icon

Príliš rýchle otvorenie Slovenska

28. apr 2021

Caute baby, nezda sa vam, ze sa vsetko otvara prilis rychlo? Vsak pred tyzdnom sa nedalo cez okres ist a teraz chcu spustit aj koncerty 🙈

Strana
z3
leuchtturm
28. apr 2021

Ved sa tes z uvolnovania 🙂

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
autor
28. apr 2021

@leuchtturm ja sa tesim. Nechcem konspirovat. Len mi to pride zvlastne, ze pocas ochorenia som napriklad bola na 6 AG testoch a vsetky vysli negativne, aj PCR. Az po case sa ukazali protilatky. To ockovanie mi tiez pride divne, najprv dvajrat pfizer, teraz uz treba 3krat a ucinkuje iba pol roka, to sa mam ist akoze pichat 6krat do roka? A za posledny tyzden som bola na masazi, nakupovat handry, na kozmetike a test nikto odo mna nechcel, testovat som sa prestala ako som zistila, ze to nema zmysel..

patka06
28. apr 2021

je to rýchlo, pretože mohli začať otvárať a uvoľňovať skôr ...len to neurobili a teraz dobiehajú zameškané
Na Slovensku máme minimum prípadov, to problém nie je
Jediné čo ostáva, strážiť si tieto čísla, aby sme si "nepriviezli" nové zo zahraničia

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hettinka
28. apr 2021

@viktorka48 s tým súhlasím, obchody sa zatvátať nemali vôbec, mali byť isté opatrenia, zvýšená hygiena, ale zatvoriť obchody bola chyba. Všetci sa natlačili do supermarketov, takto by sa ludia viac rozptýlili. Navyše, naši malí podnikatelia krachujú, zatiaľ čo zahraničné e-shopy a velkoobchody profitujú....

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
autor
28. apr 2021

A este som chcela dodat ze to ich testovanie je atomovka, ja mysliac si, ze som negativna, som to rozniesla do rodiny..

hettinka
28. apr 2021

autorka, od začiatku bolo jasné, že očkovanie 2x nebude stačiť a bude treba preočkovať, ako na chrípku ... ja zaočkovaná som (Astrou) a preočkovať sa dám podla potreby, ak by počet prípadov výrazne klesol, nebudem to riešiť. Ak to treba bude, ak budu nové mutácie a čísla pôjdu hore, pôjdem, som v práci denne s vela ludmi.

A čo sa týka testoavnia, dookola opakovali, že aj negatívne testovaní to nemajú brať tak, že sú na 100% zdraví a môžu bez problémov behať po rodine a navštevovať sa. Len ludia to akosi nepochopili...

autor
28. apr 2021

@hettinka v tom mas pravdu. Ake bolo to ockovanie? Bola si ok?

hettinka
28. apr 2021

ale áno, celkom sa dalo. Už som tu písala, ja som nemala silnú reakciu, ani mama. Moj manžel mal 1 den trochu teplotu. Ja som už bola teraz na druhom, 2 dni len únava a ruka bolela, tak som si dala kludovy režim a už som v pohode.
Otec ma pfizer, ten ani nevedel, že ho očkovali, nebolo mu vôbec nič.

autor
28. apr 2021

@hettinka super!

danim
28. apr 2021

@viktorka48 u nás v škole kloktacim testom a najdôležitejšie je, že ich presnosť je pcr- je to tak aj napísané na výsledku z klinickej biochémie. Čiže maju výpovednú hodnotu.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
nevenka
28. apr 2021

@mondolina presne tak, respekt je to spravne slovo. My sme sa drzali ok cely rok a teraz to prislo. Sveta zit, vsetci doma chori a male babo zatial vyzera zdravo, uvidime, dokedy...☹...a pravdepodobne to doniesol syn zo skoly ☹

mondolina
28. apr 2021

@nevenka
mrzí ma to, držte sa🙏♥️

oli18
28. apr 2021

@hettinka zabudla si na kaderníctva, pedikúru, manikúru... A hlavne keš, bez registračnej pokladne, bez zdanenia...

sante81
28. apr 2021

Užívaj všetko do augusta, pokým nepríde 3.vlna. zase budú zatvárať

jankapepe
28. apr 2021

Veď ostan doma, respirator ti nikto vonku v prírode nezakazuje a cez okresy nemusíš cestovať.
Dodrziavaj covid opatrenia ktoré boli nastavené ak si myslíš že majú zmysel.
Neboj o pár mesiacov nás budú znovu cvičiť!

