icon

Prezidentské voľby - Koho idete voliť?

radsej_knihu
4. mar 2019

Ahojte zienky a dievcata, chystate sa ist volit o dva tyzdne? Ak ano, koho a preco? Sama som zatial nerozhodnuta, sondujem v okoli a zaujimaju ma vase nazory.

alex49
4. mar 2019

prezident je u nás reprezentujúca funkcia, z kandidátov sa na to hodí jedine čaputová... a k tým "iným rodinám" dvaja muži, dve ženy, prezident môže iba schvalovať/neschvalovať zákony. Tie si vymýšlajú v parlamente a tam si volíte tiež zástupcov. Rodina sú milujúci ludia, ktorý sa o seba starajú a to je jedno či je to muž a žena alebo dvaja muži a dve ženy.

meluela
4. mar 2019

@lenkamaratka o tomto je byt transgender .. o utrpeni vo vlastnom tele .. nikto si take nieco nevyberie dobrovolne 😢 https://dennikn.sk/1232852/otec-transrodoveho-g...

Caputova povedala svoj nazor na adopcie nechcenych deti homosexualmi .. ze lepsie nez byt pohodene v ustave nikym nelubene a dozivotne poznacene ... nepovedala ako maju byt vyhcovavane tvoje deti, nikto ti z dietata gaya neurobi, ibaze by bol od narodenia gay a menej homofobie v spolocnosti mu pomoze citit sa ako plnohodnotny clovek a nie ako deprimovana kopka hnoja kusok od samovrazdy

alexandraalexandrova
4. mar 2019

@alaguema ved nam napis kto stoji za Caputovou? Co je za tym? Mna to zaujima...

alex666
4. mar 2019

Volim p. Caputovu, sledujem ju uz dlhsie a od zaciatku sa mi pacila. Tym, ktori volit nejdu, odkazujem nech sa nabuduce nestazuju na stav zdravotnica a skolstva a vsetkeho ineho, ked sa takto pekne ignoratsky zapajaju do chodu spolocnosti. Nezabudnime, ze stat sme my a my rozhodnujeme, ako to tu bude vyzerat.

alaguema
4. mar 2019

@alexandraalexandrova mňa to nezaujíma, kto za ňou stojí. Už tomu nevenujem ani pozornosť, ani čas, ani energiu. Ale každý, kto zažil posledných 20 rokov slovenskej politiky (a nie len slovenskej) a nie je nekritický konzument médií vypozoroval, že coš ne tak 😉 Že politika v tejto forme, je jedna veľká manipulácia (vrátane prieskumov od "nezávislých" agentúr), že je príliš veľa v hre, aby sa tam nehrali špinavé hry o moc a peniaze. Prečo by práve ona mala byť výnimka....aj keď post prezidentna v SR je viac menej formálny, je to určitý faktor vplyvu. Veľa ľudí, skupín a spoločností vplýva na politické dianie z úzadia, finacovaním, aby sa potom konalo v ich záujme...akože naozaj je to pre niekoho novinka?

sintra
4. mar 2019

Inak nerozumiem, to na Slovensku nemame vaznejsie problemy, len strasenie nejakou lgbt agendou a prezidentkou, ktora s tymito ludmi nema problem? Lebo mam pocit ze cela predvolebna diskusia sa zvrhava na tuto jedinu vec. Pritom tu zijeme v obrovskej korupcii, drancovani verejnych zdrojov, mame problemy v tolkych oblastiach.... fakt na hlavu toto.
BRW srbska premierka sa otvorene hlasi k svojej homosexualite a najnovsie vychovava syna so svojou partnerkou. A svet sa preto neruti, ani tam nehoria ohne pekelne.

qetka
4. mar 2019

@renatka100 kde to povedala? podla mna, to nepovedala takto, ako to prezentujete. Povedala, ze je lepsie, aby dieta zilo s dvoma ludmi rovnakeho pohlavia, ako v domove (ked ho nikto nechce), taktiez, ze by chcela, aby ludia na Slovensku boli viac tolerantny a nemali by sudit nikoho, za to, ze su ini. Sudit ma Boh, tak preco my sudime?
Okrem toho som nevidela ani nepocula, ze to pretlaca, iba ma na to nejaky nazor, co ma kazdy. Existuju deti, ktore nikto nechce a ak by takemuto dietatu dal niekto domov, urcite sa bude mat lepsie, ako byt nechcene. Deti trpia, ked ich nikto nelubi 😥

alaguema
4. mar 2019

@alex666 moja zlatá 😂 Bolo by to celkom milené, keby si mala päť rokov. U dospelej osoby ma to straší...fakt mám obavy o tento národ do budúcnosti. Ty asi ani nevieš, čo melieš. Iba verklikuješ veci z telky, že? V prvom rade - toto sú prezidentské voľby, nie parlamentné. U nás nie je prezidentský systém, prezident u nás nemá reálny dosah na zdravotníctvo, ani na školstvo, je to reprezentačná funkcia, ty si celý štát, áno a tak to aj vyzerá. Toto je zásadný problém - totálna politická negramotnosť.

