Pride - čo si o tom myslíte?
Ahojte, dnes sme sli s detmi do BA a zial som si meprecitala, ze tam bude duhovy pochod. Osobne nemam nic proti homosexualom a lesbam, ale co je moc, to je moc. Na Nivach na ihrisko dosli asi 4 dubove teenagerky a zacali sa smykat na smyklavkach pre drti. Prosim vas, deti, ktore su este nevyzrete idu pochodovat na pride?
Chceli sme ist pozriet tu fontanu a tam mali tieto individua zraz, potetovani, ruzove vlasy. Syn sa ma pyta, ze ci je teta teta alebo ujo, lebo teta mala vykosrnu hlavu a ze preco maju vsetci na sebe reflexne prvky/ myslel tym duhove vlajky. Akoze to uz je fakt ta spolocnost tak osprostena, ze to to sa toleruje??
@adrianka2606 ja viem preto stačí citat ...
@sasitimi17 Ja som to tiez takto pochopila, ze autorke nevadia ludia, ale pridu jej nenormalne taketo pochody. A teda to si naozaj dost dovolila, vyjadrit slusne svoj nazor a spytat sa ludi na ich nazor, hned je oznacena za netolerantnu dezolatku. Podstatne je, ze vsetky ostatne, co sa do nej obuvaju, su sama tolerancia
@adrianka2606 presne.... je zakázané myslieť si opak! Veď demokracia....
@sasitimi17 pozri sa, dogabany moze chodit ktokolvek, kdekolvek, vobec sa nemusi zucastnit ani pride parady. Ja som presvedcena, ze mnohi z tych co sa tam idu predvadzat len vyuziju prilezitost predviest sa a provokovat a LGBT+ komunita ako taka im je na mile vzdialena, uplne ukradnuta a ani matne netusia co je podstata tejto akcie. Ale na druhej strane zas je to vyborna prilezitost pre takych, ktori si do LGBT+ komunity chcu kopnut. Preco by ju nevyuzili? Vsak?
Ako vysvetlit detom, ze "teta je ujo"? Co ja viem, uz ja som sa rodicov v mladuckom veku pytala na tuto problematiku a dostala som uplne normalnu odpoved - niektori ludia sa narodia do "zleho" tela, sice maju telo ako dievca, ale vo svojom vnutri sa citia ako chlapec bla bla. Vybavene. Nepoznacilo ma to. Nikdy som nepochybovala o svojom pohlavi... A hm.. Vlastne ano, poznacilo ma to - odkedy si pamatam som schopna tolerovat vsetkych ludi bez rozdielu na rasu, orientaciu, trans/cisrodovost a tak dalej 🙃
@bejbypd ano, podla mna potrebuju psychiatra a ti, co ich obhajuju ho potrebuju tusim viac 🙂 cize sup zopakonut biologiu a ist sa porozpravat s niekym nestrannym, nech Ti vysvetli sliva ako rodina, chromozomy, menstruacia, lebo si ocividne chybala a rodicia Ti to zabudli vysvetlit a teraz aj Tvohe decka budu sproste a ich deti tiez. Cize cela generacia sprostych pre chybu matky. 🙂
@simona20201309 presne!!! Dakujem
A ano, uz v mojej mladosti boli ludia vselijak "dogabani". Vzdy boli ery vselijakej mody a vycnievania z radu. Za mojej doby emo, punk, číra, roztrhane oblecenie, retaze, zicherky, smrtky a neviem co vsetko. A vzdy sa na takych ukazovalo, najma tie starsie generacie. Ani pochody nemuseli byt 😁
@anonymanonym amen. Snad ich to nepoznaci, ak chces vnucata...
@anonymanonym prosim Ta, uz vidim ako Ti matka v 80tych rokoch vysvetluje ze teta sa narodila v zlom tele... a ja som spadla z jahody
Skoda zivit tuto temu, si absolutne netoleratny clovek.
Este stale si nenapisala kolko rokov maju tvoje deti.
Hou hou hou ...vieš čo múdrejší ustúpi...A len pre informáciu psychiatra som navštevovala pravidelne,keď mi zistili chorobu kvôli ktorej som mohla zomrieť, a doma dve malé deti a necelých 30 rokov a vieš čo navštívila som ho aj po štyroch rokoch ,zdravá a tehotná, keď zomrel môj muž..A vieš čo? Keď to raz budem potrebovať znova ,lebo v živote sú omnoho väčšie sračky ako pár muzo žien,tak to spravím..
