie. radšej toto, ako nefungujúce manželstvá, kde ťa manžel otĺka, kde sa podvádzajú a podobne...
@radsej_knihu uplne len pre zaujímavosť,ved je uz po voľbách,ale ake hodnoty zastava caputova? A aku nenavist siri kotleba? Nemam zaujem vrtat,len sa pýtam...ďakujem
Ja neviem podla reakcii niektorych ludi na vitazstvo Caputovej v prvom kole by si clovek myslel ze sa nam zmenila ustava a prezident je kral alebo cisar. Ako keby mal neobmedzenu moc... No ja nezijem na SK uz zopar rokov ale myslim ze je to stale rovnake. Prezident ma len ceremonialnu ulohu alebo?
@dai .... tak jedného prezidenta, (ešte federálneho), ktorý hlásal pravdu a lásku sme už mali, a vieme ako to dopadlo 😂
@meredith83 áno väčšinou je to o tom aby neurobil hanbu ... 🙂 ale sem tam sa pritrafí aj nejaká povinnosť a dokonca aj možnosť rozhodovania... ako je napríklad výber a menovanie ústavných sudcov z ponuky parlamentu a menovanie predsedu ústavného súdu... čo v praxi znamená aj menovanie Fica... (následne 12-ročná imunita a ešte miestečko odkiaľ môže "pomáhať svojim"...) s este sa tam nejaké maličkosti nájdu... napr. amnestia 🙂 Šefčovič sa napr. vyjadril, že nedá amnestiu žiadnym politikom ani bývalým... ale nepovedal, že nedá amnestiu nepolitikom... nepr. Kočner, Baštrnák atď... a tým bude chrániť aj politikov...
@tictactoe ! Tak nech sa páči - nájdeš na hlavných správach v diskusii k prezidentským voľbám... Toto sú kotlebovi voliči-stále máš pocit ze nesiri nenávisť? - aktuálne sa v Hs hádajú kto je vatsci narodovec - ci harabin alebo kotleba... A zároveň im vychádza ze treba voliť v 2hom kole smerackeho predstaviteľa EÚ politiky... S argumentmi že on je kresťan (lebo to povedal🙂) a on je proti EÚ politike (kde zástava vysokú pozíciu 15 rokov a zdieľa a šíri EÚ myšlienky) ale ako píšu je to chlap, kresťan a aktuálne už aj nezávislý....
Ľudia ja fakt nechápem-ale teda ja som v ich ponímaní ovca... Takže tak
Odpovedaj
−
tresk22
pred 20 hodinami
čo ste tu všetci osprosteli.? to kto organizoval pochod proti migracii ,to kto bol proti ciganskemu teroru na vychode ,kto stal v Krompachoch ,v Krasnej Hôrke ,v Šarišských Michaľanoch.??,to koho vlačili policajti po zemi...HARABINA.???
Ten sedel v teple na riti a bral stotisicove odmeny
Slovak to je čvarga zasrata za tri mesiace spraví z hovna prezidentku a zabudne kto nikdy nezradil a neprezliekol kabat....
A želám si prvú obeť islamského teroru a dufam že bude z Bratislavy nejaka blondska podobna tej ktoru ste si zvolili NA STRÁŽ !
Odpovedaj
@mijo53 Áno, to je tak, keď ľudia nepočúvajú alebo nečítajú s porozumením.
Čaputová: "Zatiaľ k tým číslam pristupujem s pokorou a optimizmom," komentovala prvé výsledky Čaputová, podľa ktorej to odráža volanie ľudí po zmene. Svoje víťazstvo už po prvom kole volieb nepredpokladá, no dúfa, že jej protikandidátom sa stane Šefčovič.
@meredith83 Čo sa týka prezidentských právomocí, áno, máš pravdu, ale treba sa na to víťazstvo pozerať v širošom kontexte. Pozri sa na aktuálnu situáciu na Slovenku - vláda skorumpovanej mafie, vražda novinára a silný nástup antisystému, homofóbie a extrémizmu. V tejto situácii je víťazstvo liberálnej bojovníčky proti korupcii, ktorá vystupuje slušne a zmierlivo, vysokým ukazovateľom, že spoločnosť chce zmenu týmto smerom, a zároveň to ľuďom vlieva nádej, že sa dá niečo zmeniť pozitívny spôsobom.
Navyše, hoci prezident nemá veľa priamych právomocí, predstavuje silnú autoritu a jeho názor a slová môžu silným spôsobom ovplyvňovať verejnú mienku a spoločenskú náladu v krajine, takže nie je jedno, kto tam je.
