icon

Prieskum šatníkov. Koľko oblečenia máte?

rommie
12. okt 2019

Čauky žienky,
Robím si poriadok v šatníku a začínam sa nad sebou hlboko zamýšľať, preto chcem urobiť prieskum koľko máte vecí. (Či som normálna). Počítajte také čo nosíte medzi ľudí, nie doma. A aj také, čo ste mali raz alebo ani raz ale ešte ste sa neodhodlali ich predať/darovať/vyhodiť.

Spočítajte:

Svetre+mikiny (Nie tenké tričká s dlhými rukávmi)

Nohavice (dlhé)

Šaty+sukne

Ďakujem za účasť 🙂

simsalabim
13. okt 2019

@lenocka12345 tak malo topanok mas aj preto, ze v praci tak mozes chodit obuta... barefootky by si si asi ku kostymu nemohla dat, ci? Nie je to nijaka extra zasluha hodna medaily. Ale na druhej strane ti zavidim...ja by som velmi rada chodila stale v teniskach, mam problemy s nohami a tenisky su super obuv a da sa nosit viac menej celorocne. Bohuzial, zatial nemozem. Mozno ak budem chodit o barliach dostanem vynimku 🤔

tykat
13. okt 2019

@rommie
Na zaciatok...nenosim sukne, ani tricka ci mikiny. Do prace nosim nohavice (dlhe, 7/8, capri a bermudy nad kolena), bluzky (dlhy rukav, 3/4, kratky, bez, ramienka) a svetre (hrubsie, tenke, ultratenke - dierovane, hackovane, kratky rukav) a k tomu satku (lahke, hodvabne, so strapcami, hackovane, s cipkou...)
Takze
Nohavice - dlhe 4ks, 7/8 2ks, capri 4ks, kratke 4ks
Bluzky - dlhy 10, 3/4 5ks, kratky 5ks, bez 8ks, ramienka 3ks
Svetre - hrubsi 3ks, tenky 6ks, ultratenke 3ks
Satky - cca 25ks
Toto striedam a obmienam, nakupujem ked idem nieco vyradit.

juliet86
13. okt 2019

Svetre+mikiny (Nie tenké tričká s dlhými rukávmi)
cca 15-20
Nohavice (dlhé)
5nemam rada nohavice
Šaty+sukne
20 milujem saty

tanya65
13. okt 2019

@rommie a aky je ucel prieskumu?

d_anica
14. okt 2019

@mpg Ja som minimalista v tomto 🙂 ale autorka sa pýtala na veci do mesta/práce, nie voľnočasové a športové. Samozrejme mám viacero topánok, jedny mám vyslovene teplé vychádzkové, ktoré nosím do mesta. Keď nie je -10 a potrebujem elegantné nosím obyčajné uzavreté poltopánky na podpätku, alebo aj lodičky. Keďže veľa chodím autom, nie mhd, vystačím si. No a na outdoor aktivity mám samostatnú výbavu. Ale vyslovene zimné do mesta mám fakt jeden pár. Nie je mi jedno čo nosím, rada si kúpim pekné oblečenie, ale robím to účelovo. Hromadenie vecí sa mi protiví.

lenocka12345
14. okt 2019

@simsalabim či by som si obula barefoot a kostým k tomu ? Ako sa poznám , našla by som takú kombináciu , že áno 🙂
inak ja mám potrhanú šľachu na členku a topánky ma vedia naozaj buď doraziť , alebo zachrániť 🙂
no ale dajme si ruku na srdce , koľko žien sa prezúva v práci , nemá nič predpísané a aj tak majú pomaly 4 botníky obsadené ? Veľa ......

h2
14. okt 2019

@tyelde Šaty a sukne 0? To vážne? 😲

tomika
Autor odpoveď zmazal
tyelde
14. okt 2019

@h2 áno, no a? Neznášam šaty a sukne, jednak v tom vyzerám ako pablb a jednak celý deň iné nerobím ako rozmýšľam či mi pri najmenšom závane vetra alebo zlom zohnutí sa nebude polka mesta obzerať prdel

h2
14. okt 2019

@tyelde No veď v poriadku, len ma to prekvapilo. Sú totiž situácie, kedy si ja osobne neviem predstaviť iné oblečenie, než šaty. Ale to je len môj názor.

tyelde
14. okt 2019

@h2 aké napr? To zas zaujíma mňa, zatiaľ nebol problém nikdy 😅 btw pozor, píše že spoločenské šaty sa nerátajú, priznávam, že mám jedny na svadby a tak, ale už sa dp nich asi ani nezmestím... Našťastie už sú všetci poženení tak je to jedno 😅

h2
14. okt 2019

@tyelde No jasné, ja som zabudla, že spoločenské sa nerátajú. Ale zase ja nosím šaty najradšej, nosievam ich aj do práce. A to som geodetka! 😁

mechurik
14. okt 2019

A takto sa nici planeta.hraciek plna rit novych kolekcii sialenstvo .🙂

mirgenah
14. okt 2019

Minimalizmus, základné druhy oblečenia po par kusoch (cca 5x), ktoré sú kombinovatelne, žiadne sukne, žiadne šaty,. Moje celorocne oblečenie sa vojde do stredne veľkej komody - kompletne celé bez búnd a topánok.