Ale nie preto,že mám nedostatky z biológie..tie nemám neboj ..vysulozila som si 3 deti a som žena každým kúskom seba a hrdá,že nie som nenávisťou chodiaci pripeceny komplex
@bejbypd tak ustup. Cau
A predstav si, ze ano 🙂 Pamatam si to ako dnes. Citala som si televizny program (este v takom tom klasickom papierovom vydani) a bol tam nejaky film alebo dokument (neviem co to bolo zac) a dole pod nazvom ten jednovetny popisok bol presne v tom zneni, ze dievca narodene v chlapcenskom tele alebo take nieco. Zaujalo ma to a tak som sa na to spytala rodicov, ktori sedeli akurat vedla mna, ze co to znamena. Nevravim, ze boli z toho mega nadseni 😁 (este ta generacia kedy v rodine bolo vela veci tabu), ale nastastie mi normalne odpovedali 😊
A vecny argument vnucata 😁 Ako keby cis hetero clovek bol povinny mat deti a dat vnucata 🙄 Nehovoriac o tom, ze aj ten najvacsi homofob a odporca transrodovosti moze mat za dieta prave cloveka patriaceho k lgbt. Len potom chuda to dieta no 😐
@viestta neviem či tým kopnutím narážaš na mňa, alebo všeobecne, ale nemyslím si, že kopem do nich keď sú mi protivné tieto pridy... Ako každý má na to svoj názor, každému sa protiví niečo iné, niekto nemá rád cigáňov, niekto lgbti+++, niekto zas nenávidí barbie ošiaľ, niekomu vadí Beyonce...
@sasitimi17 myslela som vseobecne tu "druhu stranu", ktora nezavaha aby si prihriala svoju polievocku. Tak ako si ju na pride pochodoch prihrievaju ti co chcu na seba uputat pozornost akymkolvek sposobom
Nekric hop, kym si nepreskocila. Ked sa Ta deti pytali, co si v uvode napisala, su este male. Tak, aby si nebola prekvapena, az vyrastu. Ja poznam x rodin, aj silne krestanskych, co zmenili svoj postoj, potom, ako ich deti priznali, ze nie su hetero a zrazu to nebol problem.
K Tvojim nazorom: Zi a nechsj zit! A netvar sa, ako si tolerantna
@mk1111111111 mne nevadi, ze nebudu hetero. Vadi mi pochopit pride, trans, preoperovanych a ked sa toho ono spytas, ci vie ake chromozomy ma a co menstruuje tak zacne kricat, ze som netolerantna.
Keby za tebou pride tvoje dieta, ze uz roky sa velmi trapi lebo sa citi inak ake ma telo.. ze uz roky s tym v sebe bojuje, ale jeho/jej pocity su take a take a take a proste to tak v sebe ma.. tak mu/jej das prednasku o chromozomoch, menstruacii a tym je jeho x rocny problem vyrieseny?
Mila autorka, nemenstruovat moze aj zena, ktora sa so svojim telom stotoznila. Nemenstruovat moze z roznych dovodou. Vrodenych, chorobnych, psychosomatickyc... No a zeny po prechode nemenstruuju tiez. Zena je zenou len ak menstruuje?
Mam dvoch chlapcov 😉. Vies o tom, ze skor sa to moze stat pri rodičoch, ktory to radikálne odmietajú 😉. Tak v 15. asi nie ale keby bol dospely a zarobí si na to, tak s tym aj tak nic nespravím. Nebudem ich mat o to menej rada. Inak autorka ja som nenapisala, ze je to normalne. Ja som napisala, ze treba sa o tom s detmi rozpravat skor ako pojdu na strednu skolu, kde budu 3 záchody, pre zeny, mužov a ostatne TO.
@maminazosatnika nuz diabla by som do tohto netahala...
@maminazosatnika nikto nevie co vlasne chce Boh, to len si ludia jeho myslienky do(vy)myslaju...
@maminazosatnika nie je pekne hovorit, ze su to individua, ale ze su vysledkom diablovej prace, to uz pekne je? Wau.

A to je presne to, čo som písala nedávno v podobnej diskusii. Ty drz hubu a krok, nemáš právo vyjadriť svoj názor. Toto co si ty dovolujes, je diskriminácia a nemáš žiadne právo vyjadriť svoj názor!!!! Ja keď som poukázala na osady, okamžite som bola rasista.
Takže toto je na tom celom najsmutnejšie. To, že sa niekomu nepáči ten CIRKUS okolo lgbt, je hneď trol a hodný odsúdenia.
A nie, nemám nič proti gayom a lezbam, ale nech sa chovajú ako všetci ostatní hetero. Tiež nechodíme poobliekani ako idioti po meste, ale pochody pre rodinu sa nesú v slušnom a pokojnom duchu. Prečo ti blázni potrebujú vytrcat a chodia ako papagaje z vesmíru??? Nečudo že z toho majú deti zmiešané pocity, keď toto vidia.