Prieskum šatníkov. Koľko oblečenia máte?
Čauky žienky,
Robím si poriadok v šatníku a začínam sa nad sebou hlboko zamýšľať, preto chcem urobiť prieskum koľko máte vecí. (Či som normálna). Počítajte také čo nosíte medzi ľudí, nie doma. A aj také, čo ste mali raz alebo ani raz ale ešte ste sa neodhodlali ich predať/darovať/vyhodiť.
Spočítajte:
Svetre+mikiny (Nie tenké tričká s dlhými rukávmi)
Nohavice (dlhé)
Šaty+sukne
Ďakujem za účasť 🙂
@lenocka12345 ale to je uplne v poriadku, ved kazda uz vieme, kedy vec treba oprat a kedy staci prevetrat, kazdy clovek sa aj inak poti a porovnavat zenu medzi 20 a 30 a okolo 50 rokov sa tiez neda
@lenocka12345 oblecenie na volny cas je v mojom ponati to, v com pojdem s manzelom do kina ci s kamoskou na kavu. Teda to, co nosim cez vikend alebo po prichode z prace. Nemyslim tym teplaky ( tie su na sport), ale napr rifle s vysuchanym efektom kde-tu ( to do prace nesmiem) alebo napr taketo saty - https://www.bonprix.sk/style/midi-saty-udrzatel... tie su do prace tiez nemyslitelne, aspon u nas. Ale viem, ze pre niekoho, kto pracuje v kancelarii, su uplne v pohode.
@oli18 tak 🙂 a ešte aj vlastný prací prostriedok si vyrábam , bez odpadu :D tak , nech som už úplná hipisáčka :D a dokonca poškodené veci sa snažím využiť inak ako len na handry 🙂
a páči sa mi to , aj to sa mi páči že 95% mojich vecí vydrží dlho , aj to , že ich nešila utrápená vyrobená 15ročná dievčina z Bangladéža .....
@oli18 na to aby som vymenila 3-4 "outfity" za deň musím byť modelka? :D ja chodím do práce, kde si to vyžaduje naozaj eleganciu.. chodím aj do školy, kde zas behám na poslednú chvíľu a teda treba voliť tenisky a pohodlie. tak isto dobrovoľníčim pri psoch, kde nosím zas iné oblečenie.. s mužom na večeru/do kina/na víno si zas vyžaduje niečo iné 🙂 ...atď .. mám dosť záľub, vášní, ale aj povinností, ktoré sa medzi sebou líšia aj povahou oblečenia.. a mnoho z týchto činností stíham aj v jeden deň.. som zvyknutá prísť domov, upratať a uložiť oblečenie a ak zas odchádzam (čo odchádzam z bytu x krát za deň väčšinou), tak otvorím skriňu a vyberiem to čo sa hodí (takže povedzme, že ďalší outfit).. nič zložité alebo nepochopiteľné 😉 ..
@simsalabim no mám "slávnostne " šaty a sukňu , to sú na svadby , oslavy, nemám problém ísť v tých istých šatách .... do kina , kávu a večeru nosím to čo do práce , osobne to neriešim 🙂 kľudne aj v tomto
https://piskacie.sk/produkt/damske-saty-s-vreck...
@lenocka12345 tak u nas by si v takych satach nemohla byt v praci. Tento typ je pre mna volnocasovy - na aktivity mimo prace. Preto si myslim, ze zalezi na praci - niekto ma dress code, niekto uniformu a u niekoho je to jedno. Ak ti v praci nakazu, ako sa mas obliekat, tak mas na vyber si to bud kupit alebo hladat inu pracu...
@drobcek53 mas pravdu... ja sa cez den prezliekam aspon 2x ( teda cez pracovne dni). Po navrate z prace vymenim oblecenie, lebo predsa nebudem behat po zahrade v business saku.
tak ja by som v takých satach ist mohla, ale ak by tam nebolo to srdiecko, to sa mi uz nehodi ku mne vzhladom k veku, ale najcastejsie kupujem saty tohto typu
https://www2.hm.com/sk_sk/productpage.080311800...
alebo nieco podobne, striedme, nosim k tomu nahrdelniky, brosne, sale a satky, nakrcniky, aby to bolo ozivene niecim, doplnky nakupujem len na sashe, cize podporujem lokalnych vyrobcov, bizuteriu uz nekupujem vôbec, a uz vôbec nie v retazcoch, ale naozaj skor nieco taketo
@simsalabim v týchto šatách do práce nechodím , presnejšie šaty akéhoľvek nemôžem nosiť , takže toto len vo voľnom čase , ale hovorím , kľudne aj do takej fakt lepšej reštiky , aj na víno a k tomu batefoot topánky , je mi to jedno :D a tak ako to nevadí mne , nevadí to nikomu okolo ,
jasné mužom sa toto veľmi nepáči , môj posledný bol manažér v rokoch , ale naučil sa to neriešiť ako ja 🙂
@zuzana76 vieš , ja to obliekanie neberiem až tak vážne , ani seba , podľa mojej učiteľky na výške neberiem vážne nič :D mám 33, cítim sa dobre , som veselá , zasnívaná , no a čo že mám na šatách pískatko :D
inak tieto šaty si kúpila aj moja nadriadená , lebo sa jej na mne páčili , ale v ružovej ( mám 4 farby) , má 54 a vyzerá v nich super 🙂
@lenocka12345 ja si napr. tiež vyrábam vlastny prací prostriedok (aj keď inak stále s ním nie som na 100% spokojná, tak môžeš dať tip 🙂 ).. taktiež vlastné čistiace prostriedky.. oblečenie taktiež vynosím až kým nie su naozaj nenositeľné, že sa na mne doslova rozpádavajú :D nakupujem len sezónne a napr. na túto sezónu jeseň/zima som si kúpila (a nemam v pláne už nič kupovať) len novú koženkovú lebo tá stará už nebola medzi ľudí, ale nevyhadzujem. na bláznenie so psami, či po záhrade atď. bude ešte dobrá :D tiež jeden z dôvodov prečo mám toho veľa, aj poškodené veci majú v mojom šatníku ešte uplatnenie
@lenocka12345 ale ved to je v poriadku, nikto ta nekritizuje, ty sa v tom citis dobre, ja si tiez kupujem to, v com sa citim dobre, inak keby som bola ucka na prvom stupni, tak by som si kupila aj take piskacie saty 😀 aj keby som mala 50 😉
@drobcek53 ani ja s ním nie som až tak spokojná , hlavne na biele , ale toho nemám až tak veľa, no a ak tak batik :D
na jemnúčko nastrúham marseillske mydlo ( origoš) , pracia sóda a voda , podľa nálady esenciálny olej 🙂
@zuzana76 my sme učiteľky v škôlke 🙂))))))
@lenocka12345 tak to je potom super vyber podla mna, tam sa to kludne hodi a zo skolky chodíte aj von, cize tvoj satnik moze kludne obsahovat sportove a lezerne oblecenie
@lenocka12345 no ak by som ja bola ucitelka v skolke, tak mozem polovicu mojho satnika venovat charite - business saty, saka a pod. A o tom to je - niekto ma napr. 10 siat aj preto, ze ich musi delit na veci do roboty a na bezne nosenie. Tvoje saty su do skolky super. U mna by boli nevhodne ako vzorom tak aj dlzkou.