lenkamaratka
4. mar 2019

@meluela kresťan by mal pri každých voľbách trvať na tom aby kandidáti, ktorých bude voliť, mali také postoje ku otázkam ochrany života od počatia, manželstva, ktoré zodpovedajú evanjeliu 🙂 Modlím sa aby prezident bol pre Slovensko požehnaním aby sa hlásil k ochrane života od počatia, podporoval manželstvo ako zväzok muža a ženy a odmietol genderovu ideológiu.Aby sa usiloval o spravodlivosť a bojoval proti korupcii a aby podporoval reformu zdravotníctva a školstva 🙂

alexandraalexandrova
4. mar 2019

@alaguema Novinka? Vobec nie...hra sa tu spinavo odjakziva, to vsetci vieme. Ale vies co je na tom smutne? Aj keby sa ta vynimka nasla, tak nema sancu, lebo jej uz nikto nebude verit...ty sa pytas preco by mala byt Caputova vynimka a ja sa zas mozem spytat preco by nemohla byt? Ja o nej nic neviem, preto ju ani nesudit nebudem, ini to za mna urobia tak ci tak...ale skoda, myslela som ze nam tu das aj nejake fakty a nie len svoj subjektivny nazor...

matabb73
4. mar 2019

@silvia5252 ale ja nič také netvrdím. Ja len poukazujem na to, že tradičná rodina nie vždy znamená idilická rodina, tak ako sa to prezentuje. Poznám veľa dobrých rodín, kde sa deťom žije dobre, ale aj tie horšie prípady. A samozrejme, že aj homosexuáli môžu mať dobrý vzťah rovnako ako zlý a môžu to byť aj dobrí aj zlí ľudia. Lenže v našej spoločnosti ich priaznivci tradičnej rodiny prezentujú pomaly ako diablov a tvrdia, že ohrozujú tradičnú rodinu. Len ja stále nechápem ako. Tradičnú rodinu ohrozujú práve zle vzťahy v rodinách, alkohol a násilie. A to, že veľa chlapov nemá ženu za nič a to je práve konzervatívnou výchovou.

lenkamaratka
4. mar 2019

@radsej_knihu kresťan by mal pri každých voľbách trvať na tom aby kandidáti, ktorých bude voliť, mali také postoje ku otázkam ochrany života od počatia, manželstva, ktoré zodpovedajú evanjeliu 🙂 Modlím sa aby prezident bol pre Slovensko požehnaním aby sa hlásil k ochrane života od počatia, podporoval manželstvo ako zväzok muža a ženy a odmietol genderovu ideológiu.Aby sa usiloval o spravodlivosť a bojoval proti korupcii a aby podporoval reformu zdravotníctva a školstva 🙂

alaguema
4. mar 2019

@sintra toto je totiž vďačná téma, ktorá zaručene rozdelí národ na dva tábory a to tento systém nevyhnutne potrebuje pre udržanie ilúzie naivného voliča, ktorý ešte nepostrehol, že ten jeho úbohý hlas nikoho nezaujíma. Je de facto jedno, kto vyhrá, lebo v pozadí sa vždy hrá hra tak, aby z nej profitovali tí istí. Až to raz všetci pochopia a prestanú sa vadiť na fiktívnych problémoch, ktoré neexistujú, tak sa možno začnú veci meniť, mimochodom - už si videla, aby sa homosexuálne páry bili o adopcie v krajinách, kde je im to umožnené? Nie, že? Zvlášť muži nie. Menšina adoptuje, ostatní sa venujú svojim hrátkam a majú u riti (doslova?), aby si viazali na krk deti a komplikácie spojené s ich výchovou. Toto nie je ich primárny záujem. Ale je to dobrá kosť pre národ, ktorý uvíta každú možnosť klásť v niečom aspoň fiktívny odpor.

alaguema
4. mar 2019

@alexandraalexandrova výnimka by sa nedostala ani na kandidátku. To je ako keby si za reálne považovala, aby jedna ovečka krásna bielučká vbehla medzi svorku vlkov a išla z nich urobiť vegetariánov, zatiaľ čo všade okolo je kopec mäsa k jedlu. Len si ho utrhnúť. Mimochodom, ja Čaputovú nesúdim, mne je úplne šuma fuk.

candie251
4. mar 2019

@alex49 lepšie by som to nenapísala 🙂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
sonkaxxx
4. mar 2019

Nebudem voliť Caputovu. Pozrite si film KANDIDAT presne podla kopiraku. Odkial ma peniaze kto ju financuje?preco media su najej strane?preco podla prieskumov vyhrava?Odmietam gender ideologiu, odmietam interupcie. Ak toto prijmeme ako nieco normalne o par rokov budu ostatne skupiny dozadovat svojich prav. Vsak LGBTI je normalne spat kazdy s kazdymden mat deti adoptovane ktore maju v tom chaos. Zaplatit zene aby vynosila babo homosexualnemu paru. Za
peniaze vsetko. Ak bude mozne ak by dvaja homo par mali dieta prirodzene a geneticky material z obidvoch rodicov malo novonarodene dieta nech sa paci. Toto je proti prirode. Ak chcete mat dalsieho prezidenta Kiska v sukni ktory len kyda na stat a nic tu dobre nie je a kazdy den rozosieva len negativnu energiu tak si ju zvolte. Ale pani Č. nie je pre mna kandidatka. Ale ako pozeram tu jej kazdy naletel.