mirage
14. okt 2019

@tyelde na kazdu postavu sa najde dobre sita sukna ci saty. neexistuje aby sa ti napr. puzdrova sukna zdvihla pri vetre.

bayuska
14. okt 2019

17 košelí/blúzok/tričiek (ale bežne používam dookola len asi polku z toho, zvyšok len výnimočne)
2 šaty jesenné + 2 letné slávnostnejšie ale nosím aj bežne do práce
2 rifle (ale používam väčšinou len 1, tie druhé sú mi viac tesné)
2 nohavice
2 legíny
3 mikiny
5 kardigánov (ale 2 z toho som mala len pár krát, nehodia sa k veľa veciam)
+ mám 5 svetrov ale to použijem možno 2x do roka 1 z nich

počítam tu len to, čo by som si reálne zobrala do roboty, samozrejme, skriňa je plná vecí, ktoré nepoužívam z rôznych dôvodov, snažím sa to raz za čas triediť ale za to musím povedať, že väčšinu vecí nosím až kým sa to ani handrou nedá nazvať.

ysseba
14. okt 2019

Minule som v jednej skupine písala koment, skopírujem to sem. Debata bola o tom, že kočka prehrabávala skriňu, nemala čo na seba a pritom že má kopec vecí.

Aj ja viem o čom píšeš. Znervózňovalo ma to, vytáčala som s tým samu seba 😀 Preto som to riešila. Vyhádzala som celý šatník, všetky veci, ktoré mali nejakú "chybičku krásy" som dala preč. Boli to také veci, že v tomto sa necítim pohodlne, toto ma to tlačí, až tak sa mi to nepáči, je mi to trochu malé/veľké, nemala som to na sebe za posledný rok. To všetko som dala preč. Potom ďalšia kategória boli veci o ktorých som si nebola až tak istá, proste neboli to moje úplne najobľúbenejšie veci, ale len tak z fleku som sa ich nechcela vzdať. Tie som dala do krabice a dala som ich hore do skrine. Keď ich do roku nebudem potrebovať, tak tiež pôjde z domu. Ale už zopár vecí som odtiaľ potrebovala. No a nakoniec mi zostalo v šatníku celkom veľa miesta a veci, ktoré mám skutočne rada, rada s ich obliekam, dobre sa v nich cítim a vyjadrujú môj štýl. V podstate som zistila aký je môj štýl, aké sú moje farby. priznám sa, že jednu dobu som sa z tejto skupiny aj odhlásila. Vtedy keď som tak veľmi vyraďovala veci. Ale potom som sa zas prihlásila. O 4 mesiace idem po 5 rokoch na rodičovskej do práce a preto je jasné, že môj šatník potrebuje oživiť. Teraz mám veci také skôr ležérne, na ihriská a s deckami von. Už nakupujem pomaly oblečenie do práce. Tu v skupine sa inšpirujem, ale už reálne rozlišujem - toto nie, toto by mi opäť len ležalo v skrini, toto by som vynosila. Už nekupujem každú vec čo sa mi zapáči len prvoplánovo alebo je v akcii 🙂 Takže môj šatník neobsahuje kvantá vecí a už ani nechcem. Ale veď to asi každá poznáme - máme plnú skriňu a aj tak nosíme možno 10 veci najradšej a dookola. Niektoré veci máme na sebe len 1-2x a ležia nám kdesi vzadu v skrini.

Ale reálne číslo Ti neviem dať, lebo ako píšem v tom komente, teraz mám veci skôr ležérne , ale vraciam sa po 5 rokoch do práce, takže nakupujem (s rozumom). Tieto veci čo mám ešte teraz kým som na RD doničím a tesne pred nástupom do práce ich ešte vytriedim, niečo nechám na von po práci a na víkendy, ale väčšinu dám preč, nech mi to nestojí v skrini. Snažím sa približovať ku kapsulovému šatníku.

blackcat8885
14. okt 2019

Svetre také medzi ľudí 12x
Mikiny 1x nenosim mikiny
Sukne 1x nenosim sukne 😆
Šaty 3x 🙂
Nohavice dlhé u mňa iba rifle 7x
Nosim rifle nie som suknovy typ tričká, svetre, košele kozenka alebo riftové bunda, pončo, oversize sako ja tak športovo na materskej. Do práce som nosila hlavne topánky na podpatku teraz tenisky a pod. Nepocitala som tričká krátky a rukav tých mám najviac, overaly na leto 5x kratasy samozrejme atď. Už nenakupujem veľa lebo kopec veci som potom nenosila a v lete som to vypratala a dala staršej sestre. Topánky a kabelky mám obľúbené a nosim ich potom do zničenia. Neratala som veci na doma leginy a pod. Napr leginy nosim doma medzi ľudí nie

