icon

Prezidentské voľby - Koho idete voliť?

radsej_knihu
4. mar 2019

Ahojte zienky a dievcata, chystate sa ist volit o dva tyzdne? Ak ano, koho a preco? Sama som zatial nerozhodnuta, sondujem v okoli a zaujimaju ma vase nazory.

stanzi
5. mar 2019

Omg tato diskusia...v nasej krajine sa rozpadava zdravotnictvo, socialny system nefunguje, dolezitym zlozkam ako sudnictvo a policia sa neda verit, novinara moze hocikto odstrelit “len tak”...ale ano, najvacsi problem je lgbt a adopcia homosexualnymi parmi. Ked citam kolke z vas idu volit Harabina, tak si naozaj zacinam mysliet ze Slovensko si zasluzi byt tam kde je.

matabb73
5. mar 2019

@marytesss to takýmto nezmyslom naozaj veríš? Čo takto použiť rozum? Ona sa ničím takým neprezentuje. Sú to výmysly oponentov. Skôr ako začneš niečo zdielať, hľadaj informácie a relevantné, nie konšpirácie.

dopolbokaodrata
5. mar 2019

@renatka100 hlavne správy sú skutočne mienkotvorné periodikum, to čítajú len podobne psychicky narušení ľudia ako tí čo tam tie bludy píšu.

renatka100
5. mar 2019

@dopolbokaodrata “sme” citaju inteligenti

dopolbokaodrata
5. mar 2019

@renatka100 kto tu spomína sme?

1natasa1
5. mar 2019

Nepoznám ani ju a ani toho druhého, takže asi voliť nepôjdeme. To čo sa o nich píše, ťažko povedať, čo z toho všetkého je vlastne pravda

sonkaxxx
5. mar 2019

@candie251 presne tak prezident je reprezentativna funkcia a tak sa p. Kiska nesprava. Ale kydat na vlastnu krajinu stale?Nic pozitivne za tych 5rokov nepovedal. Vsak vsetci kydaju na kazdeho ale riesenia nepovie, je mi z toho zle. Len sama negativita okolo.Ani mne nevadia homopary, nech si ziju ako chcu. Kazdy jeden z nas ma moznost volby akeho partnera si vyberie, len mi uz vadi ak sa do toho zamiesaju aj deti. S tym nikdy nebudem suhlasit. Priklad z CR su uz umoznene registrovane partnerstva. Ked presadzovali registrovane partnerstva slubovala LGBTI komunita v CR ze im to staci. Ale teraz uz vyrazne lobuju za to, aby si mohli adoptovat deti.

alex666
5. mar 2019

@1natasa1 Este stale mas cas si o kandidatoch nieco nastudovat. Vyhovorit sa, ze nejdem volit a kaslat na to je najjednoduchsie. Mimochodom, to, ze nepoznas kandidatov hovori aj nieco o tebe, ze sa asi malo zaujimas o to, co sa deje v spolocnosti. Nic v zlom...

vendulka80
5. mar 2019

@stanzi presne tak!!!! My si zaslúžime presne taku vládu, akú mame. Slovák bol od nepamäti utláčany, lebo bol blby. Stacilo im drotárstvo a ovce. Este aj v štátnom znaku je dvojkríž. Utrpenie. V okolitych štátoch by uz boli masy v uliciach a tu ideme voliť “menšie zlo”. Pokial sa nespamätáme tak nase deti tu budu mat fasa zivot.

klaudia126
5. mar 2019

@sonkaxxx konecne niekto normalny.ja tych ludi nepochopim.

kiwi3
5. mar 2019

@dskjhfdlkdjhl kludne to mohol pisat nejaky obmedzeny cech, nazorovo aj vzdelanim. ako vacsina takto zmyslajucich ludi

dskjhfdlkdjhl
5. mar 2019

@kiwi3 mohol, ale pochybujem, Cechom su nase volby ukradnute, tym menej vzdelanym este viac.

kiwi3
5. mar 2019

@dskjhfdlkdjhl tymto hoaxo-rusofilnym heterofobnym ani nie. oni to maju radi, do niekoho si pichnut. ked to moze niekoho ovcieho ovplyvnit, tak sa zamontuju

meluela
5. mar 2019

@radsej_knihu zial, niekomu sa podarilo prebudit luzu .. kym predtym apaticky lezala na gauci, teraz zrazu ide zachranovat krestanstvo pred rozvedenou priserou ktora sa chysta nasilne navliect ich nevinnych chlapcekov do ruzovych saticiek a deti z bruch tehotnym vyrezavat (verzia c.1) ci ubranit nasu vseslovansku identitu pred africkou hrozbou (verzia c.2) volbou sviniaro-mafiana ci nacko-sviniara podla toho, na akom feede ruskych trolov sa ocitli ...

radsej_knihu
autor
5. mar 2019

@gir Vies, ja si myslim, ze normalni ludia ich (rozumej LGBT) bud podporuju, lebo su to ich deti/surodenci/kamarati/kolegovia, a vidia ako sa trapia a normalnemu cloveku ktory nema psychopaticke sklony vadi utrpenie druhych. Alebo ich nepoznaju, a je im to jedno, lebo nikomu z nas neprinalezi sudit druhych.

Ale ak niekto tych ludi ani nepozna, a este im bude zivot strpcovat kecami o tom ako maju a nemaju zit, alebo trepat o tom, ze mat tie spravne genitalie su rozhodujuca vlastnost pri zlozeni rodiny, tak taky clovek je pre mna - bez prepacenia a bez servitok - chuj.

gir
5. mar 2019

@radsej_knihu ja som sa len pýtala, prečo si myslíš, že len tvoj názor je jediný správny?

radsej_knihu
autor
5. mar 2019

@gir Nazor nema vlastnost "spravny" ani "nespravny" (kedze vacsinou su subjektivneho a nie objektivneho charakteru), ale ma vlastnost "moj". Skus aplikovat citanie s porozumenim a ukaz mi v texte uryvok, kde tvrdim, ze ten moj je spravny.

