Priateľ ma vyčerpáva
Ahoj dievčatá, mám taký problém so svojím priateľom a potrebovala by som to prebrať s niekým nezainteresovaným. Ide o to, že stále odo mňa chce, aby som ho maznala ako malé decko, vyžaduje masáž chrbta, nôh a ískať vo vláskoch. A najradšej dlho. No to mám teda radosť, ja nie som masér, aby som masírovala pol hodinu-hodinu, však ma ruky bolia. Neustále vyžaduje starostlivosť a pozornosť. Včera som mu zabudla dať pusu na dobrú noc, bola som nad niečím zamyslená, a hneď mi to vytkol. Alebo mi vyčíta, že za ním neprídem do práce, keď som doma a mám voľno. Keď nemám zrovna chuť na sex, tak sa urazí a nebaví sa so mnou. Ide stiahnuť fľašu vína a v tom lepšom prípade zaspí a v tom horšom sa opije a robí mi zle. Stále mi niečo vyčíta, napr. "Keby si ma milovala, tak...", "V tomto vidím, že ja Ťa milujem viac, ako Ty mňa", "Je vidieť, ako ma miluješ", "Tá Tvoja opičia láska" a tak podobne. Ja už som z toho n a nervy, fakt by som ho najradšej nakopla. Radšej sama ako toto. Čo myslíte? Je to už "cez"?
@stella03 On nie je smutný len "naoko", ale naozaj sa trápi. To je to, že on mâ zvlâštnu predstavu o láske.
no to je práve tá "porucha", že si to čo nezískal u matky chce nahradiť u pertnerky, stáva sa to a presne ako píšeš, on to skutočne všetko tak cíti a prežíva, aj sa skutočne trápi, lebo on si jednoducho neuvedomuje, že to takto medzi partnermi nemá byť a tak sa ťa snaží aspoň neúmyselným citovým vydieraním dostať tam kam chce. A ak to tak zostane tak sa bude striedať stále to, že buď budeš trpieť ty tieto jeho maniere alebo bude trpieť on, že mu v tom nechceš vyhovieť. Potom je tá tretia cesta, že pochopí, že takto partneri nemajú fungovať a pôjde k nejakej psychologičke vyliečiť si traumy z detstva, aby mohol mať normálny vyzretý vzťah, lebo on aj keby sa s tebou rozišiel tak to bude očakávať od každej ďalšej a každá ho časom odkopne a on stále nebude chápať prečo. Takže ak chceš, môžeš si s ním vkľude sadnúť a vysvetliť mu to, v dobrom aby sa to pokúsil riešiť, lebo takto si vlastne chystá dosť nešťastný život plný rozchodov a sklamaní. Ak nebude chcieť s tým nič robiť tak radšej treba od neho odísť, bohužiaľ, ale on si je strojcom svojho osudu, nie ty.
Tak mu nadstav zrkadlo - vzdy ked bude chciet dlhu masaz, povedz ze aj ty chces. A ak sa mu nebude chciet, povedz mu - "keby si ma miloval.." tiez ho otravuj s blbostami a naslednymi vycitkami ze ta nemiluje dostatocne. Alebo mu nabuduce odpovedz ze ma pravdu, uz ho tak nemilujes a z tych jeho kecov ti je na grc. Nech si citovo vydiera niekoho ineho...
Jak 17 ročné decko.
Keby si ma milovala 😂.By dostal kopačku do riti hneď.
Takto sa dospelý chlap nechová.
....teraz som sa fakt zasmiala...
Zajtra si sama kúp kávu a koláčiky, zapni si dobrý film a relaxuj - bude ti lepšie ako liečiť frustrácie nedospelého manipulatívneho decka, ktorému nikdy nebude dosť ničoho - škrabkania, ískamia, hladkania, objímania...😲
Toto majú byť otcovia novej generácie ?
no a, ja tiez vyzadujem masaze, pusinky, skrabkanienobjimacky od mojho muza.. a kazdy den mu poviem ze ho lubim a on mi povie ze on mna viac. keby to tak nebolo, tak by som bola asi smutna a to sme spolu 7 rokov. ja na tom nevidim nic zle.. a tiez mu kupujem kolaciky a sladkosti stale. ale vyzera byt spokojny
A keď príde dieťa? Budeš mať čas ho hladkať...masírovať....a škrabkať mu gebuľu? Kopla by som ho tak do gulí, že hneď by ho prešla chuť.
