Prezidentské voľby - Koho idete voliť?
Ahojte zienky a dievcata, chystate sa ist volit o dva tyzdne? Ak ano, koho a preco? Sama som zatial nerozhodnuta, sondujem v okoli a zaujimaju ma vase nazory.
@dai to, co je teraz neznamena, ze bude aj po volbach 🙂 Osobne s nou stotoznena nie som, ale tak kazda mame nejaky svoj nazor 🙂
@snehulienka639 štýl komunikácie nezmeníš len preto ze je kampan - musela by si byt nenormálne sebadisciplinovana v každej sekunde... A to sa nedá
@vroni ano,na kazdeho rovnaky meter,najnovsie info
@kbeata, nevidim, kde je to na každého. Zatiaľ znoska zdebilnelych fanatikov (že národné orientované stránky, good joke) sa snaží verejné zlyncovat pubertalne velkohube tela. Ze oni sami pridávajú nenávisť a rasistické príspevky je evidentne úplne v pohode. Tak kde je ten rovnaký meter?
@vroni a ty mas pocit ze mlademu sa krivdi??
a nemyslis si ze ludia nedavaju podnety na rozne nenavistne komentare? a to je jedno kto a koho tym myslia,komu sa to adresuje
trestne oznamenia boli dane na ludi ktori chceli strielat priselcov,a teraz je dane na chlapca co chce strielat na narodniarov
o rovnakom metre som pisala moj nazor dojem,nepisala som o faktoch a konkretnych cinoch co sa udiali v ramci trest.oznameni,takze sa to neda porovnat
@kbeata, vôbec nemám pocit, že sa mu krivdi. Napísal nenavistny a rasistický komentár, úplne fuk, ako to myslel. Ale ľudia, ktorí mu kontruju sposobom "učiteľov treba vystrielať, rodičov vyzabijat, neoliberalna háveď" a podobne rovnako nenávistne a hecujuce komentáre sa vidia ako bojovníci za spravodlivost a trestné oznámenie na nich nepodáva nikto. Aj keď sú v jednom vlakne na identické diskusii. A tam by som rada vidieť ten rovnaký meter.
🤰
👦+👧=👶
@katkalubkova si tehotná a hormóny udieraju do hlavy? Už si to tu raz dávala, naučila si sa aj niečo iné medzičasom? Prepáč ale si asi v zlej téme - toto totiž nemá s prezidentskými voľbami nič spoločné a prezident nema žiadnu kompetenciu ovplyvniť čokoľvek v tomto smere... Pekný den
@katkalubkova skús aj nejaký názor napísať, tak normálne, bežne, pomocou písmenok. Tieto infantilné obrázočky sú už dosť trápne.
@katkalubkova Takto to Ty mas?
Ja len, aby ste nespali na Vavrinoch......
@katkalubkova klidek, nikto nespi, vsetci pocitaju😉
ctrl +c
Ak bude zajtra za prezidenta SR zvolený Maroš Šefčovič, bude po jeho inaugurácii vymenovaný do funkcie predsedu Ústavného súdu Róbert Fico.
Prezidentské voľby nikdy neboli, a ani nie sú, o adopciách detí pármi rovnakého pohlavia, ani o Istanbulskom dohovore. Prezident nijakým relevantným spôsobom nemôže dané témy ovplyvniť.
Chápem, že viacerí konzervatívci vnímajú ohrozenie zo strany liberálov. Je mi ľúto, že pre určitú časť konzervatívneho spektra sú bližšie ako liberáli ľudia s fašistickými názormi (ako M. Kotleba). A rovnako mi je ľúto, že pre časť liberálneho spektra sú bližšie ako konzervatívci ľudia s neomarxistickými názormi (ako Ľ. Blaha). Chápem aj to, že mnohí konzervatívci takýchto ľudí vidia aj v niektorých predstaviteľoch Progresívneho Slovenska.
Som však presvedčený, že Zuzana Čaputová k nim nepatrí.
V posledných týždňoch však zanikla téma menovania Róberta Fica za predsedu Ústavného súdu. Poslanec R. Fico sa dokonca nechal počuť, že na Ústavný súd bude možno kandidovať až o 12 rokov. Tak – jemne povedané – bol by som opatrný. V roku 2010 sme mali mať diaľnicu do Košíc, a v roku 2014 už nemal byť v politike. Pozorujúc jeho zúfalstvo posledných týždňov a mesiacov, som presvedčený, že by využil akúkoľvek šancu odísť na túto prestížnu ústavnú funkciu. A pozorujúc kampaň Maroša Šefčoviča som presvedčený, že ak by bol zajtra zvolený, tak ďalšie kolo voľby kandidátov na sudcov Ústavného súdu bude neúspešné, a následne bude opätovne kandidovať R. Fico, ktorý v tajnej voľbe (aj s pomocou ĽSNS) bude zvolený a následne vymenovaný za predsedu Ústavného súdu.
V poslednom roku sa na Slovensku pomaly začal zväčšovať priestor spravodlivosti. Rozsudky vo veci Janušek/Štefanov, Bašternák, či trestné stíhania M. Kočnera sú toho dôkazom. Nový Ústavný súd na čele s jeho predsedom môže tento trend na 12 rokov zvrátiť. Poznám názory R. Fica na zmienené kauzy, a viem, že na Ústavnom súde by robil všetko, aby tieto rozhodnutia zvrátil. Ide teda o veľa.
