icon

Príde druhá vlna korony?

15. apr 2020

Nemyslíte si že príde druhá vlna korony,po tom ako väčšina krajín zrušila opatrenia? Napriklad v Dánsku dnes išli deti do školy bez rúšok, a ako to chcu asi odsledovať 500 a možno viac detí v škole udržať od seba na 2 metre.. v ČR už tiež môžu chodiť do práce do zahraničia atd nepamatam si všetko, viem že treba začať zase normálne žiť , ale je to veľmi riskantné podla mňa kým nieje liek, práve kôli tomuto kroku,kôli rušeniu opatreni a zakazov takto skoro, to bude uz len horšie a horšie.

korunka1
19. apr 2020

@anjika44 no asi by zomieralo viac ľudí ...či?🤔

lenqua_12325
19. apr 2020

Vo svete sa umiera na iné veci, vážnejšie aj menej vážne, ale to sa neriešim. Tu zabíja viac strach, ako corona. Nie každý ma peniaze na to, aby mohol mesiace sedieť doma. Izolovať sa od všetkého a všetkých. Bývam v areáli nemocnice, oproti psychiatrickemu oddelenie a je to asi najplnsie zo všetkých.

lenqua_12325
19. apr 2020

A inak, manžel robí v nemocnicia lekára a majú povinne sluzby aj priamo na Corona oddelení. To by som musela dennodenne zomierať strachom.
Viac sa bojím iných veci.

anjika44
19. apr 2020

@korunka1 aj zomiera - srdciari, onkopacienti, ktorí nedostanú vhodnu starostlivosť kvoli korone

korunka1
19. apr 2020

@anjika44 mas pocit,ze spominani zomieraju na nevhodnu starostlivost,dost skreslena predstava. Ak by to mala byt biologicka zbran,tak tu kapeme ako muchy po biolite.

lenqua_12325
19. apr 2020

@anjika44 častokrát možeš mať tu najlepšiu starostlivosť a skončí to zle

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
20. apr 2020

@ptmt1011 držím palce... My sme. M
mimo, mame lepšie sociálne výhody, ale teda každý sa modlí, nech to skončí, nikto nehysaci, žiadne ruská vonku a keď hej, vieš, že je to slovak, deti do 6 rokov nemusia ani v obchodoch, 1.5 idú stredoškoláci do školy, v polke mája základné škôlky, kaderníctva otvárajú, veľké obchodné domy a na koniec augusta sa plánuje absolútny koniec, gasteo na konci mája, to všetko znamená, že sa zacbe pracovať. Pretože tu sa ako u debilov neteší z ocr, aj na nastrocne deti ale naopak do roboty. Držím oce, aby naopak dostali ľudia rozum a začalo sa pracovať a žiť,ebo presne ako si napísala, ani ja nemienim žiť z rožkov. A chcem žiť normálne a nie sa doma ako potkan triasť. Pripadne sa modliť, nech nikto z blízkych neochkrie na nejaké iné záväzné ochorenie, ktoré bude zanedbané, lebo Covid.... Ze trhajú iba zuby, lebo Covid a plno iného ale to sa momentálne niektorých netýka tak čo by riešili.

ptmt1011
Autor odpoveď zmazal
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Autor odpoveď zmazal
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
luccija
20. apr 2020

@ptmt1011 keď je to tak, tak muza by som hnala do práce už teraz a nie čakať na máj a spoločenské akcie to môže byť a nemusí

maciatkolulu
20. apr 2020

@luccija akože ho ma hnať, keď nemá. Momentálne ako vykonávať prácu, aj môj je doma, lebo je zatvorené letisko a teraz ho mam kam hnať? Našťastie ma Kurzarbeit, ale nie každý má takú možnosť...

luccija
20. apr 2020

@maciatkolulu na brigádu či niekam inam do prace myslím.Budu sa spoliehať na niečo, čo nemusí byť v máji myslim, že u nich je to urgentne, tak do skladu do Tesca môže zatial ist napríklad.neotvori sa v máji, ale v júni vyplatu dostane v auguste....

naniki
20. apr 2020

@ptmt1011 aj toto si vypočujte a iba čas ukáže...

https://www.youtube.com/watch?v=sbHOWit8wdE
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
naniki
21. apr 2020

@ptmt1011 ale veď ja nikomu nič nevnucujem a ani nepropagujem,niekto vkladá recepty,niekto pesničky...každý podľa chuti....

diewcatqoo
21. apr 2020
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
21. apr 2020

@ptmt1011 ja z toho hrozu nemam. Tento obrazok je zo satirickej stranky ;)

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
naniki
21. apr 2020

@diewcatqoo veď to netreba mať hrôzu,treba si pozrieť aj iné medzinárodné stránky...všetko ukáže iba čas,takáto pandémia, čo položila už teraz celý svet na kolená ešte nikdy nikde nebola a nemožno ju porovnať so španielskou chrípkou a ani s morom v minulosti.

dskjhfdlkdjhl
21. apr 2020

@ptmt1011 este by si si mala zacat spievat: Cip, cip, cipovicka😀