icon

Pride - čo si o tom myslíte?

22. júl 2023

Ahojte, dnes sme sli s detmi do BA a zial som si meprecitala, ze tam bude duhovy pochod. Osobne nemam nic proti homosexualom a lesbam, ale co je moc, to je moc. Na Nivach na ihrisko dosli asi 4 dubove teenagerky a zacali sa smykat na smyklavkach pre drti. Prosim vas, deti, ktore su este nevyzrete idu pochodovat na pride?
Chceli sme ist pozriet tu fontanu a tam mali tieto individua zraz, potetovani, ruzove vlasy. Syn sa ma pyta, ze ci je teta teta alebo ujo, lebo teta mala vykosrnu hlavu a ze preco maju vsetci na sebe reflexne prvky/ myslel tym duhove vlajky. Akoze to uz je fakt ta spolocnost tak osprostena, ze to to sa toleruje??

Strana
z4
maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
gabika0825
22. júl 2023

Popravde chápem aj jednu aj druhu stranu. Mám pochopenie pre homosexuálov, v okruhu svojich známych ich mam zopár, či už chlapov alebo žien, ktorí sú inak orientovaní, no poviem narovinu že sú “normálni”. A prečo? Lebo žijú si svoje životy v klude, nepotrebujú na seba capat dúhové farebne vlajky a tričká, neprefarbuju si vlasy na dúhové a ružové a neviem ešte aké farby a v neposlednom rade, nepotrebujú na seba upozorňovať takýmto stylom. Ten pochod im koniec koncov v nicom nepomôže. Je to iba o tom že sa sem dovali ktovie čo z rôznych kútov Slovenska a aj zahraničia, robia tu všelijaké veci, nebudem sa vyjadrovať. Takze preto píšem že niektorí sú aj normálni, žijú si svoje životy a necítia sa napriek tomu nijak obmedzovaní. To, že sú tu (na Slovensku) gayovia a lezby obmedzovaní, to tam vykrikujú len jedinci, ktorí majú akurát tak obmedzený mozog, musia sa na verejnosti pretŕčat a keď im človek povie že to je príliš, tak už je on označovaný ako homofób, pritom to povedia aj ľudia “od nich” .

anonymanonym
22. júl 2023

@maminazosatnika a ja zas mam od veriacich tu informaciu, ze boh je milostivy, ze je to ta najvacsia laska aku si vieme predstavit. Ze uci ludi milovat svojich bliznych atd atd. Trochu mi nedava logiku, aby zrovna ta najmilostivejsia najlaskavejsia a vsetko naj naj naj bytost podniecovala ludi k nenavisti k nejakej mensine 😉😉😉

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
viestta
22. júl 2023

@gabika0825 nie je pravda, ze na Slovensku nie je LGBT+ komunita obmedzivana. Okrem vsetkych predsudkov tych ostanych su ich prava obmedzovane.
Ani ja nie som nijak nadsena z tych, ktori sa na tejto agende prizivuju. Je jedno ci sa prizivuju sirenim nenavisti, ci sa na nej prizivuju vytlkanim politickeho kapitalu alebo exibicionizmom na tychto akciach pricom podstata im unika. Jednoducho este stale sme nedozreli k tomu, ze kazdy ma pravo na lasku, ma pravo slobodne si zvolit s kym bude zit v partnerskom zvazku... Este stale sme nedosli ani len k registrovanemu partnerstvu. A registrovane partnerstvo je nielen pre pary rovnakeho pohlavia, vyrazne by pomohlo aj heteresexualnym parom, zjednodusilo by im to zivot, zvysilo istoty.

