Priateľ odmietol darček.
S priatelom ideme do 3 roka vztahu. Je to fajn chalan ked ma svohe svetls chvilky. Vianoce travime s rodinami. Teda on u svojich ja u svojich. Problem je,ze ich rodina vianoce neoslavuje. Teda hostinu maju ale potom sa rozidu. U nas po vecery sa rozdavaju darceky. Preto som chcela,ze si darceky vymenime a zajtra si ich ogvorime pod stromcek. Lenze on moj darcek odmietol,ze ho nechce a nemam mu nic kupovat. Dotklo sa ma to pretoze na meniny a narodeniny mu kupim veci ktore sa mu pacia alebo ktore si vyslovene povie. Ja mam hned po stedrom dni narodeniny. 1 rok som nedostala nic 2 rok mi kupil iba salku a myslim si,ze tento rok zas nic nebude sice som mu povedala,ze by to bolo romanticke dostat pod stromeck prsten.
Nie kvoli zasnubam ale nikdy som od muza nedostala sperk. Mam ho rada a zalezi mi na nom no mam pocit,ze on sa moc snazit nechcd lebo si mysli,ze to nema zmysel. A pomaly sa utvrdzujem v tom,ze nas vztah uz davno neni vztah ale skor kamaractvo. Rodina mi stale prizvukuje,ze chlap by mal zenu obdaruvavat ale ja nie som na to zviknuta pretoze to ziaden muz nerobil. Ako bys te reagocalu vy?
Chvalim rozhodnutie, len aby ti to vydrzalo a nevratila sa.....nic sa nezmeni a tebe iba roky ubiehaju...
To je zas asi nejaký vtip. Neverím že dnes takto fungujú vzťahy. Už chápem prečo sú také časté rozvody. Môj manžel (1O rokov sme manželia) mi kúpil kvety na prvé rande. Na prvé Vianoce prišiel po veceri k nám s darčekom a to sme boli spolu len tri mesiace, kúpil mi ruksak do školy ( bola som na VŠ), ďalšie Vianoce už trávil s nami a kupil mi krásny kabát, tie tretie Vianoce kúpil prsteň sám od seba samozrejme a mojej mame kabát. A dodnes je veľmi štedrý a pozorný. Treba si vyberať muža s ktorým si to budeš vedieť predstaviť o 10, 20 rokov. Ja si to viem predstaviť že s mojím zostanem a budem s ním do smrti.
Chces žiť takýto život? Jednoduchá otázka a sama si odpovieš ktorou cestou máš ist.... Pozri sa na jeho rodicov-tak ako žijú budeš raz žiť aj ty. Chces to? Toto tvoju odpoveď ešte potvrdí. Odpoveď je len a len v tvojej hlave, nie u nás...
Keď toto čítam, načo vôbec si s ním?
Prepáč, ja som zo vzťahu odchádzala asi 3 roky, kým som sa rozhodla, ale my sme manželia a mame dieťa. Ale už len toto vyjadrenie, je hlboko urážajú e, je to vyhrážanie. Toto a ďalšie veci co spomínaš, dávno nie je láska, to je manipulativny vzťah g jednej strany. Sadni si v kľude a porozmýšľaj, či naozaj chceš tráviť život s niekym, kmou sú tvoje priania ukradnuté, peniaze majú prednosť pred bezpečnosťou, atd. Myslím, že v srdci to už dávno vieš, ide len o to, urobiť ten krok. Chlap ktorý sa vyhráža, že ženu zničí ak odíde, nemá iný argument na udržanie vzťahu, len čisté sebectvo. On ti evidentne systematicky ničí sebavedomie, núti ta klamať vlastnú rodinu, ktorá ťa má úprimne rada. To je prvý veľmi zlý znak. Chlap, ktorý miluje svoje ženu, ju nebude oddeľovať od rodiny. A čím dlhšie zotrvá v takomto chorom vzťahu, tým ťažšie bude odísť. Ver mi, viem o com hovorím. R najťažšie je rozhodnutie odísť..... Potom to už ide.. Držím palce
Podla mna je to tou jeho rodinou. Sama hovoris ze oni vianoce neuznavaju a neoslavuju. To samotne o niečom vypoveda. Maju uplne ine priority zvyklosti a tvoj muz v tom vyrastal a bol vychovany. Nema vztah k vianociam sviatkom a obdarovavaniu a urcite ho nezmenis. Ak ti on v tomto a v inom nevyhovuje beries ho kvoli tomu len ako kamarata tak neviem na co ste vlastne spolu. To si musis ujasnit ty. Cakas romanticke gesta ktoré ti on nevie dat a po svadbe si myslis ze bude ake? Ešte horsie. Sto krat horsie.Musite sa mat radi taki aki ste inac to nema zmysel.
Človek ked lubi tak lubi takeho aky je. S chybami a nedostatkami. To si musis sama utriedit.
Moja mamina nikdy na narodky či vianoce od oca nič nedostala. Neskor sme ju obdarovavali my deti. A nemala s tym najmenši problem nikdy mu nevyčitala že jej nedava darčeky.
Tak je to na tebe bud ho maš rada ostaneš s nim a darčeky si kupiš sama. Alebo proste od neho pojdeš.
Konecne si dostala rozum... Maj svoju hrdost...mas na lepsieho chalana...
No, takže takto. Chlapi majú úplne iné zmýšľanie ako ženy. Môj muž vôbec nerieši sviatky, narodeniny, či meniny (opýta sa ma co chcem a mam si to aj objednať). Nie je romantik. Kvety dostavam tak raz za 3 roky 😂 pritom je to úžasný chlap a perfektný otec nášho syna.
Tak si daj sama sebe otázku, čo ti vlastne vadí, prekáža?
My na koniku nevidíme do vášho vzťahu. Z parriadkoveho opisu nevieme, ako to u vás v skutočnosti funguje. Ak ti tvoj priateľ vadí ako celok, dám ti radu 😂 nezmení sa. Bud si zvykni, alebo utekaj od neho 🙂
Tento prispevok mi pripada ako kratenie si casu nejakej pubertiacky. Neverim, ze by sa rozumna zena pytala na nazor ostatnych, keby zazivala toto, co sa tu pisalo 😅
@lopezka každá sme iná 🤭
Ahoj, tak ako ste to nakoniec vyriešili? Dúfam že už nie si s tým chlapom 🤦♀️
Veď si už dostala a nie jeden ale štyri.Take budeš dostávať stále.Tak zober rozum do hrsti nasad kolesá a ťahaj od neho.Ak mu nevadí že po 3 rokoch trávite Vianoce každú zvlášť a bez akéhokoľvek darčeku neje hoden byť pri tebe.
@majasalvator myslím, že za tie 2 roky už to nejak vyriešila.

výborne☺spravila si správnu vec.....mozes byt na seba hrdá......
pohár kyslích uhoriek???????
to by som nevedela urobiť ani najhoršiemu nepriateĺovi,že mu toto darujem......
neboj,dostanes sa z toho a najdes si lepsieho☺zelam vela sil a drž sa