Príde druhá vlna korony?
Nemyslíte si že príde druhá vlna korony,po tom ako väčšina krajín zrušila opatrenia? Napriklad v Dánsku dnes išli deti do školy bez rúšok, a ako to chcu asi odsledovať 500 a možno viac detí v škole udržať od seba na 2 metre.. v ČR už tiež môžu chodiť do práce do zahraničia atd nepamatam si všetko, viem že treba začať zase normálne žiť , ale je to veľmi riskantné podla mňa kým nieje liek, práve kôli tomuto kroku,kôli rušeniu opatreni a zakazov takto skoro, to bude uz len horšie a horšie.
@23121974 aaale kdeze , ale ked sa niekto zapaja, rype a robi zo seba najmudrejsieho a z kazdeho ineho debila v 8 z 10 diskusiach tak si človek zapamata meno. 🙂 nič zložite si myslim. Tiez tu travim nejake percento svojho volneho času hlavne teraz počas karanteny tak si čitam diskusie a vidim to 👀
@tslobik mas uplnu pravdu vo vsetkom a vacsina ludi to nevidia, co uz. Vacsina ludi je sprostych a im to vyhovuje
@23121974 Vieš, oni povedia, že hoaxy. Potom odborníci, polícia radí neveriť im. A to je čo toto? Tvrdiť, že pravda je len jedna a to tá ktorá je podsúvaná. Odjakživa ma učili vypočuť si viaceré názory a vytvoriť si svoj vlastný obrázok. Ale dnes im to vyhovuje aby ľudia slepo verili jednej pravde a to tej ktorá im vyhovuje. Podporovať kritické myslenie ľudí, čo...už detí v školách nie je "in". Mne už to príde ako v nejakej sekte, slepá dôvera v niečo, čo mi povedia, že je to zaručene tak a nikdy inak.
@ivanka0101 Ja som tuším až teraz zistila aká je mentalita ľudí. A je to smutné zistenie.
Krčméry vraj dnes prišiel s tým že otvoriť škôlky a prvý stupeň. Ako chcú deti od 3- 11 rokov presvedčiť aby udržiavali odstup, umývali si ruky, nekašlali na seba... a učiteľov to som zvedavá 😏🤔
@tslobik Veď práve,že rozumný človek si vypočuje a pozisťuje a nie čo im podsúvajú dôveryhodné média ako Hnoj,Narkoza atď.Tam im ukážu,čo si majú myslieť,že je správne a čo je "podstatné" v živote 🙈 Ešteže pár nás tejto ich "pravde" neverí,ja som ani od začiatku neverila,ešte sme tu nemali ani 1 potvrdený výraz,ale pozerali na mňa ako na blázna,ale tak mne je to šum a fuk 😂
@montemotherone armáda a vybavené. Nemám ja slov, jedno rozhodnutie lepšie ako druhé.
@tslobik Ja tak isto.Inak k tomu dezinfekčnému mydlu som tu už pred časom písala,hneď ako začali po ňom blázniť v obchodoch (ja nemám,nepoužívam a ani sa nechystám 🙂) že kožní sa "potešia" koľko im pribudne pacientov s ekzémami,lišajami,infekciami,pretože to ničí ochrannú vrstvu pokožky a tá je potom na náchylná na infekcie,rany.Už som tu potom videla niekoľko príspevkov,čo mali ekzémy,popraskané ruky do krvi z toho,ale dezinfikujú ďalej.Ale tak bez zdravého rozumu ťažko...Tak isto aj s používaním rúšok vonku sa dobre znižuje imunita,takže tiež čoskoro bude nárast ochorení dýchacích ciest,alergií...
Anonym, pises, ze myslis na inych, ktori mozu byt viac ohrozeni ako ty, 25 rocny clovek... pretoze vela ludi nevie mysliet na inych. Preto by malo byt vsetko zatvorene, aby sme nenakazili ostatnych? Urcite sa tym zachrania nejake zivoty, ale pozrela si sa na to aj z druhej strany?
Zamyslela si sa niekedy nad tym, co sposobi to, ak budu krajiny dajme tomu dalsi polrok fungovat v takom stave, v akom funguju teraz? Odkladaju sa takmer vsetky planovane operacie, liecby, mnoho ludi ma problem dostat sa na chemoterapiu, nehovorim o tom, ze nefunguju ziadne preventivne prehliadky (na ktorych by sa mohol odhalit zdravotny problem).. cele zdravotnictvo funguje vo velmo obmedzenom rezime. Zamyslela si sa niekedy nad tym, kolko ludi na to doplati zivotom?
Nefunguju male firmy, pre vacsinu malych a strednych podnikatelov bude dalsi polrok v takomto rezime likvidacny. Zamyslela si sa nad tym, kolko ludi pride o pracu? Ako ti ludia budu zit, ked takmer kazdy ma na krku hypoteku, ktoru musi platit? Kolko samovrazd z toho vyplynie? Ze ludia zacnu byt agresivni, pretoze nebudu mat z coho zit, ze zacnu kradnut a zabijat sa navzajom?
