Prieskum šatníkov. Koľko oblečenia máte?
Čauky žienky,
Robím si poriadok v šatníku a začínam sa nad sebou hlboko zamýšľať, preto chcem urobiť prieskum koľko máte vecí. (Či som normálna). Počítajte také čo nosíte medzi ľudí, nie doma. A aj také, čo ste mali raz alebo ani raz ale ešte ste sa neodhodlali ich predať/darovať/vyhodiť.
Spočítajte:
Svetre+mikiny (Nie tenké tričká s dlhými rukávmi)
Nohavice (dlhé)
Šaty+sukne
Ďakujem za účasť 🙂
no ženy , mám "rok bez nakupovania " , čo znamená , že nekúpim to, čo nepotrebujem , snažím sa mať fakt málo vecí ,stále triedim šatník , rada mám veci ktoré sa dajú kombinovať , kupujem napr zo sashe , Slovenka , a moja srdcovka Pískacie 🙂
teraz som mala sivé tričko a nevedela čo s ním ( pôvodne biele ) , tak som batikovala , teší ma to viac ako nakupovanie 🙂
Ja som akurat vcera triedila satnik, sukne na leto 2 kusy, rifle asi 4 kusy dako nemam problem nosit tyzden jedny rifle a striedat k nim ine tricko alebo sveter. Ked som chodila pre deti, kruzky, cestovat MHD to sa v stekloch neda. Ja som sa nikdy nezaujimala o modu, malujem sa minimalne. Topanky mam az 2 kusy, neznasam skusanie, najradsej mam jedny vycaptane a naj sa citim v lete v sandaloch. Toto mam daku fobiu ☹ ani oblecenie neznesiem obtiahnute, z tych slim nohavic mam fobiu, vsetko elasticke, obtiahnutie, rifle viac menej kupujem len rovne v C&A, sukne len v lete k sandalom. Robim v open space, nestretavam sa zo zakaznikmi takze mne fakt stacia pohodlne nohavice, tricko, svetrik a v praci som sa uz prezuvam. Ale muz sa tiez neoblieka modne, meni tak tricka, v lete viac menej fungoval v jednych riflo sortkach do prace, topanky ma asi az3 pary, takze v tomto sme sa nasli 🙂 Ja sa dako v lodickach a kostimceku dako neviem predstavit. Pokukujem po dakych sportovych satach na jesen. Nemate daky typ?
Ja mam asi bezny satnik takyto: 3svetre,2nohavice, 5siat. Do10ks triciek/bluzok. Kabat ,topanky po jednom ks. Vsetko k sebe pasuje, vzdy som zladena a nosim tieto veci dokola,potom si kupim nove.
Nohavíc mám 5, svetre+mikiny 5, šiat cca 15, sukne 4. Snažím sa vždy keď.nieco prikupim zároveň niečo čo nenosim zo satnika vyradit,( Vyhodit, darovat,predat) aby sa.mi nekopili zbytočne veci čo nevyužijem
Ja som tiež zistila, že treba mať oblečenie, ktoré sa dá dobre kombinovať, aj farebne
a tiež som si obstarala oblečenie na príležitosti, napr. čierne, lebo na poslednú chvíľu sa to nedá tak ľahko zohnať, potom mám oblečenie, v ktorom chodím do kostola (takú klasiku),
Možno sa raz bude aj oblečenie nejako recyklovať, moja stará mama z vhodného nepotrebného oblečenia nastrihala také pásy a robila u toho koberce, neviem ako to robila, ale boli celkom pekné.