Za mňa: opatrenia ako boli ani byť nemali. Ak sa bavíme o prinosnosti pre zdravie.

desore
28. apr 2021

@danim Aj kamaratka povedala, ze matky, ktore zostavaju doma s detmi, maju prispevok 200E za homeschooling?

hettinka
28. apr 2021

@oli18 ved im Krajci sám kázal, že majú behať po domoch a strihať, robiť nechty.

danim
28. apr 2021

@desore predpokladam, že si si pomýlila adresáta otázky...

yanni
28. apr 2021

@att123 Akoze jedina? Moje děti jste stale nechodil do školy a kotvi, ci tento sk. rok jste pojdu. Tie děti, co su v "Notbetreuung" lebo pracujuci rodicia ich nemaju kde dat, tak musia sediet v škole od 8:30 do 15:30 v respiratoroch a testovat sa v škole každý druhy den. Vo firmach sa ciastocne potine testuje (rozhoduje zaměstnavatel). Obchody pozatvarane, Zoo tiez, kina, divadla atd. neotvoria hadem ani dalších 10 rokov. A to ani nie sme tak daleko od slovenska. Paradoxne je, ze vsetko pozatvarane a cisla stupaju. Tak kde ludia chodia na tu coronu?

lus2909
28. apr 2021

Covid tu je aj bude virus ako kazdy iny, okrem toho ludia zabudnu zit pre covid, uz nie su ziadne choroby iba covid na ktorom sa niekto dobre nabaluje, ak sa bojis sed doma zabednena aj 10 rokov, ludia potrebuju zit chodi do prace a normalne fungovat, ci sa nechame donekonecna zastrasovat omg aj ja som prekonala covid ale konecne sa clovek aspon trocha moze nadychnut vzduchu vypadnut na kavu s rodinou priatelmi..... nie je vsetko len bu bu buuuuu🙈

sszuzu8
28. apr 2021

Podľa mňa je to príliš pomalé

lucinka27118
Odpoveď bola odstránená
mnamko
30. apr 2021

@att123 tak yo sa mylis,nadse decka v nemevku tiez nechodili do skoly,vy ste mali online denne vyucovanie,nasa mala online az 1 hod.online tyzdenne a to az po 3 mesiacoch od corony,ulohy boli tak,ze ich ucitelka hodila do schranky a po tyzdni sme ich museli poslat po niektorej ochotnej mamicke.Teraz chodia do skoly len 4 rocniky,nasa jeden tyzden 3x do tyzna dtuhy tyzden 2x do tyzdna.Obchody len z neg.testom a zas sa kazi situacia a zacinaju aj zamestnavatelia vyzadovat tyzdenny neg.test.Takze si nemyslite,ze len Slovensko ma pravidla.Respiratory povinne nosime dlhsie ako na Slovensku.Tu mame este stale tvrdy lokdawn

mnamko
30. apr 2021

@yanni to by som aj ja rada vedela,kde sme ju pred tyzdnom lapli,muz je dodt zle nayom,teraz po tyzdni uz sme nadrzo pytali ATB,nic nam doteraz nedali,sanitka muza ani nezobrala vraj su nemocnice plne.A toto v nemecku,velmi som sklamana

kikaaa444
30. apr 2021

Áno je to super rýchle a nech je to ešte len rýchlejšie 🙏🏼 Tento nezmyselný lockdown nikomu nepomohlo a či je otvorené či zatvorené či tam či hentam ... prípady existuju furt a všade . Bez ohľadu na to či je otvorené zatvorené atd . Ok skúsili nájsť cestu záchrany .. nevyšlo ..snáď to pochopili a život ide ďalej . A covid tu ostáva forever. Amen

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3