anonymanonym
22. júl 2023

@maminazosatnika za mna pokrytecki veriaci 🙃 veriaci clovek by mal byt ten najlaskavejsi, najtolerantnejsi clovek rozdavajuci lasku a pochopenie vsade okolo seba, a prave casto je to uuuplne naopak. Paradox, nie? Hovori sa, ze boh je nas laskavy otec. Obycajny ludsky milujuci otec vie prijat svoje lgbt dieta - lebo proste laska a ziadny milujuci otec by nenazval svoje dieta vysledkom diablovej prace. A ked to zvladne ludsky milujuci otec, tak neverim tomu, ze ten naj naj naj naj otec (boh) by svoje dieta zavrhol ako diablovu pracu 🙂

autor
22. júl 2023

@anonymanonym ja veriaca nie som 🤷‍♀️

sunyrose
23. júl 2023

@anonymanonym Zdravím, ja som veriaci človek. A tak trochu ma mrzí, že si o veriacich ľuďoch častokrát neveriaci urobia predstavu na základe počutia..., o Bohu, to už ani nehovorím....To je pravda, že Boh o sebe vyhlasuje, že je zosobnením lásky. Ale, čo hovoria fakty? Je jeho láska voči ľudstvu bezpodmienečná a bezhraničná? Je síce pravda, že niektoré náboženstvá to tak učia....Ale, čo o sebe dal Boh v knihe kníh pre nás zapísať? To, že to tak nie je a nikdy ani nebolo. Človeku dal isté mantinely. Ale, aj slobodnú vôľu, ktorej zneužitie v konečnom dôsledku nie vždy prináša človeku trvalé dobro. Boh stanovil človeku mantinely aj v oblasti sexuality. Tie sa najmä od sexuálnej revolúcie v celosvetovom meradle veľmi prekračujú....Ak neveriaci človek nepovažuje Písmo za autoritu od Boha, existuje množstvo zachovaných artefaktov /najmä v britskom múzeu/, ktoré jasne hovoria o tom, ako sa Boh zachoval, keď jeho národ prekračoval uzavretú zmluvu s ním. Dnes žijeme modernú dobu...Ale, Boží pohľad na sexualitu sa časom nezmenil, hoci cirkev sa čoraz viac prispôsobuje modernej dobe...../Ako sa na to pozerá Boh, to tu rozoberať teraz nemienim..../ Ak si chce človek vytvoriť priateľský vzťah s Bohom, musí ho dobre spoznať. Jeho spôsob zmýšľania i konania. Potom pochopí, prečo niektoré veci Boh netoleruje a nikdy ani nebude tolerovať. Boh v minulosti netoleroval takéto sexuálne praktiky....Výsledkom toho bolo vopred predpovedané zničenie dvoch miest - Sodomy a Gomory. Prečo, asi? Pre zvrátené konanie obyvateľov mesta. Kto to však posúdil, že to bolo zvrátené konanie? Nuž, nie človek, ale Boh. Veriaci človek je pokorný človek, ktorý sa stotožňuje s Božími názormi na veci a má triezvy pohľad na seba. Pripúšťa, že mnohé veci môžu byť inak správne, než ako sa nám na prvý pohľad javia....Ak si človek Bibliu otvorí, zistí, že Biblia odsudzuje homosexuálne vzťahy bez ohľadu na príčiny homosexuálnych túžob. Nie je to zdravotnícka príručka, nehovorí o tom, či sú sklony k homosexualite vrodené, alebo nie. Pripúšťa však fakt, že všetci máme vrodený sklon konať v rozpore s Božími nariadeniami /Rim. 7:21-25/. Homosexualita sa veľmi rozšírila aj v radoch "cirkevných učiteľov", čo Božiemu zraku určite neuniká..... 1. Korinť. 6:9-11 - tu je zoznam tých, ktorých konanie Boh odsudzuje a ktorí pod vládou jeho kráľovstva žiť nebudú. Táto odvolávka je z Pavlovho listu do Korintu. Korint bolo takisto mesto zvráteností. Avšak tí, ktorí prijali posolstvo o Ježišovi - museli na sebe zapracovať a svoje zmýšľanie a následne aj konanie museli zmeniť. Nikto netvrdí, že to bol boj ľahký...Ale, Boh v Písme ľudí vyzýva: "Potláčajte svoje telesné sklony, smilstvo, nečistoty, vášeň, zlé túžby"....Nuž, ľahšie je sa tomu všetkému poddať.... Kresťan by mal byť skutočne láskavý človek, pripravený druhému pomôcť. Ale, to neznamená, že so všetkým, čo sa okolo neho deje má aj súhlasiť. Súd však necháva v rukách Najvyššieho. Biblia neschvaľuje homofóbiu, teda nenávisť voči homosexuálom. Kresťania dostali pokyn: "Všetkým ľuďom prejavujte úctu" - 1. Petra 2:17. A myslím si, že keď otec či matka vedú svoje dieťa, tiež mu stanovujú isté mantinely...Zrejme preto, lebo ho majú radi. Svoje dieťa by mali viesť, naprávať a nezavrhovať. O čo skôr má právo stanovovať mantinely Ten, kto o sebe vyhlasuje, že je naším Stvoriteľom?

