Pride - čo si o tom myslíte?
Ahojte, dnes sme sli s detmi do BA a zial som si meprecitala, ze tam bude duhovy pochod. Osobne nemam nic proti homosexualom a lesbam, ale co je moc, to je moc. Na Nivach na ihrisko dosli asi 4 dubove teenagerky a zacali sa smykat na smyklavkach pre drti. Prosim vas, deti, ktore su este nevyzrete idu pochodovat na pride?
Chceli sme ist pozriet tu fontanu a tam mali tieto individua zraz, potetovani, ruzove vlasy. Syn sa ma pyta, ze ci je teta teta alebo ujo, lebo teta mala vykosrnu hlavu a ze preco maju vsetci na sebe reflexne prvky/ myslel tym duhove vlajky. Akoze to uz je fakt ta spolocnost tak osprostena, ze to to sa toleruje??
Podľa pár exotov nemôže súdiť celu skupinu týchto ľudí, ktorí bojujú aby im boli priznané riadne obcianske práva
@lvulik co im mam s toleranciou vysvetlovat, ze teta nevie ci sa narodila s chromozomami xx alebo xy? A ze ujo asi menstruuje ked si mysli, ze je zena??? Nie, tito ludia patria na psychiatriu a nie na pride. Tiez vykosit si hlavu je podla mna chore tak ako mi dojde mimo mat ruzovu hlavu.
@pribinak ake prava? Prosim Ta ake prava im maju byt uznane?
@lvulik Toto neviem vysvetlit ani sama sebe a nie to este detom 🙈
Okej, dezolatsky troll sa sem prišiel vyvrsit, asi nemam chuť investovať energiu a cas do takejto osobky.. 🙂
Ale inak proti homosom nemáš nič, pravda?😀
Píšeš, že nemáš nič proti homosexuálom a lesbám a taká strašná nenávisť voči nim z Tvojich príspevkov ide ... veď aj medzi normálnymi ľuďmi je kopa takýchto indivíduí ... a deti sa pýtajú, sú zvedavé, je to prirodzené.
@lvulik nie lebo ked to niekto logicky vysvetli tak nemas protiargument...
Napr právo dediť, napr právo k informáciám o zdrav. stave partnera
Je toho mrte na internete, ak tá to zaujíma, nájdeš množstvo info
Na to, že nemáš nič proti ním, si dosť agresívna
@dzulli1980 nie nemam nic proti homosexualom a lesbam. Len nerozumiem celej tejto lgbtq a co ja viem co este vsetko...
@hipuska naozaj nie
@pribinak ok pravo na zdrav stav rozumiem, co este?
Ze, nemam nic proti homosexualom.... 🤔
Napr dedenie po partnerovi
Je toho na internete dosť, pohladaj si info
@pribinak som agresivna kvoli tomu, ze teta si povie ze je ujo, pochoduje duhova za "svoje pravo" byt ujom. Ma 15 rokov a potom sa ide smykat na smykalku pre 5rocne deti. A ja svojim detom vysvetlujem, ze teta je teta, lebo tety maju chromozomy xx, ze je psychiatricky pacient a vobec nerozumiem, ze preco turo iracionalitu nikto nezastavi.
Na ihrisku pod mojím oknom bežne pod večer vysedavajú nedúhoví pubertiaci, fajčia tam, popíjajú... a teda, že si vypichla ružové vlasy a tetovania je fakt znakom toho, že nevieš do čoho by si si pichla.... aké práva si zaslúžia? úúúúúplne rovanké ako heterosexuálne orientovaní ľudia, nič viac, nič menej.... ale vidím, že tu je to úúúúplne zbytočné, lebo si ideš len nenávisť.... predstav si, že by sa tak cítilo tvoje dieťa
Nic nemam proti,ALE. 😂😂😂Cize mas nieco proti nim,z tvojho prispevku to krici. A co ze maju ruzove vlasy,extravagantne oblecko...? Normalni clovek toto neriesi,lebo koniec koncov je to len zovnajsok a nazivat tychto ludi individuami mi pride zvratene. A DUBOVE tinedzerky ma pobavilo 😂😂
Načo mi to píšeš? Ja s tým neurobím nič. Musíš osloviť rodičov týchto 15 ročných aktivistov
Si netolerantna a predpojata.. Vychovas netolerantne a predpojate deti. To je vsetko
Absolutne hlupe komentare mas. Ako ta ta pani s ruzovou hlavou obtazovala? Ty si niekde z lazov, kde ste sa zabudli v stredoveku, ci ako? Ked sa ti niekto nepaci, tak si ho laskavo nevsimaj.