Svet nie je cierny a biely. Ak nieco zakazeme, treba pozerat aj na dalsie dosledky.
Len pre zaujimavost, na tbc rocne ochorie 4 mil ludi, z toho tretina zomrie. Robili sa nejake drasticke opatrenia aj proti tomu? Ci to sa nas netyka, lebo to nie je v Europe tak rozsirene, tak to nema taku pr?
@diewcatqoo tiež sme mali na jeseň v rodine podobný prípad. Veľmi zvláštny priebeh chrípky s dusivym kašľom, ktorý trval tri týždne, nič nezaberalo. Boli robené rôzne vyšetrenia,aj na čierny kašeľ, všetko s negatívnym výsledkom.
koronou sa budeme musiet postupne nakazit vsetci, aby sme si na nu vytvorili kolektivnu imunitu. Zavriet Doma sa nemozeme na dobu, kym sa na trh dostane vakcina, lebo to bude trvat velmi dlho a pri skolabovanej ekonomike by sme si tie vakciny asi ani nemohli kupit. Vsetky oparenia, co sa doteraz robili boli na spomalenie sirenia, aby tie problemove pripady mohli byt vsetky liecene v nemocnici.
@diewcatqoo trosku sa mylis. V krajinach, kde sa to spustilo ako lavina, tam sa udialo presne to, co pises. Kvoli navalu pacientov sa museli zrusit vsetky operacie, vysetrenia, vsetci lekari liecia koronapacientov.
U nas naopak sa vsetko pozatvaralo, korona sa podchytila vcas a kedze nemame navaly pacientov, tak uz teraz spustili opat planovane operacie. Takze opatrenia boli a su ucinne a len vdaka nim zatial nezomreli stovky ludi. Plus sa ludia vdaka opatreniam teraz opat dostanu k planovanym operaciam.
Teraz opat otvorit skoly by bolo uplne mimo. Do 2 mesiacov by sme tu mali Taliansko.
Treba uvolnovaf opatrenia, ale pomaly, postupne, sledovat vyvoj situacie a nasledne dalej uvolnovat alebo pribrzdit.
Ale skoly by v kazdom pripade mali byt posledne, co sa otvori. Deti su tam velku cast dna spolu, ruska nosit nebudu, jedia, hraju sa...tam je najvacsie riziko prenosu.
Ved este predvcerom sme mali zakaz opustit okres a zrazu chceme otvarat skoly🤦♀️ z extremu do extremu.
A podla slov Krcmeryho - budeme potrebovat viac zdravotnikov v praci. To teda znamena, ze sa situacia bude zhorsovat. A do toho chceme otvarat skoly ??
@cammille ja nikde nepisem, ze teraz sa ma naraz hned vsetko zvolnit, otvorit a hura, vsetci sa zblaznime, lebo mozeme. Ved takmer v kazdom prispevku apelujem na to, aby sme sa spravali zodpovedne.
Restriktivne opatrenia mali urcite zmysel a len vdaka nim sa nam podarilo vyhnut sa tomu, co sa stalo v taliansku alebo v spanielsku.
Ale myslim, ze to, ze sa to vsetko zacalo pomaly, POSTUPNE a kontrolovane otvarat, je dobry napad. Neda sa ist z extremu do extremu - ze bud teda sedme doma dalsi rok, dva a placme, ze nemame co do huby alebo otvorme vsetko, kaslime na koronu a zatvarajme oci nad tym, co sa tu deje. Ani jedno nie je spravne, ale treba najst nejaku zlatu strednu cestu. Prijat to, ze tento virus tu jednoducho je medzi nami a ci chceme alebo nie, musime sa s nim naucit zit, lebo tak rychlo nezmizne.
Ano, som sa to, aby sa zrusili urcite restriktivne opatrenia. Aby sa to dialo pomaly, postupne a aby sme sa pri tom my ludia spravali zodpovedne.
Ti co su vazne chori aj pred koronou odpocitavali dni a aj pred koronou boli aj siroty, aj ludia prichádzali o príbuzných. Tie pocty nie su o tolko vyssie ako pred koronou. Ved sa zamysli kolko mladých ludi co zomreli poznas, nebude to asi len jeden ci dvaja.
@otazka1 ako ste sa dali dokopy, obycajne theraflu a spol?
@montemotherone odargumentoval to tým, že potrebujú dostať ženy do práce zdr.sestry, predavačky a nie sedieť na OCR.Ekonomika potrebuje naštartovať, ale bude viac ľudí chorých, takže zase len skoncia v karanténe či na PN a zase nebude mať kto robit.Len neviem prečo tie malé deti a deti prvého stupňa, lebo sú najmenej ohrozené?Čo tam po tom, že nakazia ostatných, lebo zväčša sú len nosiči.Nepaci sa mi také zmyslanie

@0martina0 Koniec ani nikdy nebude.