merlinja
14. okt 2019

fu, trocha mi odľahlo. som si myslela, že som nenormálna. v skrini piate cez deviate. nemám sa kde hnúť. ale je mi to ľúto vyhodiť, lebo je to 1-2x oblečené. vždy musím nejakú volovinu dokúpiť. a vôbec nemám prehľad, čo mám. niekedy až po sezóne zistím, že jééj aj toto mám a nenosila som. :o(

zuzkapap
14. okt 2019

Zaujímavá anketa 😁 ja mam asi 10-15 svetrov+mikin, 5-10 nohavic, 15-20 siat, 15-20 tričiek ale napr ja polku roka nosím len šaty a druhú polku roka len nohavice + tričká + mikiny preto mam toho toľko... Neviem si predstaviť točiť iba 5 siat alebo tričiek dookola to by vyzeralo ze nič iné nemám :D

mirage
14. okt 2019

Zo zvedavosri rozmyslam, ked mate 15-50 siat, ved to je majetok.. mam saty co stali 30 eur a aj take co stali 150. a ked si to vynasobim, je to majland. mam asi 10 ks siat, v tom ratam aj zimne aj letne aj slavnostne.

dooscoby
14. okt 2019

Akurat dnes na FB Adelin muz daval status, ze na SK sa cez tie kontajnery vyzbiera 30 ton oblecenia len v ramci Slovenska a nie vsetko sa da zrecyklovat ci posunut do sekacov . Mne dost otvorila oci akcia Zona bez penazi, prvy krat sok co ludia nosili mechy a mechy oblecenia, dobrovolnici to nemali kam davat co za obrovske kopy to boli a to boli len z BA a okolia. Aj detom uz kupujem len to nutne, dcera ma 4 pary topanok max. nemusi mat ku kazdemu outfitu ine. Do skoly nosi leginy a tricka, veci po synovi posuvam susede alebo darujem.

blackcat8885
14. okt 2019

Inak ženy najlepšie sa nakupuje v sekaci aspoň mne dvoje rifle mám odtiaľ ako nové stali každé 2€ a synovi som kúpila za posledný mesiac 2x mikinu a vetrovku mladšiemu za 1,20€ vyzerá ako nová a lepšie ako z bazaru kde platime aj poštu. Ja chodim do sekaca Kilovka vždy v piatok kilo oblečenia 6€ takmer vždy niečo kupim či už na doma sebe alebo synom, staršiemu aj do školy pekné veci. Muž nehundre že miňam 🙂

tyelde
14. okt 2019

@h2 tak to ťa úprimne obdivujem, mnr sa šaty páčia, ale na iných.. Ja to nejak neviem nosiť 🙂

tyelde
14. okt 2019

@mirage aj keby bola neviem ako dokonalá tak mi to neuberie z pocitu, že sa v tom necítim dobre a že sa musím celý deň obmedzovať

h2
14. okt 2019

@tyelde Tak mi to nedalo a spočítala som si šaty. Narátala som 53! 😲 Ale v tom sú aj také, ktoré nosím len doma. Ja mám dokonca aj nočné košele všetko len šaty, ktoré boli pôvodne určené normálne na von. A našla som aj 3 také, ktoré som zatiaľ nemala na sebe. Asi by som sa mala nad sebou zamyslieť. (Pritom vôbec nie som "nákupná maniačka", nakupovanie oblečenia neznášam.) Ostatné oblečenie som nepočítala, ale mikinu mám asi len jednu, rifle dvoje a iné nohavice, ako rifle, nemám.

tyelde
14. okt 2019

@h2 wow... Všetci to ani neviem čo by som s toľkým oblečením robila 😮 na druhej strane, ja som tiež asi extrém, ale ja strašne nerada nakupujem pre seba, čiže nosím veci až kým sa na mne doslova nerozpadnú 😅 ale, do práce mám uniformu, až sa zase vrátim do business sektora tak asi si budem musieť dačo dokúpiť... Rada by som verila, že aj nejaké šaty, ale to by som bola asi veľmi optimistická, ja to neviem nosiť a úprimne obdivujem všetky ženské ženy 🙂

h2
14. okt 2019

@tyelde Veď aj ja mám tých šiat toľko, lebo niektoré už majú aj viac, ako 20 rokov. Ale ak by som mala dodržať autorkinu podmienku a nepočítať všetky slávnostné, ani domáce, tak by ich ani zďaleka toľko nebolo. Ja nakupovanie oblečenia neznášam, preto väčšinou objednávam z e-shopov. Alebo kúpim v Lidli bez skúšania. 😂

tyelde
14. okt 2019

@h2 ja milujem nákupy, len nie pre seba... To bude ale aj osvetlením v kabínkach, vždy prídem a dobrou náladou a odchádzam po 5 minútach s depkou ako otrasne vyzerám 😅 objednávať zase si netrúfam, by som polku vracala späť 😅

h2
14. okt 2019

@tyelde Presne! Nikdy a nikde som nevyzerala horšie, než v skúšobnej kabínke.
Ja som sa tiež bála objednávať, ale kolegyňa ma na to navnadila. Kupodivu som ešte nič nevrátila, všetko mi to nejakým zázrakom sedí.