Ak by ste mali dieta budes stihat rovnako sa maznat s nim aj s malym? Aby sa potom neurazil ked sa budes viac venovat dietatu ako jemu. Mysli na seba, nie kazdeho sa da zachranit.
on ani netusi, ze jeho spravannie nie je normalne. Roky som bola vydata a vo vztahu s clovekom, ktory vyzadoval denne teplu stravu, postarane o dieta, upratane, upravenu manzelku, ktora rano bude stihat do prace na urcitu hodinu, a z prace odchadzat tak, abu stihla splnot jeho poziadavky. Citil, ze nas vztah je nenaplneny, najma kvoli tomu, ze som rano skor vstavala
(A to som si dovolit nemala, lebo on sa chcel bozkavat a objimat) a vecer mis zaspavat sam. Korunoval to slovami - no na co mi je taka zena? Obmedzovanie osobnej slobody. Ked ti to dôjde, uz nebude odchod taky lahky. Tym, ze vyvolava v tebe pocit zodpovednosti za jeho pocity, zivot a stastie, ta manipuluje. Ja tuto na MK malo reagujem... ale toto mi nedalo. Zelam vela stastia
Takeho jedneho poznam. Nechce sa mi moc rozpisovať. Všetko tak ako u tvojho funguje, bohužiaľ aj ako zeny pisali. Otca nemal, mama striedala partnerov, na neho cas nemala. Chýbala mu mamina pozornosť a láska, ktorú potom vyzadoval od partnerky. A ta partnerka zo zaciatku ho ospravedlňovala, ale ved chudak ake mal detstvo. Potom sa vzali, mali deti a tam nastal problém lebo jej pozornost sla viac na deti a on bol tak trocha bokom. Hotove peklo. Teraz po 9r.manzelstva si nevedia prísť na meno. Velka kríza smeruje k rozvodu. On ju stale vydiera hadaju sa a deti chodia z toho po psychologoch. Ona otvorila konečne oci a zistila co za chlapa si uviazala na krk. Okrem toho z krasnej veselej zeny je nešťastná a smutna zena. Do placu mi je , poznam ju veľmi dobre 😔
@0silvia0 este som sa 100 % nevymanila. Nie uradne. Sama by som nikdy nemala odvahu. V podstate som sa prinutila, urobila som veci, o ktorych som vedela ze ich on neprekusne (aby nebola sanca, ze ma bude chxiet aj tak). Bolo mi ho luto, lutovala som ho, on plakal, na som plakala. A zatial on kul plany, kym ja som plakala, co som spravila. Potom som zistila, ze mi nie je nic dlzny a ze ten jeho plac je hrany. Potom uz som si zbalila veci a utekala.
Ufff tak toto by som nedala, normálne to isto nie je. Skúsila by som sa s ním porozprávať otvorene a keď by to neriešil u psychologa tak by to bol koniec. Potrebuješ chlapa a nie dieťa.
Takýto typ vidí len a len seba a svoje potreby. Pokým nebude po jeho, bude vždy problém. Ľútosť tu nie je na mieste. Tá tomu človeku nepomôže. Maximálne ho necháva rochniť sa v pocite, že robí dobre. Chce to otvorený, tvrdý prístup. V krajnom prípade prerušiť všetky kontakty, skôr ako sa z vás stane tiež psychická troska.
@ptmt1011 Aj mne je ho veľmi ľúto. Ale fakt už nevládzem.
utekaj. dievča zlaté utekaj! sama to cítiš, inak by si to tak nenapísala. a časom to bude len horšie. nebude to lepšie :(
@ptmt1011 aj mne je ho ľúto, ale toto si musí poriešiť v prvom rade on sám a neničiť život svojim psychickým rozpoložením ďalším osobám. Je kopa ľudí, ktorí nemali ideálne detstvo, ideálnych rodičov, ktorí nepoznali pravú materinskú lásku. Určite je to ťažšie ako u ľudí, ktorí mali ideálnejšie detstvo a naplnené citové potreby, ale treba riešiť v prvom rade samého seba ... Ale zasa určite sú takíto manipulátori, ktorí vyšli z normálneho rodinného prostredia...
Dusis sa, utekaj.. bude len horsie a skodis sama sebe. Dieta ani neplanujte spolu! Bude ziarlit.
@ptmt1011 No, to už urobil ...
Ja Ti odporučim,aby si si svoj príspevok prečitala,akože to piše niektora ina žena-čo by si jej odpisala?No podla mna by si to aj tak dlho nevydržala-uplne by vycical z energie,postupne by Ta deprimovalo-a to predsa nechceš!
No ak sa už aj vyhráža samovraždou, tak to je zjavne na psychiatra - to presne len dokazuje, že nie je v poriadku. Ale keby ju aj spáchal, ty za to nie si zodpovedná, je to jeho rozhodnutie. Vždy existuje kopec iných možností ako problémy riešiť. A tie možnosti má aj on, len ich buď nechce alebo nedokáže vidieť.
Manipulátor a dobre vie, čo robí. A počkaj, ak príde k rozchodu tak ťa bude citovo vydierať, že sa zabije. Môžme sa staviť. Čo bývalé frajerky? Ako o nich hovorí? Poznáš ich?
@acrobaleno Je rozvedený. Inak nepoznám ich.
Toto nie je láska a ja osobne neznášam citové vydieranie. Ako ženy radili, rozíď sa s ním. A never ničomu čo ti povie. 😂
Aj ja milujem iskanie vo vlasoch, masaz šije, skrabkanie na chrbte,masaz noh.je to pre mna oddych, relax a lepsie ako obycajne objatie pri telke.nieco ako iny druh nehy a ina varianta sexu.
Ale jednak je to potreba pri bolesti a ak je unaveny tak sa neurazam nevycitam netrepem blbe reci a nemanipulujem ! A robim to aj ja pre neho