Moje tvrdenie bolo, ze ak by mi niekto chcel argumentovat, poznajuc realie zo slovenskych detskych domovov, ze lepsie je detom tam ako u LGBT parov, tak ten clovek je mimo. A to je podla mna celkom lahko obhajitelne tvrdenie.

zuanach
5. mar 2019

Jednoznacne treba ist volit, ludia, ktori sa tohto prava vzdavaju, nech potom nenadavaju............

gir
5. mar 2019

@radsej_knihu konkrétne mne si odpísala že kto nepodporuje LGBT alebo to nieje niekto z ich príbuzných,tak je úplne mimo. Ja ich nepodporujem a myslím, že som úplne v poriadku. A argument že lepšie u takéhoto páru ako v decaku. Už vidím tie vyľudnené DD, keď sa budú trhať s adopciou "počernejšieho" dieťaťa.

zuanach
5. mar 2019

Povedzte mi, odkedy prezident rozhoduje o adopcii deti LGBT parom, vsak to musi prejst parlamentom, takze tam rozhoduju, on to bud podpise alebo ked nepodpise, oni aj tak prelomia jeho veto......tak co riesite......treba si nastudovat pravomoci.......cize tieto veci su plne v rukach poslancov, ktorych si vyberiete v parlamentnych volbach

angelika4
5. mar 2019

@pribinak
@januarova
@sintra vy ste za migráciu, ak idete voliť Čaputovú ? ona je zas od pána Soros-a
@ukulela

mpg
5. mar 2019

V živote to chodí tak, že ak niekto robí - robí aj chyby, stretne rôzných ľudí a keď má aj veľké predpoklady zvládnuť napr. aj funkciu prezidenta - nájde sa na ňom niečo aj mínusové,
nikto nie je dokonalý, ľudia sú dosť netolerantní a keby sa pozreli aj na svoj život, tak vidia, že veľa vecí sa im nepodarilo a nikto nie taký, že bude robiť všetko iba dobre. Niekedy je výhodou byť nový a nemať nejaké mínusy za sebou, ale to nie je predpoklad, že tento človek to bude robiť lepšie ako ten, kto už niečím v politike prešiel, stretol sa s realitou a v podstate ho to posilnilo a poučilo, že na toto si dávať pozor.
Ja pôjdem voliť človeka, o ktorom som si istá, že to zvládne, má so Slovenskom dobré úmysly,
bude dobre reprezentovať aj v zahraničí a v podstate má neprekvapí, ani migráciou.

januarova
5. mar 2019

@angelika4, uz vidim tie státisíce migrantov ako sa sem na SVK hrnu, lebo ich tu caka svetla buducnost, t.j. makat na 3 smeny za 400-500 eur v cistom. Slovaci odtialto utekaju ale nas urcite zasypu migranti😲

angelika4
Autor odpoveď zmazal
matabb73
5. mar 2019

@gir a presne o toto ide. Oni sa netrhajú adoptovať deti. Na tom si niekto založil politiku strachu a ľudia mu to žerú.. Také tie keci ako homosexuáli ohrozujú tradičnú rodinu sa nedajú počúvať. Ešte mi stále nikto nevysvetlil ako. Stále vás strašia migráciou a homosexuálmi, ale mnohí z vás žiadneho migranta ani homosexuála v živote nestretli. V tomto štáte sú iné oveľa horšie problémy. Ceny idú hore a nikto sa nebúri. Zdravotníctvo ide dole vodou. Ak máte to nešťastie a dostanete sa do nemocnice, nie je isté, že sa dostanete domov. Môj kolega bol tri mesiace chorý a keď mu stanovili diagnózu za dva týždne zomrel. A prečo je zdravotníctvo tam, kde je? Lebo tento štát okrádajú politici ako Fico a spol. a dávnejšie Mečiar a jeho verní, napr. Harabin. A ovce si radšej riešia homosexuálov a migrantov, ktorých je tu 5 a pol.

januarova
5. mar 2019

@angelika4 , ale ved prezident nema pravomoc rozhodovat kolko migrantov prijmeme

ukulela
5. mar 2019

@klaudia126 sledovala som kotlebovu pracu 4 roky. cele 4 roky. z uradu si urobil firmu pre rodinu (zena, bratia) a stranu. zamestnal tam polovicu ludi zo struktur strany. zamestnanci odvadzali cast platu strane. nasluboval pracovne miesta a urobil "hovno" - posypane makom a zavesene na padak. detto robi teraz v parlamente nafuknute velke nic.

ukulela
5. mar 2019

@1natasa1 vies, ale nepoznat tvar najvacsieho environmentalneho problemu na Slvoensku (teda nepoznat pripad skladky v Pezinku) a nepoznat slovenskeho eurokomisara, ktory nie je vo funkcii ani den ani dva znamena, ze sa o diane okolo seba vobec nezaujimas. ked clovek apson uchytkom sleduje spravy a pred volbami sa zaujima o volebne programy a nazory kandodatov, vie si utvorit dobry nazor.

ukulela
5. mar 2019

no, zeny, nezvladam, dala som dve strany a nezvladam, ked je v hlave nasrate, rozumu sa tam liat moze cisternou, hovna usami nevytecu ...

armica152
5. mar 2019

ja tiež Čaputovú