anonymanonym
23. júl 2023

@sunyrose ahoj, nie je to "len z pocutia". Nabozenstva ma zaujimaju, mam precitane aj co-to z biblie, za sebou vela zaujimavych rozhovorov o vselijakych temach s veriacimi, a stojim si za vsetkym co som sem napisala. Takze hetero clovek si moze najst milovaneho cloveka, mat svadbu, uzivat si lasku a vsetko co k nej patri. A homosexualny clovek ma cely zivot prezit bez lasky, bez vsetkeho co k laske patri? To je to stanovovanie mantinelov v mene lasky k dietatu??? V mene lasky udelim dietatu osud homosexuala a prikazem mu cely zivot odolavat pokuseniu a prezit zivot bez lasky???

viestta
23. júl 2023

@anonymanonym a este byt osocovany, odsudzovamy tymi, ktori nie vlastnou zasluhou, ale iba zhodou nahod su "ti spravni". V podstate svoje milovane dieta odsudim trpiet za nieco, co si same nevybralo a co mu bolo bez jeho viny "udelene"

lenusa3
24. júl 2023

Ja tiež nemám nič proti osobám, ktoré majú radi rovnaké pohlavie. Pokiaľ nerobia taký chaos na ulici a nechodia poobliekaní ako "monštrá". Pozriem si fotky z toho pochodu a des. Pútajú pozornosť vulgárnym chovaním sa , výzor je ako z inej planéty, handry také že pomaly genitálie vidieť. To je čistá provokácia len..... bohužiaľ som sa raz nechtiac ocitla na tomto pochode v Edinburgu a tam už nešlo o normálne bytosti..oni boli ako bytosti z inej planéty. Vyplazené jazyky, vulgárne oblečenie, choré vystupovanie. Normálne som mala z nich strach akurát tak. Takže ono veľa ľudí nemá nič proti lezbam a gayom. Pokiaľ sa chovajú civilizovane a nepotrebujú pútať na seba pozornosť takto ohavne. Takže celý pochod je jeden humus.......a brať na tieto pochody malé deti je choré....

