Priemerný Slovák má nasporených viac ako 13-tisíc eur. Priemerný Európan takmer 70-tisíc
Vcelku ma toto zaujalo: https://www.startitup.sk/bezny-slovak-ma-naspor..., mne to pride vcelku dost. som by som tipla, ze priemerny slovak nema uspory...
ja som mala vzdy nasporene odkedy pracujem. A to som od 18 nebyvala pri rodicoch. este mi platili VS intrak. Odkedy som robila, platila som si najom a z kazdej vyplaty som si stanovila minimum co odlozim. Ja ale nemam pausal bez limitu, data v mobile, neoplieskavam na blbosti a nezmyselne cinske halaburdy. Ked sa mi niekto stazuje ze nema z coho usetrit a rodinu poznam viem ze ma kde. Nestaram sa , ludia nemaju radi nevyziadane rady. Ale keby si urobili raz mesacne analyzu vydavkov videli by kde je priestor. my mame s muzom spolocny ucet. Ja mam kreditnu kartu on debetnu plus prevody. Dost mi trva zratat kde a za co sme minuli. Takze ak ma kazdy partner svoj ucet, vyuziva aj kartu plus plati hotovostou neverim ze vie kde mu peniaze utekaju.
ved je to skryta reklama na raiffaisen banku - aby si clovek u nich otvoril ucet a este je tam link na ich produkt. A este tak fajne na viazany vklad na 2-3 roky :D nenechajte sa ohukat vonavym clankom. Su to kecy aby z vas dostali peniaze ktore budu potom veselo investovat par rokov za vas :D
mat hned k dispozicii viac ako par tisic je nerozumne. Inflacia ti to vsetko zozerie.
@tarvika absolutne suhlasim...
@zafir01 toto mať na účte to je taká tá mentalita starších ľudí. Svokra na účte, radili jej investovať do pozemku,aj tak tie peniaze vraj šetrí pre deti,ona nie,na účte budú, strácajú na hodnote (ale má životné poistky ,asi tri,kde aj šetrí peniaze. Aj keď j to ko investovanie nerátam,tam nenaberaju na hodnote) . Môj oco tiež nadáva načo investujeme, že to on nikdy nepochopí dávať svoje peniaze niekomu,tiež mnna účte. A to veľ takých ľudí poznám, hlavne starších. A nevysvetlil,lebo oni nikomu svoje peniaze nedajú
Nasporene peniaze pri dnesnej inflacii nemaju asi velmi vyznam
Aj podľa mňa majú ľudia peniaze a nie zrovna málo.
Záleží len v akom prostredí sa pohybuješ, samozrejme že je kopec ľudí ktorí žijú od výplaty k výplate ale určite sa priemer nemá zle a taktiež má našetrené...
@zafir01 inak najlepšia rada od rodiny,že neberte úver,naspirte si na dom a potom postavte. To šetríme do 80 tky takto.mam známu, on atakto chcela,že nie úver, a teraz majú oči pre plač,lebo úvery vysoké,inflácia vysoká a za to čo mli našetrené prd kúpia , a ešte tri deti majú,na materskej je
dievča, ešte si málo na svete pravdepodobne.
@dreamss
@simiis
Praveze imigranti by nam velmi pomohli, pretoze by obsadili velmi vela pracovnych pozicii, ktore su tazko obsaditelne, kedze slovaci si uz mozu vzhladom k relativne vysokej zivotnej urovni vyberat pracu. Aj teraz potrebujeme na slovensku vela pracovnej sily, ale nie je jej, preto nova pracovna sila je len vyhoda - funguju podniky, odvody, dane, rozmach statu ako celku.
Vandalizmu a znasilnovania sa nemusime bat - imigrant neznamena nasilnik, je to clovek ako sme my, z inej kultury, iny ale uplne zaroven rovnaky ako my. Cloveka nedefinuje stat, ani narodnost, ani etnikum, ani pohlavie, ani vek ... ani farba pokozky. Su to rovnaki ludia ako my.
Skor sa bojme a bojujme voci extremistom, psychopatom, kotlebovcom, harabinovcov - tu vidime, ake dosledky to moze mat, hlavne na deti, ktore pod vplyvom nenavisti strielaju, ublizuju...
Slovensku by velmi pomohla vyssia otvorenost, tolerancia. Chapem, ze na dedinach v zaostlaych regionoch to moze byt narocnejsie, ale napr. my v mestach, v BA sme uz niekde inde... a normalne tu fungujeme s roznymi etnikami, narodnostami a zijeme uplne OK
Kazdy druhy dochodca je vlastne milionar lebo 20-30 litrov na ucte maju.ziadna hypo ziadne dovolenky stara skodovka kym sa nerosypala..skreckovali do fusakle cely zovot.ved si pozri spravy babka dala.nasupu niekomu 20 000--30 000 lebo ju oklamali ze vnuk lezi v nemocnici.a kde je este elita prachacov..ano ked to spriemerujeme tak to moze vyjst.
Mlada slovenska priemerna rodina je rada ked ma na ucte 2-3 tisic. Na horsie casy..niektori ani to nie.su radi ze vidu z vyplaty do vyplaty..
Tiez je nerealne aby to mal 26 rocny absolvent skoly alebo 19 rocna mamicka na materskej.
Tak neviem.kde robili ten priemer lebo u nas zvonit urcite nebol.nikto

a to akože kde máme mať tie "našetrené" peniaze? ako?!!