Moje veci do roboty su ako u
@zuzana76 striedme, ozivene skor doplnkami ako nahrdelnik ci satka. Ake ak by som robila v skolke ci napr v cestovnej kancelarii a predavala zajazdy, fakt tie veci nepotrebujem. A od toho, co nosim do roboty sa odvijaju aj vrchne veci - kabaty, bundy... a aj obuv.
@simsalabim nie nie , ja ich nosím mimo škôlky 🙂 v škôlke máme nepísané pravidlo , žiadne sukne alebo šaty 🙂
inak som rada , že mám v obliekaní takú voľnosť 🙂
@lenocka12345 mas moj obdiv😍
@oli18 to ma síce teší , ale prečo ? 🙂
@simsalabim mna tie 2ks zaražaju skôr len preto,že si neviem predstaviť že kedže jedni sa peru mam k dispozicii jeden ks,a hlavne priležitosti.Čierne,modre rifle su zaklad,nechcem chodit stale v čiernom preto modre,no ked mam svoje dni tak volim čierne.Plus udalosti,niekde sa patri si obliect skôr nohavice a nie rifle.Dalej pohodlie,aspon nejake take volnejšie,leginove alebo tak😬 je to možno len nejake nepochopenie preto z mojej strany ked mam aspon tych 6ks ale aj tak..
@d_anica Ano!!!
Pracujem v uniforme, do prace chodim autom a napriek tomu mam cca 10 svetrov, 10 nohavic, zo 20 siat a par sukni. V tom je zahrnute oblecenie na celu sezonu - v lete napr. nosim takmer vylucne saty a stava sa mi, ze vymenim aj dvoje denne, ak je obzvlast horuco. Vsetko, co mam v satniku aj realne nosim. Odmietam drzat v skrini veci, ktore nenosim.
Okrem toho mam vela oblecenia na sport a este viac “do zahrady”, lebo ho realne zaspinim a nie som ochotna obhanat poloprazdnu pracku, len aby som si mala co obliect.
Je to vec pohladu. Nemam vobec pocit, ze mam zbytocne plny satnik. Ani nemam pocit, ze vela nakupujem. Oblecenie nosim, kym sa nosit da. Mam kusy, ktore maju aj 20r a nie je ich malo. To “slusne” casom postupuje do kategorie “na donosenie” okolo domacnosti a potom vacsinou uz len do kosa, lebo aj na handry je uz prilis znicene.
My sme minule s muzom pri upratovani satnika konstatovali, ze nesportujucim ludom z bytov, ktori nepracuju okolo domu v exterieri, staci ovela menej satstva, pretoze si vystacia s tym “slusnym” medzi ludi.
@lenocka12345 ja som asistenrka v skolke a sa prezliekam
@meca tiež som tak mala , biele nohavice , teraz je jediné kritérium pohodlne a slušne , nikto nerieši nejaké biele nohavice, alebo prezliekanie 🙂
@lenocka12345 ja nenosim biele, ale take vyradene co nenosim vo volnom case
Nemám rada nakupovanie, mám zopár veci .. keď znosim kúpim si nové. Nevidím v tom nejaký zmysel, nakupovať milión veci a 3/4 z nich nevynosit. Nie je to ani ekologické. Nakupujem len to čo potrebujem.
@mpg môj botník - jedne barefoot jeseň až jar , bačkory čo vyzerajú ako papuče , šľapky, gumáky, tenisky , a ešte štekle a bateríny , aby sa nepovedalo , nosím ich minimálne
@lenocka12345 pre tvoj pohľad na vec

@d_anica preco to rozdelovanie, som s vami, ako som pisala, ziadna kritika nie je na mieste, ved kazda z nas ma iny zivotny styl
dalsia vec, je rozdiel aj napr ci niekto chodi do prace svojim autom a teda to auto je ciste povysavane, tym padom oblecenie tak nezaspini, ako ten co cestuje MHD, pripadne vlakom a potom este MHD v meste, ja napr periem oblecenie aj zakazdym, ked idem k lekarovi, ci uz so sebou , alebo detmi, jednoducho oblecenie co sme mali u lekara ide rovno do prania