@alex666 súhlasím s tebou... Potrebujeme prezidenta ktorý sa aspoň pokúsi znovu spojiť spoločnosť... Je pre mňa strašne čítať tie komentáre na HS - ako sa antisystem rozvinul a zradikalizoval - a asi ani kiskova politika tomu úplne nepomohla (tým ze neprijal kotlebu po voľbách tak síce zaujal postoj aký som ja uvítala, na druhej strane v širšom kontexte 10 %kotlebovych voličov ešte viac zradikalizoval a podporil v nich pocit ublíženia plus im povedal ze nie je ich prezident:() - normálne počúvať caputovej slušný neukricany nepokrytecky prejav je osviežujúce... Mam pocit ze od rádicovej som počúvala len testosterónom nabite hádajúce sa ega....
@willino1 ja chapem ale prezident napriklad nemeni zakony ohladne napriklad adopcie a homosexualnych manzelstiev. Na to neustale poukazuju ked hovoria o Caputovej. Vcera som videla koooopec takych postov na FB. Jeden bol k tomu fake news.. Tak ja viem ze ma svoje pravomoci ale zas to nie je absolutna moc. Ano prezident by mal byt priklad pre spolocnost ale nehnevajte sa na mna Kiska bol podla mojho nazoru zly prezident. A ten mal byt liberalny. Mal byt clovek ktory zjednoti spolocnost. Vela toho neurobil. Vsetci mali velke oci. Tak dufam ze Caputova bude lepsia vo svojej pozicii. Ale necakajte ze nejak spolocnost spoji kedze je v nej velmi vela pripecenych ludi...
@dai co sa tyka Kotlebu. Povedala som muzovi ze nacisty mali sancu pred 80 rokmi a prehrali neviem preco sa este vobec niekto vracia k tejto ideologii. Tato ideologia nefunfuje je destruktivna a nemoralna. Ale to zas by ludia museli mat mozog aby to pochopili.. Co je zrejme ze nemaju..
@meredith83 , ľudia sa vracajú, pretože jednak sa nepoučili z minulosti, jednak ju nesprávne pochopili. Je to určitý trend v celej Európe, Slovensko v tom nie je výnimkou - stačí sa pozrieť na vlády a prezidentov v Taliansku, Maďarsku, Českej republike, ale aj v Rakúsku, Francúzsku, Grécku....
@bodka70, ja zase nechápem, čo majú slovenské médiá s rakúskou vládou (mam na mysli, čo za problém s nou majú). V Rakúsku sú vo vláde taki istí národniari ako na SK a nikto nevykrikuje, aká je na SK krajne pravicová vláda (lebo nie je. Blbá áno, krajne pravicová nie). Rakúsko ma po dlhých rokoch konečne dobrú a funkčnú vládu, čo sa o väčšine EÚ krajín momentálne tvrdiť nedá. Aj keď ich šéf národniarov je priam ako Dankov starší brat. Na pohľad fajn, len rozprávať by veľmi nemal.... Ako keby ich jedna mater mala... Len namiesto toho, aby svoj titul sfalsoval, tak ho zatajuje (tvrdí, že je zubný technik. Co aj je, ale je tiež vyštudovaný ekonóm 🤯)
@vroni , na toto som narážala 🙂
@bodka70, no, presne na to som narážala aj ja - že tento nezmysel s krajinou pravicou po sebe pisalkovia papagájujú bez toho, že by si racili preveriť aspoň nejaký ten fakt. Rakúsko si, podobne ako Slovensko, pomerne dlho nevedelo rady s pohrobkami fašistického režimu. Až v hlbokých 70tych rokoch to vykynozili načisto (Slováci, ako vidno, ešte o 50 rokov neskôr majú v svojich oficiálnych nackov stále). Strana je od 80tych rokov čisto liberálna a narodniarska. Možno jej síce vyčítať predsedov pochybnej kvality, ale už po druhý raz do vlády dosadila špičkových odborníkov a to - toto je jav nevídaný - na základe odbornosti a nie politickej príslušnosti. Nevolila by som ich, lebo ma narodniarske programy neoslovuju, ale nie sú ani omylom krajná pravica a odvádzajú rozhodne kvalitnejšiu prácu ako doterajší červení khmeri, čo viedli krajinu priamo k finančnému krachu. Len slovenskí novinári poctivo opisujú jeden od druhého, aká strašná krajná pravica to je. Miestni socani im aspoň nadávajú do populistov, nemohli by prebrať aspoň to namiesto úplných bludov?

@ukulela, priemerný Sefcovicom volič veru nie.