Priemerný Slovák má nasporených viac ako 13-tisíc eur. Priemerný Európan takmer 70-tisíc
Vcelku ma toto zaujalo: https://www.startitup.sk/bezny-slovak-ma-naspor..., mne to pride vcelku dost. som by som tipla, ze priemerny slovak nema uspory...
@laurita285 no ten priemer sa nemá zle a nadpriemer už vôbec nie, jediný problém je že väčšina Slovákov je hlboko pod priemerom.
Článok je z roku 2020 a zároveň je tam napísané, že v roku 2022 budú priemerné úspory minimálne 18 000...
Aký je to priemerný Slovák?
Ja si myslím ,že 13 kľudne môže mať, nie je to tak veľa,plus zabezpečené bývanie (na hypo).
Ľuďom moc neverím čo narozpravaju, často práve ti čo majú sa ľutujú a ti čo nie zvelicuju.
@zmrzlinka2021 Nič proti imigrantom, je normálne ísť za lepším. Len nechápem jednej veci. Na jednej strane sa stále spomína že nemá kto obsadiť voľné pracovné miesta. Väčšinou preto lebo zamestnávateľ je lakomy a ponúka minimalku a ako bonus nepreplacane nadčasy. Zároveň sa automatizuje čo sa dá a existujú zoznamy pracovných pozícií ktoré o 5-10 rokov nebudú existovať.
To len mne príde neetické zlanarit sem ľudí z inej krajiny aby dreli skoro zadarmo a potom keď si zgrlos zamestnávateľ zautomatizuje procesy ich prepustiť však štát sa postará.
.
@guiseppinka lebo je to pekné, keď sa takto rodičia zrieknu svojho bývania, aby poskytli financie deťom, len to ma zaujímalo či na to majú dosť peňazí alebo im musia deti na podnájom čosi doplácať, lebo u nás je to nemysliteľné pri dôchodku 520€ (čo je priemer) platiť nejakých 400€ plus energie za 1- izbák len podnájom (u nás ZA).
Keď sa tam počítali politici tak to potom vychádza nezmyselná čiastka na osobu 🤣🤣
@katka700 Lenze je vela pozicii, ktore nemozes si dovolit extra zaplatit, napr. soferov mhd - no zvys im plat a povedz ludom ze cena listkov bude dvojnasobna? Ved ta ukrizuju 😀 Alebo pekarov...ze viete my sme zvysovali platy, tak 1 rozok bude stat 50 centov... Alebo v skolke tete kucharke zaplatit aspon 1000 eur v cistom a potom rodicom povedat ze poplatok sa radikalne zvysuje... 😉
Proste mas vela povolani, kde si nemozes dovolit davat nejake extra dobre mzdy. Vezmi si zahranicie - veci vyrabane v cine, v bangladezi a neviem kde su tam doslova za smiesne peniaze. V momente ked sa prejde na ceny sluzieb, az sa ti z toho toci hlava - kadernici, obyajne pecivo, kolace... proste to co sa robi doma, je velmi drahe.
Priemerný Slovák to myslia aj tých, ktorí sú v zahraničí? Lebo tých je kopec
moj manzel, ktory je vyslovene setrny typ a vzdy bol ma nasporene daleko viac a ma aj byvanie (sice s ciastocnou hypotekou ale ma), odkedy pracuje mu proste staci k stastiu malo, nemina na hluposti a ma velku rezervu a popri nom som sa naucila setrit aj ja a setrime aj teraz, ked som na rodicovskej ALE inak sa setri niekomu, kto ma relativne dobry prijem a inak zial niekomu, kto zarobi kusok nad minimalnu mzdu 🤷♀️
Kto má moje úspory? 😂😂😂
Niekde sa stala chyba!? 🤦♀️🤭
Komu ešte poslať č. účtu? 😂
No možno staršia generácia, čo nemusela hypo platiť, má nasporene... Byty sa" rozdávali "
Mladá generácia 2 deťi je rada keď v priemere vyžije od výplaty do výplaty a dovolí si 2-3 väčšie výlety
A nezabúdajme mnohí dedia... Byty sa kedysi odkúpili za 20-25 tis slov. korún, teraz bytovky majú aj 40-50 rokov boli dávno splatené, ale deje sa to, že sa ešte predávajú za nehorázne peniaze. Niektoré byty staré byty aj 3x splatené a zarobené na nich rôznymi spôsobmi a spoločnosťami.
Nuž,ale žiť sa musí aj bývať... Aj zarábať na ľudskej hlúposti.