Ludia ako ty patria na psychiatriu, a este by si ani nemala mat deti, lebo z nich vyrastie nieco podobne ubohe ako ty.
No, ako sa ti toto sudenie paci teraz? Inak proti tebe samozrejme nic nemam, ale…
Ci to len ty mozes komentovat inych ludi, ked to urobi niekto na teba, tak uz bude zle nedobre, ze?
Uz presne vidim ako ma nahlasujes a ako dostanem nalozene s capslockom, usetri si to, mna to nezaujima.. zamysli sa nad sebou, tiez pre vela ludi nie si normalna
myslím si, že aspoň priemerne inteligentný rodič vie deťom s kľudom vysvetliť, že niektorí ľudia sa skrátka obliekajú, češú a nechávajú tetovať výstredne (pride-nepride), je to ich forma sebevyjadrenia a nepatrí sa to komentovať 🙂
čo sa týka pochodujúcich "detí" - ja som na svojom prvom Pride bola tiež, keď som mala tak 13-14, už vtedy som sa zaujímala o dianie okolo seba a prišlo mi správne sa vyjadriť za rovné práva pre všetkých. som rada, že ani dnešná generácia násťročných nie je voči ľudským právam ľahostajná 🙂
@pribinak dedenie je ok. Nemam jic proti ich vztahu, pravu na dedenie a pravu na zdrav stav. ALE.. urcite taki ludia nemaju mat deti.. a uz vobec nie vychovavat. Tiez si neviem predstavit dojst do skolky a moje decka maju klasicku rodinu a ine dieta ma duhovu rodinu. No cele zle
Ale Ved s tym sa uz deti stretávajú aj v kreslených rozprávkach. Ze rovnake pohlavie si da pusu alebo tak. Normalne som vysvetlila detom, uz ako 5 rocnym, ze ludia su rôzny a kazdemu sa paci nieco ine. Niekto chce kratke vlasy, niekto dlhe, niekomu sa pacia zeny a niekomu muzi. Netreba robit z toho tragédiu a deti to v pohode prijmu. A to mam doma homofóbneho muza s milion poznámkami ale deti to uplne prijali a su s tym v pohode. Nereagujú na farebne vlasy, hole hlavy, výstredné oblecenia, prejdú okolo takych ludi ako keby presli okolo cloveka v klasickom obleceni. Dokonca to nemeni ani ich vlastne nazory, ze chcu ružové vlasy, alebo malovat nechty chalani. Vzdy to treba vysvetlit primerane k ich veku a porozumeniu tomu, ze ludia su rôzny.
Anonymne sme prisli s rypavou otazkou? 🤣🤣
“nemam nic proti homosexualom, ale…” ♥️. Ja ti mila autorka prajem vsetko dobre, raz sa toho jedu zbavis a budes konecne spokojna so svojim zivotom.
@betulinka1 len aby Ti v 15 dcera nedosla domov, ze sa chce ist preoperovat na muza... vsak je to normalne
Tak si predstav, že pred takými 100 rokmi, alebo ešte stále v niektorých krajinách, by si ty nemala tie práva, čo máš. Nemohla by si voliť, šoférovať, študovať, byť single.
Prečo by oni nemohli mať rovnaké práva, ako ty? Za to, že ľúbia rovnaké pohlavie?
My sme vždy pomerne veľa cestovali aj cestujeme, výlučne po západe a keď boli decká malé, videli naruzivo sa bozkávať aj dvoch chlapcov aj dve dievčatá, videli aj rodiny, kde boli dvaja tatinovia alebo dve maminy, vždy sa to dalo krásne a s láskou vysvetliť.
A ak bol niekto kvôli pridu oblečený výstredne, mohla si im vysvetliť, že je to vlastne niečo, ako karneval, ani oni predsa nechodia do práce tak ustrojení.

Skôr mi príde 'osprostene', ze to nevieš s toleranciou vysvetliť vlastným deťom...