Svetre+mikiny (Nie tenké tričká s dlhými rukávmi) sveter 1 mikiny 3
Nohavice (dlhé) rifle 2
Šaty+sukne velka 0
tričiek s krátkym asi 20
@nika82 tak teraz vas naozaj obdivujem🙏🏻❤️ Kiežby som sa raz dostala do stavu že dokažem mat 2 nohavice,i ked pri mojom šťasti by som asi nemohla,už sa mi viackrat stalo,že napr 2 periem a dalšie si nejak ušpinim,alebo sa mi roztrhnu hocičo,asi by som mala zachvat paniky že pojdem hola😂😂🙏🏻
No rifle 3x,sukna žiadna, 2x legíny (tehotenské) Šaty aktuálne 1,ale myslím, že ich nikdy neobleciem. Tričká s krátkym rukávom 6,s dlhým 0, 2 blúzky. Svetre a mikiny 7. 2x tenisky, 2xjesenne čižmy, 1x zimné topánky. Nejaké balerinky, cca 2, ale už po tomto lete zničené. Zimná bunda už 3 sezónu. Jesenná bunda 1 už asi 4 ročná. Jeden jesenný kabát cca 9 ročný a jeden 7 ročný 😂
@adrianebrooks to zase netrebaja ma hold ine proporcie nez vy
@bafka napr. ja som veľmi veľa rokov nič nevyradila. mám takú hlúpu povahu, že mám problém sa čohokoľvek zbaviť. x rokov som len "škrečkovala" a fakt nič nedala preč. za posledné roky som sa to snažila zmeniť a postupne každú sezónu niečo vyradiť (aj keď mi to trhalo srdce :D ).. v súčasnosti som naozaj na tom tak, že v podstate skoro všetko aj reálne využívam. to, že mám toho toľko nie je výsledok nezmyselného nakupovania - kupujem len to čo potrebujem,.. to čo viem, že mi urobí službu ďalších x rokov.. to v čom sa cítim naozaj dobre a naozaj to lichotí mojej postave.. x krát si premyslím, či to kupovať alebo nie. Je to skôr výsledok toho, že som dlho "škrečkovala" a kedže som sa vždy snažila kupovať kvalitu veľa z toho má už čo-to za sebou a stále to vyzerá k svetu 😉. Mojim cieľom je zredukovať to ešte viac ako sa mi podarilo za posledné roky, ale jednak tie veci ešte plnia svoju funkciu.. a jednak ja cez deň priestriedam aj 4 "outfity" (z funkčného dôvodu, nie len z dôvodu, že by som sa chcela pretŕčať), takže ja to naozaj naplno využívam 🙂 😊
Toto ani nedám čítať manželovi. Šatník mám veľmi plný. Síce rifle len jedny, jedny tenké nohavice, aké inak desiatky šiat, sukien, bluzok a svetrikov. Bundy mám 2, ale kabátov niekoľko.Na topánky som maniak. To si sama uvedomujem. Rada sa pekne obliekam, ale nakupujem kvalitné veci a vo výpredajoch, lebo som lakoma. ;) Čestne priznávam, že milujem kvalitné kúsky zo second handov. Tie neobchádzam ani v zahraničí.
Pred mesiacom dcéra odišla s polovicou svojho šatníka na vysokú a jej skriňa teraz konečne vyzerá normálne zaplnená. Ma to po mne. ;)
@laduska79 moj clovek👍🏻
2 svetre, 3 nohavice, 3 sukne, 10 siat
@oli18 ja si nemyslim, ze vytahovanie, naco by to robili, ja mam napr realne plnu skrinu, veci som nepocitala nechce sa mi to, ale odhadom mam nohavic asi 10 ks, siat asi 15, svetrov asi 20, pulóvrov asi 30, sukien asi 10, bluz a kosiel asi 20 a ano realne vsetko neobliekam stale, mam oblubenejsie kusky, ale aspon raz do roka si to na seba dam a inak siat sa mi stale máli, ale musim povedat, ze uz nakupujem s rozumom, kedysi som kupila aj akykolvek vystrelok, ale uz nakupujem len udrzatelnu modu, cize saka, svetre , saty nositelne xy rokov a stále mám pocit, že potrebujem nejaké šaty, myslím dámske. A ja mam aj vela salov a nakrcnikov, ku kazdému outfitu potrebujem nejaky sal. Ja si zase neviem predstavit ako moze mat niekto dvojo nohavic, napr. tym nekritizujem, len si to neviem predstavit.
Toto je moc zaujimave citanie. Tiez mam veci v 3 velkostiach, lebo vaha uz roky kolise kvoli chorobe (i ked posledne 2 roky, bohuzial, sa nejako ustalila na tej najvacsej) - tie veci su ale ulozene vo vreciach mimo skrine. Oblecenie mam delene na take do roboty (saka, business saty a pod.), slusne volno casove oblecenie a suntacke na zahradu. Takze je toho celkom dost. Spocitala som len veci na zimu a studensiu jesen - nohavice 5 (2 do roboty, 2 volnocasove, 1 suntacke), saty (3 do roboty, 2 volnocasove), sukne 3 (2 do roboty, 1 volnocasova), saka do roboty 3, svetre 3, mikiny 3 (volnocasove 2, suntacke 1). Jedna zimna bunda, 2 kabaty (teplejsi a menej teply), 1 vesta s odoberatelnou hrubou flisovo mikinou (na zahradu). Tricka radsej neratam 🙈 A topnaky tiez - delim na slusnejsie do roboty a volno casove. Mam problem s chodidlami, slusnejsie topanky mi skodia na chodidla, i ked si kupujem take, co su ako tak zdravotne - ale mimo prace ich nenosim, iba vynimocne. Obuv na zimu a chladnu jesen - spolu
kusov - mam 3 clenkove (2 do roboty, 1 volnocasove), 2 cizmy (1 velmi teple) a 1 turistickovolnocasove clenkove goretexove (nosim aj v lete na miernu turistiku).
Som fascinovana tym, co niektore pisete, ze 2 nohavice a tak...neviem si to realne predstavit, ale urcite zalezi aj od prace. Ak by som do prace nechodila v business obleceni, postacil by mi zrejme slusny volnocasovy satnik vseobecne (ako ked som bola studentka) a skrina by bola volnejsia.