sunyrose
29. júl 2023

@anonymanonym Zdravím, snáď nikdy ma neprestane udivovať skutočnosť ako nedokonalý človek zápasí so svojím Stvoriteľom a všetko vie "lepšie".... a nepoloží si otázku či boj s ním bude pre neho znamenať v konečnom dôsledku aj víťazstvo.... Boh v nekonečnej múdrosti prejaví milosrdenstvo vždy, keď vidí, že je na to podklad. Ale vie aj to, kedy nie je namieste prejaviť milosrdenstvo. Vo svojej múdrosti nikdy neprekročí hranicu medzi milosrdenstvom a prílišnou toleranciou k nesprávnemu konaniu. Ovšem človek vo svojej povýšeneckosti stanovuje Bohu to, čo má či nemá považovať za správne....Nuž zrejme ľudstvo musí ešte viac a viac klesnúť a zažiť dôsledky svojich nesprávnych rozhodnutí či konaní, aby pochopilo, kto od koho je v skutočnosti závislý. Zatiaľ to väčšina obyvateľov tejto planéty nepripúšťa. Vďaka nemu ešte dýchame tu vzduch so správnym zložením a náš perfektne naprojektovaný zrak dokáže vidieť i "čítať" aj tieto riadky....Ovšem kríz je vo svete ešte málo /morálna je len jednou z nich/ a tým, že človek ukazuje svojmu Stvoriteľovi chrbát, ľudstvo ich bude zažívať ešte omnoho viac. Odkiaľ to vieme? Dal nám to vo svojom slove zapísať, kam nezávislosť človeka od Boha ľudstvo dovedie....Že nie? Stačí, že sa niektorá z nás osobne dotkne a hneď nás to preberie k premýšľaniu a možno aj k nájdeniu odpovedí na to, prečo je svet ľudstva v takom stave, v akom je....Dobre, že ešte okolo nás poletujú včely a máme tu čo jesť.... Ale dokedy???? A čo sa týka osočovania či odsudzovania, vyššie som uviedla, aký postoj by mali mať tí, ktorí chcú byť nasledovníkmi Ježiša voči ľuďom takéhoto sexuálneho zamerania. Len treba čítať s porozumením.....

anonymanonym
29. júl 2023

@sunyrose hovori sa tomu kriticke myslenie 🙂 Nikto (ani ty, ani ja) nevie ako to v skutocnosti je, ci vobec nejaky boh existuje a ak ano, tak aky je. To co pises nie su fakty, je to jedna z tisic dalsich moznosti ako to naozaj je (tak ako to co pisem aj ja - len s tym rozdielom, ze ja to aj prezentujem ako moje domnienky a nazory, a ty to prezentujes ako jedinu pravdu). Verit mozes, to je v poriadku, ale faktom zostava, ze to fakty nie su 🙂 a je dost uzkoprse prezentovat svoju vieru ako neoblomny fakt. Slepo bez kritickeho myslenia nasledovat nieco o com nemame tusenia, ci je to blud alebo pravda (verit mozeme, ale...) je pre mna proste totalne odveci.