Nenechajme si zajtra vziať nádej, aby sa Slovensko postupne stávalo spravodlivejšou krajinou. Nerobím si ilúzie, že zvolením prezidentky, pre ktorú bude spravodlivosť na Slovensku kľúčovou témou, dôjde k zásadnému zvratu. K tomu bude môcť prísť až o rok v parlamentných voľbách. Ale jej zvolenie bude znamenať ďalší dôležitý krok Slovenska na ceste k väčšej spravodlivosti.
Pre túto nádej, pre bezpečnosť mojich detí, pre väčšiu šancu na spravodlivosť pôjdem zajtra voliť. A verím, že aj Vy.
Želám krásny slnečný víkend.
Mňa tu zaráža len jediná vec.Absolútne Vám nevadí, že chodíte do práce za almužnu,že Vás zdierajú, že mladý človek si nemôže dovoliť vlastné bývanie, že vzdelaní ľudia robia za pokladňou ale trápia Vás cudzie deti, cudzie vzťahy a cudzie rozhodnutia.🙂 Evidentne ste nežili vživote mimo SR a vživote ste homosexuála na živo ani nevideli.Nie neoblizujú sa na ulici max.sa držia za ruky a ani nesexujú na verejnosti.Ako by mohli vychovávať dieťa? Homosexualita sa neprenáša ani sa nedá naučiť.Tak isto riešia všetko čo aj hetero.Tradičná rodina je mama a otec ale podľa mňa tiež nie je tradičné mať silou mocou dieťa zo skúmavky alebo sa sobášiť z princípu a nie z lásky.Sa mi páči ako si linajkujete život a oháňate sa tu Bohom.Kedže Boh vie čo robí tak asi preto nie sme rovnakí.Aby sa ukázal náš charakter.Idem súdiť druhého ale sama idem proti bohu a idem na umelé oplodnenie lebo Boh odrazu nemá moc rozhodovať.Veľmi zaujímavé ako si viete kresťanstvo prispôsobiť podľa toho čo Vám práve vyhovuje.Ale keď Boh stvoril homosexuálov tak je to fuj, ble a proti prirode.Tak fajn... podla mna su deti zo skúmavky proti prírode tak to zakážme... zakážme všetko čo nás robí šťastnými ... zakážme dobrovolnú lásku, zakažme medicínu a vráťme sa 1000 rokov späť keď vešali ľudí za iný názor.Ste za tradičnú rodinu tak sa o ňu starajte!!! Nikto Vám nekáže sa starať o to ako žijú vaši susedia.To, že polovica žien túži po deťoch nemusí platiť na každú ....Sú tie ženy choré? Podľa Vás áno....kedže len Váš životný štýl je ten správny.Sa zamyslite nad tým, či ten Váš život je naozaj taký dokonalý alebo len trpí vaše ego, že vy máte doma deti asi z povinnosti a zo života nemáte nič tak riešite život iných ľudí a súdite ich aby ste sa cítili lepšie.Vôbec neviete aké to je mať ,,idilickú rodinu,, a čo také dieťa prežíva keď sa tá tradičná rodina rozpadne alebo keď nemáte žiadnu.Tie deti sú radi, že ich má aspoň niekto rád a je im jedno či sú to muž a žena alebo žena a žena.... ajtak raz dospejú a budú mať partnera a predstavte si, že tiež budú sexovať podľa seba a nie podľa mamičkovského plániku 😂 každý si raz zariadi život podľa seba a ani tradičná rodina nie je zárukou toho, že vaše deti sa v dospelosti vďaka životným skúsenostiam nezmenia na nepoznanie.Ani vy ani nikto nemôže povedať, že má dokonalú výchovu a, že vaše deti raz budú úžasne dokonalé pre Boha.To nie je nikto takže sa začnite starať o svoj biedny sexuálny život a svoje deti....ajtak by ste si vy tie z decáku nezobrali takže sa pohoršovať môžete len nad sebou a nie nad ľuďmi ktorý si ich vezmú.Tak isto sa Vás netýkajú potraty nie je to vaše telo ani vaše dieťa a už vôbec nie Váš problém.A nikoho nezaujíma čo si myslíte vy matky roka.Je ľahké súdiť ľudí ak sa v ich koži nenachádzame.Asi toľko k tomu.A pre tie ktoré si chcú trošku zabrdnúť 🙂som hetero a nikdy som interupciu neabsolvovala takže je to čisto len o tom aký je človek sebec a nedokáže akceptovať niečo iné než je on sám.Tak isto ako sa mne nepáčia umelé oplodnenia ale nevnucujem svoj názor iným.Pretože ja tiež neviem aký je to pocit mať materinský pud a vedieť, že iná možnosť nie je.Tiež neviem ako sa tá žena cíti preto nesúdim.Len si poviem.... ja by som do toho nešla pretože ja ten chtíč nemám.Ja to nechávam na náhodu.Buď mám byť mamou prirodzene alebo nie.Ale to neznamená, že každá žena to cíti rovnako.Takže sa treba rešpektovať a žiť svoj život.
Ako to tipujete? Sa obavam, ze to bude pomerne tesne....Pevne ale dufam, ze to bude Zuzana.
@mircalla vidim to podobne ako Ty, ale dufam, dufam😉
Ja nejdem, niet koho....
Inak citam, ze je velmi nizka ucast udajne
@dai pocasie nikdy nie je dobre-ked prsi, tak saa neda ist, ked je pekne, tak treba ist do zahrady/do prirody🙊
Ja som bola voliť teraz. Môj podpis bol jediný na hárku. :(
Prieskum pre Markízu 55.2 vs 44.8 rtvs 60,5 vs 30,5. YES!

@snehulienka639 vieš čo nemá... Ale môže ukázať ze komunikovať sa dá aj inak - nielen hádky a arogancia.... Potom ako som videla vystupovať caputovu tak verím ze to dokáže....