@simsalabim ja si tiez myslim, ze zalezi aj od prace, napr ak niekto v praci pracuje v uniforme, lekari, sestry, predavacky, soferi atd.... tak mu na presun do prace staci jeden outfit na cely tyzden, ale ak niekto je na ociach verejnosti a oblecenie vyuziva svoje, tak musi posobit reprezentativne, takze ziadna kritika nie je tuna na mieste, kazdy z nas ma iny zivotny styl
@oli18 nemyslim si ze je to vytahovanie, totiz nejde porovnat zenu ktora pracuje, pravidelne chodi na obchodne rokovania so zenami ktore sa v praci prezliekaju do rovnosaty alebo so zenou ktora ide maximalne na ihrisko s detmi alebo do obchodu na rohliky. Cele leto chodim v satach, kazde po pouziti idu do prania, je nemyslistelne mat jedny. Ja skor nepochopim ako sa niekto dokaze premavat v jednych nohaviciach a 2 svetroch dookola a viac dni po sebe. Kedy to akoze peru?
@simsalabim no ja mám napríklad jedne rifle , jedne legíny , jedne ľanové nohavice a 3 sukne 🙂 a tu som 🙂
@mishka81 no , ak vec nie je prepotená , tak stačí danú vec dať na vzduch 🙂 ten vec pekne prevetrá , tak to robili aj naše babky , tým šstríš planétu , vodu , aj oblečenie samotné
PROSÍM , NENAVÁŽAJTE SA DO MŇA ANI MA NIJAKÝM SPÔSOBOM NEURÁŽAJTE ZA TENTO NÁZOR
@zuzana76 veru mas pravdu s tym “na ociach verejnosti”. Normalne by nam mali dat priplatok k platu na osatenie 🙃 Lebo tie veci realne nosim len do prace.
@lenocka12345 ak som ta urazila - hoci som ta nijako nespomenula menom - tak sa ospravedlnujem. A chodis v tych veciach aj do prace? Musis delit oblecenie na “volny cas” a “do prace”?
@simsalabim to bolo na margo toho nosenia viac dní po sebe , nebolo to adresované nikomu , skôr tak preventívne :D
áno , chodím v tom do práce , kde sukňa nie je vhodná
oblečenie na voľný čas , ak myslíš tepláky a pod , tak mám tiež jedne :D ale to samozrejme do práce nenosím
@lenocka12345 neviem cim som si zasluzila velke pismena, vidim dobre a vobec som ta menom nespomenula, bolo to spomenule vseobecne. V lete v hici by mi nestacilo vyvetrat.
@mishka81 opakujem , bolo to adresované všeobecne , nikomu konkrétnemu ,fakt tu ženy vedia vyurážať jedna radosť , áno , ale ako som písala , nie pri prepotených veciach ......
@sonnenshein
@laura164
@bafka Baby, som s vami! Mne sa to ani veriť nechce, že môže mať niekto 70 tričiek a 30 sukieň a zdá sa mu to v poriadku! Ja mám v jesennom/ zimnom šatníku 4 pulóvre, 4 blúzky, 2 sukne, 2 šaty, 4 nohavice včetne riflí. Nové si kupujem len keď to staré už nie je dobré. Zimné topánky mám jedny. Kupujem si len čo mi pristane a v čom sa cítim dobre a snažím sa obliekať pekne, elegantne.

@bafka ja mam este dost veci spred materskej a v pohode nosim, mam 3 stare mikiny na doma a niekolko tenkych svetrikov do prace, ja sa neobliekam prilis teplo, nemam to rada. Nohavic mam 10, do prace mozeme aj mencestraky a neroztrhane rifle, tak ratam aj tie, 1 sukna a 1 saty. Skor mam viacero bluzok a triciek. 1 zimna bunda, 1 jesenno jarna, teraz som si kupila konecne novu softshellku, staru mam dlhsie ako manzela tusim a nemala kapucnu, tak teda ze nacase obnovit.😂 Polku casu robim z domu, aj moji kolegovia/kolegyne. Kolkokrat sa vidim s niekym raz za 2 tyzdne, takze nerobim si starosti, ci mam kazdy den v mesiaci originalne oblecenie. 1 zimne topanky, 2 tenisky, 2 prechodne, 2 sandalky. Opatky po materskej nenosim, uz nie som na pozicii ako predtym, ze musim, a hlavne chodim autobusom a peso, nemienim si nohy nicit., ked sa nedoveziem s mojim SUV az pred skolu a skolku. 😆 Nechapem, ako niekto moze mat 50 nohavic alebo siat na nosenie do prace alebo von. PS. Nenosim do prace kazdy den to iste. Ked rano zanesiem deti a robim z domu, tak sa prezleciem do pohodlneho, poobede sa zase prezleciem, tak ano, vtedy mam to iste na sebe 3 hodiny denne pocas 2-3 dni.