sunyrose
30. júl 2023

@anonymanonym Zdravím, ja prezentujem svoju vieru na základe faktov, ktoré som dlhoročným štúdiom nadobudla. Prečo? Lebo sám Všemohúci nás k tomu nabáda, teda k tomu, aby sa človek o veciach presvedčil, aby veci porovnával, aby veci a skutočnosti selektoval a tak prišiel k nejakému záveru....a aby teda nebol ľahkoverný a aby jeho viera mala pevné základy. Ako by som mohla uveriť Božím sľubom, pokiaľ nemám vierohodné dôkazy o tom, že ten kto ich sľubuje existuje???? Bez dostatočného skúmania človek k záveru ťažko príde. A pokiaľ o sebe tvrdí, že v Boha verí, mal by vedieť v koho vlastne verí a aký Boh v skutočnosti je....Boh sa o to dostatočne postaral. Faktom je, že všade okolo nás v prírode i v ľudskom tele prebiehajú zložité reakcie a cykly, ktoré ktosi nastavil. Som o tom presvedčená, že viac by nám o tom povedali odborníci vo svojich oblastiach, ktorí veci okolo seba do hĺbky skúmajú a žasnú nad zložitosťou a poriadkom, ktorý panuje trebárs v najjednoduchšej bunke kvasníc po obrovský vesmír..... Skúste si prečítať niečo hoci o jedinej vašej bunke - ako zložito funguje....Alebo existuje nejaký zákon bez zákonodárcu???? Tu by som sa trochu nad touto otázkou zamyslela.... Prečo sa človek spolieha, že sa planéta za 24 hodín otočí okolo svojej osi? Že tu stále platí zemská príťažlivosť? Že sa ľudské bunky vedia obnovovať, že váš porezaný prst sa čochvíľa zahojí? Že každý dom postavil niekto? Hebrejom 3:4 - úvod tohto biblického záznamu pripúšťa snáď každý......Kto "postavil" ten zvyšok? Nie, človek pripúšťa iba to, že jeho dom určite ktosi postavil, ale niečo OMNOHO ZLOŽITEJŠIE - ako trebárs vesmír, zem, embryo v lone matky či najzložitejšia hmota vo vesmíre - dodnes neprebádaný ľudský mozog je výsledkom náhody...., prepáčte, no ja som zástancom logického myslenia. Bez zákonodárcu zákon neexistuje. Faktom je, že čosi Boh v Písme pred tisícročiami predpovedal a tieto veci sa dnes vo svete dejú, tým je Biblia výnimočná, že sa nemýli a jej predpovede sa do bodky splnia....A že mnohí to popierajú? Nič nové pod slnkom, netreba sa báť, tie veci budú tak viditeľné a pre ľudstvo tak citeľné a podotýkam v celosvetovom meradle, že ľudská populácia bude rada, keď budú Bohom odstránené a nám sa bude ľahšie dýchať. Čo by za to dali už dnes ráno tí, ktorí zúfalo zápasia o svoju strechu nad hlavou či živobytie pred ohňom....či iným prírodným živlom? Skutočne, človek by bez dôkazov veriť nemal....Ale, faktom je aj to, že buď Boh je alebo nie je....Obe tvrdenia pravdivé byť nemôžu, lebo sú protichodné. Aj vy, buď existujete alebo nie, bez ohľadu na to, či vás ktosi o ulicu ďalej pozná alebo nie....Ale, nadobudnuté fakty o vás - nepustia....Boh nás však v Biblii uisťuje /aj tých, ktorí ho ani v stvorení nechcú vidieť - teda jeho nekonečnú múdrosť a moc - lepšie povedané nechcú, nepovažujú za dôležité alebo veľmi rýchlo a predčasne sú so svojím svetonázorom hotoví/, že to vidieť určite budeme - Žalm 83:18. V Rimanom 1:20 nám totižto Boh niečo hovorí: "Už od stvorenia sveta je MOŽNÉ JASNE VIDIEŤ jeho neviditeľné vlastnosti /Aké? Jeho múdrosť, moc, dômysel a lásku/, jeho večnú moc a Božstvo, lebo ich MOŽNO VNÍMAŤ Z VECÍ, KTORÉ VYTVORIL. Preto sa nemajú na čo vyhovárať". Boh v tomto texte o sebe tvrdí, že dostatok dôkazov o sebe ľudstvu poskytol a výhovorky prijímať zrejme nebude. Ako s nimi naložíme, či ich chceme vidieť, lepšie povedané preskúmať alebo nie...., opakujem, je to len a len na nás. Ale, vďaka tomu ako nás vytvoril a pre čo nás vytvoril som o tom presvedčená, že prieť sa s ním sa človeku neoplatí. Múdry človek to ani neurobí, lebo dôkazmi môže zistiť, že je od neho plne závislý. Pochopí, že človek nech robí čo robí, veci už pod kontrolou nemá /optimizmus je v živote človeka dobrá vec, ale musí mať reálne základy/ a jedine Boh to v patričnom čase v náš prospech napraví - tak, ako to vo svojom liste pre nás aj sľúbil - za čo mu nikdy neprestanem ďakovať a to aj za tých, ktorí to majú aj v dnešný deň veľmi-veľmi ťažké.... Pekný deň želám a nech sa darí. Ospravedlňujem sa zakladateľke témy, lebo sme trochu odbočili od nej...., chcela som vlastne len vyjadriť svoj názor k Pridu - Boží názor, s ktorým sa stotožňujem.

