Prieskum šatníkov. Koľko oblečenia máte?
Čauky žienky,
Robím si poriadok v šatníku a začínam sa nad sebou hlboko zamýšľať, preto chcem urobiť prieskum koľko máte vecí. (Či som normálna). Počítajte také čo nosíte medzi ľudí, nie doma. A aj také, čo ste mali raz alebo ani raz ale ešte ste sa neodhodlali ich predať/darovať/vyhodiť.
Spočítajte:
Svetre+mikiny (Nie tenké tričká s dlhými rukávmi)
Nohavice (dlhé)
Šaty+sukne
Ďakujem za účasť 🙂
Ja toho veľa nemám, aspoň teda podľa merítok niektorých príspevkov tu 🙈 Ale v poslednej dobe úplne najradšej nosím šaty, lebo sa v nich cítim mega pohodlne. Mám obľúbené kúsky z Orsay (nosím ich vlastne s výnimkou leta celý rok), jednofarebné, taký univerzálny strih, stačí mi k nim zmeniť farebné pančuchy, iný šál, šatku, prípadne svetrík, a so 4 rôznymi (rovnakými) šatami a šatkami/šálmi môžem mať aj 20 rôznych outfitov, ktoré sa dajú aj bežne a keď sa dajú správne doplnky, tak sú aj formálne, aj na firemný vianočný večierok. Má pár obľúbených kúskov ešte z Pískacie, na teplú jeseň 2, na leto 2, a tam sa tiež kadečo dá s nimi porobiť 😉 No a pár letných šiat, ale tak 20 ich isto nie je + asi 2 sukne. Jasné, mám aj nejaké tričká - to asi ani neviem koľko, rifle zo 2-3, nohavice asi tiež tak, ale tie nosím skôr výnimočne.
riešite peniaze, ale 20 kusový šatník môže mať väčšiu hodnotu ako 400 kusový, ale v konečnom dôsledku handry nemajú žiadnu hodnotu, keď chcem investovať, kúpim si šperk...problém je, že väčšina západnej spoločnosti je obeťou konzumu, správa sa neekologicky a neeticky v štýle "musím niečo kúpiť"...viac na severozápad sa už začínajú ľudia prebúdzať a žiť v štýle minimalizmu, ekológie a fair trade...radšej menej a kvalitne vo všetkom - bývanie, oblečenie, strava, kultúra. cestovanie....
@rommie Svetre+mikiny (Nie tenké tričká s dlhými rukávmi) delím na nosenie na doma a do spoločnosti 20 ks
Nohavice (dlhé) mám aj letné aj zimné aj športové, aj top spoločenské, kostýmové, nie sú to všetko len džínsy takže 18 ks
Šaty+sukne, delím na sviatočné, letné, zimné, spoločenské,domáce, niektoré tvoria súčasť kostýmu, nie sú to len džínsové a niektoré spoločenské nosím naozaj len vo výnimočných príležitostiach ako do divadla a podobne takže 22 ks
Ja som uz mala dost toho vystavania pred skrinou, hrabania sa v obleceni s furt som si nemala co obliect. Tak asi 1/3 oblecenia som darovala, a zbytok si delim na jar/leto a jesen/zima. Snazim sa o minimalizmus a kapsulovy satnik. Vytvorila som si “kapsulu” na jesen/zimu a zbytok mam odlozeny vo vakuovom vreci. Saka, saty teraz na materskej nosim minimalne tak tiez ich mam mimo a vytiahnem ked ideme na nejaku oslavu. A este mam pravidlo, ze v skrini mam 30 rovnakych vesiakov, ziadny nesmie pribudnut a zbytok mam naskladany v troch polickach. Je to ovela prehladnejsie, lahsie sa mi kombinuje aj udrziava poriadok.
My mame v spalni satnik, cca 3/4 je moja, v skrini s topankami je polka moja, zbytok maju clenovia rodiny, veci mam uz vytriedene
@nadhja toto je super pristu ja to tiez mam presne takto a ako pisem novu vec vymenim za staru
Co nemam na sebe 2 roky ide prec.
Nepocitam samozrejme spolocenske saty.
Ja som mala v skrini krasne saty ktore som si kupila, a nikdy ich na seba nedala - nebol den, nebolo pocasie, som unavena, dieta chore, musim mat prilezitost - bla bla bla vyhovorky. Minuly rok som sa rozhodla, ze donosim rifle ktore mam denne na sebe, a nove si nekupim. Tak budem nutena obliect si saty - lebo asi pojdem naha. A skutocne to funguje. Nosim uz piaty mesiac saty - nosim ich kazdy den. Velmi ma tesi, ze som konecne nasla sposob ako na seba - lebo som s tym bojovala roky - ako si obliect pekne veci na ktore nie je cas. A recept bol saty alebo naha. Teraz namiesto nakupovania oblecenia, ladim ucesy k satam z youtube 🙂 a je mi fajn.
Veľa, manžel má tiež veľa a malý ma veľmi veľa 😂👏
Tak dievčence ,nad týmto som sa aj ja dlho zamýšľala😉 a aj keď chodím často do obchodov ,vždy mi trvá večnosť kým donesiem to po čom šla...ja som asi dakde v strede nohavíc mám cca zo 10 ks,no využívam ich aj v práci,čiže 1-2 dni a končia v praní,sukne a šaty využívam najmä v lete a tých mám cca zo 20 ks a mikiny a svetre zo 15 ks a zo 5 ks kardiganov.V čom sa snažím byť šetrná sú tielka-tie nevlastním ,mám letné tričká bez rukávov a tie využívam v zime ako tielka a v lete ako tričká.Po pravde stále mám pocit,že mám toho akosi mnoho.Asi to u mňa pramení z toho,že mám pocit,že -šaty robia človeka- a tak si outfitmi zdvíham svoje pokrivené sebavedomie😔
Ja mam tiez kvantum veci ale to vdaka mame. Stale mi nieco kupuje a ja to nejak nestiham drat, takze sa to kopi a kopi... Ja sama si malokedy nieco kupim. A ja som ten tip co nosi par veci dokolecka jak blbec a v skrini mi lezi ete xy veci zbytocne. A to cil byvame u nasich takze tu mam haldu veci a v garazi ma cakaju 4 velke vrecia s obleckom a tesim sa az to pojde prec. Zato neni som fanusik obuvi...mam 1 zimne a tie mam aj 3 roky, 1-2botasky, 1 slapky na leto a 1 spolocenske a konec. Nosim kym to neznicim a pak kupim nove. Neznasam vela topanok a tie patalie s ladenim ked to vidim u mami je mi z toho zle ja som skor sportovy tip....tricko rifle botasky a idem. Mama husti do mna ze uz mam rodinu a mam byt za damu ale toho sa nedocka je uspech ze som prisla na chut sukniam a satom ale aj tie som uz davno nemala od kedy mam dieta a musim sa zohybat k nemu ale snad sa to zlepsi.

@sylvie hej jasné, že dajú ... preto tam chodím. Ale nemusí ma potom trápiť, že mám 20 šiat v ktorých mi stojí 700eur, mňa reálne vyšli dokopy možno 70eur