meluela
4. mar 2019

@lenkamaratka evanjeliu alebo jeho vychodoeuropskemu chapaniu? lebo castokrat ani to, co riesi vatikan ani kusok neslo od toho o com toci polsko, kbs a tv lux ...

alaguema
4. mar 2019

@alexandraalexandrova aké fakty chceš? To by bolo na celú noc. Veď sleduj vývoj od 89. Máš vlastný úsudok, snáď aj vlastný rozum, nejakú schopnosť spájať súvislosti. Aký iný, než subjektívny názor sem ľudia píšu? Všetko je nakoniec len subjektívny názor. Sama vidíš, že ľudia si aj fakty interpretujú rôzne, majú rôzne tendencie, sú ovplyvňovaní rôznymi faktormi. Ja mám tendenciu byť mimo toho celého. Takto jednoducho.

cuculiatko88
4. mar 2019

baby, len aby svk nebolo este vo vacsich srackach ako je teraz, caputova je nasadeny panacik a bude robit len to co jej rozkazu, takze nakoniec tak ci tak iste osoby dosiahnu co chcu, volit pojdem, koho este netusim ale caputova to nebude.... kazdy jeden z nich ma daco za usami a tie ich sluby su len sluby, vacsinu ani nedodrzia

candie251
4. mar 2019

@sonkaxxx a podľa teba s tým ako prezidentka niečo spraví? Vyjadrila iba osobný názor a to, že je tolerantná. Nikto nepovedal, že to budeme všetci brať ako niečo normálne, ale nevidím dôvod, prečo by som mala dvoch šťastných ľudí "ukameňovať" len pre to, že sa majú radi. Prezident je reprezentatívna funkcia, prijíma alebo vracia zákony navrhnuté parlamentom. A podľa mňa adopcie homosexuálnymi pármi nikdy parlamentom neprejdú. A že Kiska kydá? A kto nekydá, však hovorí len pravdu. Má sa tváriť, že je všetko v najlepšom poriadku?

fazula1
4. mar 2019

@radsej_knihu tak není z čoho moc vyberať, jeden lepší ako druhý.... Asi Mikloško u mňa, neviem o žiadnych kauzách, v politike je dlho, snáď si poradí s tými ficovcami... A je za tradičnú rodinu... Tí slniečkári len pomútia rozum našim deťom...

pribinak
4. mar 2019

ZENY, MATKY, VDOVY, SLOBODNE a ROZVEDENÉ, kľud, kľud.

Tie, ktore chcete dat svoj hlas Harabinovi ci Kotlebovi a neviete sa rozhodnúť, ktorého si vybrat, zakruzkujte ich OBOCH. Tak pomôžete Slovensku najviac.

maru33ka
Autor odpoveď zmazal
dudos
4. mar 2019

Nebudem písať koho budem voliť, vierovyznanie a voľby sú podľa mňa výsostne intímna záležitosť každého z nás. No som prekvapená koľko žien voliť nepôjde. Toto je podľa môjho názoru úplne najhoršia varianta. Je to neúcta k vlastnej vlasti, k samému sebe. A hlavne my ženy, ktoré sme si všetko v minulosti museli vykričať v sprievodoch, za vzdelané a múdre ženy upaľovali ako čarodejnice. Nemali sme právo na vlastné deti, to právo mal len muž. Mali by sme byť vďačné každej jednej žene, ktorá sa v minulosti vystavila verejnej potupe a odvrhnutiu vlastnej rodiny aby vybojovala aj to volebné právo pre každú jednu z nás. Vyššie v jednom komente bol dobrý postreh, je na výber zo širokého spektra rôznych ľudí.

bubibu
4. mar 2019

@radsej_knihu volím prezidentku Caputovu

maru33ka
Autor odpoveď zmazal
radsej_knihu
autor
4. mar 2019

@evamarek77 Odhalila si ma.

#9/11wasinsidejob #platimasoros #zem&Vek #chemtrails

diewcatqoo
5. mar 2019

Idem volit Daňa... ten by s Vaskym dal v palaci taku zurku, ze by ich konecne vzali v bielych zaviazanych kosielkach do nemocnice ;) teraz vazne, nejdem volit, nezijem na slovensku.
Stotoznujem sa s vacsinou z toho, co napisala @alaguema. Pozrite si niekedy film https://www.csfd.cz/film/5959-vrteti-psem/prehled/ o tom, ako sa robi predvolebna kampan.
Inak, dost ma prekvapuje, kolko ludi bude volit Harabina. To vazne vsetci zabudli na vsetky kauzy a volia ho ako "kandidata s krestanskymi hodnotami"? Ten clovek si zasluzi jedine pluvanec do tvare. Ostatni kandidati tiez nie su extra vyhra, ale ten Harabin je pre mna vazne sok 🤔

aja888
5. mar 2019

Caputova je pre mňa neprijateľná a najhoršia voľba. Volim Harabina.