viestta
30. júl 2023

@sunyrose a teraz skus jednou, dvoma vetami napisat, ako sa ty osbne stavias k homosexualom. Iba a len tvoj postoj bez odvolavok na cokolvek, iba to co si ty myslis.

anonymanonym
30. júl 2023

@sunyrose prepac, ale to uz sa ani citat neda 🤦‍♀️
Viera nerovna sa fakt. Zlozitost bunky (a inych veci) NEPOTVRDZUJE existenciu krestanskeho boha.  A to ako clovek, ktory ma vystudovanu biologiu a chemiu som si zlozitosti mnohych veci plne vedoma. Nehovori to vsak o existencii boha ako takeho, a uz vobec nie o existencii boha o akom hovori krestanstvo!

Aj by som sa vyjadrila aj k dalsim veciam, ale budem uplne uprimna - uz sa mi nechce 🙂 Je to pre mna zmes totalnych absurdnosti, pri ktorych mi ide v hlave len "ty vole, vie ta druha strana vobec aky je rozdiel medzi nazorom, domnienkou, vierou a medzi faktami???". Takze ti uz len poprajem vsetko dobre do zivota a viac uz reagovat nebudem 🙂

sunyrose
31. júl 2023

@anonymanonym Zdravím, ďakujem za prianie. Prepáčte, zaťažovať vás nemienim a ani odpoveď od vás nečakám, zareagujem krátko....Ďakujem za vaše milé riadky,...Nepochopili ste ma, nevadí...Poukázala som na to, že pokiaľ človek chce preskúmať mikro či makro svet, ktorý nás obklopuje /môže to urobiť, ale ani nemusí/, dospeje k záveru, že plán bez plánovača neexistuje, projekt bez projektanta taktiež nie a zákon bez zákonodárcu takisto...Toto všetko v prírode je možné vidieť....Kde a kto je však týmto veľkým plánovačom, projektantom a zákonodarcom? - Matematikom, fyzikom, chemikom, biológom...., ktorého "nevidieť"? Nuž, keď ho nevidieť, zrejme, ani nie je...., všetko čo ľudské oko nevidí, vlastne, ani neexistuje....Neberiem váš názor, dobre, že viete, ako funguje hoci len jedna naša bunka, predpokladám, že o ľudskom tele toho viete omnoho viac. Napadá mi ešte jeden výrok z mojej mladosti, ako mi starí ľudia kedysi hovorievali: "Dievča milé, čas všetko rozsúdi, ukáže, len vyčkaj...." A ja len po rokoch skromne dodávam, že sú chvíle v našich životoch, kedy táto veličina je naším priateľom a chvíle, kedy bojuje proti nám. Prajem vám pekný deň a užívajte si leto....

viestta
31. júl 2023

@sunyrose dve vety o tom ako sa ty stavias k homosexualom nie si schopna napisat? Zas len omacky, omacky, omacky... Ty nemas vlastny nazor?

