Príliš rýchle otvorenie Slovenska
Caute baby, nezda sa vam, ze sa vsetko otvara prilis rychlo? Vsak pred tyzdnom sa nedalo cez okres ist a teraz chcu spustit aj koncerty 🙈
@att123 ano? Si si ista, ze svk je jedina krajina, kde sa testuje? V at sa napr ucitelia a ziaci testovali 2x tyzdenne, aktualne neviem, lebo len teraz v pondelok ich mali otvorit...
My sme mali kvoli zlym cislam zatvoreny okres a kedze byvame na hranici okresov a vela znamych robi v nasom a byva v inom alebo naopak, tak na ti, aby si sa dostala domov alebo do roboty, potrebujes 3x za tyzden ist na test, lebo platil LEN 48 hodin - bavime sa o antigenovom. Kontroly na vyjazde z okresu bezne, pokuty 1400e... ja som potrebovala ist 2x k dr, tak som sa musela ist 2x testovat... Mala som sa aj tretikrat, ale uz to zrusili...
Este stale sa ti zda, ze svk je jedina krajina, kde sa testuje?
Aj v DE sa v školách povinne testuje.
@guiseppinka Zaockovani majú v AT výnimku, alebo nie?
@att123 testuje sa aj v USA na školách aj v IT aj v DE a isto aj v iných krajinách len v týchto čo som vymenovala máme rodinu ale väčšina škôl používa tie testy zo slín nie AG
Dcéra chodí na VS v Brne, teraz má distancne, ale ti, čo chodia (medici, končiace ročníky), musia mat tiež každý týždeň test.
@hettinka neviem. Je to dost mozne, ale teraz co bol zatvoreny okres, tak to zrejme bolo jedno... Vo svojom okoli poznam az 1 zaockovaneho, ktory je ale zdravotak... Ako pravdu povediac nesledujem to... To, co potrebujem sa ku mne dostane a viac sledujem svk ako at...
@att123 jasne, erik tomas presvedci ludi aj o tom, ze zem je plocha...
@viktorka48 toto čo tvrdíš, že nikde nebolo je teraz v Nemecku- pisala som v tejto téme vyššie. Pisala mi o tom včera kamaratka, ktorá tam žije. Všetko zatvorene všetci online. Skolka len výnimky pár deti- test povinný aj pre deti škôlok aj jaslí.
ja som citala,ze deti uz do skoly test nebudu potrebovat.co ale ak dieta do skoly dochadza vlakom alebo autobusom....?
@viktorka48 píšem o ich aktuálnom stave.
@hettinka ako zase neviem ako sa muselo testovat, lebo tu bolo povinne len v decembri a potom podla potreby... mna testovali pred porodom v nemocke (kvoli muzovi aj ag aj pcr) a inak nutnost testu nebola u ziadneho dr (a to som sa k nim nachodila) a ked som bola chora ja, tak nas dr ma otestoval ag u neho... V podstate jedine teraz sme chodili na testovanie kvoli tomu zatvoreniu
Ja osobne som za to, aby bolo vsetko otvorene. V Nemecku su vypracovane velmi dobre standardy na zabranenie sirenia sa koronavirusu, ale su prd platne, ked niektori musia chodit po oslavach, kaslu na karantenu, odstupy a podobne.
@guiseppinka u lekára sme test zatiaľ nepotrebovali ani my. A to ich aktuálne navštevujeme dosť veľa, keďže manžel je dlhodobo on a má veľa vyšetrení.
Polícia nás kontrolovala jediný krát, keď sme boli čierny okres, tak na výstupe z okresu. No a ja ako učiteľka som dávala test v práci, ak som tam šla, čo vďaka distancnemu vyučovanie nebolo každý týždeň. A už sa teraz nemusim testovat.
V prevádzkach, vvprirode, v meste to nekontrolovali zatiaľ nikde za cely čas.
@viktorka48 nepreháňaj, deti tu v školach kloktaju a v mom majú tiež už krátke nasalne testy.
@viktorka48 mám rovnako starého syna. Nastúpil až tento týždeň, keďže je na 8-ročnom, tak bol cez víkend na Ag teste - krátke nasalne paličky boli a tento týždeň bude kloktat doma. A na dalsi sa majú už testy v škole úplne zrušiť. Takze pohoda.
Inak, on nemal problém ani s normálnym antigenom, bol s nami na plosnom a potom ešte párkrát, keď sme boli čierny okres, aby mohol na bicykel. A vlastne to potom nikto nekontroloval, ale tak pre vlastný dobrý pocit, že sme zdravotne v pohode.
@viktorka48 nie, budú kloktat doma s rodičom. Minuly týždeň kloktali v škole, ale on nebol, siel radšej na antigen, vybral si sám.
Zajtra to donesie domov, tak som zvedavá, ako to vyzerá. Kloktat sa bude čistou vodou.
@viktorka48 nemusia. Je to dobrovoľne zo strany učiteľa, či to bude s deťmi robiť alebo nie. Ja osobne by som to nerobila, nemám to v naplni prace.
@h2 klidek, ja uz som po korone. Mne to pride cudne, ze sme pred tyzdnom nemohli vyjst z okresu a teraz je ok, ze 500ludi moze na koncert. A nie, nepatrim medzi tych, co sedia, alebo by sedeli doma 😉

@sara07 škôlky neviem, sa má už netýka, tak toto nesledujem.