sunyrose
31. júl 2023

@viestta Zdravím, prieť sa s vami nemienim...., lebo to sa na tejto stránke stalo národným športom a ja boje neobľubujem....Ak sú to pre vás omáčky, len tie vaše pripomienky a názory nie, máte slobodnú vôľu a kľudne ich preskočte....A len tak na okraj, kto ste vy, že my určujete, kto mi má formovať môj názor? Zamysleli ste sa niekedy, že každého človeka na zemi formuje niekto alebo niečo od mladosti až do staroby? Alebo vy ste výnimka? Keď sa človek naučí čítať s porozumením, pochopí, že sa stotožňujem s Božím názorom /kto chce si odvolávky môže vyhľadať vo vlastnej Biblii, kto nechce, nechá tak... vyjadrila som sa aj k homofóbii./ Či to sa nesmie? Prípústné sú odvolávky odvšadiaľ len z Písma nie?/ A prečo bez odvolávok na Písmo? Človek zastáva mylný názor, ak si myslí, že Biblia má iba INFORMOVAŤ čitateľa o Bohu a jeho zámeroch a nie FORMOVAŤ človeka....Kresťan ostáva sám sebou aj so svojimi životnými postojmi, alebo niekoho NASLEDUJE a mení sa? Treba si naštudovať čo znamená výraz kresťan....Ak je ťažké pochopiť odvolávku, o tom, že kresťan má mať ÚCTU k ľuďom KAŽDÉHO DRUHU, je to smutné, že dnes ľudia už nevedia, čo tá úcta vlastne je a ako ju treba prejavovať....Ale, vlastne sa ani nečudujem, lebo úcta sa z našich životov veľmi vytráca, dôkazom čoho sú aj založené diskusie, ktoré sú plné slovných útokov a povyšovania sa, urážok, osočovania a minimálneho pochopenia....Aby ste teda mohli POCHOPIŤ MOJ POSTOJ - opäť je tu ďalšia odvolávka a to z Jána 7:17. Aký postoj mal Ježiš k cudzoložnici? Tá tiež prekračovala zákon, ktorý mala dodržiavať a to v sexuálnej oblasti. Kľudne si môžeme do tohto príbehu dosadiť aj homosexuálne orientovaného človeka, pretože sa Boh nezabudol vyjadriť aj k takýmto praktikám....Ježiš ju snáď osočoval? Pohŕdal ňou? Vyvyšoval sa nad ňou? Prejavil voči nej snáď odpor? Alebo organizoval nejaký pochod, na ktorom by vyjadril svoj postoj k tejto žene? Odsúdil ju snáď? Nie, aj v tomto prípade povedal, že súd necháva na niekoho Vyššieho - svojho Otca. To však ale z jeho strany neznamenalo, že s jej sexuálnymi praktikami súhlasil...Vedel síce čítať v jej srdci a zrejme očakával, že žena mu bude vďačná za to, že jej zachránil život /, ak by tam nebol, možno by aj o svoj život prišla/ , ale to neznamená, že jej spôsob sexuálneho správania schvaľoval, či vyvyšoval alebo považoval za niečo "normálne", ale sa ju snažil naprávať, zrejme videl, že je pripravená zmeniť svoj spôsob života....Ale, ani to nerobil pod nátlakom....Povedal jej, choď a ďalej nehreš....Teda, Ježiš tiež nebol sám sebou? Urobil to, čo by urobil jeho Otec.... a môj postoj by bol podobný....ak vám toto vyjadrenie nestačí, čo sa dá viac k tomuto povedať? Ak takto kresťan nezmýšľa a nekoná, ako nasleduje svojho Učiteľa? Potom sa mylne domnieva, že si vybuduje s Bohom priateľský vzťah a získa jeho schválenie....Vôbec neočakávam žiaden súhlas, ani vyjadrenie a možno ani prečítanie....Ďakujem, že ste mi vyčlenila aspoň dve vety a prepáčte, že som ich prekročila....viac k tomuto už nemám čo dodať a ani nedodám. Zápasiť s nikým nemienim, ani s vami, môj Učiteľ totižto s nikým nebojoval....Nech sa vám darí.

viestta
31. júl 2023

@sunyrose ani som to nedocitala. Tazko je s tebou diskutovat (na MK si tykame), ked nedokazes odpovedat na jednoduchu otazku jednou, dvoma vetami. Ja s tebou nebojujem, ja sa len pytam aky mas nazor. Nemusis mi vypisovat traktaty z Pisma, to mam precitane, a s porozumenim. Co som si z neho vzala a nevzala je uz moja vec. Ja len chcem vediet co si ty osobne myslis o homosexualoch, nie to co je pisane v knihe, ktora sa za 2000 rokov svojej existencie prepisovala niekolkokrat, niekolkokrat sa jej obsah prisposoboval dobe a poziadavkam tych, ktori vladli svetu.
Je pre teba naozaj take zlozite napisat iba a len jednu vetu, v ktorej napises svoj postoj?

Strana
z4